POTOVANJE: VRHUNCI JUŽNE AMERIKE

Vrhunci Južne Amerike! Potovanje bomo začeli v Braziliji v Riu de Janeiru. Pot bomo nadaljevali do slapov Iguazu, ki so razglašeni za najbolj spektakularne slapove na svetu.  Uživali bom v Buenos Airesu, ki velja za najlepše mestu Južne Amerike. Mesto je poznano tudi kot Pariz južne Amerike. Je mesto tanga, dobre hrane, številnih kavarn ter sproščujoče latinske atmosfere. Na severu Argentine se bomo izgubljali med barvastimi hribi, orjaškimi kaktusi in kolonialno arhitekturo v okolici Salte. Na poti proti  Altiplanu bomo nekaj dni raziskovali najlepše predele Bolivije in Čila. Bolivijski Altiplano (visoka planota v Andih)  je pravi raj.  Še posebej pa navdušuje širši predel okoli največjega slanega jezera na svetu Salar de Uyuni. Dih jemajoči (dobesedno) pogledi na raznobarvna jezera (lagune), gejzirje,  delujoče vulkani. Vse naokoli pa povsem nezemeljska pokrajina. Potovanje bomo zaključili v prisrčni čilenski vasici San Pedro de Atacama, ki nam bo izhodišče za raziskovanje Lunine doline (Valle de la Luna), za ogled enega izmed najbolj spektakularnih sončnih vzhodov z bruhanjem gejzirjev El Tatito in za opazovanje povsem neonesnaženega nočnega neba iz zvezdnega observatorija.

Dan 1: POLET Transfer do letališča v Benetkah, mednarodni polet proti Riu de Janeiru.

JAdan02Dan 2: RIO DE JANEIRO (Brazilija) Pristanek v Riu de Janeiru in transfer do hotela. Povzpeli se bomo na Corcovado, kjer stoji kip Kristusa ter z griča Pao Acucar opazovali panoramski razgled nad čudovitim mestom. Sprehodili se bomo po znani plaži Copacabani, ki je simbol za zabavo, zagorela telesa, sambo, caipirinho in nogomet. Nočnemu življenju in ritmih glasbe se bomo zelo težko uprli. GH (Z)

JAdan03-04Dan 3 – 4 (Brazilija, Argentina, Paragvaj) Iz Ria bomo poleteli proti tromeji Brazilije, Argentine – do slapov Iguazu, ki s svojimi skoraj 300 ločenimi slapovi veljajo za najbolj spektakularne slapove na svetu. Slapovi so znani tudi kot »Viktorijini« slapovi Južne Amerike in si jih bomo ogledali iz brazilske in argentinske strani ter si ogledali hidroelektrarno Itaipu V paragvaju. Iz Puerta de Iguazu se bomo z nočnim VIP spalnim avtobusom (16 ur vožnje) odpeljali do Buenos Airesa. GH (Z) in nočni avtobus.

JAdan006-07Dan 5 – 6: BUENOS AIRES (Argentina) Buenos Aires je živahno kolonialno mesto s pravim latino vzdušjem. Ikonsko mesto kjer je doma tango, dobra hrana in pijača, glasba in uživaško ulično vzdušje. Mesto bomo odkrivali s kolesi in mestnim prevozov. GH (Z)

 

JAdan08-09Dan 7 – 9: SALTA z  okolico: Poleteli bomo proti argentinski divjini v bližini Andov. Sprva bomo spoznali mesto Salta. Po ogledu simpatičnega in živahnega mesta se bomo podali v odkrivanje spektakularne pokrajine barvastih hribov in ogromnih kaktusov v neznanem koščku Argentine. Od tu se bomo z nočnim avtobusom odpravili proti argentinsko – bolivijski meji. GH (Z) in nočni avtobus

tumblr_lw376f4xna1r4fa8xo1_500

Dan 10: TUPIZA z okolico (Bolivija): Jutranje prečkanje meje od koder se bomo odpravili proti Tupizi, rudarskem mestu s počasnim ritmom v t.i. bolivijskem »wild westu«. Tu se bomo odpočili ter nabrali moči in se opravili na izlet po okolici divjih hribov in prizorov ter podoživljali avanture Butcha Cassidyja in Sundanca Kida. GH (Z)

Salar_de_Uyuni-BoliviaDan 11 – 15: SALAR DE UYUNI Sledilo bo nekaj dnevno izgubljanje po spektakularnem največjem (v velikost polovice Slovenije) slanem jezeru Uyuni, ki ga bomo raziskali s terenskimi avtomobili. Skoraj nezemeljsko slano jezero, kaktusi, visokogorska barvita jezera lagune, flamingi, lame, vikunje, kamnita suha pokrajina in še in še in še. Kot prerojeni bomo uživali na bolivijskem Altiplanu, saj nam bo na vsakem koraku kar zmanjkovalo sape ob vseh mamljivih prizorih, ki jih ponuja fotogenična Bolivija. To je pravi raj fotografe in avanturiste. Pot iz Bolivije nas bo vodila proti Čilu. GH (Z, K,V)

JAdan17-19Dan 16 – 17: ATACAMA (Čile) , Sledilo bo raziskovanje najbolj suhe puščavi na svetu – Atacama de Chile. Vulkani, gejziri, dolina Lune in za doplačilo bo možno tudi nočno opazovanje zvezd iz observatorija (opcija). Naslednji dan popoldan bo sledil polet iz Calame do Santiaga, ki bo naše izhodišče za polet proti Evropi. GH (Z) in / (Z)

Dan 18 : POLET Iz Santiaga de Chile bo sledil let proti Evropi.

H* = hotel; GH* = guesthouse/gostišče; R* = nočni VIP avtobus; Z* = zajtrk

Termin (september): 20.09. – 07.10.2018

Termin (oktober): 20.10. – 06.11.2018

Termin (april): 20.04. – 07.05. 2018

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cena: od 2680€ (1980€ + avio karta)

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke – Rio de Jainero/Santiago – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • Notranji leti na relacijah: Rio de Jainero – Iguazu; Buenos Aires – Jujuy; Calama – Santiago de Chile * z vsemi letališkimi taksami;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih v dvoposteljnih in več posteljnih sobah z zajtrkom, v Boliviji (Salar de Uyuni) pa je vključeno še kosilo in večerja;
 • prevozi po programu (avtobus, Vip avtobusi, terenska vozila, kolesa v Buenos Airesu);
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 70€ (15-13 oseb), 100€ (12 -10 oseb), 125€ (9-8 oseb) ter 160€ (7-6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 55€ (trojno kritje),
 • zavarovanje rizik odpovedi potovanja (5,24% cene aranžmaja);
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (200€) – ni možna izven mest/krajev.

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 90€,
 • napitnina 40€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • ogled observatorija v Atakami (okvirno 30€/osebo),

Opombe:

 • za potovanje na Argentino, Bolivijo in Čile slovenski državljani ne potrebujejo vizum
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. aprila 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. aprila 2018 in je bila 700€ z odhodom iz beneškega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart in cen storitev v južni Ameriki.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. V primeru manjše skupine je doplačilo za 70€ (15-13 oseb), 100€ (12 -10 oseb), 125€ (9-8 oseb) ter 160€ (7-6 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, določen del denarja se nato  nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Ostale storitve (avtobus, taxiji, prenočišča, itd) se plačuje na licu mesta. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z lokalnimi avtobusi, VIP avtobusi, taxiji, jeepi in letali.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* v dvoposteljnih sobah in v preprostih prenočiščih brez kategorizacije, pri domačinih (več posteljne sobe).
 • HRANA:je raznolika in zelo podobna evropski, mesojedci bodo našli najboljše zrezke na svetu, vegetarijancem se nikakor ni treba bati, da bi bili lačni.
 • ZAHTEVNOST POTI:T ura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice in ki ga zanima avantura po fotogenični pokrajini.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16
 • VREME:Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST:  Argentina, Bolivija in Čile so varne dežele. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, v središču mest., turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
 • VIZUM: Slovenski državljani ne potrebujemo vizumov za Argentino, Bolivijo in Čile.

 

Galerija | This entry was posted in argentina, bolivija, brazilija, paragvaj, urugvaj, čile and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s