POTOVANJE/ROMANJE – klasični Izrael

Zasneženi vrhovi gora, Judejska puščava, nekoč center sveta Jeruzalem, kjer štejejo rekordnih sedemdeset imen za ljubezen in hrepenenje, Tel Aviv ali »mesto brez predaha« in njegove kozmopolitske urbane džungle, živahne pokrite tržnice, zdravilno Mrtvo morje… Potovanje po Izraelu, ki je talilni lonec različnih kultur je zaradi raznolikosti sveta, edinstveno in nepozabno.

PROGRAM POTOVANJA PO DNEVIH:

  1. dan POLET – JAFFA – GORA TABOR. Zjutraj se iz odpeljemo do mednarodnega letališča v Zagreb od koder poletimo v Tel Aviv. Po pristanku v popodnaskem času in carinskih formalnostih sledi vožnja proti Tel Avivu, glavnemu mestu Izraela, kjer si bomo ogledali staro Jaffo (cerkev Sv. Petra). Od tu se pa bomo zapeljali do hotela izpod gore Tabor. Večerni prihod v hotel. H (V)
  2. dan: NAZARET – KANA – GORA TABOR. Danes si bomo natančno ogledali Nazaret (Marijin vodnjak, Jožefova cerkev, cerkev Marijinega oznanjenja, sinagoga). Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo v Kane Galilejske, kjer je Jezus spremenil vodo v vino. Nato se pa še zapeljemo ob gori Tabor, kjer je Jezus, izbranim apostolom, pokazal svojo Božjo naravo. H (Z, V).
  3. dan: GALILEJSKO JEZERO – GORA BLAGOROV – HAIFA. Zjutraj po zajtrki se bomo zapeljali do znamenitega Galilejskega jezera, kjer si bomo privoščili vožnjo z barko. Od tu nas bo pot vodila proti Kafanaumu, ki je poznan tudi kot Kristusovo mesto. Povzpeli se bomo na Goro Blagrov, kjer je Jezus dopolnil Staro in postavil Novo zavezo. Popoldan nas bo pot vodila do največjega izraelskega pristanišča Haifa ob Sredozemskem morju. Panoramski ogled mesta in obisk karmeličanskega samostana Stella Maris (Morska Zvezda). H (Z, V)
  4. dan: JERIHA – MRTVO MORJE – BETANIJA – BETLEHEM Danes bomo dobro raziskali jordansko dolino. Sprva si bomo ogledali Jeriho, ki je eno najstarejše mesto na svetu, staro več kot 10.000 let. Po ogledu se bomo zapeljali proti Mrtvemu morju, najbolj slanem morju na svetu, ki leži v zemeljski depresiji, kjer bomo preizkusili gostoto vode. Na poti do Betlehema si bomo ogledali še Lazarjev grob v Betaniji in Kumran, kjer so našli znamenite rokopise. Večerni prihod v Betlehem, kjer prenočimo. H (Z, V)
  5. .dan : BETLEHEM – EIN KAREM. Betlehem je kraj, kjer naj bi se rodil Jezus Kristus in mi ga bomo danes dodobra raziskali. Sprva si bomo ogledali baziliko Jezusovega rojstva, Pastirske poljane in Ain Karem. Popoldan pa se bomo povzpeli do cerkve, ki ohranja spomin na Marijin obisk tete Elizabete. H (Z, V)
  6. dan: OLJSKA GORA – JERUZALEM. Po zajtrku bo sledila vožnja na Oljsko goro, ki je za vse kristjane simbol Kristusove agonije ter slave. Z vrha je čudovit razgled na celoten Jeruzalem. Popoldan se bomo zapeljali do Jeruzalema. To je mesto prepletanj med starim in novim, svetim in posvetnim, prepletanj islama, krščanstva in judovstva. Mešanica zvokov, simbolov in vonjav. Izjemno zanimiv in zgodovinsko izjemno pomemben je stari del mesta, ki si ga bomo tudi natančno ogledali (kopališče Bethesda, cerkev Sv. Ane, Ecce Homo, Golgota,…). H (Z, V)
  7. dan JERUZALEM. Današnji dan bo namenjen obisku starega Jeruzalema, kjer si ogledamo še: tempeljsko ploščad, zid objokovanja, božji grob, mošejo Al Aksa. Sledilo bo prosto popoldne za nakupe in izgubljanje po barviti tržnici. H (Z, V)
  8. dan POLET: Zgodnji transfer do letališča in polet proti mednarodnemu letališči v Zagrebu.

Termin: 13.10 –  20.10.2015 (8 dni),

Skupina: min. 20 – maks. 45 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 24 91 05

Cena pri prijavi 2 meseca pred odhodom je: 995 € (najmanj 42 potnikov), 1.095 € (najmanj 32 potnikov), 1.195 € (najmanj 22 potnikov), 1.365 € (najmanj 16 potnikov).

CENA VKLJUČUJE praktično vse: letalski prevoz Zagreb – Tel Aviv – Zagreb, stroške priprave in organizacije potovanja, nočitve v hotelih (3*) na bazi polpenziona (zajtrk in večerja), vse prevoze po programu (večinoma z najetim avtobusom), izlet z ladjico po jezeru, vožnjo z žičnico, vožnja s taksiji na goro Tabor, vse stroške s prevozi in vozniki, slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti in lokalnega izraelskega vodnika, duhovno vodenje ter vstopnine.

Namestitve: 7 nočitev (6 zajtrkov in 7 večerij). Doplačilo za eno posteljno sobo je 190 €.

V CENO NI VKLJUČENO: dodatno zdravstveno zavarovanje, odstopnina v primeru višje sile, riziko odpovedi potovanja, doplačilo za enoposteljno sobo, transfer do letališča, napitnine (okvirno 30 € za vodiča in šoferja).

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutnih razmerjih in spremembe cen letalskih prevoznikov.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ).

Vplačila: ob prijavi se vplača 300 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (20 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

Program se uradno izvaja preko agencije EPRA d.o.o.

Galerija | This entry was posted in izrael, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s