POTOVANJE – ISLANDIJA z avtomobili in podaljškom na treking

ISLANDIJA2012 006Potovanje po Islandiji je prav posebno doživetje. Odkrivali bomo zahodni del dežele, spoznali bomo divjino severa, vulkanske formacije osrednjega dela ter ledeniške fenomene ob južni obali. Neverjetni naravni fenomeni, ki so jih izoblikovali vulkani in ledeniki se lahko pohvalijo s številnimi osupljivimi slapovi, ledeniškimi lagunami, črno vulkansko »puščavo«, bazaltnimi IMG_7766formacijami, prekritimi mahovi in številnimi klifi kjer gnezdijo kolonije ptičev v tem letnem času med katerimi vsekakor izstopajo mormoni, morski ptiči iz vrste njok. Seveda pa ne smemo pozabiti na največji ledenik Evrope – Vatnajokull s svojimi lediniškimi jeziki in nacionalnim parkom, na lavina polja, fumorole, gejzirje, kraterje, aktivne vulkane, okamnele trole in raznovrstno živalsko življenje.

OKVIRNI PROGRAM:

Rezultat iskanja slik za reykjavikDan 1: Polet Odhod na letališče v Italiji/Nemčiji in polet na Islandijo. GH

Dan 2 : Reykjavik Po prihodu si  bomo ogledali prestolnico Reykjavik, ki slovi kot zelo živahno mesto s številnimi skritimi kotički. Ogledali  si bomo staro pristanišče, cerkev s pogledom na mesto, se sprehodili po centru mesta in še in še… GH  

1350313805_islandian-dinozavr-9Dan 3: Severna Islandija Zapeljali se bomo proti severozahodu Islandije, proti divjem in ne neposeljenemu severnemu delu Islandije, proti manjšemu kraju, kjer se pasejo konji in občasno »sončijo« tjulnji. Zapeljali se bomo do izhodišča, kjer bomo opazovali 15 metrske bazaltno tvorbo, ki se nahaja sredi morja in o kateri so se spletli številni islandski miti in legende o trolih in ostalih pravljičnih bitjih. GH

5848372596_f7e2630408_zDan 4: Husavik, kiti, mormoni (puffini) Pot nas bo od tu popeljala do poznanega slapu Goddafoss  in do simpatičnega mesta Husavik na severu, kjer si bomo lahko privoščili »safari« na morju in opazovali kite, puffine (morske papige) in različne vrte ptic, ki jezdijo v del delu Islandije in le nazadnje bomo uživali v najlepšem mestecu na severu Islandije. GH

IMG_8811Dan 5 – 6: Vulkani in geotermalni vrelci V pokrajini Myvatn na severovzhodu dežele si bomo po želji privoščili izlet do izjemno slikovito vulkanske pokrajine Myvatn, ki še danes velja za eno najbolj aktivnih območij na Islandiji na kar opozarjajo številni aktivni pojavi: aktiven vulkan Krafla, geotermalni vrelci, vulkanska jezera, psevdo kraterji, fumorole, sulfatore, lavina polja, … V geotermalnih vrelcih se bomo pogreli in uživali v naravnih vrelcih. GH 

ISLANDIJA2012 597Dan 7: Detifoss (evropska Niagara) in vzhodni fjordi  Zapeljali se bomo proti vzhodnemu delu Islandije s postankom ob mogočnem slapu Detifoss v nacionalnem parku Jokulsargljufur. Le-ta je dobil vzdevek »evropska Niagara«, kar ponazarja že njegova širina 100 m. Nato nas bo dolga vožnja popeljala do vzhodnih fjordov. Ob poti nas bodo spremljali slapovi, zasnežene gore, prečkali bomo pokrajino črnega vulkanskega peska ter prenočili v manjši ribiški vasici. GH

IMG_2825Dan 8 – 9: Ledenik in ledeniška laguna Pot nas bo popeljala do največjega ledenika Evrope – Vatnajokul, ki se nahaja v južnem delu Islandije. Prav tu se nahaja nacionalni park Skaftafell, številni ledeniški jeziki in ledeniške lagune, ki se tvorijo ob vznožji ledeniških jezikov, ki segajo skoraj do obale. Prav posebej zanimivo bo pa doživetje ledeniške lagune, ki jo bomo lahko doživeli s posebnih amfibijskim vozilom in bomo pluli med ledenimi kosi, ki se trgajo iz bližnjega ledenika. Ledeniška laguna, zanimiv črn slap, obala črnega peska, raznolika flora in favna in ostale ledeniške formacije in še in še kar nas čaka na južni obali Islandije. GH

IMG_0233Dan 10 -11: Južna obala, slapovi, gejzir Danes bomo zapustili nacionalni park in se zapeljali do simpatičnega manjšega mesteca Vik, ki je poznan po svoji obali črnega peska, vijoličnih nasadih volčjega boba, bazaltnih formacijah sredi južnega morja, naravnih mostovih, neverjetnih poljih maha. Iz juga se bomo zapeljali proti poznanemu Geyziru in slapu Gullfoss. Na poti do tja se bomo seveda ustavili ob poznanih slapovih kot sta: Seljalandsfoss in Skogafoss. V daljavi bomo opazovali najbolj aktivni islandski vulkan Hekla. Od tu se bomo zapeljali še do geotermalne regije Geyzira ter se pozno zvečer se zapeljali nazaj do letališča Keflavik

Dan 12: Polet

PODALJŠEK – TREKING:

islandija-3aDan 12 – 15 TREKING Prevoz do izhodišča trekinga z lokalnim prevozom (avtobusom). Podali se bomo na 4 dnevi treking, ki velja za enega izmed najlepših v tem delu sveta. Po želji e bomo sprva namočili v toplotnih vrelcih sredi ničesar. islandija-1dPokrajina vulkanskih oblik, termalnih bazenov in barvite kamnine riolit. Pot »vročih izvirov«, nas bo peljala preko lavinih polj, mimo fumarol in gejzirjev, rek in jezer v ozadju pa se bomo čudili veličastnosti vulkanov in ledenikov. Zadnji dan trekinga se bomo sprehodili do nedavnega izbruha vulkana ter zaključili v Thorsmorku, najbolj čarobni točki otoka. Hoje na treku je 6-8ur/dan Zadnji dan se bomo zapeljali do Reykjavika in do letališča v Keflaviku od koder bomo poleteli proti bližnjemu mednarodnemu letališču. GH/C

Dan 16: Polet

*GH = guesthouse, hostel, koča ali spanje pri domačinih v več posteljnih sobah;

Termin potovanja (julij): 20.07. – 31.07.2019 (12 dni) ali 20.07. – 04.08.2019 (16 dni)

Termin potovanja (avgust): 03.08. – 14.08.2019 (12 dni) ali 03.08. – 18.08.2019 (16 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 18 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cena: 1690€

Cena s podaljškom: 2050€

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz München – Keflavik – München* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v gostiščih (GH), hostlih, bungalovih in šotorih, nočitve brez zajtrkov,
 • prevozi z najetimi avtomobili (jih vozimo sami) ter avtobus do/iz izhodišča trekinga ter shuttle bus do/iz letališča,
 • na trekingu nočitve v šotorih ali v kočah (odvisno od zgodnje prijave)
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 14 – 13 oseb je doplačilo za organizacijo 80€ in 120€ (12 – 10 oseb) ter 150€ (9 – 7 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 35€ (trojno kritje) oz. 55€ (trojno kritje s trekingom),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ – ni možna zaradi narave potovanja.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • vstopnine; kiti z ladjo 70€, jahanje 30€, plovba ledena laguna 30€; geotermalni vrelci Myvatn 25€ (na spremembe v ceni nimamo vpliva).

Opombe:

 • za potovanje na Islandijo slovenski državljani ne potrebujejo vize
 • število mest je omejeno na 18,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 7 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. decembra 2018.
 • Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shkatipotep.com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni letalske karte velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. decembra 2018 in je bila 440€ z odhodom iz letališča München. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. V primeru manjše skupine je doplačilo sledeče doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 14 – 13 oseb) je doplačilo za organizacijo 80€ in 120€ (12 – 10 oseb) ter 150€ (9 – 7 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Islandiji bomo prepotovali z najetimi avtomobili ter avtobusom pri transferju do(iz izhodišča trekinga in letališča.
 • NASTANITEV: Spi se v hostlih, gostiščih, bungalovih in šotorih.
 • HRANA: Jedli bomo lokalnih restavracijah in si kuhali samo – na Islandiji imajo vedno možnost kuhanja.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevni pohod so po želji, a tehnično ni zahtevni.
 • ŠTEVILO OSEB: min 7 – maks 18
 • VREME: Preko poletja je na Islandiji primerno vreme, a zna biti deževno in sončno ter vetrovno. Temperature se gibljejo od 5 – 25 stopinj, na jugu pa bolj hladno in je tudi večja možnost krajših padavin.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Islandija je varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Islandija ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list ali osebno izkaznico.
 • Potovanje se uradno izvaja preko agencije desetnica, katere »Šakti potovanja« je blagovna znamka

Posnetek zaslona (154a)

Advertisements
Gallery | This entry was posted in islandija, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s