Nočni pohod na Nanos ob ponovnem »rojevanju« sonca in k polnočnici 24.12.2011

Dogodek ni namenjen samo verujočim, temveč predvsem vsem tistim, ki spoštujejo in imajo pozitiven odnos do tradicije in poganskih običajev, ob tem, ko se poslovimo od krajšanja dneva in nastopi njegovo daljšanje, poslovili se bomo od umiranja sonca in proslavili njegovo ponovno rojevanje, včasih je bil to tudi začetek novega leta, danes pa je predvsem družinski praznik, ki ga bomo obeležili na malo drugačen način, ne kot plen potrošniške družbe, temveč si bomo, tako neverujoči kot verni, vzeli čas zase.

Zbrali se bomo v Razdrtem ob 19:00 uri, kjer bo ob 19:30 uri izpred Bara Nanos start pohoda mimo Vojkove koče na Nanosu do cerkve sv. Hieronima, kjer bo ob 22:00 uri polnočnica, namenjena pohodnikom na Nanos in tistim, ki se bodo do cerkve pripeljali. Šli bomo ob vsakem vremenu, zato se primerno oblecite in opremite (čevlji, palice, lučka, rokavice, kapa, ustrezna oblačila, goretex …). Potrebno se je primerno opremiti tudi za preobleči. Tempo bomo prilagodili najpočasnejšim, vsak hodi na lastno odgovornost, udeleženci pa nimajo nobene obveznosti. Po vrnitvi z Nanosa v Razdrto, se bomo zbrali (kdor bo hotel) v Baru Nanos na kozarčku kuhanega vina, kjer nas vedno počakajo, da se vrnemo z Nanosa.

Za vse tiste, ki se ne bodo udeležili pohoda na Nanos do Vojkove koče, in se bodo podali na pot do cerkve sv. Hieronima direktno po položni poti, pa bodo krenili na pot ob 20:00 uri.

Kdor pa se ne bo udeležil pohoda, pa se lahko do cerkve pripelje z avtomobilom.

Kdor želi, naj vzame s seboj baklo, ker je cerkev brez električne napeljave in bo obred potekal v siju bakel.

Via DušanP

Galerija | This entry was posted in slovenija and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s