Kam pa letos pluje naša barka? Pomladna in poletna potovanja

Kam pluje naša barka preko pomladi in poletja?

Za prvomajske v IRAN – v deželo mogočne civilizacije, gostoljubnih ljudi, puščav, visokogorja in veličastnih mest, utrjenih vasic, mističnega Alamuta in še in še. Iran je nevaren le dolgočasju, na človeško dušo pa prav blagodejno vpliva. Pridružite se nam in preverite sami.Dvomimo da boste razočarani.  

Junija v zeleno lepotico pod Kavkazom – GRUZIJO. Tu se bomo navduševali nad neverjetno pokrajino Kavkaza, ki jo bomo dodobra spoznali na treku, kjer v bomo opazovali goro Kazbeg (5047). Ledeniki, reke, zelene doline, cvetoči rododendroni, številne ptice in še in še. Poleg prelepega Kavaza ne bo manjkalo tudi: prelepih cerkva, dobrega gruzinskega vina, vožnje po t.i. “vojaški visoki” cesti, gruzinske “Kapadokije” in številnih malih vasic z gostoljubnimi domačini.  Vsekakor se bomo s toplimi srci odpravili domov ali si privoščili še 5-dnevni podaljšek v večno ARMENIJO.

Junija tudi v ALBANIJO – Albanija je prava potovalna poslastica za vsakega popotnika. Potovanje po slikoviti južni Albaniji je uravnotežena kombinacija dvodnevnega trekinga, relaksacije na morju ter ogledov historičnih mest. Seveda ne bo manjkalo albanskega konjakov, burekov, bunkerjev in gostoljubnosti domačinov. Pridite še preden prezrte lepotice ne zajame val turizma!   

Julija PO SVILENI POTI (Kirgizija, Tadžikistan in Uzbekistan)   – Preizkušena huda avantura v Centralno Azijo, ki bo zadovoljila še tako avanturističnega popotnika. V Kirgiziji se srečamo z nomadi, Tadžikistan ima res divjo visokogorsko pokrajino, Uzbekistan pa neverjetno arhitekturo. Potovanje po svileni poti je pravi odklop…

Avgusta v LADAK in KAŠMIR – Ladak in Kašmir sta pojma zase.Pot nas popelje med ledeniška jezera, mimo številnih zelenih dolin, v suho in visoko gorsko pravljično pokrajino Ladaka. Na poti bomo doživeli gostoljubnost domačinov, se dodobra seznanili z islamskim, budističnim in hindujskim življenjem, potovali bomo po stari svileni cesti in prečkali enega najvišjih prelazov na svetu, se izgubljali med puščavskimi sipinami nedaleč stran od Tibeta,…

Avgusta v PAKISTANPakistan je čista, še neodkrita dežela. Ne pričakujte skupin turistov, ampak pravo doživetje in filmsko avanturo. Tu narava pokaže vso svojo moč, veličino in lepoto. Treking, nora narava in dobri ljudje!

Več informacij o potovanjih najdete na spodnjem linku

https://shaktipotep.com/potovanja/

Galerija | This entry was posted in potovanje and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s