POTOVANJE – KIRGIZIJA in podaljšek v UZBEKISTAN

kolaž

Kirgizija je z visokogorjem zaprta država, ki se jo drži sloves »Švica Srednje Azije«. To je visokogorska dežela, ki prav vsakemu jemlje dih s  svojo prelepo in neokrnjeno naravo in se ponaša s številnimi v nebo segajočimi vršaci Tjanšana in Pamirja. Le-tu živijo kirgiški nomadi, ki se niso odpovedali svojemu prvinskemu načinu življenja. Ob podaljšku potovanja pa še arhitekturni presežek v Samarkandu, Buhari in Hivi.

PROGRAM POTOVANJA 


Dan: LET V KIRGIZIJO
 Iz bližnjega letališča (Dunaj/Benetke/Budimpešta) poletimo proti Kirgiziji.
tajikistan kirgizijaDan 2 – 3: SONG KUL in KIRGIŠKI NOMADI: Po pristanku bomo imeli informativni del Biškeka. Nato se bomo zapeljali do vasice, ki bo izhodiščna točka za osrednji del Kirgizije. Fantastična vožnja v osrednji del Kirgizije. Krasna narava, spektakularni prelazi in visokogorske ceste, majhne in zaspane vasice vse dokler ne bomo prispeli do jezera Song Kula. Preko poletja se tu pasejo črede konj, jakov in ovac. Domačini pa živijo jurtah. Po želji si bomo lahko privoščimo jahanje konjev ali zgolj opazovali nomadski način življenja in se povzpeli na okoliške gore. GH & J (Z)


kirgiz-140
Dan 4 – 5: Karavansaraj TAŠ RABAT: Iz Song Kula  nas bo pot vodila  preko številnih prelazov in kanjona reke Narin. Sledil bo spust proti kirgiško-kitajski meji, do Taš Rabata, kjer se nahaja impozanten in originalno ohranjen karanvansaraj, ki priča o trgovanju že v času Marka Pola. Tu si bomo privoščili treking do razgleden točke nad jezerom, ki se nahaja tik ob kitajski meji in kjer je preko višine 4000 m nekoč vodila svilna cesta. Po želji si bomo lahko privoščili  ježo na konju med divjino prekrasne narave. Mogoče nam bo uspelo videti jake ali celo svizce. Hoje na celodnevnem trekingu bo 6-7 ur. J (Z)

_mg_7569

Dan 6 – 7: KARAKOL, pravljični KANJON in ISIK KUL Zapeljali se bomo do obale drugega najvišjega jezera na svetu, do Isik kula. Tu si bomo privoščili sprehod in si ogledali nenavadne kamnite formacije t.i. “pravljičnega kanjona” in “sedmih bikov”, ki krasijo to pokrajino. Le nazadnje si bomo privoščili kopanje v jezeru. Zapeljali se bomo do Karakola, kjer si bomo ogledali center mesta in pravoslavno cerkev. GH (Z)

kirgiz-trek

Dan 8 – 10: TREKING Treking v fascinantnem Ala-Too gorovju, eni izmed verig gorovja Tjanšan. Našo treking pot bo krasila slikovita pokrajina s turkiznim jezerom, zelenimi dolinami in pobeljenim pogorjem Tjanšana. Vsekakor nas bo prevzel gorski svet Kirgizije, kjer prednjačijo številne gore, kanjoni, soteske, mamljivi razgledi. Najvišja točka našega trekinga bo 3950 m. Treking ni tehnično zahteven, a je potrebno biti kondicijsko pripravljen. Dnevne hoje bo 6 – 8 ur na dan. V šotorih bomo spali 2-krat na trekingu, zadnji dan bomo prespali v Karakolu kamor prispemo v večernih urah. Dodatno opremo nam bodo nosili nosači.  C in GH (Z)

kirgiz-146

Dan 11: Pot do BIŠKEKA Zapeljali se bomo do Biškeka. Na poti do tja bodo sledili krajši postanki, kjer si bomo med drugim ogledali petroglife in minaret Burana. Po prihodu v prestolnico so sledil kratek ogled Biškeka, kjer je še vedno čutiti sovjetski pridih na kar priča kip Lenina. GH (Z)

Dan 12: POLET Nočni odhod proti letališču v Biškeku in let proti Evropi.

PODALJŠEK POTOVANJA – v UZBEKISTAN: 

kirgiz-28

Dan 12: OŠ: Iz Biškeka bomo poleteli proti Ošu. Sledilo bo izgubljanje po mestu in po živahnem, tipičnem centralno azijskem, bazarju. Zvečer pa se bomo povzpeli na razgledno točko – t.i. Salamonov hrib. GH (Z)

 

 

uzbekistan (2a)

DAN 13: PROTI UZBEKISTANU: Zelo zgodaj zjutraj se bomo zapeljali do kirgiško – uzbeške meje. Po formalnostih na meji nas bo pot vodila do Taškenta, kamor bomo prispeli z vlakom v večernih urah. H (Z)

 

 

uzbekistan - detajl

DAN 14: HIVA: Zgodaj zjutraj bomo poleteli proti Hivi. Zbudili se bomo v puščavskem, najmanjšem in simpatičnem mestu t.i. turkiznem mestu »svilene ceste«, ki izstopa po arhitekturi s turkiznimi keramičnimi ploščicami. Hiva je ravno zato dobila vzdevek »turkizna«. Hiva dobesedno spominja na mesto iz 1001 noči. To simpatično in najmanjše mesto z dvojnim obzidje je pravi muzej na prostem, ki si ga bomo natančno ogledali. H (Z)

uzbekistan - mošeja

DAN 15 – 16: BUHARA: Zapustili bomo Hivo ter se zapeljali proti Buhhari. Na poti do tja bom prečkali Amu Darjo, najdaljšo reko Osrednje Azije, ki jo je nekoč prečkal Aleksander Veliki in danes predstavlja mejo med Uzbekistanom in Turkmenistanom. Buhara je poimenovana tudi kot »steber islama«. Ogledali si bomo trdnjavo, mošeje, medrese, karavansaraje, bazarje … Prosto popoldne za nakupe in uživanje v mestu. H (Z)

uzbekistan - samarkand - detajl

DAN 17 – 18: SAMARKAND: Sledila bo vožnja proti Samarkandu  z vlakom. Ob prihodu v Samarkand bo sledil ogled najbolj poznanega uzbeškega mesta z mošejami, medresami, karavansaraji, astrološkim observatorijem, številnimi grobnicami in še in še. Zadnji dan se bomo v večernih urah zapeljali do letališča v Taškentu. / (Z)

DAN 19: POLET

Program priporočamo vsem, ki si želijo popotniškega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

*Z = zajtrk; *V = večerja *H = hotel;  *GH = guesthouse; homestay (domačini); *J = jurta (krožni nomadski šotor); *C = kampiranje; *P = nočitev na avtobusu, vlaku, palubah.

Termin potovanja/JULIJ: 21.07.– 01.08.2018 (12 dni) ali 21.07. – 07.08.2018 (19 dni)

Termin potovanja/AVGUST: 04.08. – 15.08.018 (12 dni) ali 04.08. – 22.08.2018 (19 dni) SKORAJ POTRJENO – pohitite s prijavami 

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena Kirgizija: od 1380€ (880€ + avio karta)

Cena s podaljškom v Uzbekistan: 2000€ (1420€ + avio karta)

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Bishkek/Tashkent – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v gostiščih in jurtah, nočitve v več posteljnih sobah z zajtrkom s zasebno in skupno kopalnico ter v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah v Uzbekistanu.
 • prevozi po programu (kombiji/minbusi);
 • lokalno vodenje;
 • organizaciji vodenje in trekinga s strani lokalne agencije;
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • Notranji let Urench – Tashkent pri podaljšku potovanja;
 • Vlak Buhara – Samarkand – Tashkent pri podaljšku potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15-14 oseb), 100 € (13-12 oseb), 150€ (11-10 oseb), 180€ (9 – 6 oseb);
 • urejanje in posredovanje za uzbeški vizum in LOI (65€).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 55€,
 • zavarovanje rizik odpovedi potovanja (5% cene aranžmaja);
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€);
 • izposoja šotorov za treking (15€/osebo);
 • enoposteljna soba​ 25€ v Kirgiziji (možna je samo v Biškeku) ali enoposteljna soba v Uzbekistanu (120€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine in dovolilnice za nacionalne parke – približno 60€;
 • napitnina 40€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • termalni vrelci (okvirno 5€/osebo),
 • hrana kosilo/večerje na potovanju (okvirno 10€/20€ na dan na osebo)
 • hrana za treking (okvirno 30€/tridnevni treking).

Opombe:

 • za potovanje v Kirgizijo slovenski državljani ne potrebujejo vizum, potrebujemo pa vizum za Uzbekistan, ki ga uredimo pred odhodom.
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov; letalske karte bodo kupljene okvirno 3 mesece pred odhodom oziroma ko se oblikuje skupina; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. januarja 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko zgornje povezave.

Pomembno: Cene in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (€ vs. $) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov. Mi 100% zagotavljamo samo ceno za našo organizacijo in vodenje (350 €).

Cena letalskih kart (cena mednarodne letalske za 12 dnevno potovanje 500€/osebo; cena mednarodne karte za 19-dnevno potovanje je 580€/osebo, april 2018). 

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z mini busom oz kombiji avtobusom ter z vlakom v Uzbekistanu. Imeli bomo tudi 2 notranja leta pri podaljšku potovanja.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah, v preprostih GH brez kategorizacije, pri domačinih (več posteljne sobe), v jurti (krožni šotor za več oseb) in v šotorih (na trekingu).
 • HRANA: Veliko je mesa, mlečnih izdelkov, zelenjave in sadja.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli z manjšo kondicijsko pripravo, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice. To je naše avanturistično potovanje, ki ga imamo v ponudbi.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16
 • VREME:V Centralno Azijo prihajamo v poznem poletnem času, ki je prijeten za potovanje in krajše trekinge. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5 in 30 st. celzija, v visokogorju nižje temperature preko noči. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Kirgizija In Uzbekistan sta varni dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
 • VIZUM: Slovenski državljani ne potrebujemo vizuma za Kirgizijo. Potrebujemo vizum za Uzbekistan

Posnetek zaslona (137a)

uzb (1a)

Advertisements
Gallery | This entry was posted in kirgizistan, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s