POTOVANJE: ARMENIJA (smučanje in potovanje)

Potovanje in smučanje v biblični deželi pod Kavkazom, ki se nahaja v “vratih Evrope” ponuja poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo, a v zimskem času privablja številne potnike, saj ponuja pravo smučarijo pod Kavkazom. Pozimi lahko natanko raziščemo bisere dežele in preizkusimo številna smučišča. Poleg večino gora se bomo povzpeli tudi na najvišji vrh Armenije od koder imamo odličen razgled na biblični Ararat, ogledali si bomo cerkve, trdnjave, kačkarje oz. njihove nagrobnike, observatorije,…in se bomo dodobra naužili armenske gostoljubnosti. Poleg tega pa bomo na smučarski turi (turno smučanje) spoznali številen hribe in gore in bo za ljubitelje tega športa zagotovo pravi presežek!

OKVIREN PROGRAM:

Dan 1: POLET Polet iz mednarodnega letališča do prestolnice Armenije. H

Dan 2: GORA ARA Iz Yerevana se zapeljemo do bližnje vasice nad katero kraljuje gora Ara (2614 m) na katero se povzpnemo in seveda pričnemo smučati. Gora Ara ima izjemna smučišča, od koder seže pogled do Yeravana, najvišje gore Armenije – Aragats in do bibličnega Ararta, ki se nahaja biblični Ararat ob turško-armenski meji. Zvečer se vrnemo v Yerevan. H (Z, K.-)

Dan 3: GORA HATIS IN TSAGHKADZOR Zjutraj se iz Yerevana sprva zapeljemo do gore Hatis in si privoščimo jutranji spust po smučišču. Nato se pa zapeljemo do manjšega kraja Tsaghkadzor poznan po svojih prelepih smučiščih, kjer si bomo tudi privoščili smučanje s neverjetno belino in modrino. Popoldan pa bomo obiskali bližnji samostanski kompleks (11. – 13.st.). H (Z, K,-)

Dan 4: GORA IZTOK Iz Tsaghkadzorja se odpravimo nazaj proti Yerevanu s tem, da ne izpustimo smučanja. Namreč preden pridemo do prestolnice postanemo ob tipični alpski pokrajini – ob  gori Iztok, kjer se prepustimo užitkom na snežno beli odeji. H (Z, K,-)

Dan 5: JUŽNA ARMENIJA Začasno zapustimo severni del dežele in se zapeljemo do južnega dela Armenije. Privoščimo si smučanje v bližini poznanega karavansaraja Selim, kjer je nekoč potekala svilena cest. Popoldan se zapeljemo do večjega mesta južnega dela Armenije – Gorisa, kjer tudi prespimo. GH (Z, K, -)

Dan 6: IŠKANASAR  Danes se povzpnemo na najvišjo točko Armenije – Iškanasar (3550 m) od koder bomo imeli neverjetno lep spust in neverjetno lep razgled proti Azerbajdžanu in po južnemu delu Armenije. Na vrhu Iškanasarja se nahajajo fotogenična jezera. H (Z, K,-)

Dan 7: GARNI & GEGHARD Danes se zapeljemo nazaj proti Yerevanu in si ogledamo nekdanji antični tempelj v rimskem arhitekturnem stilu. Nato pa se zapeljemo še do Gagharda, kjer se nahajamo smučišče in kjer se naše aktivnosti pričnejo. H (Z, K, -)

DAN 7 – 8: ARAGATS Do Aragatsa se zapeljemo s posebnim “snowbilom” in se kar naenkrat znajdemo med štirimi vrhovi  Aragatsa na višini 3150 m. Prav tu si privoščimo dvodnevno smučanje. GH (Z, K,-)

DAN 10: YEREVAN Zgodaj zjutraj se spustimo iz 3400 m do Ečmiacina, kjer se nahaja armenska apostolska cerkev. Nato pa se zapeljemo do Yerevana in si ga natančno ogledamo ali zgolj uživamo v  H (Z, K, -).

DAN 11: POLET Iz Yerevana poletimo do mednarodnega evropskega letališča.

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse, ladjica ali spanje pri domačinih v več posteljnih sobah; *C = šotor; R – vlak, avtobus, paluba,…

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin potovanja: kadarkoli v zimskem času.Najboljša sezona je med 15.01. – 15.04.

Termini februar/marec: 01.02. – 12.02.2016; 14.02. – 25.02.2016; 28.02. – 09.03.2106

 

 

Skupina: min. 2  – maks. 10 oseb

Cena: 1090€ + avio karta pri 4 prijavljenih.  Avio karta 360€, november 2014.

* V kolikor bi želeli leteti do Gruzije

Kontakt: shakti.potep@gmail.com 031 – 24 91 05

Web: http://shaktipotep.com

CENA VKLJUČUJE: mednarodni polet (cena variira), organizacijo potovanja, namestitve v hotelih z zajtrkom in kosilom  ali GH z zajtrkom in kosilom, vse stroške s prevozi (minibus/avto, jeep, snowmobil) in vozniki, vstopnine, posebna dovoljenje za začšitena območja, armenskega profesionalnega treking in armenskega smučarskega vodnika na celi ( v primeru več kot 7 potnikov se organizira 2 smučarskega vodnika)

V CENO NI VKLJUČENO: dodatno zdravstveno zavarovanje, odstopnina v primeru višje sile, vtopnine, napitnine, transfer do letališča ter stroški osebne narave in dodatni obroki.

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov.

Prijava in vplačila: Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru manjše skupine od 4 potnikov se cena potovanja poviša za 50€.

Galerija | This entry was posted in armenija, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s