POTOVANJE: VRHUNCI JUŽNE AMERIKE (Argentina, Bolivija in Čile)


Salar_de_Uyuni-BoliviaNa tem potovanju bomo obiskali največje znamenitosti osrednjega dela Južne Amerike. Že tako zelo doživeto potovanje po čudoviti pokrajini in raznoliki kulturi bomo še obogatili s fotografskimi pogledi.

Potovanje bomo začeli v Argentni  v najlepšem mestu Južne Amerike, v Buenos Airesu. Mesto je poznan tudi kot Pariz juga. Je mesto tanga, dobre hrane, številnih kavarn ter sproščujoče latinske atmosfere. Pot bomo nadaljaveli do tromeje, kjer se nahajajo slapovi Iguazu, ki so razglašeni za najbolj spektakularne slapove na svetu.Naša avanturo bomo nadaljevali proti severu, do povsem drugačne Argentine, z barvastimi hribi, orjaškimi kaktusi in kolonialno arhitekturo v okolici Salte. Še naprej na sever, proti  Altiplanu, kjer bomo nekaj dni raziskovali najlepše predele Bolivije in Čila.

Bolivijski Altiplano (visoka planota v Andih) geyserPuritamaje pravi raj.  Še posebej pa navdušuje širši predel okoli največjega slanega jezera na svetu Salar de Uyuni. Dih jemajoči (dobesedno) pogledi kamorkoli se obrnete – raznobarvna jezera (lagune), gejziri,  delujoči vulkani, … vse naokoli pa povsem nezemeljska pokrajina.
Potovanje bomo zaključili v prisrčni čilenski vasici San Pedro de Atacama, ki nam bo 64687izhodišče za raziskovanje Lunine doline (Valle de la Luna), za ogled enega izmed najbolj spektakularnih sončnih vzhodov z bruhanjem gejzirjev El Tatito in za opazovanje povsem neonesnaženega nočnega neba iz zvezdnega observatorija. Sledil bo le še polet do Santiaga de Chile od koder bomo poleteli proti Evropi. Pridružite se nam na tem nepozabnem potovanju v tej raznoliki in mamljivi pokrajini Latinske Amerike.

VRHUNCI potovanja:

 • Buenos Aires– eno najzanimivejših mest Latinske Amerike s tangom, kavarnami in relax vzdušjem;
 • Slapovi Iguazu– sedmo čudo sveta, ki s svojmi 275 slapovi veljajo za najbolj spektakularne slapove na svetu;
 • Slano jezero Uyuni – največje slano jezero na svetu z neverjetno mamljivo pokrajino;
 • Altiplano– dramatična in raznolika pokrajina, raj za fotografe in  prava doza za avanturiste;
 • Atacama – najbolj suha puščava na svetu; vulkani, gejzirji, slikovite doline, opazovanje zvezd,…

PROGRAM POTOVANJA: 

Dan 1: POLET Transfer do letališča, mednarodni polet proti Riu de Janeiru.

JAdan006-07Dan 2 – 3: BUENOS AIRES Buenos Aires, prestolnica Argentine. ki sliši na ime Pariz južne Amerike. Je zelo živahno nekdanje kolonialno mesto s pravim latino vzdušjem, kavarnami, lokalnimi tržnicami… Ikonsko mesto kjer je doma tango, dobra hrana in pijača, glasba in uživaško ulično vzdušje. Vse to in še več si bomo z lokalnim prevozom inkolesi dodobra ogledali.  H* (Z)

JAdan03-04Dan 4 – 5: IGUAZU SLAPOVI (Brazilija, Argentina) Iz Buenos Airesa bomo poleteli proti tromeji Brazilije, Argentine in Paragvaja –do slapov Iguazu, ki s svojimi skoraj 300 ločenimi slapovi veljajo za najbolj spektakularne slapove na svetu. Slapovi so znani tudi kot »Viktorijini« slapovi Južne Amerike in si jih bomo ogledli iz brazilske in argentinske strani. Po želji se lahko odpravimo na brazilsko – paragvajsko mejo za ogled največje hidroelektrarnena svetu – Itaipu. Od tu se z nočnim VIP spalnim avtobusom do Salte. GH (Z) in R (Z)

JAdan08-09Dan 6 – 8: SALTA z  okolico Prihod v Salto v bližini Andov. Sprva bomo spoznali mesto Salta. Po ogledu simpatičnega in živahnega mesta se bomo podali v odkrivanje spektakularne pokrajine barvastih hribov in ogromnih kaktusov v neznanem koščku Argentine. Od tu se bomo z nočnim avtobusom odpravili proti argentinsko – bolivijski meji. GH (Z) in R (Z)

ArgBol_167Dan 9 – 10: TUPIZA z okolico (Bolivija): Jutranje prečkanje meje od koder se odpravimo proti Tupizi, rudarskem mestu s počasnim ritmom v t.i. bolivjskem »wild westu«. Tu se bomo odpočili ter nabrali moči in se opravili na izlet po okolici divjih hribov in prizorov ter podoživljali avanture Butcha Cassidyja in Sundanca Kida. GH (Z)

Dan 11 – 13: SALAR DE UYUNIJAdan12-16 Sledilo bo nekajdnevno izgubljanje po spektakularnem največjem (v velikost polovice Slovenije) slanem jezeru Uyuni, ki ga bomo raziskali s terenskimi avtomobili. Skoraj nezemeljsko slano jezero, kaktusi, visokogorska barvita jezera lagune, flamingi, lame, vikunje, kamnita suha pokrajina in še in še in še. Kot prerojeni bomo uživali na bolivijiske Altiplanu, saj nam bo na vsakem koraku kar zmajkovalo sape ob vseh mamljivih prizorih, ki jih ponuja fotogenična Bolivija. To je pravi raj fotografe in avaturiste. Spanje pri domačinih. GH (Z)

JAdan17-19Dan 14 – 15: ATACAMA (Čile) Pot iz Bolivije nas bo vodila proti Čilu, proti najbolj suhi puščavi na svetu – Atacama de Chile. Vulkani, gejziri, dolina Lune in nočno opazovanje zvezd iz observatorija (opcija), kjer se bomo naučili nekaj o nočni fotografiji in na ta način praktično zaključili naše avaturistčno potovanje. Sledil bo samo še polet do Santiaga, ki je naše izhodšče za polet proti Evropi. GH (Z)

Dan 16 – 17: POLET

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel (2*) ali hostel;  *GH = guesthouse (spanje v večposteljnih sobah)

Termin (april): 20.04. – 06.05.2018

Termin (junij): 16.06. – 02.07. 2018

Termin (september): 22.09. – 08.10.2018

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cena: od 2390€

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo, vodenje in našo energijo,
 • ceno mednarodnega leta Benetke – BuenosAires/Santiago – Benetke (cena variira),
 • dva notranja leta na relaciji Buenos Aires – Porto Iguatsu – Salta (cena variira);
 • namestitve v hotelih 2*/3* z zajtrkom in v gostiščih (guesthouse) z zajtrkom;
 • vse stroške s prevozi (avtobusi, taxi, jeep, letala, kolesa po Buenos Airesu),
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti,
 • organizacijo potovanja s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • Zdravstveno zavarovanje,
 • rizik odpovedi potovanja (5% cene aranžmaja);
 • vstopnine (okvirno 60€) in observatorij v Atacami (30€);
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v omenjeni program potovanja;
 • transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ – 90€);
 • napitnina;
 • stroške osebne narave (obroki so okvirno 10€ – 30€/osebo/dan);
 • doplačila za enoposteljno sobo (180€);
 • nočitev na letališki dan.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. januarja 2018 in je bila 690€ z odhodom iz beneškega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Rok za prijavo po razpisni ceni je 1. marec 2018. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart in cen storitev v južni Ameriki.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. V primeru manjše skupine je doplačilo za 100 € (15 – 13 oseb) in 140 € (12-10 oseb) in 190 (9 – 8oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, določen del denarja se nato  nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Ostale storitve (avtobus, taxiji, prenočišča, itd) se plačuje na licu mesta. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z lokalnimi avtobusi, VIP avtobusi, taxiji, jeepi in letali.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* v dvoposteljnih sobah in v preprostih prenočiščih brez kategorizacije, pri domačinih (več posteljne sobe).
 • HRANA:je raznolika in zelo podobna evropski, mesojedci bodo našli najboljše zrezke na svetu, vegetarijancem se nikakor ni treba bati, da bi bili lačni.
 • ZAHTEVNOST POTI:T ura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice in ki ga zanima fotografija.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16
 • VREME:Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST:  Argentina, Bolivija in Čile so varne dežele. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, v središču mest., turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
 • VIZUM: Slovenski državljani ne potrebujemo vizumov za Argentino, Bolivijo in Čile.
Advertisements
This entry was posted in argentina, bolivija, paragvaj, urugvaj, čile and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s