POTOVANJE – VRHUNCI INDIJE (jug in sever)

Pripravili smo potovanje po pisani Indiji. Ogledali si image5bomo kaotično glavno mesto Indije in opevan Tadž Mahala. Skrenili bomo tudi do pisanega Radžastana ter uživali na zelenem in spokojnem jugu Indiji. Potovanje smo dodatno začinili s kameljim safarijem v puščavi Thar, s spanjem pri domačinih v puščavi, trekingom skozi čajnih plantaže ter vožnjo z lokalno ladjico skozi številne kanale keralske spokojnosti ter z uživanjem na morju pod kokosovimi palmami. Privoščili si bomo zelo doživeto in popolnoma drugačno Indijo, ko se bomo izgubili v barvitem in popolnoma drugačnem svetu od našega. To bo nepozabno doživetje Indije!

OKVIRNI PROGRAM: 


1.dan: POLET
Transfer do letališča in polet proti Indiji. Vstop v Indijo je za vsakogar kulturni šok kateremu se ne da izogniti in katerega doživi prav vsak, ki prvič vstopi v to deželo.

powder-paints-to-celebrate-holi-on-festival-of-colors-india2. DAN: KOCHIN Zjutraj pristanemo na jugu Indije v Kerali. Kerala je znana kot zelena dežela kokosovih palm, rodovitnih polj in številnih cerkvic. Zapeljemo se do Kochina. ki še danes velja za eno od najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov,hindujcev, …Izgubljamo se po mestnem 925003666sstarem jedru, si ogledamo cerkve, sinagoge in uživamo na čudoviti začimbni tržnici v židovski četrti. Po želji si lahko privoščimo tudi ayurvedsko masažo. Zvečer si ogledamo ples kathakali, ki je eden od najzanimivejših južnoindijskih plesov in temelji na epih Ramajane in Mahabharate ter tempeljskih ritualov. GH (Z)


3./4. dan: MUNNAR
Iz Kochina nas pot vodi The-tea-plantations-of-Munnar-Keralado zelene pokrajine čajnih nasadov, banan, kardamomov,  kokosovih palm. Dodaten dan bo namenjen raziskovanju okolici, ki je znana po indijskem čaju. Privoščili si bomo več urni sprehod med plantažami čaja ter uživali po mamljivi okolici, ki kar jemlje dah. Vsekakor se bodo cimet, kardamom, sandalovina in čaji znašli v našem kovčku. GH (Z)

madurai-india-45.dan: MADURAI: Odhod do mesta Madurai, ki je znan po svojih barvitih templjih značilnih za južno Indijo. Tam si ogledamo temple, se sprehodimo skozi mesto ter se z nočnim vlakom zapeljemo do Trivadruma. R (Z)

6./7. dan: PLAŽA:  Znane keralske peščene plaže krasijo kokosove palme in morje. Na plaži bomo meli prost dan za kopanje, ajurvedsko masažo, spehode Privoščimo si sveže iztisnjen anansovov sok…   GH (Z) 

8. dan: BACKWATERS Zapeljemo se zapeljemo preko čudovite in zelene pokrajine čajnih nasadov, banan, kerala1kardamomov,  kokosovih palm vse dokler ne pristanemo na arabskem morju v poznih popoldanskih urah. Današnji dan je namenjen odkrivanju in spoznavanju ene največjih znamenitosti južne Indije, rečnih kanalov, bolj znanih pod imenom Backwaters. Gre za svetovno znamenitost, kjer se v dolžini več kot 900 kilometrov spletajo rečni kanali. Plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja.  Nočitev na ladjici (Z)

9. – 11. DAN: VARANASI Zgodaj zjutraj se zapeljemo indija 2013 - 2 1752proti letališču v Varanisiju. Varanasi velja za enega izmed sedmih najsvetejših hindujskih krajev, kamor hodijo hindujci molit, meditirat in umirat. Po počitku se z rikšami zapeljemo do mesta, kjer se bomo zgubljali in se sprehodili po kopalnih ploščadih. Vsekakor vredno ogleda bo večerni obreda posvečen reki Ganges.Ob jutranjem svitu se z ladjico popeljemo po reki Ganges in opazujemo vsakdanje življenje in jutranjo molitev, duhovnike, pralce perila, svete može, berače, romarje, svete krave, itd.. Zapeljemo se do bližnjega Sarnatha, kjer je Buda prvič spregovoril svojim 5 učencem in kjer se danes nahaja stupa in budistični templji. Zadniji dan nas vlak pripelje do Agre. GH (Z) in R (Z)


FILE7258A12.dan: AGRA 
Zgodaj zjutraj pristanemo v Agri, ki jo med drugim, krasi sedmo čudo sveta – Tadž Mahal. Privoščimo si ogled veličastnega Tadž Mahala, trdnjave in ostale znamenitosti v Agri. Zvelčer pa se ponovno vkrcamo v vlak, ki nas vodi do manjšega mesteca na obrobju puščave.Zjutraj se ponovno vkrcamo v vlak, ki nas vodi do Jaipurja, kjer tudi prespimo. H (Z)


IMG_385813/14. dan: JAIPUR & PUŠKAR
 V Jaipurju si bomo ogledali palačo vetrov in astronomski observatorij ter se nato zapeljali do puščavskega mesta, do Puškarja, ki velja še danes meko za popotnike. Tu si bomo ogledamo edini Brahmin tempelj v Indiji in s tem začutilo utrip hinduizma ob jezeru, kjer romarji molijo, sveti možje meditirajo in ljudje opravljajo svoje vsakodnevne obrede. Lahko si bomo privoščili sveže iztisnjen sok, masažo, nakupe na bazarju ali zgolj uživali ob jezeru. Ob jutranjem svitu si privoščimo vzpon na bližnji hrib, kjer se nahaja templej posvečen hindujski boginju Savirti ter prosto popoldne. Zadnji dan se ponovno vkrcamo v vlak, ki nas popelje do Jaisalmerja. GH (Z) in R (Z)

indija 2013 - 2 152015.dan: JAISALMER  Puščavsko t.i. »zlato« mesto Jaisalmer s svojimi prepletenimi ulicami, dvojnim obzidjem in peščeno trdnjavo spominja na čase iz Tisoč in ene noči dodobra raziščemo in se poslednje popoldne uživamo ob zadnji trdnajvi na nekdanji karavanski poti. GH (Z)

india-1148316. dan: KAMELJI SAFARI Eden od vrhuncev potovanja bo kamelji safari z ogledom majhnih puščavskih vasic, srečevanjem domačinov in piknikom na poti. Namestimo se v vasi (ali šotorih) pri domačinih in uživamo v indijski kulturi, glasbi in hrani. Nočitev v šotorih ali lokalnih hišah na skupnih ležiščih. C/GH (Z)

FILE702117.dan: Vožnja do JODHPURJA Zjutraj si privoščimo jutranji kamelji safariji. Nato pa zapustimo puščavo in vasice za seboj ter se zapeljemo do Jodhpurja, bolj znanega kot modrega mesta. V Jodhpurju obiščemo trdnjavo z obzidjem, se sprehodimo po t.i. »modrem« mestu in se izgubljamo v vrvežu po bazarjih v mestu. GH (z)


dia_0043a18./19.dan UDAIPUR in RANAKPUR
 Zapustimo Jodhpur za seboj in pot nas vodi do Udaipurja. Na poti do tja se ustavimo v odmaknjenih in tradicionalnih vasicah različnih kast in etničnih skupin s pisanimi oblačili. Ogledamo si tudi prefinjen džainistični tempelj, ki predstavlja biser indijske arhitekture v Ranakpurju. Udaipurju pravijo tudi mesto na vodi, ki je včasih poimenovan kot »indijske Benetke«. Tu je bil posnet eden izmed filmov James Bonda. V mestu si ogledamo mestno palačo, impozanten hindujski tempelj ter se z ladjico zaplejemo po jezeru, ki krasi mesto. Seznanimo se tudi z umetnostjo risanja miniatur ter si po želji ogledamo radžastanske plese. Morda si privoščimo tudi ayurvedsko masažo ali zgolj uživamo, ko opazujemo vsakodnevno življenje po ozkih ulicah Udaipurja. GH (Z)

IMG_1177a20.dan: DELHI Jutranji polet proti Delhiju, kaotični prestolnici Indije. Po zajtrku in osvežitvi si ogledamo stari del mesta. V starem delu Delhija si privoščimo vožnjo z rikšo in se ponovno srečamo s pravo Indijo in njeno gnečo, kaosom, hrupom,… Popoldan po želji ogled drugih zanimivosti kot so: vrata Indije, parlament, minaret Qutub…GH (Z).

21. dan: POLET Zapeljemo proti letališču v Delhiju od koder poletimo proti mednarodnemu letališču v Evropi.

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse ali spanje pri domačinih v večposteljnih sobah; *C = šotor; *R – nočni vlak, avtobus, paluba,…

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin februarja: 11.02. – 03.03.2017 (21 dni)

Skupina: min. 7 – max. 16 potnikov

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 105

Cena 21 dnevnega potovanja: 1900 € pri 12 prijavljenih

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo, vodenje in našo energijo;
 • ceno mednarodnega leta (cena variira od 500 eur – 700eur);
 • namestitve v hotelih 2*/3* z zajtrkom in prepostih večposteljnih sobah pri domačinh z zajtrkom ter šotorih na kameljem safariju;
 • vse stroške s prevozi (najeti avtobus, vlak in rikše v Delhiju ter Varanasiju);
 • notranji let (Kochin – Varanasi; Udaipur – Delhi);
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti;
 • organizacijo potovanja s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • osnovno zdravstveno zavarovanje;
 • riziko odpovedi potovanja (5,24%);
 • vstopnine (ca. 70€ – 100€);
 • jahanje kamel, vožnja z ladjico v Udaipurju;
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v program potovanja;
 • urejanje in posredovanje za indijski vizuma (60 €);
 • nočitev prvi dan in zadnji dan potovanja;
 • povratni transfer do letališča (če bo mednarodni let izven Slovenije).

Rok za prijavo po razpisni ceni je 1. januar 2017. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (indijska rupija vs. €) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov.

Prijava in vplačila: ob prijavi se vplača 200 EUR in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (7 oseb). V primeru manjše skupine (10-11 oseb) je doplačilo za organizacijo potovanja 100€ in 140€ (8-9 oseb) ali 170€ (6 – 7 oseb). Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ).

V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Po Indiji bomo potovali z privatnim klimatiziranim avtobusom, nekajkrat z vlaki, po Kerali bomo pluli s posebno ladjico med rečnim kanali.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, nočitev na vlaku (na ležalniku), nočitev v šotoru ali na skupnih ležiščih na kameljem safariju, nočitev v preprostem hotelu (dvoposteljne sobe), nočitev na ladjici (Kerala, dvopostelje sobe), nočitev v bungalovu (dvoposteljni).
 • HRANA: Je dobra in pestra ter pekoča. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 7 – max 16
 • VREME: V Indijo prihajamo v poznem jesenskem času, ki je najprijetnejši čas za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje kot v poletnem času. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5 in 30 st. celzija. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani:http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • SPOMINKI: Indija ima precej lepih spominkov.
 • VIZUM:Slovenci za obisk Indije potrebujemo vizum. Uredite si ga lahko sami, saj od leta 2015 imamo možnost urejati e-vizum. Več informacij: http://www.indianembassy.si/slo/consular/splosne-informacije-o-vizumih Za doplačilo 60 eur vam vizum uredimo mi. V tem primeru nam javite in poslali vam bomo vsa potrebna navodila in obrazce, ki jih morate izpolniti za oddajo vloge za pridobitev vizuma.

Potovanje se uradno itvaja preko agencije EPRA d.o.o. in splošni pogoji potovalne agencije so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 25. september 2016.

Advertisements
This entry was posted in indija and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s