POTOVANJE – BURMA / MJANMAR

 Mjanmar je izjemno slikovita in skrivnostna dežela zlatih pagod, budistične tradicije ter nasmejanih domačinov. Naše potovanje nas bo popeljalo skozi britansko kolonialno zapuščino, tržnice Yangona pa vse do zlate budistične pagode Švedagon. V osrednjem delu dežele, ob jezeru Inle, bomo odkrivali življenje na vodi, tržnice in bližnje vasice. Ikonični čolnarji in številne etnične skupine bodo vsekakor naredili vtis na nas. V Mandalaju, nekdanjemu kolonialnemu mestu, bomo ob sončnem zahodu posvetili pozornost največjemu tikovemu mostu. Po reki Iravadi se bomo zapeljali vse do slikovitega Bagana, ki slovi po budističnih templjih in vaškemu življenju. Mesto je prav posebej zanimivo v zimskem času, ko se ob sončnih vzhodih ustvarjajo meglice, ki dajejo okolici prav nezemeljski videz. Seveda pa bo čez celotno potovanje nešteto priložnosti za srečevanje s prijaznimi domačini, ki so s svojim eksotičnim izgledom pravi magnet za nas popotnike.

Dan 1 – 2: POLET Transfer do letališča, mednarodni polet proti Bangkoku in Mandalayu. Po prihodu v Mandalay transfer do hotela in nočitev v hotelu. H (nočitev v Mandalayu, obroki na letalu)

This image has an empty alt attribute; its file name is burma-1131.jpgDan 3: MANDALAY V Mandalaju si bomo privoščili izlet do Mahamuni pagode, kjer bomo opazovali domačine, ki lepijo zlate lističe na Budin kip. Obiskali bomo tudi nekdanje kraljeve prestolnice in opazovali pagode in samostane ter življenje ob reki Iravadi kjer se le-ta mesta nahajajo. Zaključili bomo v Amarapuri, kjer se bomo sprehodili po tisoč let starem tikovem mostu U Bein in v objektive ujeli razgledniški motiv zatona sonca. H (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is burma-2.jpgDan 4: REKA IRAVADI  Zjutraj se bomo vkrcali na ladjo, ki nas bo popeljala po reki Iravadi vse do izjemno slikovitega Bagana. Na poti do tja bomo vseskozi  lahko opazovali raznolikost življenja na in ob tej mogočni reki. Prihod v Bagan bo v poznih popoldanski urah. GH (Z)

 

This image has an empty alt attribute; its file name is mg_3731a.jpgDan 5 – 6: BAGAN BBagan se ponaša s tisočimi antičnimi templji, ki se razprostirajo preko celotnega podeželja, ki ga bomo spoznali z najetimi električnimi kolesi/motorji. Sledilo bo dvodnevno izgubljanje med številnimi templji, srečevanje z domačini v majhnih vasicah in z mladenkami, ki si lica mažejo s tanako. Sončni vzhod zajet z ene izmed pagod, ko skozi jutranje meglice pokukajo This image has an empty alt attribute; its file name is burma-5.jpgvrhovi templjev, nam bo za vedno ostal v spominu. Za doplačilo si bomo lahko privoščili polet z balonom. Še preden se bomo podali do jezera Inle z nočnim avtobusom, bo dovolj časa tudi za ogled “lacquware ” delavnic, kjer s posebnimi tehnikami obdelujejo bambusov les. Zvečer se bomo vkrcali na avtobus, ki nas bo popeljal do jezera Inle. GH (Z) in R (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is burma-95.jpgDan 7 – 9 : JEZERO INLE IN OKOLIŠKE VASI Jutranji pristanek bo v Nyaungshweju ob jezeru Inle. Jezero Inle bo vsekakor eden izmed vrhuncev potovanja. Že navsezgodaj se bomo srečali z menihi, ki začenjajo dan s pobiranjem darov med domačini. S čolnom se bomo zapeljali po jezeru, kjer bomo srečevali prav posebne ribiče, videli nenavaden način veslanja, zapeljali med This image has an empty alt attribute; its file name is burma-90.jpgplavajoče vrtove in pod hiše, ki stojijo kar na jezeru. Obiskali bomo številne delavnice, kjer na star, tradicionalen način obdelujejo srebro, pletejo svilo, delajo znane “cherootke” in se srečali z etnično skupino Karen ter zaključili dan z nepozabnim sončnim zahodom na jezeru. Z malce sreče (pravzaprav odvisno od luninega koledarja) bomo doživeli tudi znano živahno in etnično pisano tržnico v eni izmed vasi v bližini jezera in se srečali z mladimi menihi v samostanu z ovalnimi okni.  Zadnji dan se bomo z nočnim avtobusom zapelali do prestolnice Mjanmara. GH (Z) in R (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is burma-32.jpgDan  10: YANGON Nekdanji prestolnici Mjanmara je Pablo Neruda dejal »mesto krvi, sanj in zlata«. Po prihodu v Yangon bo sledil transfer do hotela nato pa obisk zlate pagode Švegadon Paya. Sprehodili se bomo po živahnih ulicah, skozi pisane tržnice ter si natančno ogledali kolonialno arhitekturo. V kolikor nam bo čas dopuščal bomo zvečer obiskali tudi živahno kitajsko četrt. GH (Z)

Dan 11: POLET DOMOV: Iz Yangona ali preko Bangkoka bomo poleteli proti enemu izmed mednarodnih letališč v Evropi.

PODALJŠEK POTOVANJA:

This image has an empty alt attribute; its file name is kyaiktiyo-pagoda-myanmar-36619-1386145502.jpegDan 11 – 12: BAGO & ZLATA PAGODA Zgodaj zjutraj se bomo z najetim kombijem zapeljali do mesta Bago, kjer si bom glede na razpoložljivi čas ogledali stupo in 55 m dolg kip Bude v polležečem položaju. Nato bomo pot nadaljevali ob nasadih kavčuka, omel in riža vse do Kyaiktiya. Ogledali si bomo znano zlato stupo, ki velja za eno najsvetejših budističnih romarskih točk v Mjanmaru, kjer naj bi se v notranjosti le- te nahajal las Bude. Romarji prihajajo na vrh hriba in lepijo zlate lističe. Zadnji dan se bomo zapeljali nazaj do Yangona, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is burma-142.jpgDan 13 – 15: MORJE  Sledil bo jutranji odhod proti morju. Zjutraj se bomo zapeljali do manjšega kraja ob Bengalskem zalivu. Po prihodu bo sledil počitek in uživanje na eni izmed najlepših in najdaljših peščenih plaž v Mjanmaru, kjer bo ogromno možnosti za potapljanje in uživanje na soncu.  Kokosove palme, bananine palme, turkizno morje, neverjetni sončni This image has an empty alt attribute; its file name is burma-169.jpgzahodi,…. Ali bi si lahko človek želel kaj boljšega ob zaključku potovanja? Za tiste bolj avanturistične bo možnost (po želji) izredno slikovite vožnje z motorjem do sosednje vasi, izlet do slonje farme (možna ježa) ali ribolov z lokalnimi ribiči. Motivov pa spet toliko, da fotokamere tudi tu še ne boste pospravili.  Zadnji dan se bomo zapeljali do Yangona, kjer nam bo ostalo še nekaj časa za raziskovanje ali zgolj počitek. GH (Z)l

Dan 16: POLET DOMOV: Iz Yangona ali preko Bangkoka bomo poleteli proti enemu izmed mednarodnih letališč v Evropi.

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = gostišče;  *R = nočna vožnja z VIP avtobusom.

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin (februar): 16.02. – 26.01.2019 (11 dni) 16.02. – 03.03.2019 (16 dni)

Termin (oktober): 26.10. – 5.11.2019 (11 dni) ali 26.10. – 10.11.2019 (16 dni)

Termin (november/december): 23.11. – 3.12.2019 (11 dni) ali 23.11. – 8.12.2019 (16 dni)

Cena: od 1550€

Cena s podaljškom: od 1750€

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com, 041 – 724 051 ali 031 – 249 105

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Zagreb – Bangkok/Yangon – Zagreb* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (cene avio kart so preko Novega Leta dražje);
 • Enosmerni let na relaciji Bangkok – Mandalay* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (cena variira);
 • Nastanitev v hotelih (H) 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih (GH) v dvoposteljnih/troposteljnih sobah z zajtrkom;
 • Nočni VIP avtobus (udoben avtobus z raztegljivimi sedeži) na relaciji Bagan – Inle in Inle – Yangon 
 • Vsi prevozi po programu v Mjanmaru (najeti avtobus/kombi, redna linija Vip avtobusa, taxiji, električna vozila v Baganu, ladjica na celodnevnem izletu na Inleju)
 • Organizacijo potovanja;
 • Slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 10 oseb), 130€ (9 – 7 oseb); 160€ (6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • urejanje in posredovanje za burmanski vizum (70€),
 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 42€ (trojno kritje),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije in sicer 60€ (letališče Zagreb, Benetke in Dunaj) do 90€ (letališče Milano, München, Budimpešta).
 • enoposteljna soba​ (130€/krajše potovanje).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 70€ 

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • Vožnja s konjskim vozom – okvirno 10€/osebo
 • ladjica za opazovanje sončnega zahoda v Mandalayu – okvirno 10€/osebo
 • kolesa v Inleju – okvirno 5€/osebo
 • ostali fakultativni izleti na morju – cene bodo znane v Mjanmaru 
 • izposoja motorja s šoferjem na morju – okvirno 20€/osebo
 • Koncert tradicionalnega petja in plesov in lutk – cene bodo znane v Mjanmaru 

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. novembra 2018 in je bila 710€ z odhodom iz letališča Zagreb. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ). Prijava je informativne narave. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Agencije.

Vplačila: Prijave sprejema Agencija do 30 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest. Po prijavi boste prejeli račun, iz katerega bodo razvidni vsi podatki o naročenem potovanju. S poslanim računom za prvi obrok v višini 30% cene potovanja se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa do polne cene mora biti poravnan najkasneje do 14 dni pred odhodom. Ob prijavi se na rezervacijo zaračuna 15 EUR prijavnine. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine je doplačilo 50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 10 oseb), 130€ (9 – 7 oseb); 160€ (6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje glede na manjšo skupino.

Opombe:

 • za potovanje v Mjanmar slovenski državljani potrebujejo vizum ki ga uredimo pred odhodom,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte;
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. novembra 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (Burmanski kyat vs. $ vs €) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov.

SPLOŠNE INFORMACIJE

KAKO POTUJEMO? Po Burmi bomo potovali z javnim VIP klimatiziranim avtobusom, avtobusom, s taxiji, s čolni, ladjo in najetim avtobusom/kombiji in letalom.

NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah, nočitve v preprostem hotelu (dvoposteljne ali troposteljne sobe).

HRANA: Je dobra in pestra. Ogromno je rezancev in riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!

ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice. Vsa naša potovanja so avanturistična in je temu tudi prilagojen program potovanja, prevozi in namestitve.

ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16

VREME: V Mjanmar prihajamo v poznem jesenskem in zimskem času, ki je najprijetnejši čas za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje kot v poletnem času. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5ᵒC in 30ᵒC. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani:http://slovenian.wunderground.com

ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.

VARNOST: Burma je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.

VIZUM: Slovenci za obisk Burme potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom.

Potovanje se uradno izvaja preko agencija Desetnica.

Galerija | This entry was posted in burma, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s