POTOVANJE – VRHUNCI INDIJE (jug in sever)

Ogledali si bomo kaotično glavno mesto Indije in opevan Tadž Mahala. Skrenili bomo tudi do pisanega Radžastana ter uživali na zelenem in spokojnem jugu Indiji. Potovanje smo dodatno začinili s kameljim safarijem v puščavi Thar, s spanjem pri domačinih v puščavi, trekingom skozi čajnih plantaže ter vožnjo z lokalno ladjico skozi številne kanale keralske spokojnosti ter z uživanjem na morju pod kokosovimi palmami. Privoščili si bomo zelo doživeto in popolnoma drugačno Indijo, ko se bomo izgubili v barvitem in popolnoma drugačnem svetu od našega. To bo nepozabno doživetje Indije!

1.dan POLET: Transfer do letališča in polet proti Indiji.

Rezultat iskanja slik za cochin sights2.dan KOČIN Po zajtrku si bomo ogledali simpatično živahno južno indijsko mesto Kočin, kjer bomo začutili nekdanji kolonialni vpliv. Kočin krasijo cerkve, sinagoga, nizozemska palača, kitajske morske mreže. Po ogledu si bomo lahko privoščili še ogled indijskega katakhali plesa, kjer nam bodo plesalci s posebnimi maskah približali indijske mite. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za munnar sights3. – 4. dan: ČAJNE PLANTAŽE Zapeljali se bomo do Munnarja, kjer se nahajajo plantaže čaja in uspevajo številne začimbe. Dodobra si bomo ogledali okolico, sprehodili med čajne plantaže in po želji privoščili vožnjo z kolesom po manjših gričih, od koder se nam bodo ponujali prečudoviti razgledi na okolico. GH (Z) 

This image has an empty alt attribute; its file name is madurai-india-4.jpg5.dan: DRAVIDSKI TEMPLJI Po zajtrku se bomo zapeljali do Maduraija v Tamil Naduju. Madurai je poznan po dravidski kulturi in arhitekturi. Po prihodu v Madurai si bomo ogledali tipičen indijski tempelj, kjer se bomo čudili nad arhitekturi in takratnem znanjem, ki so ga doprinesli h južno-indijski kulturi in arhitekturi. Zvečer pa se bomo z nočnim vlakom zapeljali proti Kerali. R (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is kerala-beach.jpg6. –  7. dan: MORJEPo jutranjem pristanku se bomo zapeljali na eno izmed plaž v Kerali. Peščene plaže, kokosove palme, bananine palme, turkizno morje, ajurvedske masaže, neverjetni sončni zahodi. Vsekakor nam bodo prijale kratke počitnice in oddih na plaži. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is kerala1-3.jpg8. – 9. dan: REČNI KANALI BACKWATERS Jutranji let proti Delhiju, kaotični prestolnici Indije. Po zajtrku in osvežitvi si bomo ogledali stari del mesta. V starem delu Delhija si bomo  privoščili vožnjo z rikšo in se bomo srečali s pravo Indijo, gnečo, kaosom, hrupom,… Popoldan bodo sledili ogledi drugih zanimivosti kot so: vrata Indije, parlament, minaret Qutub,…GH (Z)

10.dan: POLET Zgodaj zjutraj se bomo zapeljali proti letališču od koder bomo poleteli proti mednarodnemu letališču v Evropi

PODALJŠEK POTOVANJA: 

This image has an empty alt attribute; its file name is qutab.jpg10.dan: DELHI 

Jutranji let proti Delhiju, kaotični prestolnici Indije. Po zajtrku in osvežitvi si bomo ogledali stari del mesta. V starem delu Delhija si bomo  privoščili vožnjo z rikšo in se bomo srečali s pravo Indijo, gnečo, kaosom, hrupom,… Popoldan bodo sledili ogledi drugih zanimivosti kot so: vrata Indije, parlament, minaret Qutub,…GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is jutranjamolitev.jpg11. – 12. dan: VARANASI Poleteli bomo proti Varanasiju. Varanasi velja za enega izmed sedmih najsvetejših hindujskih krajev, kamor hodijo hindujci molit, meditirat in umirat. Po počitku se bomo z rikšami zapeljali do centra, kjer se bomo sprehodili po kopalnih ploščadih (ghati). Vsekakor vredno ogleda bo večerni obred posvečen reki Ganges. Ob jutranjem svitu se bomo z ladjico popeljali po reki Ganges in opazovali vsakdanje življenje in jutranjo molitev, duhovnike, pralce perila, svete može, berače, romarje, svete krave, itd. Zapeljali se bomo do Sarnatha, kjer je Buda prvič spregovoril svojim 5 učencem in kjer se nahaja budistična stupa in templji. Zadnji večer se bomo vkrcali v vlak (spalnik), ki nas bo popeljal do Agre. GH (Z) in R (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is taj-ondia.jpg13. dan: AGRA in TADŽ MAHAL Zgodaj zjutraj bomo pristali v Agri, ki jo med drugim, krasi sedmo čudo sveta – Tadž Mahal. Privoščili si bomo ogled veličastnega Tadž Mahala, trdnjave in ostalih znamenitosti v Agri. H (Z)

 

 • This image has an empty alt attribute; its file name is hawa-mahal.jpg14. – 15. dan: JAIPUR Zjutraj bomo zapustili Agro in si na poti do Jaipurja ogledali naravni park Bharatpur, kjer domujejo številne ptice in ostale živali. V Jaipurju pa si boo ogledali trdnjavo Amber, kamor se lahko po želji povzpnemo s sloni, ogledali si bomo znan observatorij in palačo vetrov ter se sprehodili po mestu. Drugi večer zvečer se bomo vkrcali v vlak (spalnik), ki nas bo vodil do Udiapurja. GH (Z) in R (Z)

  Rezultat iskanja slik za ranakpur sights16. – 17. dan UDAIPUR in RANAKPUR Udaipurju pravijo tudi mesto na vodi in je včasih poimenovan kot »indijske Benetke«. Tu je bil posnet eden izmed filmov James Bonda. V mestu si bomo ogledali palačo, impozanten hindujski tempelj ter se z ladjico zapeljali po jezeru. Seznanili se bomo tudi z umetnostjo risanja miniatur ter si po želji ogledali radžastanske plese. Morda si bomo privoščili tudi ajurvedsko masažo ali zgolj uživali v Udaipurju. Naslednji dan se bomo zapeljali do Jodhpurja. Na poti do tja se bomo ustavili v odmaknjenih in tradicionalnih vasicah različnih kast in etničnih skupin s pisanimi oblačili. Ogledali pa si bomo tudi prefinjen džainistični tempelj, ki predstavlja biser indijske arhitekture v Ranakpurju. H (Z) 

 • Povezana slika18. dan: JODHPUR V Jodhpurju bomo obiskali trdnjavo z obzidjem, se sprehodili po »modrem« mestu in se izgubljali v vrvežu po bazarjih. Pot nas bo od tu vodila do izhodišča našega kameljega safarija. Namestili se bomo v vasi (ali šotorih) pri domačinih in uživali v indijski kulturi, glasbi in hrani. Nočitev v šotorih ali lokalnih hišah na skupnih ležiščih. GH/C (Z)

  Povezana slika19. dan: KAMELJI SAFARI Eden od vrhuncev potovanja bo zagotovo kamelji safari z ogledom majhnih puščavskih vasic, srečevanjem domačinov in piknikom na poti. Zvečer pa se bomo zapeljali do bližnjega Jaisalmerja, kjer bomo uživali v sončnem zahodu. GH (Z)

 • This image has an empty alt attribute; its file name is shakti-indija-81.jpg20. dan: JAISALMER  Puščavsko t.i. »zlato« mesto Jaisalmer s svojimi prepletenimi ulicami, dvojnim obzidjem in peščeno trdnjavo spominja na čase iz Tisoč in ene noči. Mesto bomo dodobra raziskali in še poslednje popoldne uživali ob zadnji trdnjavi na nekdanji karavanski poti. Pozno popoldan bomo poleteli proti Delhiju. H (Z)
 • 21. dan: POLETZapeljali se bomo proti letališču v Delhiju od koder bomo poleteli proti mednarodnemu letališču v Evropi.

Z = zajtrk; *V = večerja; *H = hotel; *GH = guesthouse, ladjica ali spanje v gostiščih; *C = šotor; R – vlak, avtobus, paluba,…

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin (februar): 15.02.2019 – 24.02.2019 (10 dni) ali 15.02. 2019 – 07.02.2019 (21 dni)

Termin (Novo leto): 27.12.2019 – 5.5.2020 (10 dni) ali 27.12. – 16.1.2020 (21 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Cena: od 1450€

Cena s podaljškom: od 2100€ €

Kontakt: shakti.potep@gmail.com,  031 – 249 105

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke – Kochin/Trivandrum/Delhi – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (cena variira);
 • Notranji leti na relacijah: Delhi – Varanasi; Jaisalmer – Delhi * z vsemi letališkimi taksami (cena variira);
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih v dvoposteljnih in več posteljnih sobah z zajtrkom, nočitev na turistični ladjici z zajtrkom in večerjo
 • prevozi po programu (avtobus, vlak, rikše, ladjica);
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 60€ (15 – 13 oseb), 100€ (12- 10 oseb), 120€ (9 – 8 oseb) ter 150€ (7 – 6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 55€ (trojno kritje),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (165€);
 • urejanje in posredovanje za indijski vizum (70€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 120€,
 • napitnina 40€.

Opombe:

 • za potovanje v Indijo državljani potrebujemo vizum,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. novembra 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.com
 • info: 031 249 105 ali shakti.otep@gmail.com
 • ​prosimo preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. novembra 2018 in je bila 620€ z odhodom iz beneškega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart in cen storitev v južni Indiji.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ). Prijava je informativne narave. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Agencije.

Vplačila: Prijave sprejema Agencija do 30 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest. Po prijavi boste prejeli račun, iz katerega bodo razvidni vsi podatki o naročenem potovanju. S poslanim računom za prvi obrok v višini 30% cene potovanja se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa mora biti poravnan najkasneje do 10 dni pred odhodom. Ob prijavi se na rezervacijo zaračuna 15 EUR prijavnine. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje glede na manjšo skupino.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z najetimi avtobusi, taxiji, rikšami, ladjicami in vlakom ter letali.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah in v preprostih prenočiščih brez kategorizacije.
 • HRANA: je dobra in pestra ter pekoča ter eksotična. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice in ki ga zanima avantura po fotogenični pokrajini.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16
 • VREME: Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE:Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST:  Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, v središču mest., turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
 • VIZUM: Slovenski državljani potrebujemo vizumum za Indijo, ki ga uredimo pred odhodom.

This entry was posted in indija and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s