POTOVANJE: BURMA, KAMBODŽA IN BANGKOK

bagan-myanmar-hot-air-balloons-sunrise-canon-eos-5d-mark-iii-ef70-200mm-is-usm-philippe-capBurma oz. Mjanmar je izjemno slikovita in še vedno skrivnostna dežela zlatih pagod, budistične tradicije ter nasmejanih domačinov. Nekoč izolirana dežela se počasi odpira, a za marsikoga ostaja uganka. Vsekakor je ta izjemno fotogenična dežela pravi raj!

Naše potovanje nas bo popeljalo skozi kolonialno zapuščino in tržnice
60116709f663b46b42b9739bf7eba5cdYangona
vse do zlate budistične pagode Švedagon. V osrednjem delu dežele, ob jezeru Inle bomo odkrivali življenje na vodi, tržnice in bližnje vasice. Ikonični čolnarji in številne etnične skupine bodo vsekakor naredili vtis na nas. V Mandalaju, nekdanjemu kolonialnemu mestu, bomo ob sončnem zahodu posvetili pozornost največjemu tikovemu mostu. Po reki Iravadi se bomo zapeljali vse do IMG_9408izjemno slikovitega Bagana, ki slovi po budističnih templjih in vaškemu življenju. Mesto je prav posebej zanimivo v zimskem času, ko se ob sončnih vzhodih ustvarjajo meglice, ki dajejo okolici prav nezemeljski videz. Seveda pa bo čez celotno potovanje nešteto priložnosti za srečevanje s prijaznimi domačini, ki so s svojim eksotičnim izgledom in nenehno nasmejanostjo pravi magnet za fotokamere. 

Pridite na naše potovanje in se prepričajte kako izjemno slikovit je Mjanmar. Ob koncu pa obiščemo še živahno metropolo Bangkok in se izgubljamo v tempeljskem kompleksu Angkor Wat v Kambodži.

VRHUNCI potovanja:

–              Odkrivanje budistične in kolonialne zapuščine v Yangonu in Mandalaju 

–              Pagode, sončni zahodi, jutranje meglice in vaško življenje v Baganu

–              Uživanje v etnični raznovrstnosti Mjanmara

–              Jezero Inle – življenje na vodi: spokojna narava, tržnice na vodi, scenski ribiči

–              Potovanje vzdolž reke Iravadi

–              Odkrivanje še neokrnjenih morskih biserov: peščene plaže, vasice,…

–              Izgubljanje med živahnimi ulicami Bangkoka: masaže, nakupi in tajska hrana

–            Angkor Wat: največji hindujski in bustični kompleks v Aziji

–           Odkrivanje neokrnjenih morskih biserov: turkizno morje, plaža, koralni grebeni,…

OKVIRNI PROGRAM

Dan 1: POLET Transfer do letališča, mednarodni polet proti Yangonu.

pagoda_01Dan 2 – 3: YANGON Nekdanji prestolnici Myanmara je Pablo Neruda dejal »mesto krvi, sanj in zlata«. Po prihodu transfer do hotela nato pa obisk zlate pagode Švegadon Paya. Sprehodili se bomo po živahnih ulicah, skozi pisanetržnice ter si natančno ogledali kolonialno arhitekturo. Uživali bomo u vožnji z lokalnim vlakom, ki bo posebno doživetje, tako zaradi same vožnje, kot zaradi spremljanja življenja domačinov, ki prinašajo svoje pridelke v mesto. Absolutno doživetje bo fotografiranje nasmejanih domačinov na eni izmed lokalnih tržnic. Zvečer se bomo vkrcali na nočni avtobus, ki nas popelje do Inleja. GH (Z) in nočitev na avtobusu 


IMG_7164Dan 4 – 6 : JEZERO INLE IN OKOLIŠKE VASI
  Jutranji prstanek v Nyaungshweju, ki je izhodišče za jezero Inle. Jezero bo vsekakor eden izmed vrhuncev potovanja. Že navsezgodaj se bomo srečali z menihi, ki začenjajo dan s pobiranjem darov med domačini. S čolnom se bomo zapeljali po jezeru, kjer bomo srečevali prav posebne ribiče, videli nenavaden način veslanja, zapeljali med plavajoče
lokalci_05vrtove in pod hiše, ki stojijo kar na jezeru. Obiskali bomo številne
delavnice, kjer na star, tradicionalen način obdelujejo srebro, pletejo svilo, delajo znane “cherootke” in se srečali z “dolgovratkami” ter zaključili dan z nepozabnim sončnim zahodom na jezeru.Z malce sreče (pravzaprav odvisno od luninega koledarja) bomo doživeli tudi znano živahno in etnično pisano tržnico v eni izmed vasi v bližini jezera in se srečali z mladimi menihi v samostanu z ovalnimi okni.  GH (Z)

ubein_08Dan 7: MANDALAY  Informativni ogled  Mandalaya, kulturne prestolnice Mjanmara nadaljevanje do Amarapure, kjer se bomo sprehodili po tisoč let starem tikovem mostu U Bein in v objektive ujeli razgledniški motiv zatona sonca. H (Z)


IMG_8734Dan 8: REKA IRAVADI
  Zjutraj se vkrcamo na ladjico, ki nas popelje po reki Iravadi vse do Bagana. Po reki Iravadi se bomo zapeljali vse do izjemno slikovitega Bagana.Na poti do tja bomo vseskozi  lahko opazovali raznolikost življenja na in ob tej mogočni reki. Prihod v Bagan v poznih popoldanski urah.GH (Z)

bagan-myanmar-hot-air-balloons-sunrise-canon-eos-5d-mark-iii-ef70-200mm-is-usm-philippe-capDan 9 – 10: BAGAN Bagan se ponaša s tisočimi antičnimi templji, ki se razprostirajo preko celotnega podeželja, ki ga bomo spoznali z najetimi kolesi. Sončni vzhod zajet z ene izmed pagod, ko skozi jutranje meglice pokukajo vrhovi templjev, nam bo za vedno ostal v spominu.Za doplačilo si bomo lahko privoščili polet z balonom. Celodnevno izgubljanje med številnimi templji, srečevanje z domačini v majhnih vasicah in foto
samostan_12“šutingi” z mladenkami, ki si lica mažejo s tanako. Ob sončnem zahodu pa spremljanje pastirjev, ki domov ženejo živino.Še preden se podamo do Yangona z nočnim avtobusom pa bo še dovolj časa tudi za ogled “lacquware ” delavnic, kjer s posebnimi tehnikami obdelujejo bambusov les. GH (Z) in nočna vožnja z avtobusom

Dan 11 – 12 : YANGON in POLET DOMOV Zadnji dan bomo izkoristili čas za obisk in nakupe na glavni mestni tržnici Bogyoke. Zvečer se pa zapeljemo se proti mednarodnemu letališču od koder poletimo proti evropskemu mednarodnemu letališču. / (Z)

PODALJŠEK POTOVANJA:

IMG_8884Dan 11: PROTI MORJU: Jutranji prihod v Yangon z nočnim avtobusom v zgodnjih jutranjih urah in od koder se zapeljemo proti  morju do kraja Ngwe Suang. Prihod na morje in zasluženo popoldansko kopanje. GH (Z)

 

IMG_1215Dan 12 – 13: MORJE  Počitek in uživanje na eni izmed najlepših in najdaljših peščenih plaž v Mjanmaru, kjer bo ogromno možnosti za potapljanje in uživanje na soncu.  Kokosove palme, bananine palme, turkizno morje, neverjetni sončni zahodi,…. Ali bi si lahko človek želel kaj boljšega ob zaključku potovanja? Za tiste bolj avanturistične bo možnost izredno slikovite vožnje z motorjem do sosednje vasi, izlet do slonje farme (možna ježa) ali ribolov z lokalnimi ribiči. Motivov pa spet toliko, da fotokamere tudi tu še ne boste pospravili. H (Z)

Dan 14: YANGON: Zadnji dan bomo izkoristili čas za obisk in nakupe na glavni mestni tržnici Bogyoke in zaključek dneva v kitajski četrti. H (Z)

IMG_9076Dan 15 – 17: ANGKOR WAT: Iz Yangona preko Bangkoka poletimo proti Siem Reapu v Kambodži z namenom ogleda  znamenitega tempeljskega kompleksa Angkor Wat, nekdanjo prestolnico mogočnega khmerskega imperija. Odkrivali bomo tudi nekdanje starodavno mesta Angkor Thom ter se povzpeli na tempeljski hrib od koder bomo imeli panoramski razgled nad mogočnostjo Angkor Wata. GH (Z)

IMG_0447Dan 18: BANGKOK: Poletimo na Tajsko, do Bangkoka. Po prihodu na letališče se zapeljemo do znane ulice Khao San ali se pa s tuk-tukom odpravimo na samostojno raziskovanje Bangkoka. H (Z)

Dan 19: POLET: Iz Bagkoka let proti enemu izmed mednarodnih letališč v Evropi.

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin (februar): 10.02. – 21.02. 2016 (12 dni) oz. s podaljškom 10.02. – 28.02. 2016 (19 dni)

Cena: 900 € + avio karta (pri 12 prijavljenih).Cena za podaljšek potovanja je 380€. Cena karte na relaciji BENETKE – YANGON – BENETKE je bila 715 € (november, 2015) oz. BENETKE – BANGKOK – BENETKE je bila 550 € (november, 2015).

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 105

Fotograf: Marko Petrič

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse ali spanje pri domačinih v večposteljnih sobah; *C = šotor. Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz Evropa – Yangon/Bangkok – Evropa (cena variira),
 • organizacijo potovanja,
 • nastanitev namestitve v preprostih hotelih (2*) z zajtrkom ter namestitev v večpostelnih sobah
 • vse stroške s prevozi (lokalni avtobusi, tuktuki, kolesa, motorji, ladja,…)
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti

Cena je preračunana 20. novembra, 2105.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • zdravstveno zavarovanje,
 • odstopnina  v primeru višje sile (5,24%),
 • vstopnine,
 • napitnine,
 • urejanje in posredovanje za vizum (50€),
 • transfer do mednarodnega letališča in nazaj. (ca. 60€)

Vse našteto za doplačilo uredimo mi.  

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (Burmanski kyat vs. $ vs €) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov. Cena karte na relaciji Benetke – Yangon – Benetke je bila 715 € (november, 2015).

 

Prijava in vplačila: ob prijavi se vplača 200 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine  je doplačilo za organizacijo 100€ (11 – 10 oseb , 140€ (9 – 8 oseb) ter 160€ (7-6 oseb)

V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

This entry was posted in burma, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s