POTOVANJE – JUŽNA INDIJA: EKSOTIČNA KERALA

Težko si je predstavljati bolj neverjetno, raznoliko in mamljivo deželo, kot je Indija, ki nas sprva zbega s svojo neverjetnosti, a potem nas počasi zavede s svojo barvitostjo, vonjavami in raznolikostjo, saj ta enormna podcelina je vrelec neukrotljivega iskanja in odkrivanja in je za vsakega radovednega popotnika enostavno nepogrešljiva izkušnja. Žal pa le redki popotniki začutijo in doživijo pravi utrip južne Indije, ki manj poznana in raziskana, a veliko bolj doživeta in pristna ter precej drugačna od severne Indije. Na potovanju po južni Indiji bomo doživeli pravo kombinacijo kulture, zgodovine in srce hinduizma, raznovrstno floro in favno v nacionalnih parkih, čajnih plantažah in visokogorskih vasicah, spokojnost vaškega življenja ob rečnih kanali v Kerali ter zaslužen oddih na eni izmed rajskih plaž južne Indije. Pridružite se nam in se naužijte eksotike južne Indije.

Vrhunci potovanja:

 • Kochin – kraljica arabskega morja, mesto na otoku, dobra atmosfera, kolonialna zapuščina, katakhali ples;
 • Čajne plantaže – uživanje v okolici čajnih plantaž in začimb z možnostjo krajšega trekinga;
 • Madurai – srce dravidske in tamilske kulture in impozantne arhitekture;
 • Naravni park – plovba z ladjici in opazovanje slonov, metuljev, opic, … ob sreči tudi tigrov;
 • Backwaters – plovba po idiličnih rečnih kanalih, manjše vasice, simpatični domačini;
 • Arabsko morje – uživanje na plaži in morju južne Indije.

PROGRAM potovanja: 
1.dan: POLET 
Transfer do letališča in polet proti Indiji. Vstop v Indijo je za vsakogar kulturni šok kateremu se ne da izogniti in katerega doživi prav vsak, ki prvič vstopi v to deželo. Obroki na letalu.

2.dan KOČIN Po zajtrku si ogledamo simpatično živahno južno indijsko mesto, kjer začutimo nekdanji kolonialni vpliv. Kočin krasijo cerkve, sinagoga, nizozemska palača, kitajske morske mreže. Po ogledu si lahko privoščimo še ogled indijskega katakhali plesa. GH (Z)

3 . in 4. dan: ČAJNE PLANTAŽE Zapeljemo se po zelenih dolinah zahodnih Gatov do Munnarja, kjer se nahajajo plantaže čaja in uspevajo številne začimbe. Dodobra si ogledamo okolico, sprehodimo med čajne plantaže in po želji privoščimo vožnjo z kolesom po manjših gričih, ki nam ponujajo prečudovite razglede na okolico. GH (Z)

5.dan: DRAVIDSKI TEMPLJI Po zajtrku se zapeljemo proti Maduraiju, južno indijskem mestu, ki je poznano po svojih dravidski kulturi in arhitekturi, po templjih, ki krasijo mesto. Po ogledu mesta se zvečer podamo do glavnega templja, kjer si ogledamo tradicionalno Puri ceremonijo. H (Z)

6. – 7. dan: NARAVNI PARK Zelo zgodaj zjutraj se zapeljemo do naravnega parka Thakkady. Ves dan preživimo in se izgubljamo v naravnem parku. Privoščimo si rafting na bambusovih plovilih, opazujemo slone, opice, ptiče,… ob veliki sreči nam uspe videti tudi tigre. Drugi dan se popoldan iz naravnega parka zapeljemo do rečnih kanalov – Backwaters in prespimo na ladjici. GH (Z)

8.dan: REČNI KANALI BACKWATERS Zbudimo se ladjici in uživamo v idilični vožnji po rečnih kanalih, vaškemu življenju, sončnem vzhodu in hrani pripravljeni na ladji. Popoldan prispemo na kopno od koder se zapeljemo na morje. GH (Z)

9.dan: MORJE Po zajtrku se zapeljemo peščene plaža. Kokosove palme, bananine palme, turkizno morje, ayurvedske masaže, neverjetni sončni zahodi,…. Ali bi si lahko človek želel kaj boljšega ob zaključku potovanja? GH (Z)

10.dan: POLET Zgodaj zjutraj se zapeljemo proti letališču v Trivandrumu od koder poletimo proti mednarodnemu letališču v Evropi.

*Z = zajtrk; *V = večerja; *H = hotel; *GH = guesthouse, ladjica ali spanje pri domačinih v več posteljnih sobah; *C = šotor; R – vlak, avtobus, paluba,…

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin potovanja (december): 29.12.2017 – 7.01.2018 /10 dni/

Termin potovanja (februar) 16.02. – 25. 02.2018 /10 dni/

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Cena: 790€ + avio karta (pri 12 prijavljenih). Avio karta od 600€, september 2017.

Kontakt: shakti.potep@gmail.com  031 – 249 105

Web: http://shaktipotep.com

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Mednarodna letalska karta je preračunana na 5. septembra 2017 in je bila 635€ – cene avio kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Cena potovanja je sestavljena iz dveh delov. Prvi del cene sestavljata cena za organizacijo in spremstvo/vodenje na potovanju pri najmanj 12 prijavljenih ter letalska karta s taksami. Na agencijo se nakaže okvirno 1200 €, razliko do polne cene se plačuje na poti  kot del aranžmaja programa.

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz Evropa – Indija– Evropa (cena variira);
 • organizacijo potovanja;
 • nastanitev namestitve v preprostih hotelih (2*/3*) z zajtrkom ter namestitev v guesthousih in na ladjici;
 • vse stroške s prevozi (najetimi mini-busi/taxiji, vlaki, rikšami, ladjica) in vozniki;
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti ter organizacijo indijske lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • zdravstveno zavarovanje;
 • riziko odpovedi potovanja (5,24%);
 • vstopnine;
 • napitnine;
 • urejanje in posredovanje za vizum (70€ doplačila da Vam uredimo mi);
 • povratni transfer do mednarodnega letališča in nazaj (okvirno 50€ – 80€);
 • obroki kot so omenjeni na programu;
 • stroški osebne narave.

Vse našteto za doplačilo uredimo mi.  

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (Indijska rupija vs. $ vs €) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov.

Prijava in vplačila: ob prijavi se vplača 300 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine  je doplačilo za organizacijo 80€ (11 – 10 oseb), 100€ (9 – 8 oseb) ter 120€ (7 – 6 oseb)

V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO?Po Indiji bomo potovali z najetimi minibusi/taxiji, z vlaki, ladjo in letalom.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah, nočitev v preprostem hotelu (dvoposteljne ali troposteljne sobe) ali bungalovih na morju.
 • HRANA:Je dobra in pestra ter pekoča ter eksotična. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI:Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB:min 6 – max 16
 • VREME:V južno Indijo prihajamo v poznem jesenskem in zimskem času, ki je najprijetnejši čas za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje kot v poletnem času. Temperature se gibljejo med 5ᵒC in 35ᵒC. Padavine niso pogoste, a v Kerali ob koncu suhega obdobja zna biti že malo bolj vlažno. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani:http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE:Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Južna Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča ter na javnih prevozih. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • SPOMINKI: v Indiji lahko kupimo precej lepih spominkov.
 • VIZUM:Slovenci za obisk Indije potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom.

Potovanje se uradno izvaja preko: AGENCJA EPRA d.o.o., Tržaška 249, 1000 Ljubljana, 39887910

 

Advertisements
Gallery | This entry was posted in indija, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s