Kam potujemo v naslednjih mesecih?

PRVOMAJSKI IRAN s podaljškom na sever (24.04 – 04./10.05.) – SKORAJ POTRJENO 

Iran - puščavaIran se ponaša z neverjetno perzijsko arhitekturo, puščavsko in visokogorsko naravo, pestro in izjemno pomembno zgodovino ter s številnimi kulturno-zgodovinskimi in znanstvenimi mojstrovinami. je to dežela izjemno gostoljubnih in prijaznih ljudi. Odkrivali bomo čudoviti Esfahan, Persepolis, Yazd, Shiraz, puščavo…. Sledi vrnitev domov (11-dnevno potovanje) oz. pri 17-dnevnem potovanju nadaljujemo na visokogorski sever Irana.

AVANTURISTIČEN IRAN s podaljškom/vzponom na DAMAVAND (22.05. – 07./12.06.) – NABIRAMO PRIJAVE 

4275518-lgPotovanje v deželo mogočne civilizacije, gostoljubnih ljudi, puščav, visokogorja in veličastnih mest, utrjenih vasic in še in še. Z možnostjo podaljška na največji iranski vrh, Damavand. Iran je nevaren le dolgočasju, na človeško dušo pa prav blagodejno vpliva. Pridružite se nam in preverite sami. Dvomimo da boste razočarani.

ISLANDIJA z avtomobili (15. – 27.06.) – POTRJENO 

IMG_0076Na Islandijo gremo v začetku poletja. In to z avtomobili, da bomo lahko raziskali mnoge skrite kotičke. Odkrivat gremo osamljen, divji in čudovit vulkanski otok, kjer narava kar buhti v svojih presežkih in navdušuje z dolgimi ledeniškimi jeziki, delujočimi ognjeniki, termalnimi jezeri, gejziri, fantastičnim trekom, “kitjim” safarijem, polnočnim soncem in še in še in še. Atlantska lepotica res daje občutek da smo na Marsu in ne na planetu Zemlja. Se nam pridružiš tudi ti?

OSREDNJA AZIJA: Kirgizija, Tadžikistan, Uzbekistan (04.07. – 21./27.07) – NABIRAMO PRIJAVE 

CEA_2012A 578To je nepozaben del sveta, ki ponuja pravo dozo avanturizma. V KIRGIZIJI se srečamo z nomadi,TADŽIKISTAN ima res divjo visokogorsko pokrajino, UZBEKISTAN pa neverjetno arhitekturo. Če te zanima nomadsko življenje, spanje v jurti in pri domačinih, treking po divji pokrajini Pamirja, vožnja prek Pamir highwaya in ob afganistanski meji, fantastična arhitektura in še in še … ti je to potovanje pisano na kožo.

PAKISTAN  (25.07. – 16.08.) – SKORAJ POTRJENO 

PAKISTAN - MINAPIN GLACIARPakistan je čista, še neodkrita dežela. Ne pričakujte skupin turistov, ampak pravo doživetje in filmsko avanturo. Narava pokaže vso svojo moč, veličino in lepoto. Plemena, jeepi, treking, narava in dobri ljudje.

 

 

KAVKAZ: Gruzija, Armenija & Azerbajdžan (06. – 18./24.09.) – NABIRAMO PRIJAVE 

GRUZIJA1Neodkrit Kavkaz je naša novost. Odkrivali bomo visokogorje Kavkaza ter bibličnega Ararata. Se izgubljali v mitih in starodavnih cerkvah, v utrjenih vasicah začutili gostoljubje domačinov, poskušali vino ter odkrivali moderna mesta & sovjetsko zapuščino ter se čudili bogastvu “kakvkašhih” šejkov v Azerbajdžanu… Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

 

Galerija | This entry was posted in armenija, azerbajdžan, gruzija, iran, islandija, kirgizistan, pakistan, tadžikistan, uzbekistan and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s