baskija

nad Baskijo sem bila čist presenečena. čisto nešpanska. posebna. in samosvoja. ter zelo bogata. kulturno življenje je na višku. lokali polni in napisi v vseh možnih jezikih.tudi v njihovem jezisku euskera. tudi angleško zanjo govoriti odlično. 🙂 španščono nisem govorila že par let, odkar tekam po aziji, tako da mi je bil odhod v ta del po parih letih, prav dobra šola za učenje jezika.
najbolj od vsega (poleg krajev) je naredil name gugenhaimov muzej z razstavo kitajskega mojstrskega umetnika. evo link (http://www.youtube.com/watch?v=fOTJarp9wjE). če boste slučajno v bližini, močno priporočam razstavo.

v glavnem ulice so polne ljudi. o eti je tam pa tam kak govor. zanimivo je to da ne prihajajo iz baskije, ampak iz Navarre , kjer živi baskovsko prebivalstvo. nevarra pa ni del Baskije….Baski v Baskiji (spaniji in fr. ) nasprotujejo tem napadom, zato so tudi množični štrajki na ulicah.
no kakaorkoli baskija je lepa. zanimiva… zdej pa naprej. proti zahodu.

p. s. če boste kdaj nameravali leteti iz lizbone proti baskiji, raje pojdite po zemlji. prvič v življenju me je bilo zares strah. še čepke za učesa sem rabila. 12 nas je bilo v mini letalu. pilot je bil praktično en meter stran od mene. in letralo se je ves čas treslo. hmmmm.zdejk ko sem na tleh je vse ok. kar odleglo mi je ko so se kolesa dotaknila zemlje.

lp, ksenija

Galerija | This entry was posted in španija and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s