POTOVANJE – GRUZIJA s podaljškom/trekingom v Svanetiju


tumblr_m9q0vlVTEA1r3x7q4o1_1280
Potovanje vodi v GRUZIJO, ki se nahaja v “vratih Evrope”. Gruzija ponuja poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Sprva bomo odkrivali visokogorje čudovitega Kavkaza v Gruziji ter ga dobro raziskali s krajšim trekingom izpod Kazbegija tik ob rusko-gruzinski meji ter izjemnem trekingu v težje dotopni, a spektakulatni pokrajini Svaneti. Izgubljali se bomo v mitih in številnih starodavnih cerkvah ter v t.i. “gruzinski Kapadokiji” in  v utrjenih vasicah bomo začutili gostoljubje domačinov, poskušali vino ob številnih zdravicah ter odkrivali moderna mesta in sovjetsko zapuščino ter se čudili bogastvu “kavkaških šejkov” v Azerbajdžanu. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami. Pridruži se nam in preveri kako je v temu delu sveta.

Dan 1: POLET v GRUZIJO Preko Benetk/Dunaja/Budimpešte odletimo proti prestolnici Gruzije.

KAVKAZ (2b)2.dan: TBILISI V gruzinski prestolnici, Tbilisiju, si ogledamo glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder je krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se spustimo po ulicah starega mestnega jedra in si ogledamo še mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan bo prosto za prostovoljne nakupe. H (Z)

Dan 3 – 4: VINORODNA REGIJA GRUZIJE  V vinorodni pokrajini Kakhetiju si ogledamo nekdanje kraljevo mesto Signagi, ki je ohranilo zanimivo

Georgian orthodox monastery David Gareja

arhitekturo iz 18. stoletja, saj je obdan z obzidjem in le-ti se nahja kar 23 obrambnim stolpov. Pri domačinih bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu.   V okolici  si ogledamo tudi eno najbolj znanih gruzijskih zgodovinskih znamenitosti – v skalo vklesani samostani Davida Gareje. Samostan se nahaja na pustem in neobljudenem hribovitem območju, kjer stoji 15 samostanov, od katerih danes deluje samo še eden. Od tu nas poti vodi nazaj do Tbilisija. GH (Z)

tumblr_m9q0vlVTEA1r3x7q4o1_1280

5. – 7. dan: KAZBEGI & GORI CCesta nas bo vodila v osrčje Kavkaza. Na poti do tja se bomo ustavili v obokani trdnjavi Ananuri. V visokem Kavkazu si bomo nad mestom Kazbegi privoščili 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo imeli razgled na goro Kazbegi (5.047m) in okoliške gore. Čas si bomo popestrili z odkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer bomo uživali v visokogorski pokrajini Kavkaza. Po nekdanji vojaški cesti se bomo zapeljemo proti jugu. Na poti si bomo ogledali mesto Gori, ki je bilo rojstno mesto Stalina ter prespali v nacionalnem parku Borjomi. V kolikor nam bo čas dovoljeval se bomo sprehodili na krasni naravi nacionalnega parka,  ki je poznan po zdravilni vodi. GH (Z)

varzia003

8.dan: BORJOMI & GRUZINSKA KAPADOKIJA  Iz nacionalnega parka Borjomi se bomo zapeljali do t.i. gruzinske “Kapadokije”, v krasno pokrajino mehkih vulkanskih kamenin. Ogledamo se nekdanja bivališča, jame, delujočo cerkev in skrivne rove. GH (Z)

georgia-12549.dan: TRDNJAVA in KUTAISI Iz gruzinske “Kapadokije” nas bo pot vodila do manjšega mesta Akhaltsike, kjer si bomo ogledali trdnjavo, ki kraljuje nad mestom nato pa se bomo zapeljali do Kutaisija, drugega največjega mesta Gruzije. GH (Z)

10.dan: POLET DOMOV Nočni let iz Kutaisija proti Evropi.

 

PODALJŠEK POTOVANJA – SVANETI TREKING:


11130417-panorama-of-alpine-meadows-in-the-caucasus-mountains-upper-svaneti-georgia
10.dan: SVANETI IN MESTIA  Iz Kutaisija se bomo zapeljali v izolirano pokrajino Svaneti na severu Gruzije. Regija se nahaja vzdolž rusko-gruzinske meje, ob visokem Kavkazu. Gorska pokrajina z manjšimi vasicami z značilnimi stolpi je res spektakularna in izjemno slikovita. Ob prihodu v mesto Mestija si bomo ogledali okolico in mesto. GH (Z)

11.– 14.dan: Treking  Pot nas bo vodilado najvišje ležeče vasice Ušguli (Unesco), ki leži na 2100 m. Na peš 6cb556b815eba28f35e2496d8b07596004555bd6poti do Ušgilija si bomo privoščili raziskovanje te kavkaške okolice in neizmerno uživali v nepozabni naravi pod Kavkazom in v gostoljubju domačinov.  Naš cilj bo vas Ušgili, ki je znana po svojih znamenitih svanetijskih stolpih in po tem da se nahaja v idilični okolici najvišje gruzinske gore Škara (5193 m). V kolikor nam bo vreme dopuščalo si bomo privoščili treking do bližnjega ledenika. Dnevne hoje bo 5 – 7 ur. GH (Z)

36883_800x600_10923227_4249622043215.dan: KAVKAŠGE GORE IN PROMETEJEVA JAMA Danes si bomo privoščili izlet do najvišje ležeče restavracije na 2400 m. Tja se bomo podali z žičnico in uživali v razgledu na gore Kavkaza. Nato se bomo zapeljali do Prometejeve jame, ki velja za najlepšo jamo v Gruziji. Večerni prihod v Kutaisi. GH (Z)

Dan 16: POLET DOMOV Nočni odhod proti letališču v Kutaisiju in let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti.

 

Termin (AVGUST): 04.08. – 13.08.2018 (10 dni) ali 04.08. – 19.08. 2018 (16 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena: od 1090€  

Cena s podaljškom: od 1390€ 

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo, vodenje in našo energijo,
 • nastanitev namestitve v hotelih 2*/3* z zajtrkom in nastanitev v guesthousih v preprostih sobah in pri domačinih (večposteljna ležišča)  z zajtrkom,
 • Vse stroške s prevozi (večinoma z najetim avtobusom),
 • voznike,
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti in lokalnega vodnika,
 • dovoljene za nacionalne parke
 • organizacijo vodenja potovanja in trekinga in hotelov s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • transferja do letališča,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje,
 • riziko odpovedi potovanja,
 • doplačilo za enoposteljno sobo,
 • dodatnih obrokov,
 • vstopnine,
 • napitnine,
 • osebni izdatki.

Rok za prijavo po razpisni ceni je 10. maj 2018. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ).

VPLAČILA: Ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. V primeru manjše skupine (15-13 oseb) je doplačilo za organizacijo 60 € in 120 € (12-10 oseb) ter 150e (9 – 7 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

POMEMBNO: Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.Letalski prevozniki spreminjajo cene letalskih vozovnic zato objavljena cena lahko odstopa od prvotno objavljene, saj cena letalske kartze velja do zaponitve kvot.

Podaljšek se zaračunava posebej kot podaljšek potovanja in vključuje: namestitve z zajtrkom, lokalnega vodiča, vse prevoze po programu (z busom) in slovenskega profesionalnega vodnika.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Kavkaz bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas) in najetim džipom (en dan).
 • NASTANITEV: Pri 10 dnevnem programu se spi  v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah in pri domačinih na skupnih ležiščih oz. v več posteljnih sobah, pri podaljšanju v Azerbajdžan pa se dodatno spi v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah in pri domačinih na skupnih ležiščih oz. v več posteljnih sobah.
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana je raznolika in zelo okusna. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, ribe, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli. Celodnevni pohod (na krajšem) potovanju je po želji in zahteva manjšo fizično kondicijo. Treking v Svanetiju zahteva fizično pripravljenost (Viševnik, Nanos, Velika Planina,… so primerni za nabiranje kondicije). Škoda bi bilo se opravite v visoke gore Kavkaza brez da jih raziščemo.
 • ŠTEVILO OSEB: min 8 – maks 16
 • VREME: Avgusta je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 35 stopinj, v Armeniji zna biti topleje, na severu (Kavkaz) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST:  Gruzija je varnia državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Gruzije ne potrebujemo vizuma.
Galerija | This entry was posted in armenija, azerbajdžan, gruzija, potovanje and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s