POTOVANJE: BRAZILIJA: AMAZONIJA – duhovno potovanje in festival

fotka 1Namen tega potovanja je edinstvena izkušnja, saj bomo dobre tri tedne preživeli globoko v džungli Amazonije med ljudstvom Kaxinawa Huni Kuin, v oddaljeni vasici v srcu deževnega gozda v pokrajni Acre v bližini brazilsko – perujske meje. Udeležili se bomo 15 dnevnega festivala globoke transformacije in duhovnega potovanja in se na ta način spletli z huni1njihovim duhovnim izročilom ter straodavno prakso pod poveljstom šamanov. Le – ti nas bodo seznanili z njihovimi obredi in rituali v obliki plesa in pesmi, druženja ob ognju ter pripovedovanja amazonskih mitov in zgodb ter seznanili se bomo s tradicionalnm načinom zdravljenja. Vsak dan se bomo 5904769343_e5960f3c7f_bprepustili tej arhaični amazonski kulturi, ki je preživela globoko v pragozdu Brazilije in doživeli edinstveno življensko izkušnjo.

3396834497_bb4660526f_bČe se začutili duhovni klic Amazonije in ljudstva Kaxinawa Huni Kuin, se nam pridružite v tej edinstveni priložnosti na tem izjemnem potovanju

PROGRAM POTOVANJA

Dan 1 – 2: POLET Transfer do letališča, mednarodni polet proti Riu Brancu.

fotka15Dan 3 –4: RIO BRANCO Po prhihodu se za dva dni spočijemo in dobro raziščemo mesto Rio Branco ter se načeloma počasi pripravimo na naše popotovanje do deževnega gozda v Amazoniji.

Dan 5 – 9 : PLOVBA PO REKI Iz Ria Branca se bomo odpravili do s čolnom  v fotka4samo srce Amazonje, kjer v živijo plemena Kaxinawa Huni Kuin. Odhajamo v zelo oddaljen kraj v deževnem gozdu Amazonije, saj samo plovba traja 3 dni.

Dan 10 – 23: FESTIVAL V AMAZONIJI 299745_10150407195006763_632965662_nFestival Eskawata v Amazoniji je festival rastlinske medicine s starodavno kulturo plemena Kaxinawa Huni Kuin. Kaxinawa ali Huni Kuin ljudje (v njihovem jeziku to pomeni resnični ljudje), so plemensko etnična skupina avtohtonih domorodcev, ki so 202204869_a3a72f141c_onaseljeni na brazilsko-perujski meji v državi Acre, v severozahodnem delu Brazilije.

Živijo ob rekah ki tečejo v notranjost amazonskega pragozda. Po razvojni mrzlici v 70-ih in 80-ih let, katere posledica je bila kolonizacija zemčjišč, se pleme Huni Kuin trudi reševati svoje korenine, tradicijo in modrost. So varuhi znanja po katerem naša planetarna kultura vse bolj hrepeni.

426442-970x600-1Ti ljudje gojijo tesne vezi s telesom zemlje, na način, ki je za zahodnjake težko sprejemljiv. Preko svoje kozmologije, običajev, tradicionalnih obredov in jezika vzdržujejo neločljivo povezanost z gozdom in z njim tvorijo celoto.

aldeia
Na festivalu bo mogoče doživeti
: 7 celonočnih indijanskih obredov, individualno zdravljenje, kopanje z amazonskimi rožami, krogi svetega ognja in pripovedovanje zgodb šamanov, izdelava Huni Kuin nakita, glasbene delavnice, ples, porisava telesa in mnogo lepih in svetih trenutkov z avtohtonimi Indijanci.3397688430_94d9a4d228_b

DAN 24 – 28: PLOVA PO REKI DO RIA BRANCA

DAN 29: POLET DOMOV

Program priporočamo vsem, ki si želijo popotniškega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

  • Termin potovanja: 15.11 – 15.12.2017
  • Skupina: min. 6 – maks. 14 oseb;
  • Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105
  • Cena: 1645 € + avio karta (cena je v primeru prijave pri polni skupini 12 ljudi). Avio karta ob dovolj zgonji priijavi je 900€ (cena velja do zapolntve kvot, preračunano junija 2017).

CENA VKLJUČUJE praktično vse: Organizacijo, vodenje in našo energijo in avio karto ter stroške po programu v primeru prijavljenih 12 ljudi.

Cena je sestavljena iz dveh delov in sicer letalske karte in organizacije ter stroškov, ki jih plačujemo sporoti.  Na agencijo se vplača cena karte in organizacije (okvirno 1300€), ostale stroške se plačuje sproti v Braziliji.

Letalska karta (ob dovolj zgodnji prijavi je 900€, cena avio karte se goblje pd 900€ – 1350€), organizacijo potovanja (200€) ter stroške po programu, ki se jih plača kot aranžma na poti (1250 €) in v to so vklučeni: prevozi s čolni, namestitve v preprostih namestitvah (kolibah brez kategorizacije), visečh mrežah in šotorih, hrano, vodo, takso za vstop v zaščiteno območje, kulturne aktivnosti, zdarvilne rituale, del sredstev pa bo šel tudi za gradnjo nove vasi.

V CENO NI VKLJUČENO: Zdravstveno zavarovanje, riziko odpovedi potovanja, transfer do letališča (če se leti izven Slovenije), vstopnine in napitnine ter stroške osebne narave ter vse ostalo kar ni zavedeno v program potovanja. 

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ).

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Cena je preračunana v avgustu, 2015.

Potovanje se uradno izvaja preko agencije UVID d.o.o.

This entry was posted in brazilija and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s