divja ženska in divji moški

Če si ženske želijo, da bi jih moški zares poznali, jim morajo zaupati nekaj svojega globljega vedenja. Nekatere pravijo, da so naveličane, da so se na tem področju že preveč trudile. Moje skromno mnenje je, da so si prizadevale poučiti moškega, ki mu ni do učenja. Večina moških želi vedeti in se naučiti. Ko pokažejo pripravljenost, je čas, da jim odkrijete stvari; kajti sprašuje vas njihova duša. Videle boste. Naj navedem stvari, ki jim bodo pomagale razumeti in vam stopiti naproti.

Nedvomno drži, da v mitih in tudi v življenju Divji moški išče svojo podzemno nevesto. Keltske pravljice govorijo o znamenitih parih divjih bogov, ki se neizmerno ljubijo. Pogosto živijo pod jezerom, kjer varujejo podzemlje in tamkajšnji svet. V babilonskem mitu Inana zakliče svojemu ljubimcu Dumuziju: »Pridi in pokrij me s svojo divjino.« Na srednjem ameriškem zahodu se še danes reče, da se mati in oče Boga valjata na pomladni postelji in delata grom.

Divja ženska si najbolj želi partnerja, ki bi ji bil enak. Pa vendar, znova in znova, mogoče od začetka neskončnosti se dogaja, da njeni partnerji ne vedo, ali razumejo njeno pravo naravo. Kaj si ženska v resnici želi? Staro vprašanje, dušna uganka o divji in skrivnostni naravi, značilni za vse ženske. Medtem ko coprnica v Chaucerjevi »Ženi iz Batha« zakraka odgovor, da ženske želijo vladati svojemu življenju, kar je v resnici nesporno dejstvo, obstaja še druga, enako neoporečna resnica, ki tudi odgovarja na to vprašanje.

Povzeto iz knjige Clarisse Pinkole Estés Ženske, ki tečejo z volkovi

Galerija | This entry was posted in mix and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s