POTOVANJE – INDIJSKA AVANTURA s podaljškom na Andamane

Težko si je predstavljati bolj neverjetno, raznoliko in mamljivo deželo, kot je Indija. To je edina dežela na planetu, kjer se vse, kar se je kdaj zgodilo v zgodovini, dogaja vsak dan pred vašimi očmi. Ta enormna podcelina, ta vrelec neukrotljivega iskanja in odkrivanja, je za vsakega radovednega popotnika enostavno nepogrešljiva izkušnja. Žal pa le redki popotniki začutijo pravi utrip Indije izven uhojenih poti. Prav zato smo pripravili neuhojeno in avanturistično potovanje izven utrjenih poti, kjer bomo doživeli kombinacijo vaškega življenja, čudovito gorsko pokrajino Himalaje z njenimi usidranimi vasicami in neverjetnimi pogledi na goro Nanda Devi, slonji safari v nacionalnem parku Corbett, spokojnost in srce hinduizma ob dvodnevi plovbi na reki Ganges, vrvež nekaterih najbolj živahnih mestnih središč kot so Amritsar, Varanasi, Lucknow, Delhi in Kalkuta. Potovanje od Delhija do Himalaje in vzdolž Gangesa do Kalkute vam bo zagotovo ostalo v spominu dolgo po prihodu domov. 

Vrhunci potovanja:

Sikhovski Zlati tempelj v Amritsarju;

Sproščeno vzdušje v budistični Dharamsali in hindujskemu Rishikeshu; 

 Slonji safari v nacionalnem parku Corbett;

Lažji treking v Himalaji in spanje pri domačinih;

Vožnja po reki Ganges in opazovanje vsakdanjega življenja;

Srce indijske kulture v Varanasiju in Kalkuti;  

Rajske plaže na Andamanskih otokih.

 PROGRAM POTOVANJA

Dan 1: POLET proti Indiji: Iz mednarodnega letališča poletimo proti glavnemu mestu Indije. Nočitev in obroki na letalu 

00ce8258-b277-4325-9f69-c26ee115a4f3DAN 2 – 3: DELHI in TADŽ MAHAL Prileteli bomo v New Delhi, kjer si bomo za začetek ogledali glavne znamenitosti novega in starega dela mesta. Že v prvem trenutku se bomo srečali z gnečo, kaosom, hrupom in berači, a to bo le začetni kulturni šok, kateremu se ne da izogniti in katerega doživi prav vsak, ki prvič vstopi v to deželo. Za doplačilo si lahko privoščimo ogled Taj Mahala v Agri, ki velja za enega izmed novih 7 čudežev sveta. Naslednji dan se bomo z nočnim avtobusom iz Delhija zapeljali do Dharamsale, indijskega »malega Tibeta«, kjer živijo Tibetanci v izgnanstvu. GH (z) in R (z)


Nepal - 023Dan 3-4: DHARAMSALA
 Tu si bomo poleg sproščenega vzdušja, sprehodov po gorski pokrajini in ogledov budističnih templjev, po želji lahko privoščili tudi masažo ali tečaj joge. Od tu se bomo zapeljali do Amritsarja. GH (Z)


Amritsar1_704x385DAN 5: ZLATI TEMPELJ
 Obmejno mesto Amritsar krasi čudoviti sikhovski »Zlati tempelj«, kateri jemlje dih prav vsakemu s svojo veličastnostjo. Zvečer se bomo vkrcali v vlak. Le nočna vožnja z vlakom nas bo ločila od sveta hindujskega kraja Haridwar. R (Z)

ganga_aarti_rishikesh_002Dan 6- 7: Sveto mesto RISHIKESH Ob zgornjem toku reke Ganges se nahaja Rishikesh, kraj z mnogimi ašrami, ki je znan pod imenom »svetovna prestolnica joge«.Kot zanimivost pa naj povemo, da so v kraju svojo inspiracijo iskali tudi slavni Beatelsi. Tu  bomo obiskali bomo številne templje in ašrame, si ogledali večerno molitev (aarti), posedali v kavarnah ter se po želji udeležili različnih tečajev ali pa celo doživeli nepozabni rafting po reki Ganges. GH (Z)

corbet-national-park-photographyDan 8 – 9: NACIONALNI PARK CORBETT  V sproščenem vzdušju se bomo popeljali preko zelenih gričev do nacionalnega parka Corbett, kjer nam bo na slonjem safariju uspelo videti številne živali, mogoče celo bengalskega tigra v svojem naravnem okolju. GH (Z)

nanda_deviDan 10 – 14: TREKING V INDIJSKI HIMALAJI Corbett bo tudi izhodiščna točka za naš lažji tridnevni treking skozi plantaže čaja, manjše vasice, preko gričev in prelazov s fantastičnimi pogledi na Himalajsko pogorje s kuliso zasneženih gora, med katerimi bosta zagotovo izstopala sedemtisočaka Trisul in Nada Devi, ki sta še posebej občudovanja vredna ob sončnem vzhodu ali sončnem zahodu.  Na drugi strani se nahaja že Tibet, a mi bomo ostali na indijski strani, kjer nas bodo gostili prijazni domačini in nas seznanili s tradicionalnim življenjem in doma pripravljeno hrano. Premamljeni od neverjetne gorske pokrajine in gostoljubnosti domačinov, ki živijo v oddaljenih vaseh, se bomo z vlakom zapeljali do historičnega in živahnega Varanasija. GH (Z) & R (Z)

jutranja molitevDAN 15 – 16: VARANASI Prispeli bomo v Varanasi, ki velja za enega izmed sedmih najsvetejših hindujskih krajev, kamor hodijo hindujci molit, meditirat in umirat. Na kopalnih ploščadih (ghat) reke Ganges bomo spoštljivo opazovali življenje in umiranje, ko ob sežigu telesa duša najde pot iz začaranega kroga in vnovičnih rojstev. Za nas, ki bomo zunanji obiskovalci, bo opazovaje morda neprijetno, a vsekakor nepogrešljiva izkušnja. V Varanasiju se bomo izgubljali v ozkih ulicah, po kopalnih ploščadih, se srečevali z modreci, svetimi možmi, berači, romarji in svetimi kravami. Opazovali bomo vsakdanje življenje ob reki, ob večeru pa si bomo lahko ogledali še vsakodnevni obred posvečen reki Ganges, naslednje jutro pa bomo doživeli vzhajajoče sonce kar iz ladjice. Če nam bo čas dopuščal, se bomo lahko odpravili še do Sarnatha, kjer je Buda prvič spregovoril o svojem nauku. Zvečer se z nočnim vlakom zapeljemo do Kalkute. GH in R (z)

IMG_6926DAN 17: KALKUTA Zjutraj prispemo v Kalkuto, kulturno središča Indije, doma Matere Terezije in nobelovca Tagoreja, kjer se ob delti Gangesa spajata raznolikost indijske kulture in britanske zapuščine.  GH (Z) 

DAN 18: POLET PROTI EVROPI Iz Kalkute bomo poleteli proti Evropi, kjer bomo obujali spomine na to doživeto potovanje po neutrjenih poteh severne Indije. Nočitev in obroki na letalu  

Podaljšek na Andamane Za doplačilo je možen podaljšek na Andamane / 5 dni. Več informacij dobite po e-mailu, ob zanimanju za potovanje.

Program priporočamo vsem, ki si želijo popotniškega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

*Z = zajtrk; *V = večerja *H = hotel;  *GH = guesthouse; homestay (domačini); *C = kampiranje; *R = nočitev na avtobusu, vlaku, palubah.

Termin (november): 17.11.  – 04. 12.2018 (18 dni)

Termin (marec): 02.03.  – 18. 03.2019 (18 dni)

Skupina: min. 8 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena: od 1930€ (1280€ + avio karta)

Mednarodna letalska karta je preračunana na 11. maja in je bila 650 € – cene avio kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. 

CENA VKLJUČUJE:

Organizacijo, vodenje in našo energijo,

ceno mednarodnega leta (cena variira 650 eur – 850 eur),

dovoljenje za nacionalne parke,

namestitve pri domačinih z zajtrkom in v preprostih hotelih (2*/3*)  z zajtrkom,

vse stroške  s prevozi (mini avtobus, vlak, ladjica, rikše),

vozniki,

slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti

lokalnega vodnika ter organizacijo vodenja potovanja in trekinga s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

Zdravstveno zavarovanje,

rizik odpovedi potovanja (5,24% nakazanega denarja na agencijo);

vstopnine;

vizum za Indijo  (70 eur) 

dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v omenjeni program potovanja;

fakultativni izlet do Agre (za doplačilo organiziramo po vašem povpraševanju);

transfer do letališča (če let izven Slovenije; okvirno 60 eur za letališče Dunaj, München, Benetke; 90 eur do Milana, Budimpešte,…);

napitnine;

stroške osebne narave;

doplačila za enoposteljno sobo;

nočitev prvi in zadnji dan potovanja.

Podaljšek na ANDAMANE  se zaračunava posebej kot podaljšek potovanja in vključuje: namestitve v preprostih hotelih z zajtrkom, vse prevoze po programu, notranji let in slovensko spremstvo.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutnih razmerjih ($ vs EUR) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov. lahko odstopajo. Mi 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ).

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. V primeru manjše skupine  je doplačilo za organizacijo 100 €(13-12 oseb) in 120 € (11-9 oseb) in 150€ (8-6 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.

SPLOŠNE INFORMACIJE

KAKO POTUJEMO?Potovali bomo potovali z najetim minibusom, vlaki, rikšami in ladjico.

NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* v dvoposteljnih sobah, v preprostih GH brez kategorizacije pri domačinih (več posteljne sobe na trekingu).

HRANA:Velko je zelenjave, nekaj tudi mesa, mlečnih izdelkov in sezonskega sadja.

ZAHTEVNOST POTI:Tura je primerna za kogarkoli z manjšo kondicijsko pripravo, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice. 

ŠTEVILO OSEB: min 8 – max 16

VREME:V Indijo prihajamo v jesenskem času, ki je prijeten za potovanje in krajše trekinge na severu dežele. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5 in 35 st. celzija, v visokogorju nižje temperature preko noči. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com

ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.

VARNOST: Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.

VIZUM: Slovenski državljani potrebujemo vizum.

Potovanje se uradno izvaja preko agencije EPRA D.O.O.

Galerija | This entry was posted in indija, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s