POTOVANJE – UZBEKISTAN, biser svilene ceste

Prelepa Osrednja Azija je nepozaben del sveta, ki ponuja pravo dozo avanturizma. Preko prvomajskih počitnic se bomo odpravili odkrivati Uzbekistan, kjer bomo poleg fantastičnih mest Samarkanda, Buhare in Hive spoznali še nomadski način življenja ob Aralskem jezeru, ko bomo prespali v jurti sredi ničesar in se podali na divjo vožnjo po puščavi. Pridite in pridružite se nam. Potovanje po svileni cesti je pravi odklop in je prava popotniška poslastica.

Dan 1: POLET Naša nova avantura v Centralno Azijo se začenja. Iz bližnjega letališča poletimo proti prestolnici Uzbekistana.

maxresdefault (2)Dan 2 TAŠKENT Po pristanku v Taškentu se bomo najprej spočili in osvežili v hotelu. Nato si bomo ogledali nekatere pomembne zapuščine v tem modernem kot so: Čorsu bazar, Kukeldaš medresa, mavzolej Kaffal Shashi. Ogledali si bomo tudi najstarejši koran ter se sprehodili po znanem trgu Amir Temurja, kjer se nahaja predsedniška palača in ostale moderne stavbe. Pozno popoldan pa bomo poleteli proti Nukusu na jugu Uzbekistana. H (Z)

42-19655783-4864f645e80ccDan  3 – 4: PUŠČAVA in ARALSKO MORJE  Iz Nukusa nas bo pot vodila proti Aralskemu morju, skozi puščavo Kyzyl Kum. Na poti do tja se bomo ustavili v antičnih trdnjavah, ki botrujejo že stoletja. Najbolj nas bo najbrž osupnila puščava v okolici Aralskega morja. Vožnja z džipi po sipinah, tradicionalno življenje in spanje v jurtah. Aralsko morje s svojo modro površino 1931247_54662276873_7023_nbomo videli daleč stran na poti proti Kazahstanu, kjer se nahaja nekdanje ribiško mesto Muynak. Pravi način potovanja in tradicionalnega življenja se še vedno da okusiti v tem delu Uzbekistana. Ponoči pa bomo lahko v puščavi opazovali zvezde in se družili ob »tabornem ognju«. Prespali bomo v nomadskih jurtah. J (Z, V) in GH (Z)

uzb (43)Dan 5 – 6: HIVA z okolico S težkim srcem se bomo odpravili iz večne puščave in se bomo zapeljali proti simpatičnem mestu ob turkmenistanski meji – proti Hivi. Hiva, puščavsko in najmlajše mesto »svilene ceste«, leži v bližini najdaljše reke Osrednje Azije, ob Amu Darji. Hiva je najmanjše in simpatično mestu, ki izstopa po arhitekturi s turkiznimi keramičnimi ploščicami. Hiva je ravno zato dobila vzdevek »turkizna«. Hiva dobesedno spominja na mesto iz 1001 noči. To simpatično in najmanjše mesto z dvojnim obzidje je pravi muzej na prostem, ki si ga bomo natančno ogledali. GH (Z)

uzb (32a)DAN 7 – 8: SVILENA POT & BUHARA Zapustili bomo Hivo ter se zapeljali proti Buhari. Na poti do tja bomo prečkali Amu Darjo, najdaljšo reko Osrednje Azije, ki jo je nekoč prečkal Aleksander Veliki in danes predstavlja mejo med Uzbekistanom in Turkmenistanom. Buhara je poimenovana tudi kot »steber islama«. V Buhari si bomo ogledali trdnjavo, mošeje, medrese, karavansaraje, bazarje, … H (Z)

Chrome Legacy Window 3.2.2018 194924.bmpDAN 9 – 10: SAMARKAND Sledila bo vožnja z vlakom proti svetovljanskemu Samarkandu, ki prestavlja biser svilene poti. Ogledali si bomo najbolj poznano uzbeško mesto – Samarkand, ki ga krasijo mošeje, medrese, karavansaraji,  astrološki observatorij, številne grobnice. Natančno ročno izdelana keramika, turkizne in pozlačene kupole, mošeje in mavzoleji. Zadnji dan se bomo pozno popoldan z hitrim vlakom zapeljali do letališča v Taškentu. H (Z) in /(Z)

Dan 11: LET PROTI DOMU Let proti Evropi.

Program priporočamo vsem, ki si želijo popotniškega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

H* = hotel; GH* = gostišče/guesthouse; J* = nomadski krožni šotor; Z* = zajtrk; V* = večerja

Termin (april): 25.04.– 05.05.2019 (11 dni)

Termin (september): 19.09. – 29.09.2019 (11 dni)

Termin (oktober): 24.10. – 03.10.2019 (11 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena:  od 1480€

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Tashkent – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • Notranji let Tashkent – Nukus * z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih v dvoposteljnih sobah z zajtrkom; v jutrah v več posteljnih sobah z zajtrkom in večerjo (1x);
 • prevozi z avtobusi in vlaki po programu (avtobus, vlak in terenska vozila 4×4 v puščavi);
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 10 oseb), 120€ (9-8 oseb) ter 160€ (7 – 6 oseb)
 • doplačilo za urejanje uzbeškega vizuma (35€).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 34€ (trojno kritje),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (125€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 80€,
 • napitnina – približno 30€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • koncert tradicionalnega uzbeškega petja in plesov (15€/osebo).

Opombe:

 • za potovanje v Uzbekistan slovenski državljani potrebujemo vizum,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. decembra 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. decembra 2018 in je bila 420€ z odhodom iz dunajskega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Rok za prijavo po razpisni ceni je 1. marec 2019. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ)

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine je doplačilo  50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 10 oseb), 120€ (9-8 oseb) ter 160€ (7 – 6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Uzbekistan bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas), vlakom (hitrim vlakom) in terenskimi vozili v puščavi.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah in na skupnih ležiščih v jurtah pri nomadih
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Uzbeška hrana je pa zelo okusna in bazira na:  juhah, rižu, mesu, testeninah, ribah, solatah, sezonskem sadju, slaščicah. Za vegetarijance se bomo potrudili, a izbire za vegetarijance je manj.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Na pomlad in jesen je v Uzbekistanu prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, v puščavi zna biti hladneje ponoči.
 • ZDRAVJE:Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Uzbekistan je izjemno varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v mošejah in cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Uzbekistana potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom

Advertisements
Gallery | This entry was posted in potovanje, turkmenistan, uzbekistan and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s