POTOVANJE – LADAK in KAŠMIR

lad-13Poletni čas je primeren za potovanje po skrajnem severu Indije. Potovanje nas popelje med doline planinskih zelenih dolin in ledeniških jezer Kašmirja ter med suho in visokogorsko pravljično pokrajino Ladaka. Na poti doživimo gostoljubnost domačinov, potujemo po stari svileni cesti in prečkamo enega med najvišjimi prelazi na svetu ter izgubljamo med puščavskimi sipinami nedaleč stran od Tibeta. Še vedno imamo okus po maslenem čaju, v ušesih slišimo zven gonga in vidimo budistične zastavice, ki plapolajo v vetru pod grebeni Himalaje, ko zapustimo Indijo, kjer se začne podoživljanje čudovite severne Indije.

Vrhunci potovanja

~ Izgubljanje z rikšo po kaotičnem starem delu mesta v Delhiju;

~ Nastanitev na plavajočih hišah v Šrinagarju;

~ Odkrivanje Kašmirske gozdnate okolice in visoko ležečih smučišč;

~ Ogled več starih budističnih templjev v Ladaku, t.i. malem Tibetu;

~ Avanturistični raft na eni izmed himalajskih rek;

~ Vožnja do najvišjega prelaza Khardungla na 5602 metrih;

~ Doživetje prostranstva ob turkiznem jezeru Pangong ob kitajski meji;

~ Uživanje na sipinah le streljaj stran od Tibeta;

~ Slikovita vožnja od Leha do Manalija;  

~ Možnost ogleda Tadž Mahal.

  • Termin:  KADARKOLI od junija do konec septembra
  • Trajanje potovanja: 21 dni 
  • Skupina: za zaključene skupine in individualne potnike
  • Cena: 770 € + avio (5 prijavljenih); 830 € + avio karta (4 prijavljenih); 930€ + avio (pri 3 prijavljenih); 1120€ + avio karta
  • Letalska karta: Cene letalskih kart variirajo zato se zaračuna posebej in je ca. 650€ (maj, 2014). Letalska karta na relaciji Delhi – Srinagar je 71 € (maj, 2014)
  • E-mail: shakti.potep@gmail.com031 – 24 91 05
  • Web: https://shaktipotep.com/
  • Fotografije: INDIJA 

OKVIREN PROGRAM PO DNEVIH (po želji program spremenimo, skrajšamo in prilagodimo)

K03DAN 1: POLET V INDIJO

DAN 2: ŠRINAGAR. Polet do Srinagarja in nastanitev v plavajočih hišah na jezeru Dal. Prilegel se nam bo počitek. Po tem bo sledilo odkrivanje jezera in življenja na vodi z lokalno “šikaro”. To je resnično svojevrstno doživetje! V Šrinigarju si ogledamo tudi mogulske vrtove, belo mošejo in muslimansko svetišče. GH (Z/V).

kuari passDAN 3: GULMARG: Privoščimo celodnevni izlet do Gulmarga, ki je v zimskem času poznan smučarski center. Lahko se zapeljemo z najvišjo žičnico in doživimo svojevrsten razgled na pogorje Himalaje in si privoščimo sprehod v objemu visokih gora. Popoldan se vrnemo v Šrinagar, kjer še enkrat prespimo v plavajočih hišah pri domačinih.  GH (Z/V)

p580678044-3DAN 4: POT DO KARGILA: Zgodaj zjutraj odrinemo do Kargila. Na poti se ustavimo v Sonmargu, kjer se sprehodimo po slikoviti okolici še preden nadaljujemo proti Kargilu. GH (Z/V)

DAN 5:ARIJSKE VASICE: Današnji dan bomo dobro raziskali arijske vasice. Domačinki so precej drugačni, še posebej ženske, ki si pričesko dekorirajo z rožami. Da jih bolje spoznamo bomo prespali pri njih doma in nam bodo raziskali okolico in izvedeli bomo marsikaj o njihovi edinstveni in redko ohranjeni kulturi. GH (Z/V)

thiksey-monastery-lgDAN 6- 7: LEH z okolico: Na poti do Leha so ogledamo dva impozantna budistična samostana (Lamayuru & Alchi), ki se nahajata v tej suhi in lunarni pokrajini. Dodobra si ogledamo tudi glavno mesto Ladaka, Leha z okolico in bazarji. GH (Z/V)

_DSC4933DAN 8 – 10 PRELAZ KHARDUNGLA in NUBRA: Iz Leha se podamo na tridnevno avanturo. Zapeljemo se preko ene izmed najvišje speljanih cest na svetu, preko prelaza Kardungla (5602 m) do doline Nubra, ki ga obdajajo gorske verige Himalaje. Le streljaj stran pa se nahaja Tibet. Ogledamo si vasi, samostane, puščavske sipine, se namočimo v toplih vrelcih ali po želji zajahamo znamenite baktrijske dvogrbe kamele. GH (Z/V)

pangongDAN 11: PANGONG TSO: Privoščili si bomo tudi izlet do turkiznega jezera Pangong, ki se nahaja v bližini meje s Kitajsko. Jezero prav nobenega ne pusti ravnodušnega, saj ima zaradi višine neverjetne spreminjajoče barv, ki nam kar jemljejo dih . GH (Z/V)

Enroute-to-TsomoririDAN 12: TSOMORIRI: Zapustimo visoki svet Ladaka in se zapeljemo proti jugu, v odmaknjeno pokrajino proti kraju Tsomoriri, kjer se v poletnih mesecih pasejo nomadi jake. Na poti do tja prečkamo reko Ind, ki je preoblikovala pokrajino severne Indije. Spanje v fiksnih šotorih. C (Z/V)

rohtang passDAN 13 – 14: POT DO MANALIJA: Iz Tsomoririja nas pot vodi proti Manaliju, nekdanjemu “hippy” mestu, ki je vse do danes ohranil svojo slavo. Do tja potujemo po visoki cesti trans-himalajski cesti, ki nam ponuja nore poglede na okolico. Najnezanimivejše je prečkanje prelaza Rothang (3978 m), ki nas vodi v drugo zvezno državo Himachal pradesh. Les streljaj stran od prelaza Rothang se nahaja živahno mesto Manali, kjer prenočimo. GH, C (Z/V)

vashisht-village-holymanDAN 15: MANALI: V Manaliju se sprehodimo po ulicah in si ogledamo mesto z okolico. Mogoče nam bo zanimiv bližnji kraj Vashisht, kjer se nahaja toplotni vrelec tik ob vrelcih pa znameniti leseni hindujski templji značilni za to  območje. Po želji si lahko privoščimo rafting po reki Beas. Zvečer se vkrcamo na nočni spalni avtobus, ki nas pelje vse do Delhija. X (Z)

FILE7258ADAN 16: DELHI: Jutranji prihod in počitek v hotelu. Popoldne si privoščimo krajši ogled starega dela mesta, z rikšo se zapeljemo preko številnih bazarjev in končno doživimo tudi kaos Indije. H (Z)

DAN 17: DELHI ali izlet v AGRO: Ogled ostalega dela Delhija (vrata Indije, Qutub, lotosov tempelj,…) ali pa se po želji (za doplačilo) odpravimo na celodnevni izlet, da vidimo Tadž mahal v Agri.  (Z)

DAN 18: POLET PROTI SLOVENIJI

* H = hotel, GH = spanje pri domačinih, ladjah, preprostih gostiščih; C = kampiranje X = nočitev na vlaku, avtobusu, palubi; Z = zajtrk; V = večerja.

CENA VKLJUČUJE: Organizacijo in našo energijo, urejanje in posredovanje za indijski vizum, urejanje posebnih teritorijalnih dovoljenj za obisk določenih delov Indije, namestitve v preprostih sobah v guesthousih in domačinih z zajtrkom in  v fiksnih šotorih z zajtrkom ter v hotelih z zajtrkom, vse stroške  s prevozi (večinoma z avtomobili ali manjšimi kombiji ali jeepi), izlet z ladjico po jezeru Dal, angleško govoreče voznike, lokalno spremstvo na letališču/železniški/mestu postaji ter organizacijo s strani lokalne agencije.

CENA NE VKLJUČUJE: Vstopnin, transferja na letališče, zavarovanja, lokalnih vodnikov, cene letalskih kart.

Podaljšek v AGRO se zaračunava posebej kot dodatek h potovanju in vključuje: vse prevoze po programu  (Tadž mahal). Cena izleta v Agro je 25 – 55 € (odvisno od števila prijavljenih).

NA VAŠO ŽELJI lahko dodamo še 3 dni odkrivanja NERAZISKANEGA ZANSKARJA za doplačilo 100€ (pri 5 prijavljenih)

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo.

Prijava: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico na shakti.potep@gmail.com. Prijavnica se nahaja tukaj: PRIJAVNICA (klikni, izpolni in posreduj)

Vplačila: Ob prijavi se vplača 160 €. Naknadno se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

Galerija | This entry was posted in indija, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s