Simbol kroga in križa

Zlati krog je simbol Sončnega boga. Pomeni življenje, energijo, dobroto, svetlobo. Vendar Sonce ni edina zvezda v vesolju. Obstaja še veliko zvezd, Boga pa se razume kot mehanizem vseh zvezd skupaj in ravnotežje celotnega vesolja, tako živega kot neživega. Bog je nematerialen, je čista energija, ki pa se lahko materializira v obliki zvezde. Zato je zvezda simbol Boga. moseja
Zlati krog se pojavlja na večini Jezusovih slik, za njegovo glavo. Zlata krogla je postavljena tudi na vrhu mošej.

Poleg zlatega kroga/krogle je simbol krščanstva tudi simbol ribe/dveh rib. Približno pred 2000 leti se je začela astrološka doba ribe. Mojzes je živel v dobi ovna, zato se mu reče tudi Božje jagnje. Ko Jezus drži jagnje v roki, to pomeni, da prevzema Mojzesovo dediščino.

MOSAICS AT ANCIENT CHURCH IN MEGGIDO

Splošno mnenje, da je simbol krščanstva križ, je napačno. Krščanstvo izhaja iz besede “krst”, torej ljudje, ki krstijo z vodo. Iz besede “križ” sicer izhaja naziv Kristus, kar pomeni “tisti ki je bil križan”. Križanje je astrološki proces, ki se zgodi vsako leto med 22. in 25. decembrom, ko se Sonce ustavi v ozvezdju križa. Naziv Kristus se nanaša na zvezdo, ne na človeka. Jezusu so dodali naziv Kristus k imenu, s čimer je bilo poudarjeno, da je Jezus Sončev prerok. Sonce je materialna oblika vesoljnega Boga, Univerzuma, Stvarnika.

Križ pomeni temo in smrt. Križu se sicer reče tudi temno Sonce, ker ima Sonce v položaju križa tri dni najmanjšo moč. 25. decembra pa se zgodi ponovno rojstvo in vstajenje, katero pa se ne praznuje decembra, temveč se prestavi na začetek pomladi, ko se praznuje skupaj s poganskim praznikom pomladi in plodnosti.

kelt

Simbol kroga in križa se pojavi kot keltski križ že 4000 let nazaj. Krog (Sonce in življenje) je postavljeno na križ (temo in smrt). To je simbol ponovnega rojstva po smrti, življenje premaga smrt, svetloba premaga temo.

Križ v krogu se pojavi tudi na Bližnjem vzhodu, skupaj z oznako YHWH (izgovorjeno kot Jahweh ali krajše Jah). Pesem Hallelujah izhaja ravno iz te kratice: “hall” (angleško hail) pomeni “živel”, “elu” (v Bibliji OLH, v arabskem jeziku ALLAH) pomeni “bog”, nato še naziv Jah.

dionizYHWH je verjetno kratica, s katero so nadomestili ime za sončnega boga (materializacijo vesoljnega Boga, Univerzuma). Tega boga je Ehnaton poimenoval Aton. V latinščini se isto ime pojavi kot Adonis, v grščini v premetani obliki kot Dioniz, v Skandinaviji kot Odin. Dioniz je bog človeškega videza na križu, ima kratke lase in kratko brado (grški videz).

horusax9Jezus je dejal: “križ vodi le v pogubo, tisto kar šteje je Božja moč”. Božja moč pa je energija vseh zvezd, ne pa tistega spirita na oblaku, ki meče strele in dela le škodo. Kdor malikuje neurje in Gromovnika, nima dobrih namenov.

Galerija | This entry was posted in antropologija and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Simbol kroga in križa

  1. Horus se je rodil devici Izidi 25. decembra, pozdravili so ga trije kralji, pri 12. letih je postal učitelj, pri 30. ga je krstil Anap (kot Janez Krstnik). Horus je imel 12 učencev (apostolov), izvajali so čudeže, ozdravljal je bolne in hodil po vodi. Horus je poznan pod imeni: resnica, luč, božji sin, dobri pastir, jagnje božje… Izdal ga je Tifon (kot Juda Iškarijot), bil je križan, tri dni zakopan, na koncu je vstal od mrtvih .Podobne zgodbe premorejo še grška Attis in Dioniz, ter indijski Krišna in perzijski Mitra. In to vsi več tisočletij pred Kristusom! Na egipčanskih freskah je upodobljeno, kako sli oznanijo devici Mariji Izidi, da bo spočela Horusa.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s