v iskanju…RESNICE

Dragi moji,

bolj ko opazujem ta podivjani svet. bolj se mi zdi nor. kaj je res tako nujno da nas je vecina zagledana le vase. kaj res ne vidimo kaj se dogaja olkoli nas. kaj res ne znamo vec videti drugih ljudi. smo se mi sopremenili in postali brezbrizni. ali le druzba to zahteva od nas in mi smo tako sibki, da se ji ne znamo postaviti po robu. brez vprasanja in nikakrsne krivde tavamo v neznano…v napacno smer???…no vsaj svet to pocne. Da. tudi Indija se spreminja. predvsem Delhi. vcasih se mi dozdeva, da malce v napacno smer. Medtem ko se tudi tu pospeseno iz dneva v dan kroji stopnicka vec na poti proti DOBREMU kapitalizmu. ah kje so tisti casi, ko je skupnost bila pomembna.
In kje za boga je tista resnica, ki jo vsi neumorno iscemo v tem svetovnem prostranstvu. kaj je bog res odvrnil pogled na ta svet, medtem ko vsi strmimo k svojim obicajem in verovanjem, vsak dan znova pozablajamo na ljudi okoli sebe. In kakor je za nas Slovence tipicno. Besede so tiste ki nam, primankujejo. Objemi. In toplina. Da dragi moji. To je to po kaj sem vedno odhajala na vzhod.Zaradi toplih objermom, ki sem jih vedno znova pogresala doma. Saj si vsi v bistvu zelimo, da bi bili srecni. za
to pa je potrebna toplina. tako notranja kot zunanja. saj eni iscemo sreco na tak, spet drugi na drugacen nacin.
zadnjic me je spodnja mnapisana misel spravila v dobro voljo in prestavila v case nazaj, ko se ni bilo toliko egoizma in sebicnosti, ko se vsi klanjemo novemu novemu umazanemu zlatu – denarju.

WE ARE THE BIRDS OF THE SAME NEST, WE MAY WEAR DIFFERENT SKINS, WE MAY SPEAK IN DIFFERENT TONGUES, WE MAY BELIEVE IN DIFFERENT RELIGIONS, WE MAY BELONG TO DIFFERENT CULTURES, YET WE SHARE THE SAME HOME – OUR EARTH. BORN ON THE SAME PLANET, COVERED BY THE SAME SKINS, GAZING AT THE SAME STARS, BREATHING THE SAME AIR, WE MUST LEARN TO HAPPILY PROGRESS TOGETHER OR MISERABLY PERISH TOGETHER. FOR MAN CAN LIVE INDIVIDUALLY, BUT CAN ONLY SURVIVE COLLECTIVELY.

Galerija | This entry was posted in indija and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s