Bharat :-))

namaste to ol of ju,

spet sem na poti. konec s turo. trenutno zavita in okajena z smogom delija rajarenih mnozic ljudi ki tavajo z vseh strani brez prestanka hodec v neznano kot mi …potapljam se v mitih indije in jih poskusam videti in povezati s sedanjostjo…kje je vso to romantiko sploh moc najti…
no da ne bom prevec bluzila. na nasem koncu je vse tikke. le to ni uredu da mi padel je racunalnik po telh. hm ja. ko sem se neki vecer pripravljala na predavanja in vzela celotno gmoto zapiskov ven in mi pade torba po tleh v katerem imam tudi racunalnik. padel mi je ker sem imela prevec knjig s sabo. zaradi teze knjig! ne vem kdaj me bo izucilo da bom nehala vleci te knjige s sabo kot kak magarac. sizifova posla. pol ruzaka knjige. o hinduizmu, budizmu, pa romani, pa kaka slovenka knjiga, pa knjige za magisterij, pa na novo kupljene knjige, in ……. vse kar si zelim je enkrat enega potovanja brez knjig. ampak kaoker zgleda ne znam. no mogoce me bo ta padec racunalnika izucil. obupana sem obstala in nisem mogla verjet kaj se je v bistvu zgodilo. racunalnik ni reagiral 3 dni. pol je zacel dajati znake zivljenja. no dobila sem naslov od servisa in ga peljem jutri na popravilo.
sicer pa imam fraj 6 tednov in grem na jug. zelim si narediti tecaj ajurvede z masazo vred, da sploh vidim ce je to zame ali pa ne…upam da se ponovno ne premislim, kot ponavadi, ker me je kar proti Himalaji pognalo…

evo napisem par stavkov slovenskega filozofa Urbana Kordesa, kater misli mi je poslala Saraswati po mejlu ….

“Zivljenje je skrivnost. Skrivnost, ki je nikoli ne bomo dokoncno razvozlali, kljub temu pa je treba neprestano poskusati. To me stalno opominja na potrebno skromnost in na to, da je proces pomembnejsi od cilja.”

Se ena izjemno zanimiva misel, ki da misliti.

“Ziva bitja lahko obstajamo samo dalec od ravnovesja. kljub temu, da je zivljenje neprestano iskanje ravnovesja, pa bi najti ravnovesje pomenilo konec iskanja, torej smrt. Ko govorim o iskanju, torej ne mislim na proces, usmerjen na koncni cilj, ampak na nedovrsen, stalno obnavljajoc se tok. Ne iscemo, da bi nasli, ampak iscemo, da bi iskali. Ko najdemo, smo izgubili.”

from Bharat mata ji wiz lav,

Sati

Galerija | This entry was posted in indija and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s