POTOVANJE – UZBEKISTAN s podaljškom v TADŽIKISTAN

uzbekistan - detajlPrelepa Osrednja Azija je nepozaben del sveta, ki ponuja pravo dozo avanturizma. Preko prvomajskih počitnic se bomo odpravili odkrivati Uzbekistan, kjer bomo poleg fantastičnih mest Samarkanda, Buhare in Hive spoznali še nomadski način življenja ob Aralskem jezeru, ko bomo prespali v jurti sredi ničesar in se z jipi podali na divjo vožnjo po puščavi. Na koncu pa še podaljšek v zahodni del Tadžikistana, kjer si ogledamo glavne znamenitosti poti ter se podamo med turkizna jezera, majnše vasice ob Fanskem gorovju, uživamo v gostoljubnosti in se čudimo ostankom svilne ceste in sovjetske zapuščine ter moderne dobe. Pridite in pridružite se nam. Potovanje po svileni cesti je pravi odklop in je prava popotniška poslastica.

PROGRAM

Dan 1: POLET Naša nova avantura v Centralno Azijo se začenja. Iz bližnjega letališča poletimo proti prestolnici Uzbekistana.

IMG_37022296471358[1]Dan 2 TAŠKENT  V Taškentu si po zajtrku in kratkem počitku ogledamo nekatere pomembne zapuščine v tem modernem (nekdaj drugem največjem mestu bivše sovjetske zveze) kot so: Čorsu bazar, Kukeldaš medresa, mavzolej Kaffal Shashi … Iz Taškenta se zapeljemo proti svetovljanskemu Samarkandu, ki prestavlja biser svilene poti. H

samrkand-timurlenkova grobnica2DAN 3 – 4: SAMARKAND: Ogledamo si najbolj poznano uzbeško mesto – Samarkand, ki ga krasijo mošeje, medrese, karavansaraji,  astrološki observatorij, številne grobnice. Vse to natančno ročno izdelano v kamen, ki ga krasijo turkizne in pozlačene kupoleter filigranski vzorci. seveda nam bo ostal čas za izgubljanje po bazarju. H (Z)

IMG_37093891010066[1]Dan 5: BUHARA Buhara poimenovana tudi kot »steber islama«. Ogled trdnjave, mošej, medres, karavansarajev, hamamov, bazarjev … Prosto popoldne za nakupe in uživanje v mestu, kjer se še vedno čuti pridih starodavnosti. H (Z)

03-41-aral-boatDan  6 – 7: PUŠČAVA in ARALSKO MORJE  Iz prelepe Buhare nas pot vodi proti Aralskemu morju, skozi puščavo Kyzyl Kum. Na poti do tja se ustavimo v antičnih trdnajvah, ki botrujejo tu že stoletja. Najbolj nas osupne puščava v okolici Aralskega morja, vožnja z džipi po sipinah, tradicionalno življenje in spanje v jurtah. Aralsko morje s svojo modro površino bomo videli daleč stran na poti proti Kazahstanu, kjer se nahaja nekdanje ribiško mesto Muynak. Pravi način potovanja in tradicionalnega življenja se še vedno da okusiti v zahodnem delu Uzbekistana, ko bomo ponoči sredi puščave opazovali zvezde in se družili ob »tabornem ognju«. C (Z)

SONY DSCDan 8 – 9: HIVA z okolico: S težkim srcem se bomo odpravili iz večne puščave in se zapeljali proti simpatičnem mestu ob turkmenistanski meji – proti Hivi. Hiva, puščavsko in najmlajše mesto »svilene ceste«, leži v bližini najdaljše reke Osrednje Azije, ob Amu Darji. Mesto je obdana z dvojnim obzidjem in privablja zaradi svoje izstopajoče arhitekture turkiznih ploščic in je s tem dobila vzdevek »turkizna« Hiva in dobesedno spominja na mesto iz 1001 noči. GH (Z)

Dan 10: POLET Od tu nas pot bodisi odpelje proti Taškentu od koder poletimo proti Sloveniji ali pa si privoščimo podaljšek v Tadžikistan.

PODALJŠEK v TADŽIKISTAN: 

Dan 1o: Proti TADŽIKISTANU Zgodnji jutranji odhod proti Tadžikistanu. Po opravljenih formalnostih se zapeljemo do obmejnega mesta Kujand, kjer si ogledamo tržnico, parke, avenije ter rezervar v neposredni bližini mesta. GH (Z)

 

Dan 11:  TADŽIŠKI »POMPEJI Jutranji odhod proti Penjikentu.. Na poti do tja si ogledamo star del mesta v Istarvašanu ter sprečkamo čez prelaz kjer se nam začnejo odpirati veriga na Fanske gore. Ogledamo si še mavzolej enega najbolj znanih perzijskih pesnika iz 10.stoletja – Rudaki. Ob prihodu v Penjikent ogled “tadžiških” pompejev ter sprehod po mestnem jedru. GH (Z)

Dan 12 – 15: FANSKE GORE IN jezero ISKANDERKUL Privoščimo si izlet v Fanske gore, v dolino sedmih jezerv fascinantnem gorovju Fan, ki velja za Tadžiški biser! Krasijo ga modro – zelena ledeniška jezer s fantastično kuliso pobeljenega pogorja. Nato se odpravimo na drugo stran Fanskega gorovja, kjer preživimo nekaj časa na na najbolj znanem jezeru Iskanderkul s fantastično kuliso Fanskih gora in le tu si privoščimo krajši pohod do bližnjega slapu. Le tu prespimo pri domačinih. Zadnji dan pa se zapeljemo še do Dušanbeja. GH (Z)

DAN 16: PRESTOLNICA TADŽIKISTANA – DUŠANBE in KARAVANSARAJ: V Dušanbeju je že vedno čutiti ostanek sovjetskega pridiha s širokimi avenijami in zelenimi parki in megalomanskimi palačami. Na t.i. »zeleni tržnici« lahko barantamo z domačini ali zgolj uživamo v tem modernem mestu.  Popoldan se zapeljemo do bližnjega karavansaraja, ki ga omenja že Aleksander Veliki in je bil v času velikega uzbeškega khanata obnovljen. Vsekakor pa karavansaraj priča o trgovski izmenjavi in razcvetu Osrednje Azije. GH (Z)

Dan 17: LET PROTI DOMU: Nočni odhod proti letališču v Dušanbeju in let proti Ljubljani. Polni doživetij, vtisov bomo zvečer že doma ko se bomo zavedli, da nas čaka ponovna rutina, služba, šola in obveznosti … Do naslednjega »Life is great« srečanja seveda! 

Program priporočamo vsem, ki si želijo popotniškega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin: 27.04.– 06.05.2017 (10 dni) ALI 27.04. – 13.05.2017
Skupina: min. 7 – maks. 16 oseb;
Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05
Cena:  950€+ avio karta (pri 12 prijavljenih)

CENA S PODALJŠKOM: v pripravi

CENA VKLJUČUJE praktično vse: Organizacijo, vodenje in našo energijo, urejanje in posredovanje za uzbeški vizum, urejanje posebnega dovoljenja za obisk določenih delov države, dovoljenje za nacionalne parke, namestitve v jurtah z zajtrkom in večerjo, pri domačinih z zajtrkom in večerjo in v preprostih sobah v guesthousih z zajtrkom, vse stroške s prevozi (večinoma z mini busom ali več-sedežniki na 4WD v puščavi) in vozniki, notranji let, slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti in lokalnega vodnika ter organizacijo vodenja potovanja s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO: Vstopnine, transfer do letališča, zavarovanje, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Ob prijavi se vplača 200 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

Rok za prijavo po razpisni ceni je 1. marec 2018. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart..

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ).

Vplačila: ob prijavi se vplača 200 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

Splošni pogoji potovalne agencije EPRA do.o. so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 8. september 2017.

Advertisements
Gallery | This entry was posted in potovanje, turkmenistan, uzbekistan and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s