FOTO POTOVANJE: VRHUNCI JUŽNE AMERIKE

arboles piedra 2Na tem foto potovanju bomo obiskali največje znamenitosti osrednjega dela Južne Amerike. Že tako zelo doživeto potovanje po čudoviti pokrajini in raznoliki kulturi bomo še obogatili s fotografskimi pogledi.

Potovanje bomo začeli v Braziliji, v Riu de Janeiru, kjer se bomo seznanili z živahnim mestom, se sprehodili po najbolj znanih plažah ArgBol_079Copacabani in Ipanemi, se povzpeli na Corcovado, kjer stoji kip Kristusa ter si prvoščili panoramski razgled nad mestom. Pot bomo nadaljaveli do tromeje, kjer se nahajajo slapovi Iguazu, ki so razglašeni za najbolj spektakularne slapove na svetu. Nato nas bo pot vodila do najlepšega mesta v Južni Ameriki, do Buenos Airesa, poznanega tudi kot Pariz juga. ArgBol_161Je mesto tanga, dobre hrane, številnih kavarn ter sproščujoče latinske atmosfere. Naša avanturo bomo nadaljevali proti severu, do povsem drugačne Argentine, z barvastimi hribi, orjaškimi kaktusi in kolonialno arhitekturo v okolici Salte. Še naprej na sever, proti  Altiplanu, kjer bomo nekaj dni raziskovali najlepše predele Bolivije in Čila.


sapa_01Bolivijski Altiplano (visoka planota v Andih) je pravi raj za vse ljubitelje krajinske fotografije. Še posebej pa navdušuje širši predel okoli največjega slanega jezera na svetu Salar de Uyuni. Dih jemajoči (dobesedno) pogledi kamorkoli se obrnete – raznobarvna jezera (lagune), gejziri,  delujoči JamesFlamingos_EN-AU434228174vulkani, … vse naokoli pa povsem nezemeljska pokrajina. Potovanje bomo zaključili v prisrčni čilenski vasici San Pedro de Atacama, ki nam bo izhodišče za raziskovanje Lunine doline (Valle de la Luna), za ogled enega izmed najbolj spektakularnih sončnih vzhodov z bruhanjem gejzirjev El Tatito in za opazovanje povsem neonesnaženega nočnega neba iz zvezdnega observatorija. Sledil bo le še polet do Santiaga de Chile od koder bomo poleteli proti Evropi. Pridružite se nam na tem nepozabnem potovanju v tej raznoliki in mamljivi pokrajini Latinske Amerike.

VRHUNCI potovanja:

 • Rio de Janeiro–živahno mesto, plaža Copacabna, panoramski razged in kip Kristusa;
 • Slapovi Iguazu– sedmo čudo sveta, ki s svojmi 275 slapovi veljajo za najbolj spektakularne slapove na svetu;
 • Buenos Aires– eno najzanimivejših mest Latinske Amerike s tangom, kavarnami in relax vzdušjem;
 • Slano jezero Uyuni – največje slano jezero na svetu z neverjetno mamljivo pokrajino;
 • Altiplano– dramatična in raznolika pokrajina, raj za fotografe in  prava doza za avanturiste;
 • Atacama – najbolj suha puščava na svetu; vulkani, gejzirji, slikovite doline, opazovanje zvezd,…

Dan 1: POLET Transfer do letališča, mednarodni polet proti Riu de Janeiru.

JAdan02Dan 2: RIO DE JANEIRO (Brazilija) Pristanekv Riu de Janeiru in transfer do hotela. Povzpeli se bomo na Corcovado, kjer stoji kip Kristusa ter z griča Pao Acucar opazovali panoramski razgled nad čudovitim mestom. Sprehodili se bomo po znani plaži Copacabani, ki je simbol za zabavo, zagorela telesa, sambo, caipirinho in nogomet. Nočnemu življenju in ritmih glasbe se bomo zelo težko uprli. Najbolj drzni se lahko po želji odpravijo v ene izmed znanih favel (revna in nevarna četrt). GH (Z)

JAdan03-04Dan 3 – 4: IGUAZU SLAPOVI (Brazilija, Argentina) Iz Ria bomo poleteli proti tromeji Brazilije, Argentine in Paragvaja –do slapov Iguazu, ki s svojimi skoraj 300 ločenimi slapovi veljajo za najbolj spektakularne slapove na svetu. Slapovi so znani tudi kot »Viktorijini« slapovi Južne Amerike in si jih bomo ogledli iz brazilske in argentinske strani. Po želji se lahko odpravimo na brazilsko – paragvajsko mejo za ogled največje hidroelektrarnena svetu – Itaipu. Od tu se z nočnim VIP spalnim avtobusom (16 ur vožnje ) odpeljemo do Buenos Airesa. H (Z) in nočni avtobus.

JAdan006-07Dan 6 – 7: BUENOS AIRES (Argentina) in COLONIA (Urugvaj) Buenos Aires je živahno kolonialno mesto s pravim latino vzdušjem. Ikonsko mesto kjer je doma tango, dobra hrana in pijača, glasba in uživaško ulično vzdušje. Za doplačilo je mogoče z ladjo oditi na izlet v Urugvaj v zanimivo mesto Colonio, ki se lahko pohvali z ohranjenim zgodovinskim starim mestnim jedrom, ki je pod Unescovo zaščito. GH (Z)

JAdan08-09Dan 8 – 9: SALTA z  okolico: Poletimo proti argentiski divjini v bližini Andov. Sprva bomo spoznali mesto Salta. Po ogledu simpatičnega in živahnega mesta se bomo podali v odkrivanje spektakularne pokrajine barvastih hribov in ogromnih kaktusov v neznanem koščku Argentine. Od tu se bomo z nočnim avtobusom odpravili proti argentinsko – bolivijski meji. GH (Z) in nočni avtobus

ArgBol_167Dan 10 – 11: TUPIZA z okolico (Bolivija): Jutranje prečkanje meje od koder se odpravimo proti Tupizi, rudarskem mestu s počasnim ritmom v t.i. bolivjskem »wild westu«. Tu se bomo odpočili ter nabrali moči in se opravili na izlet po okolici divjih hribov in prizorov ter podoživljali avanture Butcha Cassidyja in Sundanca Kida. GH (Z)

JAdan12-16Dan 12 – 16: SALAR DE UYUNI Sledilo bo nekajdnevno izgubljanje po spektakularnem največjem (v velikost polovice Slovenije) slanem jezeru Uyuni, ki ga bomo raziskali s terenskimi avtomobili. Skoraj nezemeljsko slano jezero, kaktusi, visokogorska barvita jezera lagune, flamingi, lame, vikunje, kamnita suha pokrajina in še in še in še. Kot prerojeni bomo uživali na bolivijiske Altiplanu, saj nam bo na vsakem koraku kar zmajkovalo sape ob vseh mamljivih prizorih, ki jih ponuja fotogenična Bolivija. To je pravi raj fotografe in avaturiste. Spanje pri domačinih. GH (Z, V)

JAdan17-19Dan 17 – 19: ATACAMA (Čile) Pot iz Bolivije nas bo vodila proti Čilu, proti najbolj suhi puščavi na svetu – Atacama de Chile. Vulkani, gejziri, dolina Lune in nočno opazovanje zvezd iz observatorija (opcija), kjer se bomo naučili nekaj o nočni fotografiji in na ta način praktično zaključili naše avaturistčno potovanje. Sledil bo samo še polet do Santiaga, ki je naše izhodšče za polet proti Evropi. GH (Z)

Dan 20: POLET

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel (2*) ali hostel;  *GH = guesthouse (spanje v večposteljnih sobah)

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin: 12. 11. 2015 – 01.12.2015 (20 dni) ali 20.04. 2016 – 09.05.2016 (20 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Fotograf: Marko Petrič

Cena: 1770€+ avio karta (pri 12 prijavljenih) + Mednarodna avio karta je 563€, junij 2015 (letalske karte lahko varirajo od 500€ – 1200€). Končna cena je odvisna od števila prijavljenih.

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo, vodenje in našo energijo,
 • ceno mednarodnega leta (cena variira),
 • namestitve v hotelih 2* z zajtrkom, hostlih in prepostih večposteljnih sobah (brez kategorizacije) z zajtrkom in večerjo,
 • vse stroške s prevozi (lokalni avtobusi, taxi, jeepi, letala, …),
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti
 • slovenskega profesionalnega footografa,
 • organizacijo potovanja s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • osnovno zdravstveno zavarovanje,
 • riziko odpovedi potovanja (5,24%),
 • vstopnine,
 • izlet do hidroekletrarne Itaipu (30€),
 • izlet do Colonije (90€),
 • observatorij v Atacami (30€)
 • nočitev v Santiagu z zajtrkom (zadnji dan)
 • transfer do letališča (če bo let izven Slovenije).

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutnih razmerjih ($ vs EUR) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov lahko odstopajo. 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Cena potovanja je izračunana 1. julija 2015.

Zakaj foto potovanje in v čem se razlikuje od “običajnega” ?

Potovanje v zaključeni, majhni družbiz enakimi interesi – v prvem planu je foto ustvarjanje. Primerno torej za fotografe (ne glede na trenutno znanje!), fotografske navdušence in ljubitelje drugačne pokrajine, kulture, drugačnih doživetij, ki tolerirajo foto postanke. Fotografiji so podrejeni izleti, kakšne stranpoti, potrebno se je prilagajati trenutnim svetlobnim razmeram, občasno kaj improvizirati, pa tudi zgodnja vstajanja je treba vzeti v zakup.
V sklop foto potovanja sodi tudi: pred potovanjem: obširno seznanjanje s foto razmerami na lokacijah s prikazom praktičnih primerov; med potjo: usmerjanje pri iskanju motivov in pomoč pri tehnični izvedbi zajema slike; po končani poti: nasveti glede arhiviranja, osnovne obdelave in priprave fotografij za različne oblike predstavitev.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. V primeru manjše skupine (10-11 oseb) je doplačilo za organizacijo 120 € in 180 € (8-9 oseb) in 220 (6-7 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, določen del denarja se nato  nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Ostale stortve (avtobus, taxiji, prenočišča, itd) se plačuje na licu mesta. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO?Potovali bomo potovali z lokalnimi avtobusi, VIP avtobusi, taxiji, jeepi in letali.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* v dvoposteljnih sobah in v preprostih prenočiščih brez kategorizacije, pri domačinih (več posteljne sobe).
 • HRANA: je raznolika in zelo podobna evropski, mesojedci bodo našli najboljše zrezke na svetu, vegetarijancem se nikakor ni treba bati, da bi bili lačni.
 • ZAHTEVNOST POTI:Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice in ki ga zanima fotografija.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16
 • VREME: Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE:Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Brazilij, Argantina, Bolivija in Čile so varne dežele. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, v središču mest., turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
 • VIZUM: Slovenski državljani ne potrebujemo vizumov za Brazijijo, Argentino, Paragvaj, Urugvaj, Bolivijo in Čile.
Advertisements
Gallery | This entry was posted in argentina, bolivija, brazilija, paragvaj, urugvaj, čile and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s