Pomladna in poletna potovanja 2014

INDIJA – od Himalaje do Kalkute (klikni) 01.03. – 21.03. 2014 

nanda_devi

Ta enormna podcelina, ta vrelec neukrotljivega iskanja in odkrivanja, je za vsakega radovednega popotnika enostavno nepogrešljiva izkušnja. Žal pa le redki popotniki začutijo pravi utrip Indije izven uhojenih poti. Prav zato smo pripravili neuhojeno in avanturistično potovanje izven utrjenih poti, kjer bomo doživeli kombinacijo vaškega življenja, čudovito gorsko pokrajino Himalaje z njenimi usidranimi vasicami in neverjetnimi pogledi na goro Nanda Devi, slonji safari v nacionalnem parku Corbett, spokojnost in srce hinduizma ob dvodnevi plovbi na reki Ganges, vrvež nekaterih najbolj živahnih mestnih središč kot so Amritsar, Varanasi, Lucknow, Delhi in Kalkuta. Potovanje od Delhija do Himalaje in vzdolž Gangesa do Kalkute vam bo zagotovo ostalo v spominu dolgo po prihodu domov.

SKRIVNOSTNI IRAN (klikni) 24.04. – 4./10.05 

Iran - slana puščava

Iran se ponaša z neverjetno perzijsko arhitekturo, puščavsko in visokogorsko naravo, pestro in izjemno pomembno zgodovino ter s številnimi kulturno-zgodovinskimi in znanstvenimi mojstrovinami. je to dežela izjemno gostoljubnih in prijaznih ljudi. Odkrivali bomo čudoviti Esfahan, Persepolis, Yazd, Shiraz, puščavo…. Sledi vrnitev domov (11-dnevno potovanje) oz. pri 17-dnevnem potovanju nadaljujemo na visokogorski sever Irana.

AVANTURITIČEN IRAN (klikni) 22.05. – 7.06. s podaljškom/vzponom na DAMAVAND (21.05. – 12.6)  

4275518-lg

Potovanje v deželo mogočne civilizacije, gostoljubnih ljudi, puščav, visokogorja in veličastnih mest, utrjenih vasic in še in še. Z možnostjo podaljška na največji iranski vrh, Damavand. Iran je nevaren le dolgočasju, na človeško dušo pa prav blagodejno vpliva. Pridružite se nam in preverite sami. Dvomimo da boste razočarani.

ISLANDIJA Z AVTOMOBILI (klikni) 15.06. – 27.06. 

IMG_1001

Na Islandijo gremo v začetku poletja. In to z avtomobili, da bomo lahko raziskali mnoge skrite kotičke. Odkrivat gremo osamljen, divji in čudovit vulkanski otok, kjer narava kar buhti v svojih presežkih in navdušuje z dolgimi ledeniškimi jeziki, delujočimi ognjeniki, termalnimi jezeri, gejziri, fantastičnim trekom, “kitjim” safarijem, polnočnim soncem in še in še in še. Atlantska lepotica res daje občutek da smo na Marsu in ne na planetu Zemlja. Se nam pridružiš tudi ti?

TADŽIKISTAN & KIRGIZIJA  s podaljškom v UZBEKISTAN 04. 07. – 21./27.07. 

trek - centralna azija

To je nepozaben del sveta, ki ponuja pravo dozo avanturizma. V KIRGIZIJI se srečamo z nomadi,TADŽIKISTAN ima res divjo visokogorsko pokrajino, UZBEKISTAN pa neverjetno arhitekturo. Če te zanima nomadsko življenje, spanje v jurti in pri domačinih, treking po divji pokrajini Pamirja, vožnja prek Pamir highwaya in ob afganistanski meji, fantastična arhitektura in še in še … ti je to potovanje pisano na kožo.

PAKISTAN potovanje & treking (klikni) 25.07.-15.08. 

PAKISTAN - MINAPIN GLACIAR

Pakistan je čista, še neodkrita dežela. Ne pričakujte skupin turistov, ampak pravo doživetje in filmsko avanturo. Narava pokaže vso svojo moč, veličino in lepoto. Plemena, jeepi, treking, narava in dobri ljudje.

 

 

KAVKAZ: Gruzija & Armenija s podaljškom v Azerbajdžan 05.09. – 16./22.09 = program je v pripravi!!!  INFORMACIJE na: shakti.potep@gmail.com

GRUZIJA1

Neodkrit Kavkaz je naša novost. Odkrivali bomo visokogorje Kavkaza ter bibličnega Ararata. Se izgubljali v mitih in starodavnih cerkvah, v utrjenih vasicah začutili gostoljubje domačinov, poskušali vino ter odkrivali moderna mesta & sovjetsko zapuščino ter se čudili bogastvu “kakvkašhih” šejkov v Azerbajdžanu… Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

Galerija | This entry was posted in armenija, azerbajdžan, gruzija, indija, iran, islandija, kirgizistan, pakistan, potovanje, tadžikistan, uzbekistan and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s