Potovanje: GRUZIJA IN ARMENIJA (12 ali 16 dni)

tumblr_m9q0vlVTEA1r3x7q4o1_1280

Potovanje vodi v dežele pod Kavkazom, ki se nahajajo v “vratih Evrope” ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Sprva bomo odkrivali visokogorje čudovitega Kavkaza v Gruziji ter ga dobro raziskali s krajšim trekingom izpod Kazbegija tik ob rusko-gruzinski meji. V Armeniji bomo opazovali biblični Ararat. Izgubljali se bomo v mitih in številnih starodavnih cerkvah ter v t.i. “gruzinski Kapadokiji”. V utrjenih vasicah bomo začutili gostoljubje domačinov, poskušali vino ob številnih zdravicah ter odkrivali moderna mesta in sovjetsko zapuščino. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

Dan 1: POLET v GRUZIJO Preko Benetk/Dunaja/Budimpešte odletimo proti Gruziji.

Dan 2: GRUZINSKA »KAPADOKIJA« :  Po pristanku se zgodaj zjutraj zapeljemo do varzia003nacionalnega parka Borjomi, ki je znan po svoji mineralni vodi in smušiččih. Iz Borjomija nas bo pot vodila do manjšega mesta Akhaltsike, kjer si ogledamo trdnjavo, ki kraljuje nad mestom nato pa obiščemo mini gruzinsko “Kapadokijo” in podzemno mesto kraljice Tamar v Varziji. GH (Z).

georgia-1254Dan 3: POT DO EREVANA Danes nas čaka prečkanje meje v Armenijo in vožnja do prestolnice. Na poti do tja se ustavimo v Grumiju, mestu ki je zgrajen iz vulkanskega kamna ter se zapeljemo do Etčmiadzina, ki velja za “armenski Vatikan”. Ob prihodu v Erevan se lahko sprehodimo po elitnih ulicah armenske prestolnice. H (Z)

KhorVirap

Dan 4: EREVAN z okolico Po zajtrku si ogledamo mesto Erevan in okolico. Najprej si ogledamo Erevan, ki velja za eno najstarejših mest na svetu. Sledi obisk antičnega slikovitega templja Garni iz helenističnega obdobja. Od tu se bomo zapeljali po soteski Azatriver do v goro vklesanega samostana Gerhard po kateri se tudi dodobra nahodimo. H (Z)

hottours_7257897_Tatev_MonastaryDan 5:  ARARAT in GORIS Danes se odpravimo proti jugu Armenije, do mesta Goris. Najprej se ustavimo v samostanu Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovta vožnja nas popelje do vinorodnega okoliša in do Gorisa. GH (Z)

Dan 6: TATEV in OBSERVATORIJ Današnja slikovita vožnja nas popelje v vas Tatav, ki leži nad kanjonom preko katerega se zapeljemo z najdaljšo žičnico. Od tu pa se zapeljemo do armenskega »Stonehenga« (observarorija).  do simpatičnega gorskega mesteca Dilidžan.  GH (Z).


lake_sevan
Dan 7: HAČKARJI, KARAVANSARAJ IN JEZERO SEVAN  
 Danes prečkamo prelaz Selim (2.410 m), kjer si lahko ogledamo karavansaraj, ki se nahaja na nekdanji svileni poti. Nato si v Noravanku ogledamo armenske hačkarje ter se sprehodimo ob obali največjega armenskega jezera Sevan. Nato pa ponovno skrenemo do Yerevana, kjer se vkrcamo v spalni vlak, ki nas popelje do prestolnice Gruzije. R (Z).

1459281_10152141738811874_207808238_nDan 8: TBILISI: Po prihodu v Tbilisi se malce osvežimo. Po zajtrku si ogledamo glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder je krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se spustimo po ulicah starega mestnega jedra in si ogledamo še mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. H (Z)

fotoDan 9 : VINORODNA REGIJA GRUZIJE . Odpeljemo se do nekdanjega kraljevskega mesta Signaghi, ki je ohranilo zanimivo arhitekturo iz 18. stoletja, saj je obdan z obzidjem in le-ti se nahja kar 23 obrambnim stolpov. Pri domačinih bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu in domači prehranI. GH (Z)


tumblr_m9q0vlVTEA1r3x7q4o1_1280Dan 10 – 11: KAZBEGI in GORI
: Cesta nas vodi do osrčje Kavkaza, kjer bomo preživili dva dni. Ob prihodu v Kazbegi si privoščimo 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo imeli lahko fantastičen razgled na goro Kazbegi (5.047m). Čas si popestrimo z odkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer uživamo v visokogorski pokrajini Kavkaza.  Zadnji dan si na poti do Kutaisija ogledamo mesto Gori, ki je bilo rojstno mesto Stalina. GH (Z)

Dan 12: POLET DOMOV Nočni odhod proti letališču in let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti. Polni doživetij, vtisov bomo zvečer že doma, kjer nas čaka rutina, služba, šola in obveznosti … Do naslednjega srečanja seveda!

PODALJŠEK POTOVANJA – SVANETI:


11130417-panorama-of-alpine-meadows-in-the-caucasus-mountains-upper-svaneti-georgiaDan 12: SVANETI IN MESTIA
Zapustimo Kutaisi ter se zapeljemo v izolirano pokrajino Svaneti na severu Gruzije. Regija se nahaja vzdolž rusko-gruzinske meje,  ob visokem Kavkazu. Gorska pokrajina z manjšimi vasicami z značilnimi stolpi je res spektakularna in izjemno slikovita. Ob prihodu v mesto Mestija si ogledamo okolico ali se po želji sprehodimo do bližnjega ledenika. GH (Z)

6cb556b815eba28f35e2496d8b07596004555bd6Dan 13: UŠGULI – najvišje ležeča evropska vas Pot nas vodi do najvišje ležeče vasice Ušguli (Unesco), ki leži na 2100 m. Vas je znano po svojih znamenitih svanetijskih stolpih in po tem da se nahaja v idilični okolici najvišje gruzinske gore Škara (5193 m). V kolikor nam bo vreme dopuščalo si bomo privoščili treking do bližnjega ledenika. GH (Z)

dsc_3055-1Dan 14: TREKING DO SLAPU Iz Ušgulija se zapeljemo do 150 m visokega slapu, kjer si privoščimo prijeten treking v tej slikoviti pokrajine. Zvečer se ponovno vrnemo v Mestijo, kjer tudi prespimo. GH (Z)

 

36883_800x600_10923227_42496220432Dan 15: KAVKAŠGE GORE IN PROMETEJEVA JAMA Danes si privoščimo izlet do najvišje ležeče restavracije na 2400 m. Tja se podamo z žičnico, kjer se nam ponudijo ene najlepših razgledov na gore Kavkaza. Nato se zapeljemo do Prometejeve jame, ki velja za najlepšo jamo v Gruziji. Večerni prihod v Kutaisi. GH (Z)

 

Dan 16: POLET DOMOV Nočni odhod proti letališču v Kutaisiju in let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti.

 

Termin potovanja: 21.04. – 02.05.2017 (12 dni) ali 21.04. – 06.05. 2017 (16 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: Shakti.potep@gmail.com 031 – 24 91 05

Cena: od 1090€ pri 12 prijavljenih (12 dnevno potovanje).

Cena s podaljškom: od 1245€ pri 12 prijavljenih (16 dnevno potovanje).

Cena potovanja je sestavljena iz dveh delov. Prvi del cene sestavljata cena za organizacijo in spremstvo/vodenje na potovanju pri najmanj 12 prijavljenih ter letalska karta s taksami (150€ ob zgodnji prijavi/potrditvi skupine). Za drugi del cene veljajo stroški po programu, ki se jih plačuje sproti na potovanju in so izračunani v primeru polne skupine. Na agencijo se nakaže razliko okvirno 500 €, ostale nastale stroške se plačuje na poti  kot del aranžmaja programa.

CENA VKLJUČUJE:

 • Ceno mednarodnega poleta (cena variira: 100 eur – 300 eur);
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3*namestitve pri domačinih z zajtrkom in v preprostih sobah v guesthousih z zajtrkom;
 • vse stroške  s prevozi in vozniki;
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti in lokalnega vodnika;
 • organizacijo vodenja potovanja in trekinga in hotelov s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • Zdravstveno zavarovanje,
 • rizik odpovedi potovanja (5,24% nakazanega denarja na agencijo);
 • vstopnine;
 • vizum za Azerbajdžan;
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v omenjeni program potovanja;
 • transfer do letališča (če let izven Slovenije; okvirno 60 eur);
 • napitnine;
 • stroške osebne narave;
 • doplačila za enoposteljno sobo;
 • nočitev prvi in zadnji dan potovanja.

Rok za prijavo po razpisni ceni je 1. februar 2017. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Letalski prevozniki spreminjajo cene letalskih vozovnic zato objavljena cena lahko odstopa od prvotno objavljene, saj cena letalske karte velja do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. V primeru manjše skupine (10-11 oseb) je doplačilo za organizacijo 80 € in 120 € (8-9 oseb) in 150 € (7-6 oseb)  . Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO?Kavkaz bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas)
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah in pri domačinih na skupnih ležiščih oz. v več posteljnih sobah, pri podaljšanju v Azerbajdžan pa se dodatno spi v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah in pri domačinih na skupnih ležiščih oz. v več posteljnih sobah.
 • HRANA:Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana ni ravno raznolika, je pa zelo okusna. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, ribe, solate ter sezonsko sadje.
 • ZAHTEVNOST POTI:Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevna pohoda je po želji in zahteva fizično kondicijo. Ni pa zahteven. Škoda bi bilo se opravite v visoke gore Kavkaza brez da jih raziščemo.
 • ŠTEVILO OSEB:min 8 – maks 16
 • VREME:Septembra in julija ter maja je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, v Azerbajdžanu in Armeniji zna biti topleje, na severu (Kavkaz) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin. Ob Kaspijski obali bo bolj vroče, v hribih in na severu pa zna biti tudi še precej hladno.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST:Armenija, Gruzija in Azerbajdžan so varne države. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM:Slovenci za obisk Gruzije in Armenije ne potrebujemo vizuma.

 

Potovanje se izvaja preko aheencije Epra d.o.o. Splošni pogoji potovalne agencij so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 8. novembra 2016.

This entry was posted in armenija, azerbajdžan, gruzija and tagged , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s