POTOVANJE – Klasična južna Indija

Kerala v južni Indiji med Arabskim morjem in višajem zahodnih Gatov je večkrat poimenovana kot dežela, kjer se cedita mleko in med. Je dežela plaž, rečnih kanalov, planataž čajev, začimb, bogate kulture in kulinarike. Naše potovanje je kombinacija indijske zgodovine, kulture in vere ter uživanja na morju, čajnih plantažah in naravnih parkih. Pot začnemo v simpatičnemu Kočinu, kjer začutimo vpliv kolonij in se prepustimo tradicionalnemi katakhali plesu.Nadaljujemo do čajnih planataž, kjer si lahko provoščimo lažji treking. Pot nas bo od vodila do Maduraija, južno indijskega mesta, ki ga krasi kompleks južno indijskih templejev ter si uživamo v naravnem parku ter na idiličnih rečnih kanalih. Le nazadnje pa si privpščimo zaslužen oddih na eni izmed rajskih plaž južne Indije. Pridružite se nam in se naužijte eksotike južne Indije!
Vrhunci potovanja:

 • Kočin – kraljica arabskega morja
 • Odkrivanje zahodnih Gatov
 • Uživanje v okolici čajnih plantaž in začimb
 • Madurai – mesto južno indijskih templjev & rož
 • Plovba po idiličnih rečnih kanalih
 • Uživanje na plaži in morju južne Indije

PROGRAM PO DNEVIH:

 1. DAN: POLET

powder-paints-to-celebrate-holi-on-festival-of-colors-india2. DAN: KOCHIN Zjutraj poletimo proti na jug Indije. Kerala je znana kot zelena dežela kokosovih palm, rodovitnih polj in številnih cerkvic. Zapeljemo se do Kochina. ki še danes velja za eno od najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov, 925003666shindujcev … Izgubljamo se po mestnem starem jedru, si ogledamo cerkve, sinagoge in uživamo na čudoviti začimbni tržnici v židovski četrti. Po želji si lahko privoščimo tudi ayurvedsko masažo. Zvečer si ogledamo ples kathakali, ki je eden od najzanimivejših južnoindijskih plesov in temelji na epih Ramajane in Mahabharate ter tempeljskih ritualov. Nočitev v hotelu v Kochinu. H (Z)

The-tea-plantations-of-Munnar-Kerala3./4. dan: KOCHIN – MUNNAR  Zapeljemo se preko čudovite in zelene pokrajine čajnih nasadov, banan, kardamomov,  kokosovih palm vse dokler ne pristanemo v Munnarju v popoldanskih urah. Večerni sprehod do mesta. tea-fields-kerala-south-india_50714_990x742Dodaten dan bo namenjen raziskovanju okolici, ki je znana po indijskem čaju. Privoščili si bomo več urni sprehod med plantažami čaja ter uživali po mamljivi okolici, ki kar jemlje dah. Vsekakor se bodo cimet, kardamom, sandalovina in čaji znašli v našem kovčku. Nočitev v preprostem hotelu v Munnarju. H (Z)

madurai-india-45. dan: MUNNAR – MADURAI: Zapustimo Munnar n se zapeljemo do južnoindijskega mesta Madurai, ki je znan po svojih barvitih templjih značilnih za južno Indijo. Tam si ogledamo temple, se sprehodimo skozi mesto ter se ustavimo na tržnici rož. Zvečer se pa vkrcamo v vlak, ki nas popelje v Keralo. Nočitev na nočnem vlaku (Z)
6./7. dan: 
PLAŽA:  Znane keralske peščene plaže krasijo kokosove palme in morje. Na plaži bomo meli prost dan za kopanje, ajurvedsko masažo, spehode Privoščimo si sveže iztisnjen anansovov sok… GH (Z)

kerala18. dan: PLAŽA– BACKWATERS Zapeljemo se zapeljemo preko čudovite in zelene pokrajine čajnih nasadov, banan, kardamomov,  kokosovih palm vse dokler ne pristanemo na arabskem morju v poznih popoldanskih urah. Današnji dan je namenjen odkrivanju in spoznavanju ene največjih znamenitosti južne Indije, rečnih kanalov, bolj znanih pod imenom Backwaters. Gre za svetovno znamenitost, kjer se v dolžini več kot 900 kilometrov spletajo rečni kanali. Plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja.  Nočitev na ladjici (Z)

9.dan: POLET: Zgodaj zjutraj se zapeljemo proti Truvandrumu od koder poletimo proti domu.

OBSTAJA MOŽNOST INDIVIDUALNEGA PODALJŠANJA POTOVANJA * VEČ INFORMACIJ DOBITE OB PRIJAVI NA POTOVANJE

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse ali spanje pri domačinih v večposteljnih sobah; *C = šotor;

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

 • Termin:  07.01.2105 – 15. 01. 2016 (9 dni) ALI PO DOGOVORU ZA INDIVIDUALNE POTNIKE KADARKOLI
 • Trajanje potovanja:9 dni
 • Skupina: min. 8 – maks. 18 oseb
 • Cena: 690 € + avio karta (pri 12 prijavljenih). Avio karta iz Brnika je 573€, julij 2015. Doplačilo za podaljšek na jug Indije 580€
 • Kontakt: shakti.potep@gmail.com031 – 24 91 05

CENA VKLJUČUJE: mednarodni polet (cena variira), organizacijo potovanja, nastanitev namestitve v preprostih hotelih z zajtrkom (2*/3*) in pri domačinih z zajtrkom in večerjo, vse stroške s prevozi (večinoma z najetim avtobusom, vlakom, ladjico in rikšami v Delhiju); vozniki, slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti in lokalnega vodnika/predstavnika.

V CENO NI VKLJUČENO: dodatno zdravstveno zavarovanje, odstopnina v primeru višje sile, vstopnine, napitnine, urejanje in posredovanje za indijski vizum, transfer do letališča ter stroški osebne narave in dodatni obroki.

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (indijska rupija vs. €) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ).

Vplačila: ob prijavi se vplača 200 EUR in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (8 oseb). V primeru manjše skupine (10-11 oseb) je doplačilo za organizacijo potovanja 120€ in 150€ (8-9 oseb).

V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

 • SPLOŠNE INFORMACIJE
 • KAKO POTUJEMO? Po Indiji bomo potovali z privatnim klimatiziranim avtobusom, nekajkrat z vlaki, po Kerali bomo pluli s posebno ladjico med rečnim kanali.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah, nočitev na ladjici (Kerala, dvopostelje sobe),  nočitev v bungalovu (dvoposteljni).
 • HRANA: Je dobra in pestra ter pekoča. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 8 – max 18
 • VREME: V Indijo prihajamo v poznem jesenskem/zimskem času, ki je najprijetnejši čas za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje kot v poletnem času. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5 in 30 st. celzija. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani:http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • SPOMINKI: Indija ima precej lepih spominkov.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Indije potrebujemo vizum. Uredite si ga lahko sami na Indijski ambasadi v Ljubljani (http://www.indianembassy.si/si/) ali pa vam ga za doplačilo 60 eur uredimo mi. V tem primeru nam javite in poslali vam bomo vsa potrebna navodila in obrazce, ki jih morate izpolniti za oddajo vloge za pridobitev vizuma.

Potovanje se uradno izvaja preko agencije EPRA D.O.O.

This entry was posted in indija, potovanje and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s