Predavanje – Iran – Ljubljana – hostel Celica

V četrtek, 14.3. vas vabimo na PREDAVANJE o skrivnostnem IRANU

Kdaj: četrtek, 14.3. ob 20.00 uri

Kdo: Ksenija Čermelj

Kje:hostelCelica (Metelkova 8) v Ljubljani

Kako najti: http://www.hostelcelica.com/kje_smo

Od čudovitega Esfahana, Persepolisa, Yazda in Shiraza do odkrivanja puščave, prekrasnih panoram, skrivnosti gradu Alamuta do neverjetno gostoljubnih domačinov.

Da je Iran nevaren slišite lahko samo od ljudi, ki tam NIKOLI bili. Iran prednjači po svoji gostoljubnosti, ki nam kar zleze pod kožo, po svoji neverjetni perzijski in prehodno zoroastrski arhitekturi, po neverjetni puščavski in visokogorski naravi ter po utrjenih odmaknjenih vasicah in nomadih, ki še vedno živijo v šotorih. Seveda se ne spodobi pozabiti na perzijske znanstvenike, umetnike in pesnike, ki so navduševali Evropo pred slabim tisočletjem. Nazadnje pa tudi po vodnih pipah, čajih, sladkarijah, granatnih jabolkih, dateljnih, pistacijah, oreščkih ter po perzijskih preprogah in svilenih rutah, … Na predavanju se bomo podali skozi osrednji del Irana (Esfahan, Širaz), preko puščave (Kašan, Jazd, Bam) do visokogorskega Elbrusa (Masuleh, Alamut ), Kaspijskega morja ter le nazadnje do prvobitnega Kordestana, kjer živijo Kurdi. Pridite! Iran je nevaren le dolgočasju, na človekovo dušo pa prav blagodejno vpliva!

Predstavljeno bo tudi potovanje v času prvomajskih praznikov (24.4. – 4.5. oz. 9.5.2013). Več info o potovanju se nahaja tu:  Skrivnostni Iran

Galerija | This entry was posted in iran, predavanja and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s