Potovanje: Osrednji IRAN s puščavo

IRAN - JESEN

Avantura o Iranu! Odkrivanje klasičnih mest, spanje v vasicah, puščava, slano jezero, kamelji safari, mošeje, medrese, Esfahan, Perzepolis, templji, čaji, vodne pipe, bazarji in še in še… Dvomimo da boste razočarani nad fascinantnim Iranom. Pridružite se nam da ga bomo raziskovali skupaj!

PROGRAM PO DNEVIH:

Dan 1 : LET V IRAN (Teheran): Iz mednarodnega letališča preko Istanbula zvečer poletimo proti Iranu.

ravbar - iran (6)Dan 2 – 3 ESFAHAN: Po pristanku se z VIP avtobusom zapeljemo do biser Irana – Esfahana, ki mu pravijo »Esfahan je pol sveta«, saj se ponaša s prefinjeno arhitekturo mošej katere turkizne kupole so ponesle slavo mesta vse do zahoda in vzhoda. Esfahan je tudi mesto palač, mostov, čajnic in bazarjev ter z zelo znane armenske četrti… Poleg impresivne arhitekture, nas bo navduševal bazar, saj poleg znanih perzijskih preprog v ospredje silijo še keramični, bakreni in leseni izdelki, zlato, tekstil… H (Z)

IMG_9260Dan 4 – 5: PUŠČAVA:Iz Esfahana se zapeljemo proti puščavi, kamor je nekoč vodila svilena cesta. V puščavi se izgubljamo v različnih puščavskih pojavih. Sprehodimo se po slanem jezeru, uživamo v oazi dateljevih palm, lahko si privoščimo jahanje kamel ter uživamo ob sončnem zahodu na eni izmed sipin. Prespimo pri domačinih, ki nam bodo pripravili slastno večerjo in morda tudi nekaj zaigrali za nas, mi si bomo pa mogoče lahko privoščili sveže datelje. GH (Z)

IMG_8839Dan 6: ZOROASTRSKA ZAPUŠČINA:  Iz puščavske oaze se zapeljemo proti mestu Yazd, na poti do tja se ustavimo ob karavansaraju, »ledenih« hišah, trdnjavah in vasicah, kjer se je čas ustavil. Ogledamo se tudi največje svetišče zoroastrov, ki hranijo svoj večni ogenj preko 1500 let v vasici sredi ničesar. Spokojnost in razsvetljenje religije zoroastrizma, ki se je tu ohranil v manjšem obsegu, je vsekakor navdušila nemškega filozofa Nietzscheja, ki je napisal delo »Tako je govoril Zaratustra«. GH (Z)

IRAN (91D)Dan 7: YAZD V simpatičnem puščavskem mestu z zanimivo arhitekturo iz žganih opek se izgubljamo po prepletenih ulicah starega mestnega jedra. Natančno spoznamo puščavsko arhitekturo od vodnih kanalov, do prvih »klima naprav« ter zbiralnikov vode, ki so za preživetje v puščavi zelo pomembni. Obiščemo stolpe tišine ter zvečer uživamo ob vodni pipi, žafranovem čaju in znanih slaščicah iz Yazda. Časa bo dovolj tudi za nakupe, lastno raziskovanje ali ogled poznane iranske rokoborbe. Pozno zvečer se z nočnim avtobusom zapeljemo do Širaza. H (Z)

IMG_99120071951142Dan 8: PERZEPOLIS & PERZIJSKA ZAPUŠČINA: Ta dan potovanja se zapeljemo do znanega Perzepolisa, nekdanje kraljeve rezidence, ki je kjub propadu ohranil svojo slavo veličastnosti. Ustavimo se ob kraljevih grobnicah ter si ogledamo prvo prestolnico perzijskega imperija Pasargard, kjer najbolj iztopa grobnica ustanovitelja perzijskega (ahmenidskega) imperija Kira Velikega. Večerni prihod v Širaz. H (Z)

Iran - hafisDan 9: ŠIRAZ: Jutranji pristanek. Širaz, na jugu Irana, je poznan kot mesto ljubezni, vrtnic, pesnikov, romarjev,… V starem mestnem jedru nas prevzame zelo lepo ohranjena barvita tržnica, kjer ob sreči lahko srečamo ženske s posebnim obraznim pokrivalom. Mesto se ponaša tudi z romarskimi mošejami, verskimi šolami (medrese) ter grobnico velikega sufija Hafiza, 10342475_631845243572928_8116656798875412616_nki je še posebej atraktivna ob večernih urah. Vsekakor pa ne moremo zapustiti Širaza brez da bi okusili njihov sladoled s faludami. Tu in po vsej naši poti bomo začutili neverjetno gostoljubje domačinov. Zvečer poletimo proti Teheranu. H (Z)

Dan 10: TEHRAN: Obiščemo glavne znamenitost mesta. Sprva skrenemo do barvite zaprte tržnice, kjer nam že zadišijo domače iranske začimbe, oreščki, datelji. Na drugem oddelku se tehran-miladlesketa zlato in ostale znane obrti Irana. Popoldan pa si ogledamo še 2 simbola Teherana: spomenik Azadi in 435 m visok stolp Milad, ki nam ponuja razgled nad Teheranom.  Tisti ki so se odločili za podalkjšek porovanja se z zelo udobnim VIP avtobusom zapeljemo proti Kermanshahu. Ostali se pa v večernih urah zapeljemo proti mednarodnemu letališču. / ali R (Z) 

Dan 11: POLET DOMOV

*Z = zajtrk;  *V = večerja; *H = hotel;  *GH = prepost hotel, guesthouse ali spanje pri domačinih v večposteljnih sobah; *R = vlak, abtobus, paluba in ostalo…šotor

Program priporočamo vsem, ki si želijo doživetega in svobodnega načina odkrivanja sveta.

Termin: 22. 04. – 02. 05. 2016 (11 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb;

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena900€ + avio karta (pri 12 prijavljenih) AKCIJA!!! Velja do preklica!!!.Mednarodna avio karta je 350€, december 2015 (letalske karte lahko varirajo od 300€ – 500€).

Cena potovanja je sestavljena iz dveh delov. Prvi del cene sestavljata cena za organizacijo in spremstvo/vodeneje na potovanju pri najmanj 12 prijavljenih (350€) ter letalska karta s taksami (350€ ob zgodnji prijavi/potrditvi skupine). Za drugi del cene veljajo stroški po programu, ki se jih plačuje sproti na potovanju. Stroški in so izračunani v primeru polne skupine. Na agencijo se nakaže okvirno 1000 €, ostale nastale stroške se plačuje na poti v Iranu kot del aranžmaja programa.

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo, vodenje in našo energijo;
 • ceno mednarodnega leta (cena variira 300€ – 500€);
 • namestitve v hotelih 2*/3* z zajtrkom in GH in/ali prepostih večposteljnih sobah z zajtrkom (pri domačinih);
 • vse stroške s prevozi (najeti avtobus, metro, VIP avtobusi, vlak, taxi,…);
 • notranji let (Shiraz – Teheran);
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti;
 • organizacijo potovanja s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • osnovno zdravstveno zavarovanje;
 • riziko odpovedi potovanja (5,24%);
 • vstopnine (ca. 60 € – 70€);
 • vožnja po sipinah z jeepi in jahanje kamel (10 – 15eur)
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v program potovanja;
 • Povabilno pismo s strani iranske agencije za vizum ter urejanje vizuma 30 dni pred odhodom (85 €); v kolikor se prijavite 14 dni pred odhomom so storitve dražje za 40€;
 • nočitev prvi dan in zadnji dan potovanja;
 • povratni transfer do letališča (če bo mednarodni let izven Slovenije);
 • doplačila za eno posteljno sobo 100 € (11 dnevno potovanje) a

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (Iranski rial vs. € vs. $) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov. Mi 100% zagotavljamo samo ceno za našo organizacijo in vodenje.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ).

Vplačila: ob prijavi se vplača 200 € in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine (11-10 oseb) je doplačilo za organizacijo 80 € in 120€ (9-8 oseb) ter 150€ (7-6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

Advertisements
Gallery | This entry was posted in blog, iran and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s