POTOVANJE – KLASIČNA ROMUNIJA

Začarana Romunija je še nedotaknjena in razgibana dežela. Bukarešta, poimenovana kot vzhodni Paris, ponosno kaže na drugo največjo stavbo na svetu. Gozdnata Transilvanija se ponaša s srednjevešimi gradovi in kraljevimi palačami. Utrjena srednjeveška mestna, kjer je čutiti nemški vpliv, so nastala kot dediščina boja proti Turkom. Romunija je bogata tudi z narodnimi parki, skrivnostnimi jezeri, števinih termalih vrelcih in nenazadnje tudi po »ikoni« Romunije, po grofu Drakuli.

PROGRAM PO DNEVIH:

Dan 1: KRALJ MATJAŽ IN RUDNIK SOLI: Polet v Romunijo in prihod v Romunijo v popoldanskih urah. Po opravljenih formalnostih se bomo zapeljali do glavnega mesta Transilvanije, do živahnega mesta mladih, kjer se med drugim nahaja rojstna hiša kralja Matjaža (Matija Korvin). Ustavili se bomo v znamenitem rudniku soli, ki je izjemno impresiven. Spanje v mestu Targu Mures. H (Z)

Dan 2: SIGHISOARA Z OKOLICO: It Targu Muresa nas bo pot vodila do Sighisoare, rojstnega kralja Vlada Tepeša – Drakule. Kot orlovo gnezdo je Sighisoara eno najlepših ohranjenih srednjeveških mest. V kolikor nam bo čas dovoljeval si bomo ogledali še nekaj tipišnih saksonskim mest in cerva, ki so tako kot Sighisoara na seznamu Unescpve dediščine. H (Z)

Dan 3: BRAŠOV IN BRAN: Iz Sighisoare nas bo pot vidila ob obrobju Karpatov v srce Transilvanije, do mesta Brasov s trdnjavo in protestatsko črno cerkvijo. Iz Brašova se boo zapeljali do Brana skrivnotnega gradu Drakule. H (Z)

Dan 4: KRALJEVI DVOREC in BUKAREŠTA Današnji dan se zapeljemo proti goznati deželi, kjer se nahaja grad Peleš, ki velja za enega najlepših gradov Evrope. Od tu nas pot vodi do Bukarešte, kjer si ogledamo znamenito prestolnico, ki jo včasih poimenovali »vzhodni Pariz«. Ogled druge največje stavbe na svetu (parmanet), cerkve, opere, muzeja na prostem …     H (K)

Dan 5: POLET DOMOV: S težkim srcem zapustimo Romunijo in poletimo domov.

Termin: 27. 04.  – 02. 05. 2015 (5 dni)

Skupina: min. 15 – maks. 45 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena: 390€ (45 oseb), 450 € (30 oseb), 520€ (20 oseb).

CENA VKLJUČUJE: Organizacijo, vodenje in našo energijo, nastanitev namestitve v hotelih 2*/3* z zajtrkom. Vse stroške s prevozi (avtobusom), voznike, slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti ter organizacijo vodenja potovanja in hotelov s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO: transfer do letališča, dodatno zdravstveno zavarovanje, riziko odpovedi potovanja, doplačilo za enoposteljno sobo, dodatnih obrokov, vstopnine, napitnine, osebni izdatki.

PRIJAVNICA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ).

POMEMBNO: Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Ob prijavi se vplača 150 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje.

Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

  • KAKO POTUJEMO?Po Romuniji bomo potovali z najetim avtobusom.
  • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* v dvoposteljnih sobah, v preprostih GH brez kategorizacije.
  • HRANA:Velko je mesa, zelenjave, mlečnih izdelkov. Sveže zelenjave in sadja v sezoni.
  • ZAHTEVNOST POTI:Tura je primerna za kogarkoli.
  • ŠTEVILO OSEB:min 15 – max 45
  • VREME:V Romunijo prihajamo v zgodnjem pomladnem času, ki je prijeten za klasična potovanja. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5 in 25 st. Celzija. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
  • ZDRAVJE:Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
  • VARNOST: Romunija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
  • VIZUM: Slovenski državljani za obisk Romunije ne potrebujemo vizuma.

 

Advertisements
Gallery | This entry was posted in potovanje, romunija and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s