pot iz Kashmirja v Delhi

pa sem odpotovala iz Kasmirja.pa se je pot vlekla se bolj sem mislila. jutro je bilo hladno. ledena tla. celo jezero je zacelo ze zmrzovati. zadnji pogled na bele in pobeljene hribe, ki jih upam bom se kdaj dozivela, v bolj toplem mesecu, ko cvetijo lotosovi cvetovi in je ptic vec kot prevec. kjer tradicionalne perane zamenjajo salwar kamizi. in ko je mozno iti se bolj globoko med zelene doline, ki so posijane z drugacno lepoto, ki jo je ustvarila le bozja volja, kjer vsakoletna romanja spremljajo ljudje z razlicnimi religijami, a istimi zeljami na svet. mir in ljubezen.
pot se je vlekla do Jammuja. osupljiva pot. ki je ne bom zlahka pozabila. niti za tenutek nisem zatisnila ocesa. nato pa v Jammuju ni bilo nikakrsnega prevoza proti delhiju. pa smo bili prisiljena ostati dodatno noc in dan. cudni ljudje. res. prevec pijejo. in malce nori so. res da v indiji nisem nikoli videla toliko pijanih in zares zastrucujocih ljudi. obnasaje se nato kot 20-letni pijani korosci, ki se ne znajo kontrolirati. no kakorkoli ze. v delihiju sem. sprva me je zacel trebuh malo zafrkavat. delhi belly. sedaj pa se nos in grlo. in vse to kot ponavadi zaradi onesnazenosti, ki sem se je res odvadila. in res mi ne pase. ampak okej. bom ze prezivela. povsod je v priprave nac. praznika Indije. pregledujejo dokumente….
morda preden skocim v akcijo si zazelim indijsko kuhinjo, kajti doma vem me caka minestra, pasta, strudel in kuhano vino….

imejte se radi, kajti drugi vas tako ali pa drugace ze imamo, Zuni

Galerija | This entry was posted in indija and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s