pot do santiaga

catilla+leon in galicia. kar vse disi po krscanstvu. tu se res vrti okrog krascanstva. el cid najvecji borec proti mavrom ostaja v ospredju, kakor tudi ogromne katedrale burgosa, leona in ovieda. mimo teh krajev vodi romarska pot do santiaga. nekateri jo prehodijo celo pes, vse od francoskega tolusa. svaka jim cast. jaz jo ne bi. pa ne za to ker je ne bi zmogla, ker se mi zdi dolgcasna. nobenih hribov. visoka planota.suha mezeta, ki kar krici po vodi.kjer v poletnih mesecih postane vse suho, bledo rjavo in odmrlo.in kjer so mesta odddlaljena. vmes pa nic. samo pustinja. ampak savaka cast tistim ko to naredijo.
vsekakor katedrale krasijo castillo in leon. tista v leonu mi je ostala v spominu zaradi vitrasev. so pa ogromne, in ta ogromnost, me ni nikoli privlacila.
zato pa mi je bila vsec galicijska obala z ozko izrezanimi estuarji. res fantasticno. bi bilo fino enkrat iti za avtom po vseh teh majhnih ktrajih SZ spanije pa vse dol do portugalske.

pa fajn mi je ko si spanci se vedno vzamejo cas za siesto. da ne hitijo kot mi na vsakem koraku in da si vzamejo cas za klepet in kavico.
ja vsec mi je bil rimski zid v lugu. kjer so takrat ko sem bila jaz tu, imeli se knjizni sejem. ricitirali so don kihota…
santiago pa…se je spremenil v teh letih ko me ni bilo v teh koncih. nisem imela obcutka, da je to romarsko mesto. ampak bolj turisticno.
ah ja pozabla povedat. ribe, skoljke, raki,…to je hrana ki ostaja se vedno dobra.gallegos pueblo de maricsos.
objem. k.

Galerija | This entry was posted in španija and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s