salam

salam aleykum,

Ja se vedno tu na severu Indije obkrozena s hribi in globokimi in zalostnimi pogledi. To je bola tista ljubezen na prvi pogled. Azija, i nosi globoke oci in mirnost. in potrpezljivost. In borbenost. kjer se vsak dan vse bolj zdi drugace zaradi ljudi, njihove tradicije in njihove mocno zakoreninjene kulture, ki je v prvih dneh sploh ni moc opaziti.
Prezivetje. rusenje prebivalisc. stanovanjski problemi. predvsem financni. ogromno podkupovanja, kjer turizma skorajda ni. Kajti v preteklosti je celotna regija zivela od tega.
In zopet narava. Pobeljena rizeva polja. vcerajsnji prvi sneg in vreme, kjer le sedis v hisi in opazujes. ja lahko je to reci, ko se nam zdi logicno, ko imamo tako in drugacno ogrevanje. tukaj je le oglje. in na miljoine oblek. hlac. majic. No tisti ki me dobro poznate, si sploh ne predstavlajte koliko majic imam danes na sebi. Izredno je lepo. se lepse je bilo nekaj dni nazaj. ko smo so je v daljavi zrcali celotna mehka gorska veriga, kjer je kraljeval in izstopal mogocni in veckarat opevani K2.
zenske. prijetne in sijoce. mogoce malo manj izstopajoce kot Afganistanke. Ampak resnicno lepe. tisto notranjo lepoto imajo. in seveda zakoreninjeno tradicijo, ki jo nova generacija poskusa sporemeniti. pa ne gre, ker nastanejo problemi zaradi prevelike razlike med generacijama. nastanejo v sicer dosti milejsi obliki kot sem dozivljala na zahodu pakistana… No pa pustimo to ob strani. postavljena sem v prostor in kot sem ponavadi prijetno zmedena. ne vem ali naj grem levo ali desno. uzivam. zivim pri drzini.kuhamo. se smejimo. cel kup otrok imam okoli sebe…v glavnem poskusam dognati cim vec kot se le da. mogoce le delno terensko delo, ki me je sicer cakala preko meje ne tako dalec stran pa ga nikakor ni bilo. Pocasi se bom zacela spuscati. zapustila svet islama in stopila v svet budizma, nato pa v minestro ki me caka v bolj toplemu delu indije. Ah ja Indija. ceprav se je hocem na vsak nacin resiti, mi se z vsakim korakom bolj priblizuje. bolj se ji izmikam. bolj me prijema za rame in mi pravi — ksenija vcasih se je pametno se kaj dodatnga nauciti, ne gledati le levo ali desno ampak tudi v globino–
Pogresam vas,

zuni

Galerija | This entry was posted in indija and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s