POTOVANJE – AKTIVNA TURČIJA

Naša turška avantura nas bo popeljala do Kapadokije in uživaškega Sredozemlja. Doživeli bomo Kapadokijo z mehkimi vulkanskimi kameninami. Prepešačili bomo vulkanske doline, kjer so nekoč ljudje v skale izklesali številne cerkve in bivališča. Podali se bomo do Konye, ki je dom dervišev. Uživali bomo ob morju sredozemske obale. Za podaljšek potovanja pa si bomo ogledali še Pamukkale, Efez z okolico, kjer prednajčijo rimski in grški ostanki ter nazadnje uživali na bazarjih v Carigradu. Se nam pridružite?   

1.dan: LET Zbor na letališču in let do Kapadokije. Pristali bomo v mestu Kayseri od koder se bomo zapeljali do hotela. H (obroki na letalu)

2. – 3. dan: KAPADOKIJA Raziskali bomo surrealno, barvito in vulkansko Kapadokijo. Kapadokijo krasijo številne doline z različnimi oblikami, ki so v tej vulkanski pokrajini iz tufa izoblikovale preko tisočletij. Tu so našli svoja Povezana slikaprebivališča ter kasneje klesali cerkve, zatočišča in mesta. Spoznali bomo najbolj skrite kotičke na naši pešpoti po vulkanskih dolinah. Morda nam bo ugajala tudi turška kopel, jutranji “polet” z balonom ali večerja ob turški glasbi in plesu. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za konya4. dan: POT DO KONYE Iz Kapadokije nas bo pot vodila proti Konyi. Na poti si bomo sprva ogledali podzemno mesto in se sprehodili po kanjonu Ihlare, kjer bomo občudovali v kamen vklesane cerkve. Na poti se bomo ustavili ob karavan Rezultat iskanja slik za whirling dervish konyasaraju Sultanhan,  ki velja za  arhitekturni biser na svileni cesti. Ob prihodu v Konyo si bom ogledali mošejo in sufijski komleks. Konya je dom očeta znanih plešočih dervišev, Rumija, kjer se nahaja njegova grobnica. Tu se bomo seznanili z mističnim sufizmom in si ogledali prefinjene medrese in mošeje. H (Z)

Rezultat iskanja slik za turkish food5. dan: POT do MORJA Zapeljali se bomo do Sredozemskega morja. Na poti se bomo ustavili v mestu Beyshehir, kjer se nahaja lesena mošeja, ki jo krasijo turkiznr keramičnr ploščice. Južno od Beysherija se že razpostira gorovje Taurus, ki  kar kliče med svojo nedotaknjeno naravo. Prihod v Rezultat iskanja slik za BEYSEHIR MOSQUEturistično Antalyo bo pravi kontrast. Tu se bomo sprehodili po starem mestnem jedru, ki kar privablja s pisanim bazarjem in številnimi kafiči. V kolikor nam bo čas dopuščal si bomo ogledali še antični mesti, Aspendos in Perge. H (Z)

6. – 7. dan: MORJE & OLYMPOS Iz Antalye sledi sproščeno odkrivanje turškega Sredozemlja. Sprva se bomo zapeljali do počitniškega obmorskega Olympusa, ki je pravi raj za uživače. Številne priložnosti kar kličejo v Rezultat iskanja slik za olympos turkeybližnje hribe, uživanja na morju ter na pohod do večnega ognja. Privoščili si bomo lahko treking nad Olypmusom in uživali na morju. Zvečer si bomo po želji lahko privoščili še izlet do »večnega ognja«. Spanje v lesenih hiškah/bungalovih. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za oludeniz turkey8. – 10. dan: KANJON, LIKIJSKA GROBNICE IN MORJE Zadnji del popotovanja ob sredozemski obali bomo odkrivali skrita mesta, ki so dostopna le z ladjico, med katerimi vsekakor izstopa Simena. Sledilo bo kopanje v turkiznem Rezultat iskanja slik za saklikent photosmorju, ki nam bo prav dobro delo. Ogledali si bomo tudi v steno vklesane likijske grobnice v bližini Myre. Iz letoviškega mesta Kaš nas bo pot popeljala do opuščenega, nekoč grškega, mesta Karakoy t.i. mesto duhov, kjer se še vedno nahaja opustošena cerkev. Od tu si bomo privoščili Rezultat iskanja slik za simena Lycian sitepohod, ki ponuja prekrasen razgled na zaliv Oludeniza. Spustili se bomo do zlatih plaž Oludeniza ob Sredozemskem morju. Vsekakor ne bomo izpustili uživanje v  kanjonu Sakliket in posedanje ob reki. * Tisti ki bomo nadaljevali potovanje se bomo zadnji dan popoldan zapeljali do kraja Pamukkale. GH (Z) & R (Z)

11. dan: POLET Transfer do letališča in preko Carigrada polet proti bližnjemu mednarodnemu letališču.

Rezultat iskanja slik za pamukkale

11. dan: PAMUKKALE V Pamukkalah se bomo sprehodili po belih apnenčasti kaskadah, ki jih je termalna voda ustvarjala skozi tisočletja. Po želji se bomo okopali v Kleopatrinem bazenu s Povezana slikatermalno vodo. V bližini toplotnih vrecev so antični Grki zgradili mesto Hierapolis. Tu bomo videli nekdanje antično mesto, ki ima impresivno ohranjeno nekropolo. Po ogledu v Pamuklalah se bomo preko rodovitne pokrajine zapeljali do Seldžuka ob egejski obali, kjer si bomo ogledali tradicionalno egejsko vas. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za efez celsus library12.– 13. dan: EFES & EGEJSKA OBALA Ogledali si bomo Efez, enega najboljše ohranjenih antičnih mest iz gršega in rimskega obdbja. Tu se nahajajo številne dobro ohranjene stavbe, knjižnica, gledališče, templji,…Ustavili se Povezana slikabomo tudi v Artemidinem templju, ki velja za enega izmed sedmih čudes antičnega sveta. V bližini Efeza bomo obiskali tudi nekdanje antično mesto Priene, ki leži  nad reko Meander. Čudili se bomo veličastnosti v nekdanjem preročišču, Apolonovem templju, v Didimu. Lahko si bomo privoščili tudi skok v morje. Zadnji večer se bomo vkrcali v udoben Vip avtobus, ki nas bo popeljal do Carigrada. GH (Z) & R

Rezultat iskanja slik za istanbul baklava14. dan: CARIGRAD Po pristanku v Carigradu se bomo zapeljali do starega dela mesta, kjer se bomo seznanili z zgodovinsko-kulturnimi spomeniki (Hagia Sofia, Modra mošeja, rimska cisterna, Osmanska palača, itd ). Sprehodili se bomo do Velikega in egipčanskega bazarja, kjer Povezana slikanakupov ne bo manjkalo. Dobre pijače in jedače pa tudi ne. H (Z)

15. dan: POLET Prosto dopoldne za nakupe oz. po dogovoru še kakšen ogled. Popoldan pa se zapejemo proti letališču v Carigradu od koder sledi  polet proti Ljubljani. / (Z)

*H = hotel;  *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba).

Termin (april): 25.4. – 5.5.2019 (11 dni) ali s podaljškom 25.4. – 9.5.2019 (15 dni)

Termin (junij): 29.6. – 9.7.2019 (11 dni) ali s podaljškom 29.6. – 13.7.2019 (15 dni)

Termin (julij): 20.7. – 30.7. 2019 (11 dni) ali s podaljškom 20.7. – 3.8.2019 (15 dni)

Termin (september): 14.9. – 24.9.2019 (11 dni) ali s podaljškom 14.9. – 28.9.2019 (15 dni)

Termin (oktober): 19.10. – 29.10.2019 (11 dni) ali s podaljškom 19.10. – 2.11.2019 (15 dni)

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Skupina: min. 6 – max. 16 potnikov

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 105

Cena: AKCIJA! od 800€ + letalska karta

Cena s podaljškom: AKCIJA!  950€ + letalska karta

*letalska karta je okvirno 200€/osebo

*AKCIJA velja do preklica

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Ljubljana – Kayseri/Antalya/Istanbul – Ljubljana* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • Nastanitev v hotelih (H) 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih/penzionih (GH) v dvoposteljnih in več posteljnih sobah z zajtrkom ter v bungalovih z zajtrkom;
 • VIP avtobus (udoben in visok kvaliteten avtobus z raztegljivimi sedeži) na relaciji Fetihye – Pamukale; Kušadasi – Carigrad*;
 • Vsi prevozi po programu v Iranu (najeti avtobus/kombi, redna linija Vip avtobusa, taxiji, metro, terenska vozila);
 • Izlet z ladjico;
 • Organizacijo potovanja;
 • Slovenski vodnik/vodja poti in lokale vodnike.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15 – 14 oseb), 80€ (13 – 12 oseb), 100€ (11 – 10 oseb); 140€ (9 – 7 oseb), 160€ (6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 42€ (trojno kritje),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (120€/krajše potovanje in 150€/daljše potovanje) – enoposteljna soba ni možna ko spimo v gostiščih izven mest.

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 60€;
 • napitnina za šoferje 20€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • Dodatna aktivnosti: plezanje v Olympusu (30€), paraglading (40€), turška večerja s plesom v Kapadokiji (25€), turška savna (20€), baloni v Kapadokiji (150€), itd.
 • Dodatni obroki (kosila in večerje) od 5€ – 10€/obrok

Opombe:

 • za potovanje v Turčijo slovenski državljani ne potrebujejo;
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. februarja 2019.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. februarja 2019 in je bila 200€ z odhodom z ljubljanskega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ). Prijava je informativne narave. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Agencije.

Vplačila: Prijave sprejema Agencija do 30 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest. Po prijavi boste prejeli račun, iz katerega bodo razvidni vsi podatki o naročenem potovanju. S poslanim računom za prvi obrok v višini 30% cene potovanja se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa mora biti poravnan najkasneje do 10 dni pred odhodom. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine je doplačilo 50€ (15 – 14 oseb), 80€ (13 – 12 oseb), 100€ (11 – 10 oseb); 140€ (9 – 7 oseb), 160€ (6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje glede na manjšo skupino.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovanje je kombinacija ogledov znamenitosti, manjšega pohodništva, obiskov bolj obmorskih krajev. Potovali bomo z lastnim prevoznim sredstvom, taxiji, terenskimi vozili, metrojem in VIP avtobusom visoke kvalitete (daljše relacije).
 • NASTANITEV: Večinanočitev bo v hotelih ali gostiščih/penzionih in bungalovih z dvoposteljnimi ali troposteljnimi sobami s kopalnico srednje kategorije. Na splošno ko ne bomo v mestih bomo prenočevali v penzionih (tradicionalnih hišah) in pri domačinih kjer nimajo vedno dvoposteljnih sob.
 • VELIKOST SKUPINE: Število udeležencev je omejeno na 16 oseb, minimalno število je 7. Pri manjši skupini (pod 16 oseb) računamo doplačilo, ki so opisana na programu. Majhna skupina nam omogoča večjo prilagodljivost in obisk krajev, ki nam bi bili drugače nedostopni.
 • HRANA in PIJAČA: Turška kuhinja je odlična. Od kebabov, do mesnih jedi, jedi z zelenjavo,… Od pisaše se dobi vse: čaj, kava, sokovi in alkohol.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli z nekaj avanturistične žilice.
 • VALUTA: V Turčiji lahko zamenjamo €/$ v turke lire. Možno je uporaba kreditnih/debetnih kartic in dvik na bankomatih.
 • VREME: Idealen čas za obisk zahodne in Osrednej Turčije je od pomladi do jeseni. Takrat je v Turčiji prijetno toplo;. To obdobje velja za najprimernejše obdobje potovanja v Turčije. Temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, poletja so toplejša.
 • ZDRAVJE: Obveznih cepljenj za Turčijo ni. Priporočamo cepljenje da si ogledate spletno stran zdravinapot.net.
 • VARNOST: Turčija je varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi.
 • VIZUM: Slovenski državljani ne potrebujejo vizuma za vstop v Turčijo.
 • OBLAČILA: Predlagamo oblačila za sezonsko spremenljivo vreme. V Kapadokiji in Carigradu zna biti hladneje (april, oktober), medtem ko je jug toplejši. Seznam opreme in priporočil dobite ob prijavi na potovanje.
Galerija | This entry was posted in potovanje, turčija and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s