POTOVANJE – JUŽNA INDIJA: EKSOTIČNA KERALA

Težko si je predstavljati bolj neverjetno, raznoliko in mamljivo deželo, kot je Indija, ki nas sprva zbega s svojo neverjetnosti, a potem nas počasi zavede s svojo barvitostjo, vonjavami in raznolikostjo, saj ta enormna podcelina je vrelec neukrotljivega iskanja in odkrivanja in je za vsakega radovednega popotnika enostavno nepogrešljiva izkušnja. Žal pa le redki popotniki začutijo in doživijo pravi utrip južne Indije, ki je med nami manj poznana in raziskana, a veliko bolj doživeta in pristna ter precej drugačna od severne Indije. Na potovanju po južni Indiji bomo doživeli pravo kombinacijo kulture, zgodovine in srce hinduizma vrvež nekaterih najbolj živahnih mestnih središč,  raznovrstno floro in favno v nacionalnih parkih, čajnih plantažah in visokogorskih vasicah, spokojnost vaškega življenja ob rečnih kanali v Kerali ter zaslužen oddih na eni izmed rajskih plaž južne Indije. Pridružite se nam in se naužijte eksotike južne Indije. Potovanje vam bo zagotovo ostalo v spominu dolgo po prihodu domov.  
Vrhunci potovanja:

Kochin – kraljica arabskega morja, mesto na otoku, dobra atmosfera, kolonialna zapuščina, katakali ples;

Čajne plantaže – uživanje v okolici čajnih plantaž in začimb z možnostjo krajšega trekinga;

Madurai – srce dravidske in tamilske kulture in impozantne arhitekture;

Backwaters – plovba po idiličnih rečnih kanalih, manjše vasice, simpatični domačini;

Arabsko morje – uživanje na plaži in morju južne Indije.

PROGRAM POTOVANJA: 


1.dan: POLET
Transfer do letališča in polet proti Indiji. Vstop v Indijo je za vsakogar kulturni šok kateremu se ne da izogniti in katerega doživi prav vsak, ki prvič vstopi v to deželo.

powder-paints-to-celebrate-holi-on-festival-of-colors-india2. DAN: KOCHIN Zjutraj pristanemo na jugu Indije v Kerali. Kerala je znana kot zelena dežela kokosovih palm, rodovitnih polj in številnih cerkvic. Zapeljemo se do Kochina. ki še danes velja za eno od najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov,hindujcev, …Izgubljamo se po mestnem 925003666sstarem jedru, si ogledamo cerkve, sinagoge in uživamo na čudoviti začimbni tržnici v židovski četrti. Po želji si lahko privoščimo tudi ayurvedsko masažo. Zvečer si ogledamo ples kathakali, ki je eden od najzanimivejših južnoindijskih plesov in temelji na epih Ramajane in Mahabharate ter tempeljskih ritualov. GH (Z)


3./4. dan: MUNNAR
Iz Kochina nas pot vodiThe-tea-plantations-of-Munnar-Keralado zelene pokrajine čajnih nasadov, banan, kardamomov,  kokosovih palm. Dodaten dan bo namenjen raziskovanju okolici, ki je znana po indijskem čaju. Privoščili si bomo več urni sprehod med plantažami čaja ter uživali po mamljivi okolici, ki kar jemlje dah. Vsekakor se bodo cimet, kardamom, sandalovina in čaji znašli v našem kovčku. GH (Z)

madurai-india-45.dan: MADURAI: Odhod do mesta Madurai, ki je znan po svojih barvitih templjih značilnih za južno Indijo. Tam si ogledamo temple, se sprehodimo skozi mesto ter se z nočnim vlakom zapeljemo do Trivadruma. R (Z)

6./7. dan: PLAŽA:  Znane keralske peščene plaže krasijo kokosove palme in morje. Na plaži bomo meli prost dan za kopanje, ajurvedsko masažo, spehode Privoščimo si sveže iztisnjen anansovov sok…   GH (Z) 

8. dan: BACKWATERS Zapeljemo se zapeljemo preko čudovite in zelene pokrajine čajnih nasadov, banan, kerala1kardamomov,  kokosovih palm vse dokler ne pristanemo na arabskem morju v poznih popoldanskih urah. Današnji dan je namenjen odkrivanju in spoznavanju ene največjih znamenitosti južne Indije, rečnih kanalov, bolj znanih pod imenom Backwaters. Gre za svetovno znamenitost, kjer se v dolžini več kot 900 kilometrov spletajo rečni kanali. Plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja.  Nočitev na ladjici (Z)

9. dan: Polet: iz Kochina poletimo prozi nemi izmed mednarodnih letališč v Evropi-  

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse, ladjica ali spanje pri domačinih v več posteljnih sobah; *C = šotor; R – vlak, avtobus, paluba,

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

 

Termin potovanja v februarju: 11.02. – 19.02. (9 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena: 1250 € pri 12 prijavljenih.

CENA VKLJUČUJE:

 • Ceno mednarodnega poleta (cena variira: 500 eur – 800 eur);
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3*namestitve, v guesthousih z zajtrkom, na ladjici in nočitve na nočnem vlaku (spalnik):
 • vse stroške  s prevozi in vozniki;
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti in lokalnega vodnika;
 • organizacijo vodenja potovanja in hotelov s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • Zdravstveno zavarovanje,
 • rizik odpovedi potovanja (5,24% nakazanega denarja na agencijo);
 • vstopnine;
 • vizum za Indijo;
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v omenjeni program potovanja;
 • transfer do letališča (če let izven Slovenije; okvirno 60 eur);
 • napitnine;
 • stroške osebne narave;
 • doplačila za enoposteljno sobo;
 • nočitev prvi in zadnji dan potovanja.

Rok za prijavo po razpisni ceni je 1. januar 2017. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Letalski prevozniki spreminjajo cene letalskih vozovnic zato objavljena cena lahko odstopa od prvotno objavljene, saj cena letalske karte velja do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. V primeru manjše skupine (10-11 oseb) je doplačilo za organizacijo 80 € in 120 € (8-9 oseb) in 150 (6-7 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO?Po Indiji bomo potovali z privatnim klimatiziranim avtobusom, z vlaki, po Kerali bomo pluli s posebno ladjico med rečnim kanali ter privoščili si bomo vožnjo z rikšami.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* v dvoposteljnih sobah, v preprostih GH brez kategorizacije, na ladjici, v bungalovu (dvoposteljni).
 • HRANA:Je dobra in pestra ter pekoča. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti ribe, škampe, piščanca, kozje meso in jagnjetino. Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI:Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB:min 6 – max 16
 • VREME:V Indijo prihajamo v zgodnjem pomladnem času, ki je prijeten za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5 in 30 st. celzija. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani:http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE:Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • SPOMINKI: Indija ima precej lepih spominkov.
 • VIZUM:Slovenci za obisk Indije potrebujemo vizum. Uredite si ga lahko sami, saj od leta 2015 imamo možnost urejati e-vizum. Veš informacij: http://www.indianembassy.si/slo/consular/splosne-informacije-o-vizumih Za doplačilo 60 eur vam vizum uredimo mi. V tem primeru nam javite in poslali vam bomo vsa potrebna navodila in obrazce, ki jih morate izpolniti za oddajo vloge za pridobitev vizuma.

Potovanje se uradno izvaja preko agencije EPRA D.O.O. Splošni pogoji potovalne agencije  so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 26. september 2016.

Advertisements
Gallery | This entry was posted in indija, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s