POTOVANJE – vrhunci SEVERNE INDIJE

image5Pripravili smo potovanje po pisani Indiji. Začeli bomo v kaotičnem glavnem mestu Indije in nadaljevali do opevanega Tadž Mahala. Skrenili bomo tudi do pisanega Radžastana ter zaključili na v svetem mestu Amritsar, ko bomo obiskali sikovski sveti kraj Hari Mandir. Potovanje smo dodatno začinili s kameljim safarijem v puščavi Thar, s spanjem pri domačinih v puščavi, obisk skrbno izbranih krajev in prvinski stik te izjemne dežele. Privoščili si bomo zelo doživeto in popolnoma drugačno Indijo, ko se bomo izgubili v barvitem in popolnoma drugačnem svetu od našega. To bo nepozabno doživetje Indije!

OKVIRNI PROGRAM: 

1.dan: POLET Transfer do letališča in polet proti Indiji. Vstop v Indijo je za vsakogar kulturni šok kateremu se ne da izogniti in katerega doživi prav vsak, ki prvič vstopi v to deželo.
FILE7258A2.dan: AGRA Ju
tranji pristanek na mednarodnem letališči v Delhiju od koder se zapeljemo proti Agri, ki jo med drugim, krasi sedmo čudo sveta – Tadž Mahal. Privoščimo si ogled veličastnega Tadž Mahala, trdnjave in ostale znamenitosti v Agri. H (Z)

IMG_6641A2.dan: AGRA – JAIPUR Po zajtrku se z avtobusom zapeljemo do Jaipurja, prestolnice Radžastana. Na poti si ogledamo si Fatehpir Sikri ter se ustavimo v nacionalnem parku Keoladeo, kjer opazujemo ptice in ostale živalske vrste (če bo čas dovoljeval). Večerni prihod v Jaipur. H (Z)

IMG_6482a4.dan: JAIPUR Po zajtrku si z avtobusom ogledamo Jaipur. V Jaipurju si ogledamo palačo vetrov, astronomski observatorij, številne bazarje z lokalno obrtjo ter nekdanjo rezidenco Amber kamor se povzpnemo s sloni. H (Z)


5. dan: JAIPUR – IMG_3858PUŠKAR
Iz kaotičnega Jaipurja nas poti vodi do svetega Puškarja. Na poti do tja se ustavimo v Amberju, ki je poznano po muslimanski grobnici muslimanskega mistika Čistija. To je razlog da se sem zgrinjajo številni verniki. Večerni prihod v popotniški Puškar, kjer si lahko privoščimo večerni sprehod ob jezeru. GH (Z)

IMG_24496. dan: PUŠKAR Ob jutranjem svitu si privoščimo vzpon na bližnji hrib, kjer se nahaja templej posvečen hindujski boginju Savirti. Po spustu si privoščimo zaslužen zajtrk ter izgubljanje po mestu. Med ostalim si ogledamo edini Brahmin tempelj ter začutimo utrip hinduizma ob jezeru, kjer romarji molijo, sveti možje meditirajo in ljudje opravljajo svoje vsakodnevne obrede. Tu si bomolahko privoščili sveže iztisnjen sok, masažo, nakupe na bazarju ali zgolj uživali ob jezeru. GH (Z)

7. dan: PUŠKAR – UDAIPUR Iz svetega Puškarja se zapeljemo do pravljičnega Udapurja. Celodnevna vožnja nas vodi do južnega dela Radžastana, skozi polpuščavsko in hribovito pokrajino, ko slike in vtisi bežalijo mimo nas. GH (Z)


dia_0043a8.dan UDAIPUR
Udaipurju pravijo tudi mesto na vodi, ki je včasih poimenovan kot »indijske Benetke«. Tu je bil posbet eden izmed filmov James Bonda. V mestu si ogledamo mestno palačo, impozanten hindujski tempelj ter se z ladjico zaplejemo po jezeru, ki krasi mesto. Seznanimo se tudi z umetnostjo risanja miniatur ter si po želji ogledamo radžastanske plese. Morda si privoščimo tudi ayurvedsko masažo ali zgolj uživamo, ko opazujemo vsakodnevno življenje po ozkih ulicah Udaipurja. GH (Z)

indija 2013 - 2 13839. dan UDAIPUR – RANAKPUR – JODHPUR Danes se zapeljemo do modrega mesta – Jodhpurja. Na poti do tja se ustavimo v odmaknjenih in tradicionalnih vasice različnih kast in etničnih skupin s pisanimi oblačili. Ogledamo si tudi prefinjen džainistični tempelj, ki predstavlja biser indijske arhitekture. Po ogledu glavnega templja se zapeljemo do Jodhpurja. V Jodhpurju obiščemo trdnjavo z obzidjem, se sprehodimo po t.i. »modrem« mestu in se izgubljamo v vrvežu po bazarjih v mestu. H (Z)

india-1148310. dan: JODPUR – KAMELJI SAFARI Vožnja iz modrega mesta vodi do pravljične puščavske pokrajine, kjer se nahajajo tipičn eradžastanske vasice. Eden od vrhuncev potovanja bo kamelji safari z ogledom majhnih puščavskih vasic, srečevanjem domačinov in piknikom na poti. Namestimo se v vasi (ali šotorih) pri domačinih in uživamo v indijski kulturi, glasbi in hrani. Nočitev v šotorih ali lokalnih hišah na skupnih ležiščih. C/GH (Z, -, V)

FILE702111.dan: KAMELJI SAFARI – JAISALMERZjutraj si privoščimo jutranji kamelji safariji. Nato pa zapustimo puščavo in vasice za seboj ter se zapeljemo do puščavskega mesta Jaislmerja, ki mu mnogokrat pravijo “najlepše mesto” v Indiji.H (Z).

indija 2013 - 2 152012.dan: JAISALMER – nočni vlak v DELHI Puščavsko t.i. »zlato« mesto Jaisalmer s svojimi prepletenimi ulicami, dvojnim obzidjem in peščeno trdnjavo spominja na čase iz Tisoč in ene noči dodobra raziščemo in se poslednje popoldne uživamo ob zadnji trdnajvi na nekdanji karavanski poti. Zvečer pa se vkrcamo na vlak, ki nas popelje do prestolnice Indije. Potovanje z indijski vlaki je svojevrstno doživetje, ki bo za marsikoga nepozabno. Nočitev na nočnem vlaku R (Z)

IMG_1177a13.dan: DELHI Jutranji pristanek v Delhiju, kaotični prestolnici Indije. Po zajtrku in osvežitvi si ogledamo stari del mesta. V starem delu Delhija si privoščimo vožnjo z rikšo in se ponovno srečamo s pravo Indijo in njeno gnečo, kaosom, hrupom,… Popoldan po želji ogled drugih zanimivosti kot so: vrata Indije, parlament, minaret Qutub… / ali nočni vlak do Varanasija (Z)

14. dan: POLET Po pristanku se zapeljemo proti letališču v Delhiju od koder poletimo proti mednarodnemu letališču v Evropi.

PODALJŠEK POTOVANJE

14./15. DAN: VARANASI Jutranji prihod v Varanasi. indija 2013 - 2 1752Varanasi velja za enega izmed sedmih najsvetejših hindujskih krajev, kamor hodijo hindujci molit, meditirat in umirat. Po počitku se z rikšami zapeljemo do mesta, kjer se bomo zgubljali in se sprehodili po kopalnih ploščadih. Vsekakor vredno ogleda bo večerni obreda posvečen reki Ganges.Ob jutranjem svitu se z ladjico popeljemo po reki Ganges in opazujemo vsakdanje življenje in jutranjo molitev, duhovnike, pralce perila, svete može, berače, romarje, svete krave, itd.. Zapeljemo se do bližnjega Sarnatha, kjer je Buda prvič spregovoril svojim 5 učencem in kjer se danes nahaja stupa in budistični templji. Nočni let proti Delhiju. H (Z)


Amritsar1_704x38516./17. AMRITSAR:
Pot nas bo vodila do mejnega mesta Amritsar, ki ga krasi čudoviti sikhovski »Zlati tempelj«, kateri jemlje dih prav vsakemu s svojo veličastnostjo. V kolikor nam bo čas dovoljeval si bomo ogledali še menjavo straže na mejo med Pakistanom in Indijo.

18: POLET proti EVROPI

 

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = guesthouse ali spanje pri domačinih v večposteljnih sobah; *C = šotor; *R – nočni vlak, avtobus, paluba,…

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin februar 2016: 28.02. – 12.03. 2016 (14 dni) oz. s podaljškom na  28.02. –18.03. 2016 (20 dni)

Skupina: min. 6 – max. 16 potnikov

Info: shakti.potep@gmail.com, 031 – 249 105

Cena 14 dnevnega potovanja je 990 eur + avio karta (pri 12 prijavljenih).

Cena 20 dnevnega potovanja 1190 € + avio karta (pri 12 prijavljenih). Avio karto karta 640 € (november  2015 – cena letalske karte velja do zapolnitve kvot). Podaljšek 245 eur.

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo, vodenje in našo energijo;
 • ceno mednarodnega leta (cena variira, okrtober 2015 600€);
 • namestitve v hotelih 2*/3* z zajtrkom in prepostih večposteljnih sobah pri domačinh z zajtrkom ter šotorih na kameljem safariju;
 • vse stroške s prevozi (najeti avtobus, vlak, ladjica v Udaipurju);
 • notranji let (Delhi – Varanasi);
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti;
 • organizacijo potovanja s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • osnovno zdravstveno zavarovanje;
 • riziko odpovedi potovanja (5,24%);
 • vstopnine (ca. 70€);
 • jahanje kamel, vožnja z ladjico v Udaipurju, jahanja slonov v Jaipurju,
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v program potovanja;
 • urejanje in posredovanje za indijski vizuma (60 €);
 • nočitev prvi dan in zadnji dan potovanja;
 • povratni transfer do letališča (če bo mednarodni let izven Slovenije).

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (indijska rupija vs. €) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov.

Prijava in vplačila: ob prijavi se vplača 200 EUR in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (7 oseb). V primeru manjše skupine (10-11 oseb) je doplačilo za organizacijo potovanja 100€ in 140€ (8-9 oseb) ali 170€ (6 – 7 oseb). Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ).

V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Po Indiji bomo potovali z privatnim klimatiziranim avtobusom, nekajkrat z vlaki, po Kerali bomo pluli s posebno ladjico med rečnim kanali.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, nočitev na vlaku (na ležalniku), nočitev v šotoru ali na skupnih ležiščih na kameljem safariju, nočitev v preprostem hotelu (dvoposteljne sobe), nočitev na ladjici (Kerala, dvopostelje sobe), nočitev v bungalovu (dvoposteljni).
 • HRANA: Je dobra in pestra ter pekoča. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16
 • VREME: V Indijo prihajamo v poznem jesenskem času, ki je najprijetnejši čas za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje kot v poletnem času. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5 in 30 st. celzija. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani:http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.
 • SPOMINKI: Indija ima precej lepih spominkov.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Indije potrebujemo vizum. Uredite si ga lahko sami na Indijski ambasadi v Ljubljani (http://www.indianembassy.si/si/) ali pa vam ga za doplačilo 60 eur uredimo mi. V tem primeru nam javite in poslali vam bomo vsa potrebna navodila in obrazce, ki jih morate izpolniti za oddajo vloge za pridobitev vizuma.

Potovanje se uradno izvaja preko agencije EPRA D.O.O.

Galerija | This entry was posted in blog, indija, potovanje. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s