Prvomajsko potovanje v IRAN – potrjeno

nanosTura “SKRIVNOSTNI IRAN” /24. april- 04. oz. 09.maj 2013/ je POTRJENA. Kar ne pomeni da ne vzamemo nikogar več s seboj ♥

Če te zanima  perzijska in zoroastrska arhitektura, znanost in umetnost; bazarji s preprogami, srebrnino, keramiko in oreščki; posedanje v čajnicah in kajenje vodnih pip: puščavska in visokogorska narava ter odmaknjene vasice; odklop do prekrasnih panoram v severu dežele ter skrivnostni grad Alamut in seveda neverjetno gostoljubni domači. Potem ti je to potovanje pisano na kožo.  

Potovanje se izvaja v sodelovanju z agencijo Ravbar – več info o potovanju se nahaja tu: IRAN (klikni) ali si oglej spodaj.

SKRIVNOSTNI IRAN preko PRVOMAJSKIH POČITNIC (11 ALI 16 DNI)

 • Info: www.ravbar.org
 • Termin: 24.4. – 4.5. (11 dni) oz. 24.4. – 9.5.2013 (16 dni)
 • Trajanje potovanja: 11 oz. 16 dni
 • Skupina: min. 10 – maks. 19 oseb
 • Cena: 1.449 eur za 11 dni (vse vključeno) oz. dodatnih 380 eur za 16 dni
 • Gsm: 031-684 651

Iran je nekaj posebnega. Dežela vzbuja številne predsodke, saj danes slovi predvsem po svoji konzervativni islamski politični ureditvi in zaprtosti. A  je Iran še mnogo več kot to. Na prvem mestu je gotovo to dežela izjemno gostoljubnih in prijaznih ljudi. Iran se ponaša z neverjetno pestro in pomembno zgodovino ter s številnimi kulturnozgodovinskimi mojstrovinami in tudi s prekrasno in raznoliko naravo.

Za vstop v  Iran se je potrebno prilagoditi – z oblačenjem, obnašanjem, odreči se je treba alkoholu… a za vse to nas dežela več kot bogato poplača.

PROGRAM: Raziskovanje Irana začnemo v mestu pesnikov, Shirazu, kjer obiščemo vse glavne znamenitosti… Mimo Perzepolisa in Pasargada se podamo do puščavskega Yazda. Spoznamo se s skrivnostmi puščavske arhitekture in z zaratustrijansko vero… Izvemo kaj je badgir, kanat, yakčal, karavansaraj… obiščemo stolp tišine in tempelj ognja! Potem pa globoko v puščavo, kjer prespimo v majhni puščavski vasici, v tradicionalni hiši… ogledamo si slano jezero, ustavimo ob prekrasnih panoramah…. in mimo Naina, središča preprog, nadaljujemo v slavni Esfahan. Mesto nas očara kot je nekdaj očaralo popotnike, ki so se ustavljali tukaj. Reka Zayande in čarobni mostovi, mogočni trg s prelepimi mošejami, palačo in bazarjem, minaret, ki se zares trese…. Petkova mošeja in armenski predel… Na poti proti Teheranu si ogledamo rdečo vasico Abyaneh in spoznamo pisana oblačila tamkajšnjih žensk…  ob puščavski Kashan s prelepimi vrtovi in palačami… postanemo v slani puščavi Namak  in prispemo v prestolnico. Teheran, mesto, ki se razteza na skoraj 1000m višinske razlike, je mesto razlik. Bogati sever, revni jug. Muzeji, palače in priljubljeni predeli bogatejših prebivalcev, slikovit bazar…

16-dnevno potovanje nadaljujemo na sever. Za začetek odkrivamo skrivnosti za Slovence slavnega Alamuta, potem pa čez gorovje Elbrus na Kaspijsko obalo. Mogočen grad, pravljična vasica in kaspijska obala… Mimo Ardabila in gradu Kalibar do Tabriza, kjer dodamo še zadnji mozaik pestremu potovanju. Program priporočamo tistim, ki si želijo raziskovanja drugačnosti.

Cena: ca 1.449 EUR/pri številu 14 oseb (11 dnevno potovanje)

Vsi, ki ste že potovali z nami imate 40 EUR popusta. Doplačilo 70 eur za manjšo skupino (10 – 13 potnikov), doplačilo za enoposteljno sobo je 90 EUR.

Doplačilo za podaljšek na severu: 380 EUR/pri številu 10 oseb (16 dnevno potovanje). Doplačilo za podaljšek: 100 eur za manjšo skupino (6-9 potnikov), doplačilo za enoposteljno sobo je 40 EUR.

Cena vključuje praktično vse stroške:

 • mednarodno letalsko vozovnico z letom iz Ljubljane (z vsemi taksami),
 • spanje v hotelih 3-4* v dvoposteljnih sobah, 1x v tradicionalni hiši na skupnih ležiščih oz. v večposteljnih sobah
 • hrano – polpenzion (vse zajtrke in večerje, ki so lahko v hotelih ali lokalnih restavracijah),
 • prevoz z najetim avtobusom cel čas potovanja,
 • vse oglede in vstopnine po programu,
 • izlet s čolnom po laguni Anzali,
 • lokalnega vodnika,
 • profesionalnega slovenskega vodnika/co,
 • organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:kosil, pijače, napitnin, osebnih izdatkov (spominki), Coris zavarovanja, vize.

Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Ob prijavi se vplača 200 EUR in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

Galerija | This entry was posted in iran, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s