POTOVANJE – SKRIVNOSTNI IRAN (11 ali 17 dni)

nanos

Iran je nekaj posebnega. Dežela vzbuja številne predsodke, saj danes slovi predvsem po svoji konzervativni islamski politični ureditvi in zaprtosti. A  je Iran še mnogo več kot to. Na prvem mestu je gotovo to dežela izjemno gostoljubnih in prijaznih ljudi. Iran se ponaša z neverjetno pestro in pomembno zgodovino ter s številnimi kulturnozgodovinskimi mojstrovinami in tudi s prekrasno in raznoliko naravo.

 • Termin:  23.10. – 02./08.11.2014  in PO DOGOVORU ZA INDIVIDUALNE POTNIKE KADARKOLI
 • Trajanje potovanja: 11 oz. 17 dni
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 11140 € + avio karta
 • E-mail: shakti.potep@gmail.com031 – 24 91 05
 • Web: https://shaktipotep.com/
 • Fotografija: IRAN
 • Vodnik na turi: Ksenija 

PROGRAMRaziskovanje Irana začnemo v mestu pesnikov, Shirazu, kjer obiščemo vse glavne znamenitosti… Mimo Perzepolisa in Pasargada se podamo do puščavskega Yazda. Spoznamo se s skrivnostmi puščavske arhitekture in z zaratustrijansko vero… Izvemo kaj je badgir, kanat, yakčal, karavansaraj… obiščemo stolp tišine in tempelj ognja! Potem pa globoko v puščavo, kjer prespimo v majhni puščavski vasici, v tradicionalni hiši… ogledamo si slano jezero, ustavimo ob prekrasnih panoramah…. in mimo Naina, središča preprog, nadaljujemo v slavni Esfahan. Mesto nas očara kot je nekdaj očaralo popotnike, ki so se ustavljali tukaj. Reka Zayande in čarobni mostovi, mogočni trg s prelepimi mošejami, palačo in bazarjem, minaret, ki se zares trese…. Petkova mošeja in armenski predel… Na poti proti Teheranu si ogledamo rdečo vasico Abyaneh in spoznamo pisana oblačila tamkajšnjih žensk…  ob puščavski Kashan s prelepimi vrtovi in palačami… postanemo v slani puščavi Namak  in prispemo v prestolnico. Teheran, mesto, ki se razteza na skoraj 1000m višinske razlike, je mesto razlik. Bogati sever, revni jug. Muzeji, palače in priljubljeni predeli bogatejših prebivalcev, slikovit bazar…

17-dnevno potovanje nadaljujemo na sever. Za začetek odkrivamo skrivnosti za Slovence slavnega Alamuta, potem pa čez gorovje Elbrus na Kaspijsko obalo. Mogočen grad, pravljična vasica in kaspijska obala… Mimo Ardabila in gradu Kalibar do Tabriza, kjer dodamo še zadnji mozaik pestremu potovanju. Program priporočamo tistim, ki si želijo raziskovanja drugačnosti.

Cena: ca 1.140 € + letalska karta pri številu 14 oseb (11 dnevno potovanje)

Vsi, ki ste že potovali z nami imate 40 EUR popusta. Doplačilo 70 eur za manjšo skupino (10 – 13 potnikov), doplačilo za enoposteljno sobo je 90 EUR.

Doplačilo za podaljšek na severu: 470 EUR/pri številu 10 oseb (17 dnevno potovanje). Doplačilo za podaljšek: 100 eur za manjšo skupino (6-9 potnikov), doplačilo za enoposteljno sobo je 40 EUR.

Cena vključuje praktično vse stroške:

 • mednarodno letalsko vozovnico z letom iz Ljubljane (z vsemi taksami),
 • spanje v hotelih 3-4* v dvoposteljnih sobah, 1x v tradicionalni hiši na skupnih ležiščih oz. v večposteljnih sobah
 • hrano – polpenzion (vse zajtrke in večerje, ki so lahko v hotelih ali lokalnih restavracijah),
 • prevoz z najetim avtobusom cel čas potovanja,
 • vse oglede in vstopnine po programu,
 • izlet s čolnom po laguni Anzali,
 • lokalnega vodnika,
 • profesionalnega slovenskega vodnika/co,
 • organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:kosil, pijače, napitnin, osebnih izdatkov (spominki), Coris zavarovanja, vize.

Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Ob prijavi se vplača 200 EUR in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

Potovanje se uradno izvaja preko agencije MANAGER d.o.o. in v sodelovanju s popotniškim klubom RAVABAR.

Galerija | This entry was posted in iran, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s