Potovanje: KITAJSKA (Yunnan in Hunan: – riževa polja, etnične skupine, Himalaja in “Avatarjeve” gore)

Čudovita popotniška kombinacija luoping-1slikovite kitajske province Yunnan s podaljškom do “Avatarjevih lebdečih stebrov”. Naše potovanje bomo začeli v Kumningu, prestolnici Yunnana ter skrenil ob izjemno slikovitega predela, ki ga krasijo terase riževih polj. V tej kitajski provinci še vedno živijo različne etnične skupine, ki ohranjajo tradicionalen način življenja, zato se provinca bistveno loči od znanih urbaniziranih kitajskih središč. Yunnan je mogoče najbolj fascinantna pokrajina med vsemi na Kitajskem: raznolika, fotografsko privlačna in pretežno še neraziskana provinca, kjer na eni strani smo v Himalaji v bližini Tibeta na drugi pa v gričevnatem jugu, ki slovi po svoji kraški pokrajini. Iz Yunnana zavijemo do zvezne države Hunan z namenom ogleda čudovitega nacionalnega parka t.i. “Avatarjevih gora”, kjer zmanjka presežnikov s katerimi bi opisali skoraj lebdeče kamnite stebre. To potovanje nas bo popeljalo med manj znane dele Kitajske.  Najbolj primeren čas za potovanje je pozimi in zgodaj spomladi ter jeseni, ko imamo mi razpisano to potovanje. Pridružite se nam. 

VRHUNCI POTOVANJA

 •  kaotičnost, mirnost in fotogeničnost;
 • številna gorska plemena v tradicionalnih nošah in pisane lokalne tržnice 
 • čudovite riževe terase v okolici Yuanyanga;
 • barvita polja (rdeča in rumena) in kraške formacije Junana;
 •  izgubljanje v labirintu kamnitih uličic, vodnih kanalov in številnih mostov Lijianga;
 • kitajsko podeželje z vasicami pod zasneženimi štiri in pet tisočaki;
 • občudovanja vreden lažji treking v najgloblji soteski na svetu;
 • uživanje med Tibetanci na Shangri-La;
 • čarobna “Avatarjeva” dežela z posebnimi kamnitimi formacijami.

PROGRAM:

1. dan: POLET PROTI KUNMINGU 


2. – 5. dan: 
RIŽEVA POLJA YUANYANG Po pristanku v Kunmingu se nas avtobus 1445236685odpeljemo do simpatičnega mesta Jianshui, kjer spoznamo klasično kitajsko arhitekturo v
hitoričnem delu mesta. Poleg številnih zanimih stavb v mestu  najdemo preko 700 let star Konfucijski tempelj, ki je največji na Kitajske. Od tu sledi vožnja do famoznih in zelo zanih riževih polj Yuanyang (Unesco), ki se nahajajo le strejlaj od  vietnamske meje.  Izgubljamo se med bujnim rastjem, čudovitimi riževimi terasami, številnimi gorskimi plemeni (oblečenimi v pisane noše) ljudstav Hani in številnih ostalih ter dih jemajočimi pogledi ob različnih delih dneva. Obiskali bomo tudi lokalno tržnico, kjer se zbirajo lokalne skupnosti in številne etnične skupine, ki so raznoliko občlečeni. sprehodili se bomo do bližnjih vasic, ki imajo posebno “gobasto” gradnjo s slamnatami streham. Zadnji dan  se zapeljemo do Kunminga. Prihod pozno zvečer.GH (Z)

hongtudi6. – 7. dan: RDEČA ZEMLJA  Zgodaj jutranji odhod in nadaljevanje poti proti t.i. Rdeči zemlji / Rdečim poljem. Pokrajina kar kipi od številnih barv – osnovni rdeči barvi zemlje se spomladi priključijo številni odtenki belih, rumenih, zelenih, modrih, vijoličnih cvetov. GH

8. – 9. dan: STOŽČASTA POKRAJINA z RUMENO – ZELENIMI POLJI 20150826095499069906Po zajtrku se zapeljemo do barvanega in peščenega “gozda” ter se le-tam sprehdimo. Pot nadaljujemo do še enga bisera vzhodnega Junana, ki v pomladanskem času spremeni v t.i. “rumeno morje”, ko cevetijo oljčne repice, ki jo prav tem delu gojijo. Še posebej je zanimivo tzaradi majših kribčkov, ki je pojavljajo v drugačnih 20101220173019960barvah in dajejo nezemeljski videz celotni pokrajini Luopinga. V okolici si bomo poleg polj z zanimivimi hribčki ogledali in se sprehodili o še izjemno slikovitem slapu, ki je 56 m visok in kar 112 m širok s številnimi kaskadami in številnimi bazeni. GH (Z)

10.dan: KAMNITI GOZD – SHILIN in KUNMING  Dpaisajes__323647669_1200x799anes se podamo v enega izmed znanih kraških pojavov v provinci Junan, do Shilinga oz. Kamnitega gozda (UNESCO) – 400 km2 nadzemnega kitajskega krasa z neverjetnimi skalnimi formacijami. Po ogledu prihod nazaj do Kunminga. Prestolnica Yunnana je predvsem poznana po svojih blagih (pomladnih) temperaturah in prav zato ga večkrat imenujejo kot mesto večne pomladi. Sledil bo sprehod in krajši ogled mesta, kjer se bo našlo dovolj časa za nakup znanih in priznanih junanskih čajev. Zvečer pa se vkrcamo v spanik, ki nas popelje na sever province.  R (Z)

89495-lijiang-old-town_l11. dan LIJIANG  V skoraj tisočletju staremu mestu pod UNESCOvo zaščito se bomo izgubljali v labirintu kamnitih uličic in med stoterimi mostovi, ki sekajo številne vodne kanale. Tipična davna kitajska arhitektura, brezštevilni rdeči lampijoni in domačini v tradicionalnih Naxi nošah …  GH (Z)


43_201412271643134Dan 12 – 15: SOTESKA TIGROVEGA SKOKA in SHARGRI-LA
 Zapeljali se bomo  še severneje v sotesko tigrovega skoka, kjer si bomo razgledali okolico. Ves čas nas bodo spremljale okoliške štiri in pet tisoč visoke zasnežene gore ter si privoščili izlet do najgloblje soteske na svetu – soteska tigrovega skoka. Nedaleč stran se nahaja tudi Shangri-La,  kjer živijo Tibetanci in kjer je že čutiti da smo shangri-la-china-10prav v bližini voisoke Himalaje. Le tu si bomo ogledali tibetanski lamaistični samostan, ki je zgrajev v stilu kot Potala v Lhasi. Zadnji dan našega potovanja po Junanu se bomo podružili z Tibetanci in menihi.  Večerni polet do Kunminga ali Changshaja. GH (Z)

Dan 16. POLET DO EVROPE. Polet proti evropskemu mednarodnemu letališču.

PODALJŠEK POTOVANJA: 

79797-7x3Dan 16 – 20. AVATARJEVE GORE – Nacionalni park ZHANGJIAJIE
Nadaljevanje poti do nacionalnega parka Zhangjiajie. Dnevi v čarobnem okolju “Avatarjevih gora”, kjer so le- tam posneli znan poznan film Avatar. Ob odkrivanu nacionalnega parka ne zmanjka presežnikov s katerimi bi opisali skoraj lebdeče kamnite zhangjiajie-glass-bridge-4stebre, ki kukajo iz skrivnostnih meglic. Vožnja z najdaljšo gondolsko žičnico na svetu in adarenalina željne bo po želji možnost hoje po steklenem mostu. Namreč prav v nacionalnem parku se nahaja navišji in najdaljši stekleni most na svetu – ja, od višine se zvrti…. Iz prijetnega okolja sledi še vožnja do prestolnice Hunana in polet do enega izmed mednarodnh letališč (Peking ali Bangkok). GH (Z)

Dan  21: POLET DO EVROPE Poletimo do enega izmed mednarodnih letališč proti Evropi.

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse ali spanje pri domačinih v večposteljnih sobah; *C = šotor

Termin: 04.03. – 19.03.2017 (16 dni) ali 04.03 – 24.03. 2017 (21 dni) 

Cena: 1650 leur pri 12 prijavljenih.

Cena s podaljškom: 2040 eur  pri 12 prijavljenih.

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 105

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo, vodenje in našo energijo;
 • ceno mednarodnega leta (cena variira 550€ – 800€);
 • namestitve v hotelih 2*/3* z zajtrkom in preprostih guesthousih na Kitajskem;
 • vse stroške s prevozi (lokalni avtobus, nočni vlak, taxi, tuk-tuki, kolesa,…);
 • notranji let (Lijiang – Kunming ali Lijiang – Changsha);
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti;

V CENO NI VKLJUČENO:

 • osnovno zdravstveno zavarovanje;
 • riziko odpovedi potovanja (5,24%);
 • vstopnine;
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v program potovanja;
 • Napitnine; 
 • nočitev prvi dan in zadnji dan potovanja – ko smo na letalu; 
 • povratni transfer do letališča (če bo mednarodni let izven Slovenije).

Podaljšek v Hunan se zaračunava posebej (pri 12 prijavljenih) in vključuje: namestitve zajtrkom, vse prevoze po programu (z redno avtobusno linijo in letalo), slovenskega profesionalnega vodnika.

Rok za prijavo po razpisni ceni je 15. januar 2017. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

 

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (€ vs. $) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov. Mi 100% zagotavljamo samo ceno za našo organizacijo in vodenje.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno

posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ)

Vplačila: ob prijavi se vplača 200 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine (11-10 oseb) je doplačilo za organizacijo 100€ in 140€ (9-8 oseb) ter 170€ (7-6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO?  V Kitajsko bomo prepotovali avtobusom, vlakom, leatli in taksiji. 
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*v dvoposteljnih sobah. Na Kitajskem večkrat hoteli ne ponujajo zajtrka.  
 • HRANA:Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je pa zelo okusna in bazira na zelenjavi, rižu, testeninah in mesu. 
 • ZAHTEVNOST POTI:Potovanje je primerno za kogarkoli z nekaj avanturistične žilice.
 • ŠTEVILO OSEB:min 6 – maks 16
 • VREME:Oktobra/novembra ter febriarja/marcaje je na Kitajskem prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 30 stopinj, večja možnost krajših padavin je samo v hribih. Jesen in zgodnja pomlad in maj sta najprimernejša meseca za potovanje v te dežele. Najprimernješe za obisk riževih polj, rdeče zemlje ter avatarjevih gora je med novembrom in aprilom. 
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Kitajska je varna. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. 
 • VIZUM:Slovenci za obisk Kitajske potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom.

Potovanje se uradno izvaja preko AGENCJE EPRA d.o.o. in s tem veljajo splošni pogoji agencije.o sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 29. september 2016.

This entry was posted in kitajska, laos, vietnam and tagged , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s