Novembrsko potovanje – VRHUNCI INDIJE – kmalu zagotovljeno!

Novembra nas čaka potovanje po enkratni Indiji. Začeli bomo v glavnem mestu Indije in nadaljevali do fascinantnega Tadž Mahala in svetega Varanasija. Skrenili bomo do pisanega Radžastana ter zaključili na zelenem in spokojnem jugu Indije. Potovanje smo dodatno začinili s kameljim safarijem v puščavi Thar, s spanjem pri domačinih v puščavi, trekingom skozi čajne plantaže ter vožnjo z lokalno ladjico skozi številne kanale keralske spokojnosti ter z uživanjem na morju na peščeni plaži pod kokosovimi palmami. Se nam pridružite? 

VRHUNCI INDIJE (15 ali 22 dni)

 
Privoščili si bomo zelo doživeto Indijo, ko se bomo izgubili v barvitem in popolnoma drugačnem svetu od našega.
Program je zelo bogat, tako da boste videli in tudi doživeli najlepše stvari Indije. 

Vaša vodnica Ksenija Čermelj je v Indiji praktično doma in jo odlično pozna. Vodi potovanja po vsem svetu – največ v Azijo, saj je tam preživela velik del svojega življenja od tega tudi tri leta v Indiji. 

CENA: 1.125 eur/pri številu 14 oseb (15 dnevno potovanje) + let. karta (ca 700 eur, julij 2013)
Doplačilo za podaljšek na jugu: 650 eur/pri številu min 11 oseb (21 dnevno potovanje).
Vsi, ki ste že potovali z nami imate 40 eur popusta.
Doplačilo 120 eur za manjšo skupino (10 – 13 potnikov) – pri 15 dnevnem potovanju
Doplačilo za enoposteljno sobo je 190 eur (15 dnevno potovanje) oz. 250 eur (21 dnevno potovanje).
Sveto mesto Varanasi
Cena vključuje:
 • 9x spanje v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, 4x nočitev na vlaku (na ležalniku), 1x nočitev v šotoru ali na skupnih ležiščih na kameljem safariju, 3x nočitev v preprostem hotelu (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici (Kerala, dvoposteljne sobe), 2x nočitev v bungalovu (dvoposteljne sobe).
 • nočitve z zajtrkom,
 • polni penzion na kameljem safariju in na ladjici v Kerali,
 • prevoze po programu z najetim privatnim avtobusom, prevoze z vlaki,
 • notranji let Delhi  – Madurai z vsemi taksami,
 • vse oglede in vstopnine po programu,
 • lokalnega angleško govorečega vodnika,
 • profesionalnega slovenskega vodnika/co,
 • organizacijo potovanja.
Cena ne vključuje: dodatne hrane in pijače (zajtrki so v ceni in tudi polni penzion na safariju in na ladjici v Kerali), napitnin, osebnih izdatkov (spominki), Coris zavarovanja, indijskega vizuma (lahko si ga uredite sami ali pa vam ga ob doplačilu (60 eur) uredimo mi).
Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Ob prijavi se vplača 200 EUR in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.
Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. Za naša potovanja veljajo splošni pogoji te agencij in pogoji, opredeljeni v naših programih oz. na internetni strani http://www.ravbar.org

VRHUNCI INDIJE, program po dnevih

15 ali 21 dni
Delhi – Varanasi – Agra – Jaipur – Jaisalmer – Kamelji safari – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Munnar – Kochin – Backwaters – Keralske plaže

Tadž Mahal - eno od čudes sveta

1.DAN: LJUBLJANA – DELHI: Transfer do letališča in polet proti Indiji. Vstop v Indijo je za vsakogar kulturni šok kateremu se ne da izogniti in katerega doživi prav vsak, ki prvič vstopi v to deželo. Nočitev v hotelu.
 
2. DAN: DELHI – nočni vlak v VARANASI: Namestimo se v hotelu in si po počitku ogledamo glavne znamenitosti prestolnice Indije (največji minaret sveta Qutab Minar, sikhovski tempelj Gurudwara, India gate, parlament …). V starem delu Delhija si privoščimo vožnjo z rikšo in srečamo se s pravo Indijo in njeno gnečo in kaosom … Zvečer se vkrcamo na indijski vlak, ki nas popelje do svetega Varanasija. Potovanje z indijski vlaki je svojevrstno in za marsikoga nepozabno doživetje. Nočitev na nočnem vlaku.
 
3. DAN: VARANASI: Jutranji prihod v Varanasi, ki velja za enega izmed sedmih najsvetejših hindujskih krajev, kamor hodijo hindujci molit, meditirat in umirat. Po počitku se z rikšami zapeljemo do mesta, kjer se bomo sprehodili po kopalnih ploščadih. Vsekakor nekaj posebnega bo večerni obred posvečen reki Ganges. Nočitev v hotelu v Varanasiju.
 
4. DAN:  VARANASI – nočni vlak v AGRO: Ob jutranjem svitu se z ladjico popeljemo po reki Ganges in opazujemo vsakdanje življenje in jutranjo molitev, duhovnike, pralce perila, svete može, berače, romarje, svete krave … Popoldne se zapeljemo do bližnjega Sarnatha, kjer je Buda prvič spregovoril svojim petim učencem in kjer se danes nahaja stupa in budistični templji.  Zvečer se ponovno vkrcamo na vlak proti Agri. Nočitev na nočnem vlaku.
 

Čudoviti Jaipur - s palačo vetrov

5. DAN: AGRA: Agro med drugim krasi sedmo čudo sveta – Tadž Mahal. Privoščimo si ogled veličastnega Tadž Mahala, zelo zanimivetrdnjave Agra Fort in ostalih znamenitosti v Agri. Nočitev v hotelu v Agri.
 
6. DAN: ARGA – nacionalni park – JAIPUR: Po zajtrku se z avtobusom zapeljemo do Jaipurja, glavnega mesta Radžastana. Ogledamo si Fatehpir Sikri ter se ustavimo v nacionalnem parku Keoladeo, kjer opazujemo ptice in ostale živalske vrste. Od tu se zapeljemo proti Radžastanu. Vozimo se preko puščavske pokrajine in uživamo, ko slike in vtisi bežijo mimo nas. Večerni prihod v Jaipur. Nočitev v hotelu v Jaipurju.
7. DAN: JAIPUR – nočni vlak v JAISALMER: V Jaipurju si ogledamopalačo vetrov, astronomski observatorij, nekdanjo rezidenco Amber in številne bazarje z lokalno obrtjo. Zvečer pa se še enkrat vkrcamo na vlak, ki nas bo popeljal proti Jaisalmerju. Nočitev na nočnem vlaku.
 

8. DAN JAISALMER: Jutranji prihod v puščavsko t.i. »zlato« mesto Jaisalmer. S svojimi prepletenimi ulicami, dvojnim obzidjem in peščeno trdnjavo, nas spominja na čase iz Tisoč in ene noči. Nočitev v hotelu v Jaisalmerju.
 
9. DAN JAISALMER – KAMELJI SAFARI: Vožnja iz puščavskega mesta Jaisalmer dopravljične puščavske pokrajine, kjer se nahajajo vasice. Eden od vrhuncev potovanja bo kamelji safari z ogledom majhnih puščavskih vasic, srečevanjem domačinov in piknikom na poti. Namestimo se v vasi pri domačinih in uživamo v indijski kulturi, glasbi in hrani. Nočitev v šotorih ali lokalnih hišah na skupnih ležiščih.
 

10. DAN PUŠČAVA – JODHPUR: Zjutraj si privoščimo še jutranji kamelji safari, nato pa zapustimo puščavo in vasice za seboj ter se zapeljemo do Jodhpura. Obiščemo trdnjavo z obzidjem, se sprehodimo po t.i. »modrem« mestu in se izgubljamo v vrvežu na bazarjih v mestu. Nočitev v hotelu v Jodhpurju.
 
11. DAN JODHPUR – RANAKPUR: Zapustimo »modro mesto«. Na poti se ustavimo v odmaknjenih in tradicionalnih vasicah različnih kast in etničnih skupin s pisanimi oblačili. Ogledamo si prefinjen džainistični tempelj, ki predstavlja biser indijske arhitekture. Nočitev v preprostem hotelu v Ranakpurju.
 
12. dan RANAKPUR – UDAIPUR: Le nekaj ur nas loči od Udaipurja, mesta na vodi, ki je včasih poimenovan kot »indijske Benetke«. Proti večeru se zapeljemo z ladjico po jezeru in se seznanimo z umetnostjo risanja miniatur ter si ogledamoradžastanske plese. Nočitev v hotelu v Udaipurju.
 
13 DAN: UDAIPUR – nočni valk v DELHI: Mesto dodobra raziščemo, občudujemo najlepše templje ter si ogledamo najbolje ohranjeno palačo. Prosto popoldne lahko izkoristimo za nakupe. Zvečer pa se še zadnjič vkrcamo na vlak, ki nas popelje do Delhija. Nočitev na nočnem vlaku.

14. DAN: DELHI:
 Po prihodu se namestimo v hotelu. Prosto popoldne za nakupe, sprehode,…. Nočitev v Delhiju.

Transfer na letališče in polet proti Sloveniji za potnike, ki zaključijo potovanje. 
15.DAN:DELHI–MADURAI-MUNNAR: 
Za ostale pa jutranji polet do južnoindijskega mesta Madurai, ki je znan po svojih barvitih templjih značilnih za južno Indijo. Po ogledu se iz Maduraja zapeljemo preko čudovite in zelene pokrajine čajnih nasadov, nasadov banan, kardamona,  kokosovih palm … vse dokler ne prispemo v Munnar v večernih urah. Nočitev v preprostem hotelu v Munnarju.

Čudovite plantaže čaja

16. DAN: MUNNAR: Današnji dan bo namenjen raziskovanju okolice, ki je znana po indijskem čaju. Privoščili si bomo več urni sprehod med plantažami čaja ter uživali po mamljivi okolici, ki kar jemlje dih. Vsekakor se bodo cimet, kardamom, sandalovina in čaji znašli v našem kovčku. Nočitev v preprostem hotelu v Munnarju.
17. DAN: MUNNAR – KOCHIN: Kerala je znana kot zelena dežela kokosovih palm, rodovitnih polj in številnih cerkvic. Zapeljemo se doKochina, ki še danes velja za eno od najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov, hindujcev … Izgubljamo se po mestnem starem jedru, si ogledamo cerkve, sinagoge in uživamo na čudoviti začimbni tržnici v židovski četrti. Po želji si lahko privoščimo tudi ayurvedsko masažo. Zvečer si ogledamo ples kathakali, ki je eden od najzanimivejših južnoindijskih plesov in temelji na epih Ramajane in Mahabharate ter tempeljskih ritualov. Nočitev v hotelu v Kochinu.

Odkrivanje Backwaters rečnih kanalov z ladjico

18. DAN: KOCHIN – BACKWATERS: Današnji dan je namenjen odkrivanju in spoznavanjuene največjih znamenitosti južne Indije, rečnih kanalov, bolj znanih pod imenomBackwaters. Gre za svetovno znamenitost, kjer se v dolžini več kot 900 kilometrov spletajo rečni kanali, ki so ponekod široki le nekaj metrov, spet drugje pa tudi preko sto metrov. Vkrcamo se na lokalno keralsko ladjo in plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja. Izgubljamo se v različnih odtenkih zelenja, keralske cerkvice bežijo mimo nas. Kar mrgoli malih trajektov, ribiških čolnov in vodnih taksijev. Nočitev na ladjici.

Greste z nami v Indijo?

19. DAN: BACKWATERS – PLAŽA:  Zapeljemo se do Kovalama, ene najlepših peščenih plaž južne Indije, ki jih krasijo kokosove palme in prijetno morje. Uživanje na plaži. Spanje v bungalovu
20. DAN: PLAŽA: Prost dan za kopanje na peščeni plaži, ajurvedsko masažo, sprehode … Spanje v bungalovu
21. DAN: PLAŽA – TRIVANDRUM – SLOVENIJA: Jutranji transfer na letališče v Trivandrum od koder poletimo proti domu.

VODNIK NA TURI: Ksenija Čermelj

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Po Indiji bomo potovali z privatnim klimatiziranim avtobusom, nekajkrat z vlaki, po Kerali bomo pluli s posebno ladjico med rečnim kanali.
 • NASTANITEV: Spi se 9x v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, 4x nočitev na vlaku (na ležalniku), 1x nočitev v šotoru ali na skupnih ležiščih na kameljem safariju, 3x nočitev v preprostem hotelu (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici (Kerala, dvopostelje sobe), 2x nočitev v bungalovu (dvoposteljni).
 • HRANA: Je dobra in pestra ter pekoča. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10 – max 20
 • VREME: V Indijo prihajamo v poznem jesenskem času, ki je najprijetnejši čas za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje kot v poletnem času. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5 in 30 st. celzija. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani:http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • SPOMINKI: Indija ima precej lepih spominkov.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Indije potrebujemo vizum. Uredite si ga lahko sami na Indijski ambasadi v Ljubljani (http://www.indianembassy.si/si/) ali pa vam ga za doplačilo 60 eur uredimo mi. V tem primeru nam javite in poslali vam bomo vsa potrebna navodila in obrazce, ki jih morate izpolniti za oddajo vloge za pridobitev vizuma.
Galerija | This entry was posted in indija, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s