Paradoks našega časa

Paradoks našega časa skozi zgodovino je, da imamo boljše zgradbe, a slabše živce, širše ceste, a ožje gledišče. Potrošimo več, a imamo manj, kupujemo več, a uživamo manj.
Imamo večje hiše in manjše družine, več ugodnosti, a manj časa. Imamo več diplom, a manj razuma, več znanja, a manj razsodnosti. Več strokovnjakov, a kljub temu več problemov, več medicine, a manj zdravja.
Pijemo preveč, kadimo preveč, trosimo nesmotrno, smejemo se premalo, vozimo prehitro, preveč se jezimo, prepozno lezemo, vstajamo preveč utrujeni, beremo premalo, gledamo preveč TV in molimo poredko.Pomnožili smo nase imetje, a zmanjšali svoje vrednosti. Govorimo preveč, ljubimo poredko, sovražimo pogosto. Naučili smo se, kako preživeti, ne pa kako živeti. Dodali smo leta življenju, ne pa življenja letom.

Prišli smo vse do Meseca in nazaj, a težko nam je iti čez cesto, da bi spoznali novega soseda. Osvojili smo zunanji prostor, ne pa tudi notranjega. napravili smo velike stvari, ne pa tudi boljših.


Očistili smo zrak, a onesnažili dušo. Obvladamo atom, ne pa tudi svojih predsodkov. Pišemo več, a se naučimo manj. Planiramo več, a dosežemo manj. Naučili smo se hiteti, a ne tudi čakati.


Gradimo večje računalnike, ki vsebujejo več informacij, ki proizvajajo več kopij kot kadarkoli, a mi komuniciramo vse manj in manj. To so časi hitre prehrane, a počasne prebave, velikih ljudi in majhnih karakterjev, hitrih zaslužkov in plitkih odnosov.


To so dnevi dveh plač, a pogostejših ločitev, luksuznih hiš, a uničenih domov. to so dnevi hitrih potovanj, enkratnih plenic, moralnosti, ki se lahko zavrže, enodnevnih predstav, pretežkih teles. To je čas, ko je veliko tega v izložbi, a ničesar v skladišču.
Dalajlama XIV.

pozdrav izpod Himalaje, iz Dharamsale, natančneje iz McLeod Ganja, kjer trenutno potekajo miroljubni šrtajki prpti olimpijskim igram na Kitajskem. Tudi jaz sem sprašujem. why like this? Me are all coming from same mother and father…

objem in naj bo mir zu vami, Sati
Galerija | This entry was posted in indija and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s