Predavanje – IRAN – 16. maj v Novi Gorici

Pozdravljeni

v četrtek, 16. maja, ob 20. uri, ne zamudite potopisnega predavanja o IRANU v Novi Gorici – kavarna Rusjan (Eda center). 

Predavanje bo vodila Ksenija Čermelj, mag. etnologije in kulturne antropologije, raziskovalka, turistična vodička, novinarka, pa tudi popotnica. Njena potovanja se od običajnih razlikujejo, ker je v deželah tudi živela in delala. Dežele predstavi skozi dogodivščine, zgodovino, sodobne probleme, navade, običaje.

»Da je Iran najbolj nevarna dežela na svetu, o tem sploh ni dvoma! Da pa o tem slišite predvsem od ljudi, ki tam še NIKOLI niso bili, to pa še bolj potrjuje to dejstvo .  Najbolj »nevarna« dežela na svetu prednjači po svoji gostoljubnosti, ki nam kar zleze pod kožo, po svojih neverjetnih presežkih perzijske civilizacije in ohranjeni zoroastrski tradiciji. V ospredje stopa tako puščavska kot tudi visokogorska narava z odmaknjenimi vasicami, kjer živijo prvobitni prebivalci ter nomadi. Seveda se ne spodobi pozabiti na perzijske znanstvenike, umetnike in pesnike, ki so navduševali Evropo pred slabim tisočletjem. Nazadnje pa tudi po vodnih pipah, čajih, sladkarijah, granatnih jabolkih, dateljnih, pistacijah, oreščkih ter po perzijskih preprogah, svilenih rutah, … Na predavanju se bomo podali skozi osrednji del Irana (Esfahan, Širaz), preko puščave (Kašan, Jazd, Bam) do visokogorskega Elbrusa (Masuleh, Alamut ), Kaspijskega morja ter le nazadnje do prvobitnega Kordestana, kjer živijo Kurdi. Pridite! Iran je nevaren le dolgočasju, na človekovo dušo pa prav blagodejno vpliva!«

Predavanje bo v full HD.

2013-05-11 (1)

Prisrčno vabljeni!

Ekipa RUSJAN ter CHAR AVANTURE

EDA d.o.o.  
Delpinova 18b, 5000 Nova Gorica
tel. restavracija:            + 386 (0)5 330 22 56
tel. kavarna:                   + 386 (0)5 330 22 53
tel. torte po naročilu:     + 386 (0)5 330 22 50
info@rusjan.eu
http://www.facebook.com/rusjan.eda
Galerija | This entry was posted in iran, predavanja and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s