POTOVANJE – VRHUNCI JUŽNE INDIJE

Težko si je predstavljati bolj neverjetno, raznoliko in mamljivo deželo, kot je Indija, ki nas sprva zbega s svojo neverjetnosti, a potem nas počasi zavede s svojo barvitostjo, vonjavami in raznolikostjo, saj ta enormna podcelina je vrelec neukrotljivega iskanja in odkrivanja in je za vsakega radovednega popotnika enostavno nepogrešljiva izkušnja. Žal pa le redki popotniki začutijo in doživijo pravi utrip južne Indije, ki je z izjemo Kerale, med nami manj poznana in raziskana, a veliko bolj doživeta in pristna ter precej drugačna od severne Indije. Na potovanju po južni Indiji bomo doživeli pravo kombinacijo kulture, zgodovine in srce hinduizma v Hampiju, Badamijuin Maduraiju, vrvež nekaterih najbolj živahnih mestnih središč kot so Mumbaj, Mysore in Kochin, raznovrstno floro in favno v nacionalnih parkih, čajnih plantažah in visokogorskih vasicah, spokojnost vaškega življenja ob rečnih kanali v Kerali ter zaslužen oddih na eni izmed rajskih plaž južne Indije. Pridružite se nam in se naužijte eksotike južne Indije. Potovanje vam bo zagotovo ostalo v spominu dolgo po prihodu domov.  

Vrhunci potovanja:

Mumbaj – indijsko velemesto, britanska zapuščina, Bollywood, vrata Indije, morje, gneča;

Goa – nekdanja portugalska kolonija, katedrale, tržnice, morje, plaža, uživanje, zabava;

Badami – tempji z jamskimi poslikavami in simpatična tradicionalna vasica;

Hampi – nekdanja prestolnica, dravidska arhitektura, relaksacija, balvani, sončni zahodi;

Zahodni Gati – odkrivanje višavja zahodnih Gatov z jezeri, slapovi, plantažami palm, kave, poprovca, riža;

Mysore – prestolnica nekdanjega sultanata, mogočna palača, živahna tržnica, kaos, svila, kadila;

Naravni park – eden najlepših parkov v južni Indiji v pravem deževnem gozdu … opazovanje slonov, opic, tigrov; sprehod med slapovi in jamskih poslikav…

Kochin – kraljica arabskega morja, mesto na otoku, dobra atmosfera, kolonialna zapuščina, katakali ples;

Čajne plantaže – uživanje v okolici čajnih plantaž in začimb z možnostjo krajšega trekinga;

Madurai – srce dravidske in tamilske kulture in impozantne arhitekture;

Backwaters – plovba po idiličnih rečnih kanalih, manjše vasice, simpatični domačini;

Arabsko morje – uživanje na plaži in morju južne Indije.

OKVIRNI PROGRAM:

1.dan POLET: Transfer do letališča in polet proti Indiji. Vstop v Indijo je za vsakogar kulturni šok kateremu se ne da izogniti in katerega doživi prav vsak, ki prvič vstopi v to deželo.

mimbai2.dan: MUMBAI: Pristanek v Mumbaiju, v vratih Indije, velemestu, ki leži ob arabskem morju in je danes poznano po filmski produkciji – Boolywoodu. Ogled britanske zapuščine, tradicionalni bazar, pralci oblačil, sprehod ob obali in prvi indijski obrok. Večerni polet proti Goi. H

goa 13./4. dan GOA Goa je nekdanja portugalska kolonija ali bila je raj za hipije. Ogled katedrale, boljšega sejma ter uživanje ob na morju pod kokosovimi palmami. Na željo si lahko privoščimo že prvo masažo ali zgolj uživamo na malbarski obali ob sončnem zahodu. GH (Z)

badami5./6. dan BADAMI Pot iz Goe nas poeplje preko slikovite dekansle planote do manjše tradicionalne vasice, Badami, ki je poznana po svojih izvrstnih jamskih poslikavah. Natančno si ogledamo Badami z okolico, ki ga krasijo krasni templji ter se družimo z nagajivimi otroci, poklepetamo z odraslimi ter uživamo v tej pokrajini raztresenih granitnih kamnov in fenomenalnih sončnih zahodov. GH (Z)

coracle-hampi7./8. dan: HAMPI Naše doživetje se le stopnjuje, ko prispemo v Hampi, nekdanjo prestolnic Vijaygarske dinastije. Mesto obdajajo zanimivi balvani, templji in reka, ki jo prečkamo na okroglih čolnih. Poponoma se pustimo zapeljati temu pisanemu mestu in si ga dodobra ogledamo ter morda pokramljamo s svetimi možmi ali poizkusimo svoje plezalne sposobnosti. GH(Z) in nočitev na vlaku R (Z)

Mysore_Palace_9. dan MYSORE Kulturna prestolnica Karnatake poznano po impresivne sultanovi Mysore palači, cerkvi, templjih, svili, kadilih, kaosu v mestu… Privoščimo si tudi panoramski ogled mesta še preden se podamo v osrčje zahodnih Gatov. H (Z)

corbet-national-park-photography10- 12. dan ZAHODNI GATI in NACIONALNI PARK WAYLAND Zapeljemo se v idilično pokrajino zahodnih Gatov, ki jih krasijo vsoke gore, manjše vasice, starodavna dravidska kultura, petroglifi, naravna biodiverziteta, deževni gozd, slapovi, jezera, nasadi palm, riža in kave in kakavovca. Vse to in še več preden se zapeljemo do Malbaske obale. GH (Z)

925003666s9. dan KOČIN Po zajtrku si ogledamo simpatično živahno južno indijsko mesto, kjer začutimo nekdanji kolonialni vpliv. Kočin krasijo cerkve, sinagoga, nizozemska palača, kitajske morske mreže. Po ogledu si lahko privoščimo še ogled indijskega katakhali plesa. GH (Z)

kerala114.dan: REČNI KANALI BACKWATERS  Zapeljemo se do rečnih kanalov – Backwaters. Udobno se namestimo v ladjici in  uživamo v idilični vožnji po rečnih kanalih, vaškemu življenju, sončnem zahodu in hrani pripravljeni na ladji. GH (Z)

tea-fields-kerala-south-india_50714_990x74215./16. dan: ČAJNE PLANTAŽE Zapeljemo se po zelenih dolinah zahodnih Gatov do Munnarja, kjer se nahajajo plantaže čaja in uspevajo številne začimbe. Dodobra si ogledamo okolico, sprehodimo med čajne plantaže in po želji privoščimo vožnjo z kolesom po manjših gričih, ki nam ponujajo prečudovite razglede na okolico. GH (Z)

madurai117.dan: DRAVIDSKI TEMPLJI: Po zajtrku se zapeljmemo proti Maduraiju, južno indijskem mestu, ki je poznano po svojih dravidski kulturi in arhitekturi, po templjih, ki krasijo mesto. Po ogledu mesta se zvečer podamo do glavnega templja, kjer si ogledamo tradicionalno Puri ceremonijo. Zvečer se z vlakom zapeljemo do Prestolnice Kerale  R (Z)

18./19. dan: MORJE Po zajtrku se zapeljemo peščene plaža. Kokosove palme, bananine palme, turkizno morje, ayurvedske masaže,neverjetni sončni zahodi,…. Ali bi si lahko človek želel kaj boljšega ob zaključku potovanja? GH (Z)

20.dan: POLET Zgodaj zjutraj se zapeljemo proti letališču v Trivandrumu od koder poletimo proti mednarodnemu letališču v Evropi.

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse, ladjica ali spanje pri domačinih v več posteljnih sobah; *C = šotor; R – vlak, avtobus, paluba,…

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin potovanja: 18.12. – 6.01.2018 (20 dni) ali 29.12. – 6.01.2018 (9 dni)

Termin potovanja: 05.02 – 24.02.2018 (20 dni) ali 16.02. – 24.02.2018 (9 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena: 1230 €+ avio karta (pri 15 prijavljenih). Avio karta 500€ – 800€ (preko Novega leta so karte običajno dražje).

CENA VKLJUČUJE:

 • Ceno mednarodnega poleta (cena variira: 500 eur – 800 eur);
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3*namestitve, v guesthousih z zajtrkom, na ladjici in nočitve na nočnem vlaku (spalnik):
 • vse stroške  s prevozi in vozniki;
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti in lokalnega vodnika;
 • organizacijo vodenja potovanja in hotelov s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • Zdravstveno zavarovanje,
 • rizik odpovedi potovanja (5,24% nakazanega denarja na agencijo);
 • vstopnine;
 • vizum za Indijo;
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v omenjeni program potovanja;
 • transfer do letališča (če let izven Slovenije; okvirno 60 eur);
 • napitnine;
 • stroške osebne narave;
 • doplačila za enoposteljno sobo;
 • nočitev prvi in zadnji dan potovanja (letalisški dan).

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Letalski prevozniki spreminjajo cene letalskih vozovnic zato objavljena cena lahko odstopa od prvotno objavljene, saj cena letalske karte velja do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. V primeru manjše skupine (10-13 oseb) je doplačilo za organizacijo 80 € in 120 € (11-9 oseb) in 150 (6-7 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO?Po Indiji bomo potovali z privatnim klimatiziranim avtobusom, z vlaki, po Kerali bomo pluli s posebno ladjico med rečnim kanali ter privoščili si bomo vožnjo z rikšami.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* v dvoposteljnih sobah, v preprostih GH brez kategorizacije, na ladjici, v bungalovu (dvoposteljni).
 • HRANA:Je dobra in pestra ter pekoča. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti ribe, škampe, piščanca, kozje meso in jagnjetino. Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI:Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB:min 6 – max 16
 • VREME:V Indijo prihajamo v zgodnjem pomladnem času, ki je prijeten za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5 in 30 st. celzija. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani:http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE:Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • SPOMINKI: Indija ima precej lepih spominkov.
 • VIZUM:Slovenci za obisk Indije potrebujemo vizum. Uredite si ga lahko sami, saj od leta 2015 imamo možnost urejati e-vizum. Veš informacij: http://www.indianembassy.si/si/) Za doplačilo 60 eur vam vizum uredimo mi. V tem primeru nam javite in poslali vam bomo vsa potrebna navodila in obrazce, ki jih morate izpolniti za oddajo vloge za pridobitev vizuma.

Potovanje se uradno izvaja preko agencije EPRA D.O.O.

Galerija | This entry was posted in indija, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s