POTOVANJE – BURMA / MJANMAR


_mg_4142Burma oz. Mjanmar je izjemno slikovita in še vedno skrivnostna dežela zlatih pagod, budistične tradicije ter nasmejanih domačinov. Nekoč izolirana dežela se počasi odpira, a za marsikoga ostaja uganka. Vsekakor je ta izjemno fotogenična dežela pravi raj!

Naše potovanje nas bo popeljalo skozi kolonialno zapuščino in tržnice Yangona vse do zlate budistične pagode Švedagon.  V osrednjem delu dežele, ob jezeru Inle bomo burmaodkrivali življenje na vodi, tržnice in bližnje vasice. Ikonični čolnarji in številne etnične skupine bodo vsekakor naredili vtis na nas. V Mandalaju, nekdanjemu kolonialnemu mestu, bomo ob sončnem zahodu posvetili pozornost največjemu tikovemu mostu. Po reki Iravadi se bomo zapeljali vse do izjemno slikovitega Bagana, ki slovi po budističnih templjih in vaškemu življenju. Mesto je prav posebej zanimivo v zimskem času, ko se ob sončnih burma-2vzhodih ustvarjajo meglice, ki dajejo okolici prav nezemeljski videz. Seveda pa bo čez celotno potovanje nešteto priložnosti za srečevanje s prijaznimi domačini, ki so s svojim eksotičnim izgledom in nenehno nasmejanostjo pravi magnet.  Pridite na naše potovanje in se prepričajte kako izjemno slikovit je Mjanmar in kako malo se je spremenil v zadnjih desetletjih.

VRHUNCI potovanja:

–              Odkrivanje budistične in kolonialne zapuščine v Yangonu in Mandalaju 

–              Pagode, sončni zahodi, jutranje meglice in vaško življenje v Baganu

–              Uživanje v etnični raznovrstnosti Mjanmara

–              Jezero Inle – življenje na vodi: spokojna narava, tržnice na vodi, scenski ribiči

–              Potovanje vzdolž reke Iravadi

–               Odkrivanje še neokrnjenih morskih biserov: peščene plaže, vasice,…

OKVIRNI PROGRAM

Dan 1: POLET Transfer do letališča, mednarodni polet proti Bangkoku in Burmi.

burma-113Dan 2 – 3: MANDALAY  V Mandalayu sledi informativni ogled  Mandalaya, kulturne prestolnice Mjanmara nadaljevanje do Amarapure, kjer se bomo sprehodili po tisoč let starem tikovem mostu U Bein in v objektive ujeli razgledniški motiv zatona sonca. H (Z)

 


IMG_8734Dan 4: REKA IRAVADI
  Zjutraj se vkrcamo na ladjico, ki nas popelje po reki Iravadi vse do Bagana. Po reki Iravadi se bomo zapeljali vse do izjemno slikovitega Bagana.Na poti do tja bomo vseskozi  lahko opazovali raznolikost življenja na in ob tej mogočni reki. Prihod v Bagan v poznih popoldanski urah.GH (Z)


_mg_3731aDan 5 – 6: BAGAN
 Bagan se ponaša s tisočimi antičnimi templji, ki se razprostirajo preko celotnega podeželja, ki ga bomo spoznali z najetimi kolesi. Sončni vzhod zajet z ene izmed pagod, ko skozi jutranje meglice pokukajo vrhovi templjev, nam bo za vedno ostal v spominu.Za doplačilo si bomo lahko privoščili polet z balonom. Celodnevno izgubljanje med številnimi templji, srečevanje z domačini v majhnih vasicah in z mladenkami, ki si lica
_mg_4328mažejo s tanako. Ob sončnem zahodu pa spremljanje pastirjev, ki domov ženejo živino.Še preden se podamo do jezera Inle z nočnim avtobusom pa bo še dovolj časa tudi za ogled “lacquware ” delavnic, kjer s posebnimi tehnikami obdelujejo bambusov les. GH (Z) in nočna vožnja z avtobusom 

 

burma-95Dan 7 – 9 : JEZERO INLE IN OKOLIŠKE VASI  Jutranji prstanek v Nyaungshweju, ki je izhodišče za jezero Inle. Jezero bo vsekakor eden izmed vrhuncev potovanja. Že navsezgodaj se bomo srečali z menihi, ki začenjajo dan s pobiranjem darov med domačini. S čolnom se bomo zapeljali po jezeru, kjer bomo srečevali prav posebne ribiče, videli nenavaden način veslanja, zapeljali med plavajoče

burma-90vrtove in pod hiše, ki stojijo kar na jezeru. Obiskali bomo številne
delavnice, kjer na star, tradicionalen način obdelujejo srebro, pletejo svilo, delajo znane “cherootke” in se srečali z “dolgovratkami” ter zaključili dan z nepozabnim sončnim zahodom na jezeru.Z malce sreče (pravzaprav odvisno od luninega koledarja) bomo doživeli tudi znano živahno in etnično pisano tržnico v eni izmed vasi v bližini jezera in se srečali z mladimi menihi v samostanu z ovalnimi okni. Zadnji dan se z nočnim avtobusom zapeljemo do prestolnice Burme.  GH (Z) in nočna vožnja z avtobusom
burma-30Dan 10: YANGON
 Nekdanji prestolnici Myanmara je Pablo Neruda dejal »mesto krvi, sanj in zlata«. Po prihodu transfer do hotela nato pa obisk zlate pagode Švegadon Paya. Sprehodili se bomo po živahnih ulicah, skozi pisane tržnice ter si natančno ogledali kolonialno arhitekturo. Uživali bomo u vožnji z lokalnim vlakom, ki bo posebno doživetje, tako zaradi same vožnje, kot zaradi spremljanja življenja domačinov, ki prinašajo svoje pridelke v mesto. Absolutno doživetje bo fotografiranje nasmejanih domačinov na eni izmed lokalnih tržnic. Zvečer se bomo vkrcali na nočni avtobus, ki nas popelje do Inleja. GH (Z) 

Dan 11: POLET DOMOV: Zgodaj zjutraj se zapeljemo do mednarodnemu letališču v Yangonu od koder poletimo proti evropskemu mednarodnemu letališču.

PODALJŠEK POTOVANJA – MORJE in ZLATA PAGODA:


kyaiktiyo-pagoda-myanmar-36619-1386145502
Dan 11 – 12 : BAGO & ZLATA PAGODA :
Zjutraj se zapeljemo do proti vzhodu, do mesta Bago, kjer si glede na razpoložljivi čas ogledamo stupe in 55 m dolg kip Bude polležečem položaju. Ogledamo si tudi zelo znano zlato stupo Kyaiktiyo, ki velja za eno najsvetejših budističnih romarskih točk v Burmi, kjer naj bi se v notranjosti le- te nahajal las Bude. Romarji prihajajo na vrh hriba in lepijo zlate lističe in od koder bomo po sreči doživeli enega najlepših sončnih zahodov. Zadnji dan se ponovno zapeljemo proti Yangonu GH (Z)
burma-142Dan 13 – 14: MORJE
 Zgodaj zjutraj poletimo do morja. Tu si bomo privoščili počitek na eni izmed plaž v Mjanmaru, kjer bo ogromno možnosti za potapljanje in uživanje na soncu. Kokosove palme, bananine palme, turkizno morje, sončni zahodi itd Preostali del dneva uživamo na plaži in ob sončnem zahodu preden se vrnemo nazaj do prestonice in na letališča v Yangonu. GH (Z) in / (Z)

Dan 15: POLET DOMOV: Transfer do letališča in polet do enega izmed mednarodnih letališč v Evropi.  (Z)

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse ali spanje pri domačinih v več posteljnih sobah; *C = šotor; R = nočna vožnja z VIP avtobusom.

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin (oktober): 21.10. – 31.10.2018 (11 dni) ali 21.10. – 04.11.2018 (15 dni)

Termin (december): 23.12. – 02.01.2019 (11 dni) 23.12. – 06.01.2019 (15 dni)

Termin (februar): 16.02. – 26.01.2019 (11 dni) 16.02. – 02.03.2019 (15 dni)

 

Cena: od 1600€ (890€ + letalska karta)

Cena s podaljškom: od 1900€ (1200€ + letalska karta)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 105

 Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Zagreb – Bangkok/Yangon – Zagreb* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • Let Bangkok – Mandalay * z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • Let na Yangon – Morje – Yangon * z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih v dvoposteljnih sobah z zajtrkom;
 • prevozi po programu (avtobus, taxiji, ladjica, električna kolesa/motorji in nočni avtobus);
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za urejanje vizuma (70€),
 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 100€ (11 – 10 oseb), 120€ (9 – 8 oseb) ter 150€ (7 – 6 oseb)

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 36€ (dvojni kritje),
 • zavarovanje rizik odpovedi potovanja (5,24% cene aranžmaja);
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 50€,

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • vožnja s konjskim vozom 10€
 • ostali izleti na morju – cene bodo znane v Mjanmaru
 • napitnina – približno 20€
 • koncert tradicionalnega petja in plesov in lutk – cena bo znana v Mjanmaru.

Opombe:

 • za potovanje v Mjanmar slovenski državljani potrebujejo vizum
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. novembra 2017.
 • okvirno 20%- 30% cene aranžmaja se plača direktno v Mjanmaru, ostalo pa na agencijo.
 • Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com

Prijave zbiramo  do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (Burmanski kyat vs. $ vs €) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov.

Prijava in vplačila: ob prijavi se vplača 200 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Po Burmi bomo potovali z javnim VIP klimatiziranim avtobusom, avtobusom, s taxiji, s čolni, ladjo in najetim avtobusom/kombiji in letalom.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah, nočitve v preprostem hotelu ali gostiših (GH) v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah s skupnoa ali lasto kopalnico.
 • HRANA: Je dobra in pestra. Ogromno je rezancev in riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice. Vsa naša potovanja so avanturistična in je temu tudi prilagojen program potovanja, prevozi in namestitve.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16
 • VREME: V Mjanmar prihajamo v poznem jesenskem in zimskem času, ki je najprijetnejši čas za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje kot v poletnem času. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5C in 30C. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Mjanmar je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Burme potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom.

Potovanje se uradno izvaja preko: AGENCIJA EPRA d.o.o., Tržaška 249, 1000 Ljubljana, 39887910

Advertisements
Gallery | This entry was posted in burma, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s