POTOVANJE – the best of India – sever & jug (krajša)


image5Pripravili smo potovanje po pisani Indiji. Začeli bomo v kaotičnem glavnem mestu Indije in nadaljevali do opevanega Tadž Mahala. Skrenili bomo tudi do pisanega Radžastana ter zaključili na zelenem in spokojnem na jugu Indiji. Potovanje smo dodatno začinili s kameljim safarijem v puščavi Thar, s spanjem pri domačinih v puščavi, trekingom
INDIA-10005NF4skozi čajnih plantaže ter vožnjo z lokalno ladjico skozi številne kanale keralske spokojnosti ter z uživanjem na morju pod kokosovimi palmami. Privoščili si bomo zelo doživeto in popolnoma drugačno Indijo, ko se bomo izgubili v barvitem in popolnoma drugačnem svetu od našega. To bo nepozabno doživetje Indije!

OKVIRNI PROGRAM: 

OKVIRNI PROGRAM: 

1.dan: POLET Transfer do letališča in polet proti Indiji. Vstop v Indijo je za vsakogar kulturni šok kateremu se ne da izogniti in katerega doživi prav vsak, ki prvič vstopi v to deželo.

powder-paints-to-celebrate-holi-on-festival-of-colors-india2. DAN: KOCHIN Zjutraj poletimo proti na jug Indije. Kerala je znana kot zelena dežela kokosovih palm, rodovitnih polj in številnih cerkvic. Zapeljemo se do Kochina. ki še danes velja za eno od najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov,925003666shindujcev … Izgubljamo se po mestnem starem jedru, si ogledamo cerkve, sinagoge in uživamo na čudoviti začimbni tržnici v židovski četrti. Po želji si lahko privoščimo tudi ayurvedsko masažo. Zvečer si ogledamo ples kathakali, ki je eden od najzanimivejših južnoindijskih plesov in temelji na epih Ramajane in Mahabharate ter tempeljskih ritualov. Nočitev v hotelu v Kochinu. H (Z)

kerala13. dan: BACKWATERS Zapeljemo se zapeljemo preko čudovite in zelene pokrajine čajnih nasadov, banan, kardamomov,  kokosovih palm vse dokler ne pristanemo na arabskem morju v poznih popoldanskih urah. Današnji dan je namenjen odkrivanju in spoznavanju ene največjih znamenitosti južne Indije, rečnih kanalov, bolj znanih pod imenom Backwaters. Gre za svetovno znamenitost, kjer se v dolžini več kot 900 kilometrov spletajo rečni kanali. Plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja.  Nočitev na ladjici (Z)

The-tea-plantations-of-Munnar-Kerala4./5. dan: KOCHIN – MUNNAR  Zapeljemo se preko čudovite in zelene pokrajine čajnih nasadov, banan, kardamomov,  kokosovih palm vse dokler ne pristanemo v Munnarju v popoldanskih urah. Večerni sprehod dotea-fields-kerala-south-india_50714_990x742mesta.Dodaten dan bo namenjen raziskovanju okolici, ki je znana po indijskem čaju. Privoščili si bomo več urni sprehod med plantažami čaja ter uživali po mamljivi okolici, ki kar jemlje dah. Vsekakor se bodo cimet, kardamom, sandalovina in čaji znašli v našem kovčku. Nočitev v preprostem hotelu v Munnarju. H (Z)

madurai-india-46.dan: MADURAI: Zapustimo Munnar n se zapeljemo do južnoindijskega mesta Madurai, ki je znan po svojih barvitih templjih značilnih za južno Indijo. Tam si ogledamo temple, se sprehodimo skozi mesto ter se ustavimo na tržnici rož. Zvečer se pa vkrcamo v vlak, ki nas popelje v Keralo. Nočitev na nočnem vlaku(Z)
7./8. dan: 
PLAŽA:  Znane keralske peščene plaže krasijo kokosove palme in morje. Na plaži bomo meli prost dan za kopanje, ajurvedsko masažo, spehode Privoščimo si sveže iztisnjen anansovov sok… GH (Z)

9.dan: POLET Zgodaj zjutraj se zapeljemo proti letališču v Trivandrumu od koder poletimo proti mednarodnemu letališču v Evropi.

PODALJŠEK POTOVANJA:
FILE7258A9.dan: AGRA 
Zgodaj zjutraj se zapeljemo proti letališču v Trivandrumu od koder poletimo proti Delhiju in po pristanku se zapeljemo proti Agri, ki jo med drugim, krasi sedmo čudo sveta – Tadž Mahal. Privoščimo si ogled veličastnega Tadž Mahala, trdnjave in ostale znamenitosti v Agri. H (Z)

IMG_6641A10.dan: AGRA – JAIPUR Po zajtrku se z avtobusom zapeljemo do Jaipurja, prestolnice Radžastana. Na poti si ogledamo si Fatehpir Sikri ter se ustavimo v nacionalnem parku Keoladeo, kjer opazujemo ptice in ostale živalske vrste (če bo čas dovoljeval). Večerni prihod v Jaipur. H (Z)

IMG_6482a11.dan: JAIPUR Po zajtrku si z avtobusom ogledamo Jaipur. V Jaipurju si ogledamo palačo vetrov, astronomski observatorij, številne bazarje z lokalno obrtjo ter nekdanjo rezidenco Amber kamor se povzpnemo s sloni. H (Z)


12. dan: JAIPUR – IMG_3858PUŠKAR
Iz kaotičnega Jaipurja nas poti vodi do svetega Puškarja. Na poti do tja se ustavimo v Amberju, ki je poznano po muslimanski grobnici muslimanskega mistika Čistija. To je razlog da se sem zgrinjajo številni verniki. Večerni prihod v popotniški Puškar, kjer si lahko privoščimo večerni sprehod ob jezeru. GH (Z)

IMG_244913. dan: PUŠKAR Ob jutranjem svitu si privoščimo vzpon na bližnji hrib, kjer se nahaja templej posvečen hindujski boginju Savirti. Po spustu si privoščimo zaslužen zajtrk ter izgubljanje po mestu. Med ostalim si ogledamo edini Brahmin tempelj ter začutimo utrip hinduizma ob jezeru, kjer romarji molijo, sveti možje meditirajo in ljudje opravljajo svoje vsakodnevne obrede. Tu si bomolahko privoščili sveže iztisnjen sok, masažo, nakupe na bazarju ali zgolj uživali ob jezeru. GH (Z)

14. dan: PUŠKAR – UDAIPUR Iz svetega Puškarja se zapeljemo do pravljičnega Udapurja. Celodnevna vožnja nas vodi do južnega dela Radžastana, skozi polpuščavsko in hribovito pokrajino, ko slike in vtisi bežalijo mimo nas. GH (Z)


dia_0043a15.dan UDAIPUR
Udaipurju pravijo tudi mesto na vodi, ki je včasih poimenovan kot »indijske Benetke«. Tu je bil posbet eden izmed filmov James Bonda. V mestu si ogledamo mestno palačo, impozanten hindujski tempelj ter se z ladjico zaplejemo po jezeru, ki krasi mesto. Seznanimo se tudi z umetnostjo risanja miniatur ter si po želji ogledamo radžastanske plese. Morda si privoščimo tudi ayurvedsko masažo ali zgolj uživamo, ko opazujemo vsakodnevno življenje po ozkih ulicah Udaipurja. GH (Z)

indija 2013 - 2 138316. dan UDAIPUR – RANAKPUR – JODHPUR Danes se zapeljemo do modrega mesta – Jodhpurja. Na poti do tja se ustavimo v odmaknjenih in tradicionalnih vasice različnih kast in etničnih skupin s pisanimi oblačili. Ogledamo si tudi prefinjen džainistični tempelj, ki predstavlja biser indijske arhitekture. Po ogledu glavnega templja se zapeljemo do Jodhpurja. V Jodhpurju obiščemo trdnjavo z obzidjem, se sprehodimo po t.i. »modrem« mestu in se izgubljamo v vrvežu po bazarjih v mestu. H (Z)

india-1148317. dan: JODPUR – KAMELJI SAFARI Vožnja iz modrega mesta vodi do pravljične puščavske pokrajine, kjer se nahajajo tipičn eradžastanske vasice. Eden od vrhuncev potovanja bo kamelji safari z ogledom majhnih puščavskih vasic, srečevanjem domačinov in piknikom na poti. Namestimo se v vasi (ali šotorih) pri domačinih in uživamo v indijski kulturi, glasbi in hrani. Nočitev v šotorih ali lokalnih hišah na skupnih ležiščih. C/GH (Z, -, V)

FILE702118.dan: KAMELJI SAFARI – JAISALMERZjutraj si privoščimo jutranji kamelji safariji. Nato pa zapustimo puščavo in vasice za seboj ter se zapeljemo do puščavskega mesta Jaislmerja, ki mu mnogokrat pravijo “najlepše mesto” v Indiji.H (Z).

indija 2013 - 2 152019.dan: JAISALMER – nočni vlak v DELHI Puščavsko t.i. »zlato« mesto Jaisalmer s svojimi prepletenimi ulicami, dvojnim obzidjem in peščeno trdnjavo spominja na čase iz Tisoč in ene noči dodobra raziščemo in se poslednje popoldne uživamo ob zadnji trdnajvi na nekdanji karavanski poti. Zvečer pa se vkrcamo na vlak, ki nas popelje do prestolnice Indije. Potovanje z indijski vlaki je svojevrstno doživetje, ki bo za marsikoga nepozabno. Nočitev na nočnem vlaku R (Z)

IMG_1177a20.dan: DELHI Jutranji pristanek v Delhiju, kaotični prestolnici Indije. Po zajtrku in osvežitvi si ogledamo stari del mesta. V starem delu Delhija si privoščimo vožnjo z rikšo in se ponovno srečamo s pravo Indijo in njeno gnečo, kaosom, hrupom,… Popoldan po želji ogled drugih zanimivosti kot so: vrata Indije, parlament, minaret Qutub… / ali nočni vlak do Varanasija (Z)

2. dan: POLET Po pristanku se zapeljemo proti letališču v Delhiju od koder poletimo proti mednarodnemu letališču v Evropi.

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse ali spanje pri domačinih v večposteljnih sobah; *C = šotor; *R – nočni vlak, avtobus, paluba,…

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin februar 2016: 13.02. – 21.02. 2016 (9 dni) oz. s podaljškom na SEVER 13.02. – 04.03. 2016 (21 dni)

Skupina: min. 8 – max. 18 potnikov

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 195

Cena 9 dnevnega potovanja: 690 € + avio karta (pri 12 prijavljenih). Avio karto karta 600 € (junij 2015 – cena letalske karte velja do zapolnitve kvot )

Cena 21 dnevnega potovanja 1570 € + avio karta (pri 12 prijavljenih). Avio karto karta 600 € (junij 2015 – cena letalske karte velja do zapolnitve kvot)

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo, vodenje in našo energijo;
 • ceno mednarodnega leta (cena variira, junij 2015 600€);
 • namestitve v hotelih 2*/3* z zajtrkom in prepostih večposteljnih sobah pri domačinh z zajtrkom ter šotorih na kameljem safariju;
 • vse stroške s prevozi (najeti avtobus, vlak, ladjica v Udaipurju);
 • notranji let (Delhi – Kochin);
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti;
 • organizacijo potovanja s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • osnovno zdravstveno zavarovanje;
 • riziko odpovedi potovanja (5,24%);
 • vstopnine (ca. 70€);
 • jahanje kamel, vožnja z ladjico v Udaipurju, jahanja slonov v Jaipurju,
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v program potovanja;
 • urejanje in posredovanje za indijski vizuma (60 €);
 • nočitev prvi dan in zadnji dan potovanja;
 • povratni transfer do letališča (če bo mednarodni let izven Slovenije).

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (indijska rupija vs. €) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov.

Prijava in vplačila: ob prijavi se vplača 200 EUR in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (7 oseb). V primeru manjše skupine (10-11 oseb) je doplačilo za organizacijo potovanja 100€ in 140€ (8-9 oseb) ali 170€ (6 – 7 oseb). Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ).

V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Po Indiji bomo potovali z privatnim klimatiziranim avtobusom, nekajkrat z vlaki, po Kerali bomo pluli s posebno ladjico med rečnim kanali.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, nočitev na vlaku (na ležalniku), nočitev v šotoru ali na skupnih ležiščih na kameljem safariju, nočitev v preprostem hotelu (dvoposteljne sobe), nočitev na ladjici (Kerala, dvopostelje sobe), nočitev v bungalovu (dvoposteljni).
 • HRANA: Je dobra in pestra ter pekoča. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 8 – max 18
 • VREME: V Indijo prihajamo v poznem jesenskem času, ki je najprijetnejši čas za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje kot v poletnem času. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5 in 30 st. celzija. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani:http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • SPOMINKI: Indija ima precej lepih spominkov.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Indije potrebujemo vizum. Uredite si ga lahko sami na Indijski ambasadi v Ljubljani (http://www.indianembassy.si/si/) ali pa vam ga za doplačilo 60 eur uredimo mi. V tem primeru nam javite in poslali vam bomo vsa potrebna navodila in obrazce, ki jih morate izpolniti za oddajo vloge za pridobitev vizuma.

Potovanje se uradno izvaja preko agencije EPRA D.O.O.

Galerija | This entry was posted in indija, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s