POTOVANJE – Romunija s trekingom v Karpatih

 Zromunkeačarana Romunija je nedotaknjena in razgibana dežela. Bukarešta oz. vzhodni Paris ponosno kaže na drugo največjo stavbo na svetu, medtem ko se Transilvanija ponaša s srednjeveškimi gradovi in palačami. Na severu dežele, v Bukovini, se nahajajo edinstveno poslikani samostani ter v pokrajini Maramureš lesene vasice in cerkvice. Stara utrjena srednjeveška mestna 
jedra kot 02 bukovinadediščina boja proti Turkom, narodni parki, skrivnostna jezera in nenazadnje grof Drakula, ki je že skoraj maskota Romunije.Vsekakor ne smemo pozabiti na številne vasi ob vznožju Karpatov, ki so ohranile svojo avtentičnost in tradicijo in seveda mogočne Karpate, ki kažejo z neokrnjeno naravo in raznovrstno bio-diverziteto.  Pridružite se nam pri odkrivanju očarljive Romunije. Verjamemo da boste pozitivno presenečeni
.

OKVIRNI PROGRAM: Cluj-Napoca

DAN 1 – 2: CLUJ – rojstni kraj kralja Matjaža Polet proti Romuniji. Pristanemo v glavnem mestu Transilvaniji, v Cluju, ki še danes velja za pomembno kulturni, akademski in trgovski center. Mesto je tudi rojstni kraj Matije Korvina oz. kralja Matjaža. Ogled mesnega trga, sprehod starem delu  mesta in ogled rojsten hiše kralja Matjaža. Iz Cluja nas poti vodi v osrčje Maramureša, do ruralne in neokrnjene pokrajine s slikovitimi ter avtentičnimi vasicami. GH (-,-,-)

sapantaDAN 3: MARAMUREŠ  V pokrajini Maramureš še vedno ohranjajo tradicijo in običaje. Pokrajino z mehkim hribovjem Karpatov in manjšimi usidranimi vasicami si bomo natančno ogledali na naši pešpoti, kjer ne bomo izpustili vas Sapanta, kjer se nahaja znamenito »veselo pokopališče« in številne iz lesa narejene cerkvice. GH (Z,-,-) 4 ure hoje

 

poienile_izeiDAN 4: TREKING v dolini IZA  Danes pričnemo z lažjim trekingom, ki nas vodi preko prekrasne pokrajine doline Iza. Na poti si bomo v vasicah gledali hidro delavnice ter cerkev v Poienile Izei (Unesco), ki slovi po izjemno dobro ohranjenih freskah. Na poti si bomo po želji privoščili piknik preden bomo peš prispeli v najstarejšo vas v pokrajini Maramureš. GH(Z, -, -) 6 ur hoje

rodna hribiDAN 5: TREKING v gorovju RODNA Odpeljemo se do smučarskega središča, ki se nahaja ob vznožju gorovja Rodna (2303 m). Žičnica nas popelje na višino 1400 m od koder se začne naš treking v gorovju Rodna v vzhodnih Karpati, znano po raznovrstni floti in favni. Na poti pa slapovi, planote, neverjetni razgledi proti vzhodu, ledeniško jezero… Iz višine se spustimo na prelaz Prislop. Od tu se bomo zapeljali se bomo proti pokrajini Bukovina, ki predstavlja »srce« romunskega krščanstva in spiritualnosti, saj kar sedem poslikanih cerkva je uvrščeno pod Unesco. GH (Z,-,-) 6 ur hoje

03 bukovinaDAN 6: SAMOSTANI BUKOVINE Ta dan bo namenjen ogledu znamenitih moldavskih samostanov. Najprej bomo obiskali samostan v Sucevici s čudovito ohranjenimi slikovnimi dekoracijami iz začetka 17. stoletja. Naš naslednji cilj bo samostan Moldovica, ki ga je v 16. stoletju dal zgraditi takratni princ Moldavije, Petru Rares. Na koncu si bomo manjši del Bukovine ogledali na peš poti preko manjših zaselkov in vasic, med domačine, do keramičnih in slikarskih delavnic vse dokler se ne vrnemo nazaj do našega prenočišča. GH (Z,-,-) 3 ure hoje

lacu rosuDAN 7: SOTESKA IN NACIONALNI PARK Vožnja skozi soteske Karpatov do nenavadnega Rdečega jezera. O nastanku jezera in njegovi čudežni rdeči barvi obstaja več legend. V regiji raziščemo tudi nacionalni park Hasmas, ki nudi neverjetne razglede na sotesko, reko in gozdnato okolico ter prespimo v okolici. GH (Z,-,-)

sighisoaraDAN 8: SIGHISOARA in SAKSONSKE VASI: Iz nacionalnega parka nas pot vodi nazaj proti Transilvaniji, kjer obiščemo tipične saksonske vasi in obokane protestantske cerkve. Pot nadaljujemo do Sigisoare, kjer si bomo ogledali mestne znamenitosti. Med drugim bomo obiskali muzej, znameniti stolp z uro in trdnjavo – starodavno naselbino, katere začetki segajo v 3. stoletje, ko so se tu naselili prvi prebivalci, imenovani Dačani. Prosti čas za manjši prigrizek ali pijačo v rojstni hiši grofa Drakule, kjer je danes restavracija. H (Z,-,-) 14453492-lg

DAN 9: KARPATI Zelo zgodaj zjutraj se zapeljemo do Faragaš gora v osrednjih Karpatih, ki veljajo za najlepše. Povzpnemo se na vrh Vanatoarea lui Buteanu (2507m), ki ponuja fantastične in spektakularne razglede na Faragaš gorovje. Prespali bomo v koči GH (Z,-,-) 6 – 7 ur hoje


Brasov-PanoramaDAN 10: BRAŠOV in GRAD DRAKULE
Nadaljevanje poti do mesta Brasov, ki se ponaša z največjo gotsko cerkvijo med Dunajem in Istanbulom, imenovano Črna cerkev. Ogled mesta in nadaljevanje poti do Brana, kjer na mogočnem skalnem platoju stoji slavni grad Drakule in od koder je prekrasen razgled po vsej dolini. Obisk gradu in zaslužen počitek. GH (Z,-,-)

parlamenr - romunijaDAN 11: KRALJEVSKI DVOREC in BUKAREŠTA Po zajtrku bomo pot nadaljevali do mesta Sinaia, priljubljenega zimskošportnega središča, kjer si bomo ogledali prelep renesančni dvorec Peles, rezidenco zadnjih romunskih kraljev. Od tu nas pot vodi še do prestolnice Romunije, Bukarešte, ki je bila v letih pred drugo svetovno vojno znana kot »Pariz v malem«. Ogled največjega mesta na Balkanu z obiskom znamenite patriarhalne cerkve in osupljive parlamentarne palače, druge največje zgradbe na svetu. H (Z,-,-)

DAN 12: LET DOMOV

Termin potovanja (avgust): 04.08. – 15.08.2018 (12 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cenaod 1050€ (800€ + avio karta)

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke – Cluj/Bukarešta – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih, nočitve z zajtrki ter v kočah z zajtrkom.
 • prevozi z avtobusom/kombiji po programu;
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (14 – 15 oseb), 100€ (13 – 12 oseb), 120€ (10 – 9 oseb) ter 160€ (8 -6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 34€ (trojno kritje),
 • zavarovanje rizik odpovedi potovanja (5,24% cene aranžmaja);
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (120€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 80€,
 • napitnina 30€.

Opombe:

 • za potovanje v Romunijo slovenski državljani ne potrebujejo vize;
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. aprila 2018.
 • Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shkatipotep.com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. aprila 2018 in je bila 250€ z odhodom iz letališča iz Dunaj. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. V primeru manjše skupine je doplačilo sledeče: 50€ (14 – 15 oseb), 100€ (13 – 12 oseb), 120€ (10 – 9 oseb) ter 160€ (8 – 6 oseb).   Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Romunijo bomo prepotovali z najetimi avtobusom.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom ter eno nočitev imamo tudi v kočah pod Karpati.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Romunska hrana je zelo okusna in raznolika in malce spominja na balkansko. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli z malo avanturistične žilice ter je malce bolj fizično pripravljen. Celodnevni pohod v gorovju Faragaš je po želji, a tehnično ni zahteven. Za doplačilo do ceste Trasfargasan je (30€/osebo)
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Od pozne pomladi do jeseni je v Romuniji prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, v dolinah je topleje ter na severu (Karpati) pa bolj hladno preko noči.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Romunija je varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za Romunije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Posnetek zaslona (171a)

Advertisements
Gallery | This entry was posted in potovanje, romunija and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s