Jesenska potovanja

ALBANIJA (08.09. – 15.09.) Albanija je prava potovalna poslastica za vsakega popotnika. Potovanje po slikoviti južni Albaniji je uravnotežena kombinacija dvodnevnega trekinga, relaksacije na morju ter ogledov historičnih mest. Seveda ne bo manjkalo albanskega konjakov, burekov, bunkerjev in gostoljubnosti domačinov. Pridite še preden prezrte lepotice ne zajame val turizma!
 
AKTIVNA ZAHODNA TURČIJA (21.09.- 02./06.10.) Naša turška avantura nas bo popeljala od Carigrada do slikovite Kapadokije in turkiznega morja. Deželo bomo spoznali s kolesi, se spustili po brzicah rek, na treku pa prepešačili kanjone, doline in prelaze. Tudi plavanja, hamamov in turških baklav ne bo manjkalo. Pravi užitek!

IRAN in TURKMENISTAN (18.10. – 09.11.2012) Nora avantura skozi Iran in Turkmenistan, kjer obisščemo kraje s prefinjeno perzijsko arhitekturo, spimo pri nomadih in si privoščimo 3-dnevni trek v gorovju Zagros. Obiščemo bizaren in prvinski Turkmenistan, preživimo noč v puščavi ob plinskem kraterju, se čudimo morednemu Aškabadu in zaključimo pri gostoljubnih domačinih v gorovju Kopet Dag. Orožje in predsodke o Iranu in Turkmenistanu pustite raje doma.Deželi sta nevarni le dolgočasju, na človekovo dušo pa prav blagodejno vplivata!      
 
JESENSKI RADŽASTAN (19.10. – 06.11.)To čudovito jesensko potovanje po Radžastanu nas bo popeljalo v radžastanska mesta, mogočne palače in trdnjave, odmaknjene puščavske vasi, romarske kraje, vse do Tadž Mahala. Puščavski Radžastan je čudovit, pisan, tradicionalen in nepogrešljiv del Indije. Program smo obogatili s kameljim safarijem po puščavi Thar in jeep safarijem v nacionalnem parku Ranthambore. Možen je podaljšek v Varanasi. 
 
NEZNANA INDIJA: OD HIMALAJE DO KALKUTE (23.11. – 13.12.) To je prava neuhojeno in avanturistično potovanje izven utrjenih poti in je namenjen pravim popotnikom po duši. Tu bomo doživeli kombinacijo vaškega življenja, čudovito gorsko pokrajino Himalaje z njenimi usidranimi vasicami in neverjetnim razgledom na goro Nanda Devi, slonji safari v nacionalnem parku Corbett, spokojnost in srce hinduizma ob dvodnevi plovbi na reki Ganges, vrvež nekaterih najbolj živahnih mestnih središč kot so Amritsar, Varanasi, Lucknow, Delhi in Kalkuta. To je to. pravi presežek severne Indije 🙂

Galerija | This entry was posted in albanija, indija, iran, potovanje, turkmenistan, turčija and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s