POTOVANJE – TAJSKA za individualne potnike ali družine

  • Termin:  november – marec  oz. PO DOGOVORU
  • Trajanje potovanja: 12 – 20 dni
  • Skupina: INDIVIDUALNI POTNIKE  ali DRUŽINE
  • Cena: 900 € + letalska karta 
  • E-mail: shakti.potep@gmail.com031 – 24 91 05
  • Web: https://shaktipotep.com/
  • Fotografija: TAJSKA

OKVIRNI PREDLOG PREDLAGANEGA PROGRAMA – PO ŽELJI GA SPREMENIMO, SKRAJŠAMO IN SE VAM PRILAGODIMO.

THAI

OKVIRNI PROGRAM: 

BANGKOK (2 dni)

Po prihod v Bangkok namestitev in prva tajska večerja, masaža stopal in uživanje na popotniški ulici Kao San….Naslednji dan si ogledamo Bangkok, ko se s tajskim tuk-tukom odpravimo na raziskovanje Bangkoka. Ogledamo si ogromen kompleks, tempelj Pho in tempelj Arun. Ustavimo se ob tržnici ter se z dolgimi čolni zapeljemo po reki Chao Praya kot tudi manjših kanalih (klongi) s tajsko arhitekturo.

TEMPELJSKI KOMPLEKSI – AYUTTHAYA in SUKHOTHAI (3 dni)

Iz Bankakoka se z vlakom do Ayuthaye, ki leži severno od Bankoka. Mesto ki je zaščiteno pod Unescom. Tu Obiščemo templje (Wat Chai Warranaram, Wat Chai Mongkol in Wat Phra Sri Sanpet) in kraljevo poletno residenco Bang Pa In. Naslednji dan se z vlakom zapeljemo v Suhothai. Med vožnjo bo tajska pokrajina riževih polj in bujnega rastja bežala momo nas, ko se bomo zvečer prispeli v nekdanje skrito kmersko mesto Sukothai.Suhothai je bila prva tajska kraljevina (13./14.st) in mesto je prestavljalo najsevernejšo mejo kmerskega kraljestva, ki je zelo močno vlivalo na umetnost Šri Lanke in Indije. Celo mesto je zaščiteno pod Unescom.

CIANG MAI in SAFARI (3 dni)

Iz Suhothaija nas pot vodi v prestolnico severne Tajske, do Ciang Maija, kulturne prestolnice severa. Tu si ogledamo tempelj Doi Suthep, ki leži na hribu izven mesta in ponuja lep razgled na mesto. V Ciang Maiju se izgubljamo po templjih, tržnici, trgovinicah in enostavno uživamo na živahnih ulicah v Ciang Maiju. Severno od Ciang Maia se odpravimo do slonjega kampa. Naučimo se nehaj o njihovi prehrani, treningu… Le nazadnje jih pa jahamo, kopamo in nahranimo.

ZLATI TRIKOTNIK (4 dni)

Raziščemo tudi najbolj severno točko našega potovanja – t.i. zlatega trikotnika. Na poti se ustavimo ob toplih vrelcih nato pa še pri novejšem t.i. belem templju (Wat Rong Khun) in se zapeljemo do obmejnega mesta Mai Sai. Zlati trikotnik je stičišče Tajske, Laosa in Mnjamara. Uživanje v pokrajine reke Mekong. S kolesom samostojno raziskujemo okolico ali se odpravimo ogledati muzej opija. V Ciang Raiju pa uživamo v nočni tržnici in lokalni hrani ter si privoščimo tečaj tajske kuhinje in postanemo pravi mojstri.

JUG TAJSKE – MORJE, PLAŽE, KORALE, MASAŽE (6 dni)

Iz severa poletimo do juga Tajske, ki slovi po svojih prelepih plažah in otokih. Tu si privoščimo rave počitnice. Plaža. Morje. Masaža. Sprehodi. Raziskovanje kraške okolice in tauhanje. Po želji odhodi na številne izlete….

Po zasluženih počitnicah poletimo nazaj v Slovenijo.

Galerija | This entry was posted in potovanje, tajska and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s