POTOVANJE – BURMA / MJANMAR


_mg_4142Burma oz. Mjanmar je izjemno slikovita in še vedno skrivnostna dežela zlatih pagod, budistične tradicije ter nasmejanih domačinov. Nekoč izolirana dežela se počasi odpira, a za marsikoga ostaja uganka. Vsekakor je ta izjemno fotogenična dežela pravi raj!

Naše potovanje nas bo popeljalo skozi kolonialno zapuščino in tržnice Yangona vse do zlate budistične pagode Švedagon.  V osrednjem delu dežele, ob jezeru Inle bomo burmaodkrivali življenje na vodi, tržnice in bližnje vasice. Ikonični čolnarji in številne etnične skupine bodo vsekakor naredili vtis na nas. V Mandalaju, nekdanjemu kolonialnemu mestu, bomo ob sončnem zahodu posvetili pozornost največjemu tikovemu mostu. Po reki Iravadi se bomo zapeljali vse do izjemno slikovitega Bagana, ki slovi po budističnih templjih in vaškemu življenju. Mesto je prav posebej zanimivo v zimskem času, ko se ob sončnih burma-2vzhodih ustvarjajo meglice, ki dajejo okolici prav nezemeljski videz. Seveda pa bo čez celotno potovanje nešteto priložnosti za srečevanje s prijaznimi domačini, ki so s svojim eksotičnim izgledom in nenehno nasmejanostjo pravi magnet.  Pridite na naše potovanje in se prepričajte kako izjemno slikovit je Mjanmar in kako malo se je spremenil v zadnjih desetletjih.

VRHUNCI potovanja:

–              Odkrivanje budistične in kolonialne zapuščine v Yangonu in Mandalaju 

–              Pagode, sončni zahodi, jutranje meglice in vaško življenje v Baganu

–              Uživanje v etnični raznovrstnosti Mjanmara

–              Jezero Inle – življenje na vodi: spokojna narava, tržnice na vodi, scenski ribiči

–              Potovanje vzdolž reke Iravadi

–               Odkrivanje še neokrnjenih morskih biserov: peščene plaže, vasice,…

OKVIRNI PROGRAM

Dan 1: POLET Transfer do letališča, mednarodni polet proti Bangkoku in Yangonu.


burma-30Dan 2 – 3: YANGON
 Nekdanji prestolnici Myanmara je Pablo Neruda dejal »mesto krvi, sanj in zlata«. Po prihodu transfer do hotela nato pa obisk zlate pagode Švegadon Paya. Sprehodili se bomo po živahnih ulicah, skozi pisane tržnice ter si natančno ogledali kolonialno arhitekturo. Uživali bomo u vožnji z lokalnim vlakom, ki bo posebno doživetje, tako zaradi same vožnje, kot zaradi spremljanja življenja domačinov, ki prinašajo svoje pridelke v mesto. Absolutno doživetje bo fotografiranje nasmejanih domačinov na eni izmed lokalnih tržnic. Zvečer se bomo vkrcali na nočni avtobus, ki nas popelje do Inleja. GH (Z) in nočni avtobus ali letalo 

burma-95Dan 4 – 6 : JEZERO INLE IN OKOLIŠKE VASI  Jutranji prstanek v Nyaungshweju, ki je izhodišče za jezero Inle. Jezero bo vsekakor eden izmed vrhuncev potovanja. Že navsezgodaj se bomo srečali z menihi, ki začenjajo dan s pobiranjem darov med domačini. S čolnom se bomo zapeljali po jezeru, kjer bomo srečevali prav posebne ribiče, videli nenavaden način veslanja, zapeljali med plavajoče

burma-90vrtove in pod hiše, ki stojijo kar na jezeru. Obiskali bomo številne
delavnice, kjer na star, tradicionalen način obdelujejo srebro, pletejo svilo, delajo znane “cherootke” in se srečali z “dolgovratkami” ter zaključili dan z nepozabnim sončnim zahodom na jezeru.Z malce sreče (pravzaprav odvisno od luninega koledarja) bomo doživeli tudi znano živahno in etnično pisano tržnico v eni izmed vasi v bližini jezera in se srečali z mladimi menihi v samostanu z ovalnimi okni.  GH (Z)


burma-113Dan 7: MANDALAY
Zgodaj zjutraj poletimo proti Mandalayu. Informativni ogled Mandalaya, kulturne prestolnice Mjanmara nadaljevanje do Amarapure, kjer se bomo sprehodili po tisoč let starem tikovem mostu U Bein in v objektive ujeli razgledniški motiv zatona sonca. H (Z)


IMG_8734Dan 8: REKA IRAVADI
  Zjutraj se vkrcamo na ladjico, ki nas popelje po reki Iravadi vse do Bagana. Po reki Iravadi se bomo zapeljali vse do izjemno slikovitega Bagana.Na poti do tja bomo vseskozi  lahko opazovali raznolikost življenja na in ob tej mogočni reki. Prihod v Bagan v poznih popoldanski urah.GH (Z)


_mg_3731aDan 9 – 10: BAGAN
 Bagan se ponaša s tisočimi antičnimi templji, ki se razprostirajo preko celotnega podeželja, ki ga bomo spoznali z najetimi kolesi. Sončni vzhod zajet z ene izmed pagod, ko skozi jutranje meglice pokukajo vrhovi templjev, nam bo za vedno ostal v spominu.Za doplačilo si bomo lahko privoščili polet z balonom. Celodnevno izgubljanje med številnimi templji, srečevanje z domačini v majhnih vasicah in z mladenkami, ki si lica
_mg_4328mažejo s tanako. Ob sončnem zahodu pa spremljanje pastirjev, ki domov ženejo živino.Še preden se podamo do Yangona z nočnim avtobusom pa bo še dovolj časa tudi za ogled “lacquware ” delavnic, kjer s posebnimi tehnikami obdelujejo bambusov les. GH (Z) in nočna vožnja z avtobusom 

Dan 11 – 12: POLET DOMOV: Po prihodu v Yangon krajši počitek v hotelu. Popoldan pa se zapeljemo do mednarodnemu letališču v Yangonu od koder poletimo proti evropskemu mednarodnemu letališču.

PODALJŠEK POTOVANJA – MORJE in ZLATA PAGODA:


burma-142Dan 11 – 13: PEŠČENA PLAŽA
 
Po prihodu z nočnim avtobusom v Yangon se zapeljemo do morja. Tu si bomo privoščili počitek na eni izmed plaž v Mjanmaru, kjer bo ogromno možnosti za potapljanje in uživanje na soncu. Kokosove palme, bananine palme, turkizno morje, sončni zahodi itd Preostali del dneva uživamo na plaži in ob sončnem zahodu preden se zapeljemo nazaj do prestonice. GH (Z)
kyaiktiyo-pagoda-myanmar-36619-1386145502
Dan 14 – 16 : BAGO & ZLATA PAGODA : Zjutraj zapustimo morje in se zapeljemo do proti vzhodu, do mesta Bago, kjer si glede na razpoložljivi čas ogledamo stupe in 55 m dolg kip Bude polležečem položaju. Ogledamo si tudi zelo znano zlato stupo Kyaiktiyo, ki velja za eno najsvetejših budističnih romarskih točk v Burmi, kjer naj bi se v notranjosti le- te nahajal las Bude. Romarji prihajajo na vrh hriba in lepijo zlate lističe in od koder bomo po sreči doživeli enega najlepših sončnih zahodov.Zadnji dan se zapeljemo proti Yangonu GH (Z)

Dan 17: POLET DOMOV: Zadnji dan se bomo zapeljali do letališča in poleteli do enega izmed mednarodnih letališč v Evropi.  (Z)

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin (december): 23.12. – 3.01.2018 (12 dni) ali 23.12. – 07.01. 2017 (16 dni)

Termin (februar): 17.02. – 28.02.2018 (12 dni) ali 17.02. – 04.03.2018 (16 dni)

Cena: od 890€  + letalka karta pri 12 prijavljenih.

Cena podaljška je  od 1180€ + letalska karta pri 12 prijavljenih

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 105

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo, vodenje in našo energijo;
 • ceno mednarodnega leta (cena variira 500€ – 800€);
 • namestitve v hotelih 2*/3* z zajtrkom in preprostih več posteljnih sobah z zajtrkom;
 • vse stroške s prevozi (najeti avtobus, lokalni VIP avtobusi, taxiji v Yangoonu in Mandalayu, motorji v Baganu, kolesi na Inleju, čoln na Inleju, ladjica po reki Iravadi);
 • notranji let (Heho – Mandaly);
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • osnovno zdravstveno zavarovanje;
 • riziko odpovedi potovanja (5,24%);
 • vstopnine (ca. 60€ – 80€);
 • vožnja z motorji na morju;
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v program potovanja;
 • nočitev prvi dan in zadnji dan potovanja;
 • povratni transfer do letališča (če bo mednarodni let izven Slovenije).

Podaljšek  se zaračunava posebej in vključuje: namestitve zajtrkom, vse prevoze po programu (z najetim avtobusom/kombiji, redno avtobusno linijo), slovenskega profesionalnega vodnika in lokalnega vodnika (na sajtih).

Cena potovanja je sestavljena iz dveh delov. Prvi del cene sestavljata cena za organizacijo in spremstvo/vodenje na potovanju pri najmanj 12 prijavljenih ter letalska karta s taksami (variira od 500€ do 800€ ob zgodnji prijavi/potrditvi skupine). Za drugi del cene veljajo stroški po programu, ki se jih plačuje sproti na potovanju in so izračunani v primeru polne skupine. Na agencijo se nakaže okvirno 1200 €, ostale nastale stroške se plačuje na poti kot del aranžmaja programa.

Prijava in vplačila: ob prijavi se vplača 200 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine  je doplačilo za organizacijo 100€ (11 – 10 oseb , 140€ (9 – 8 oseb) ter 170€ (7-6 oseb)

V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

Potovanje se uradno itvaja preko agencije EPRA d.o.o. in splošni pogoji potovalne agencije so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 8. september 2016.

Advertisements
Gallery | This entry was posted in burma, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s