Predavanje – PAKISTAN & CENTRALNA AZIJA (Tadžikistan, Kirgizija, Uzbekistan) – 2. april v Ljubljani

Za sredo (2.aprila) napovedujemo dve potopisni predavanji za prave popotniške sladokusce, ki si bosta sledili eno za drugim. Najprej se bomo podali v viSokogorski svet Pakistana, sledijo pa tri države Osrednje Azije (Tadžikistan, Uzbekistan in Kirgizija). V obe državi potujemo v poletnih mesecih. 

KAJ : PAKISTAN & CENTRALNA AZIJA 

KDAJ: 2. APRIL  (sreda) ob 19:00 (PAKISTAN), ob 20:00 (CENTRALNA AZIJA)

KJE:  Kavarna SEM v Ljubljani (http://www.etno-muzej.si/sl/kavarna-sem-0)

KDO: predavata GREGOR TAVČAR  in KSENIJA ČERMELJ

nanga parbatPAKISTAN: popotovanje skozi kaotična mesta pakistanskega juga in nato na sever skozi divjo eksotiko gorskih masivov Hindukuša in Karakoruma. Skozi strnjene in ozke doline je speljana tudi ena izmed svilenih poti. Na poti se bomo srečali s številnimi etničnimi skupinami, med katerimi so najbolj izstopojači animistični Kalaši. Kakršna je pokrajina Pakistana, taki so tudi njeni prebivalci. Divji, preprosti in izjemno gostoljubni.

CEA_2012A 703CENTRALNA AZIJA: Predavanje nas bo popeljalo po manj znanih kotičkih Osrednje Azije, kjer bomo odkrivali pozabljene bisere visokogorskega Tadžikistana, arhitekturo dovršenega Uzbekistana in planote nomadske Kirgizije.Kirgizija je posejana s številnimi visoko gorskimi jezeri in vršaci gorskih verig Tjanšana, kjer bomo spoznali nomadski način življenja. Pot nas bo zanesla preko pašnikov s konji in jurtami do opustošenih vasic, pozabljenih sovjetskih mest in rodovitnih dolin ter osupljive pokrajine Pamirja, kjer bomo vstopili v Tadžikistan. Potovali bomo po visoki pamirski cesti na t.i. streho sveta, skozi divjo eksotiko gorskih masivov Pamirja in Hindukuša. Skozi strnjene doline, kjer je življenje mikroskopsko in trdo. Nazadnje bomo pristali v puščavskem Uzbekistanu, ki ga krasijo arhitekturni biseri Samarkanda, Hive in Buhare, kjer kar zaživijo zgodbe popotnikov, raziskovalcev in znanstvenikov. Prijazno vabljeni novim dogodivščinam naproti!

Galerija | This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s