POTOVANJE – septembrski AVANTURISTIČEN IRAN (18 ali 23 dni) = POTRJEN ODHOD

iranTura “IRANSKA AVANTURA” /18. september – 05. oz. 10. oktober 2013/ je POTRJENA. Kar ne pomeni da ne vzamemo nikogar več s seboj 🙂

VEČ INFORMACIJ:

Končno tudi avantura po Iranu! Odkrivanje klasičnih mest, spanje v vasicah, slano jezero, kamelji safari, mošeje, medrese, Esfahan, Pezepolis, templji, treking, življenje med Kurdi, čaji, vodne pipe, bazarji in še in še… 

ODHOD: 18.09. – 05.10. 2013 (18 DNI) brez trekinga 

                    18.09 – 10.10. 2013 (23 DNI) s trekingom 

Fotografija: IRAN (fotogalerija)

Zakaj v Iran z nami?

Ker ga odlično poznamo in smo ga počez večkrat prepotovali. Ker naše potovanje ni klasično in ker imate možnost pravega doživetega Irana z zaključkom na 4-dnevnem trekingu v gorovju Alborz. Tura ponuja več kot le klasične oglede in premikanje iz kraja v kraj. Poleg najlepših krajev, obiščemo nomade, jahamo kamele in kdor želi zaključi potovanje s hojo v krasnem severnem Iranu. Iran vsekakor prednjači po svoji gostoljubnosti, ki nam kar zleze pod kožo. V ospredje stopa tako puščavska kot tudi visokogorska narava z odmaknjenimi vasicami, kjer živijo prvobitni prebivalci ter nomadi. Nazadnje pa dežela slovi tudi po vodnih pipah, čajih, sladkarijah, granatnih jabolkih, dateljnih, pistacijah, oreščkih ter po perzijskih preprogah, svilenih rutah. Pridite! Iran je nevaren le dolgočasju, na človekovo dušo pa prav blagodejno vpliva!

Glavne znamenitosti na poti

Teheran – moderna in kaotična prestolnica Irana
Kašan
 – tradicionalno mesto poznano po vrtovih in palačah ter slani puščavi Namak
Abiyaneh
 – visokogorska vasica iz rdeče opeke
Esfahan
 – biser Irana s prefinjeno arhitekturo mošej, palač, mostov, bazarjem...
Puščava
 – neskončne sipine, kamele, oaze, slano jezero, vasice, zoroastrski templji
Yazd
 – fantastično puščavsko mesto, zoroaastrki stolpi tišine in igra zarkuneh
Nomadi 
– v Iranu živi mnogo nomadov v visokogorju in mi jih tam obiščemo  :-) 
Perzepolis
 – nekdanja slavna rezidenca veličastnega Perzijskega Imperija
Širaz
 – mesto  ljubezni, vina, vrtnic in pesnikov; ženske z maskami in sladke falude
Šušt & Čoqa zanbil
 – 5000 let stara elamitska prestolnica in najstarejša iranska piramida
Trek Loristan
 – suha in slikovita visokogorska pokrajina, sslapovi in palmami
Kurdistan – prvobitnost in gostoljubnost Kurdov; jezera, stopničaste in kamnite vasice
Tahkt-e-Soleiman
 – odmaknjen Salamonov tempelj ob jezeru na slikoviti planoti
Treking v Alborzu
 – Alamut in krasen treking po visokogorska pokrajini Alborza; 
Kaspijsko jezero
 – največje jezero, ribe, ikre in namahanje v toplih vrelcih
Masuleh
 – znana gorska vasica sredi gozda s pravim šopingom, sladkarijami, vodno pipo

Kako poteka naša pot

Po pristanku dobro raziščemo Širaz na jugu Irana. Prevzame nas barvita tržnica, številne mošeje, medrese in radovedni domačini ter grobnica velikega sufija Hafiza. Od tu se zapeljemo do Perzepolisa, nekdanje kraljeve rezidence, ki ohrani svojo slavo veličastnosti. Ustavimo se tudi ob grobnici ustanovitelja perzijskega imperija, preden prispemo do vasi, kjer živijo nomadi. V njihovem domovanju, v senci zelenila se spočijemo, sprehodimo med domačine ter opazujmo tradicionalno življenje. Sledi vožnja do Yazda, fantastičnega puščavskega mesta z impozantno arhitekturo, kjer še danes živijo zoroastri, častilci večnega ognja. Iz Yazda se zapeljemo proti puščavi, kjer si privoščimo kamelji safari, morda spanje pod milim nebom in namakanje v slanem jezeru. Ne daleč od puščavske tišine se nahaja biser Irana – Esfahan.  Mesto s prefinjeno arhitekturo mošej, palač, mostov, tržnic, čajnic, starim delom mesta … nas nedvomno prevzame. Ko zapustimo Esfahan, zapustimo tudi znani Iran ter pristanemo v Ahwazu ob perzijskem zalivu, kjer je vzniknila prvotna elamitska civilizacija. Ogledamo si preko 5000 let staro prestolnico in ostalaantična mesta, starodavne vodne mline, mostove, grobnice… Od tu se podamo v deželo Lorov, kjer si privoščimo lažji enodnevni treking v bližnje gore. Od tu se podamo v deželo Kurdov, ki ohranjajo svojevrstno kulturo in jezik skozi tisočletje. Sprva raziščemo mesto Kermanšah z okolico nato pa še iz kamna utrjeno slikovito vasico Palangan od koder nas pot vodi do prestolnice Kurdistana, Sanandadža, kjer se sprehodimo skozi bazar, si ogledamo muzej ter nadaljujemo po slikoviti in visokogorski kurdski pokrajini tik ob iraški meji. Od Kurdistana se poslovimo, ko pristanemo v nekdanji prestolnici kralja Salamona. Skozi veličastno planoto in odmaknjene vasice pridemo ponovno do »sodobne civilizacije«, ko se udobno namestimo v simpatičnem Zandžanu, ki slovi pod Unescom zaščiteni medresi Sultaniye. Naš naslednji cilj je gorovje Alborz, ki nas preseneti s svojo neverjetno zeleno pokrajino mehkih gričev in kanjonom ob katerem se nahaja hašašinski grad – Alamut. Prav od tu bomo začeli naš nepozabni in odklopljen 4 dnevni treking v gorovju Alborz (lahko zaključiš potovanje pred trekingom in letiš domov). Prevzele nas bodo številne gore, kanjoni, soteske, slapovi, mamljivi razgledi na severno stran, kjer se nahajajo številni vršaci za njimi pa Kaspijsko morje. Ob zaključku trekinga si lahko zasluženo privoščimo tudi namakanje v toplih vrelcih. Še spust proti znani stopničasti vasiciMasuleh. Še sprehod, šoping, spust proti Teheranu kjer posedemo še ob zadnji vodni pipi preden poletimo domov. Ni kaj Iran je res nevarna dežela, kjer razsaja virus »okužen z gostoljubnostjo Irana«. Potujemo v začetku jeseni in na pomlad, ko so v Iranu najprimernejše temperature. Glede na letni čas se spremeni smer potovanja, kraji pa ostajajo isti! POTOVANJE JE NAMENJENO VSEM, KI SI ŽELIJO AKTIVNEGA IN POPOTNIŠKEGA ODKRIVANJE DEŽELE.

Cena – AKCIJA !!!!!
Cena aranžmaja NAMESTO 1560 EUR je samo 1390 EUR (18 dni) – AKCIJA!!!!  ali s podaljškom (23 dni)
Doplačilo za treking podaljšek je cca 180€ (pri dvanajstih udeležencih).
Način plačevanja na potovanju je drugačen, saj plačujemo na licu mesta. Ker se cene storitev in valutna razmerja v Iranu spreminjajo opozarjamo, da so navedene cene okvirne in lahko malce odstopajo zaradi tečajev. Zagotavljamo le ceno za organizacijo in spremstvo, kar znaša 350€.

CENA (zgornja) VKLJUČUJE:
*Organizacija, vodenje in našo energijo 350/310€ Kako postanem član?
*Letalski povratni mednarodni polet 430€ 330€ (Akcija traja do zapolnitve kvot!)
*Urejanje in posredovanje za iranski vizum
*Nastanitev  v popotniških hotelih 2* in 3* (v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom), namestitve pri domačinih (homestays – v preprostih sobah za  več oseb) z zajtkom, ter v šotorih (na trekingu) z zajtrkom in večerjo, Notranji let iz Esfahana/Širaza do Ahwaza z letališkimi pristojbinami, Vse stroške s prevozi, vozniki in transferji, vodniki, Enodnevni treking z nošenjem prtljage na oslu do jezera,  700€
*Lokalnega in slovenskega vodnika na celi poti ter treking vodnika na trekingu
*Hrano na poti (vsakodnevni zajtrk; zajtrk in večerje pri domačinih ter na trekingu vsi obroki)
*Organizacijo in vodenje potovanja in trekinga in hotelov s strani lokalne agencije
V CENO NI VKLJUČENO:
*napitnine (po želji)
*vstopnine (cca 3€/znamenitost)
*hrana izven programa (cca 70€)
*kamelji safari (25€)
*zavarovanja
*nakupovanje po bazarjih
*najem dodatnih nosačev na trekingu
*vse aktivnosti, ki niso po programu (če se pojavi kakšna izjemna priložnost)
*večerne zabave
*požrtije v stilu škampov, jastogov in tartufov in večerne zabave
NAČIN PLAČILA:
Ob prijavi se vplača akontacija mesta v višini 100€, ki je nepovratnih. Z vplačilom si zagotoviš mesto v skupini. Odhod je zagotovljen ob  minimalnem številu prijavljenih. V primeru manjšega števila prijav se potovanje odpove ali pa sorazmerno poviša cena za organizacijo in vodenje. Če odpoveš potovanje, veljajo odpovedni roki, kot navedeno v splošnih pogojih. 60 dni pred potovanjem oziroma pred izstavitvijo računa, lahko vplačani znesek koristiš na katerikoli naši poti v obdobju enega leta. Več o splošnih pogojih si lahko prebereš tukaj. Če je potovanje odpovedano zaradi premajhnega števila prijav, ti vplačilo seveda vrnemo. Pred odhodom se poravna stroške letalskega poleta, spremstva in priprave potovanja, zavarovanje z asistenco in transferja do letališča. Vse ostalo, se plačuje lokalno, na mestu samem.
Destinacije so popotniške in cene se spreminjajo. Lahko pride do manjših odstopanj zaradi spremembe cen ali valut zato mi 100% zagotavljamo le ceno za organizacijo in letalski polet.

Info o potovanju?
Viza je potrebna za Iran je potrebna. Za ureditev vize je dodatno še potrebno pridobitev referenčne številke s strani iranske lokalne agencije. To uredimo mi za vas. Svetujemo cepljenje proti Hepatitisu A.Skupina je velika od 12-18 popotnikov. Če je popotnikov manj kot 12 se cena organizacije sorazmerno poviša.Skupino pelje Gregor ali Ksenija. Za celotno potovanje potrebuješ 17 ali 22 dni časa.

Kdaj na pot?
Iran je velika in zelo razgibana dežela s velikimi puščavami in mogočnim gorovjem in ima ob različnih letnih različne temperature, Najprimernejše pa je potovati v pozno pomladnem in zgodnje jesenskem času. Potujemo v začetku jeseni in na pomlad (maja in septembra), ko so v Iranu najprimernejše temperature. Glede na letni čas se spremeni smer potovanja, kraji pa ostajajo isti! Točen datum odhoda lahko preveriš na začetni strani – KDAJ NA POT. Število mest je omejeno!!!

Kontakt in informacije
Želiš več informacij o odhodu in prihodu, program po dnevih, biti obveščen o sestanku interesentov in imaš še 999 vprašanj?
Pošlji nam E-mail z klikom na gumb ali pokliči na +386 30 336 333. Vsak delovnik od 9h do 17h

Galerija | This entry was posted in iran, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s