POTOVANJE: ČILE & BOLIVIJA s trekingom

Avantura po Boliviji! Za vas smo pripravili zelo aktivno, dinamično in kulturno zanimivo potovanje. Spoznali bomo najzanimivejše dele Bolivije in severnega Čila. Potovanje bomo začeli v Čilu, kjer si bomo ogledali naravne pojave puščave Atacama. Sledilo bo nekajdnevno izgubljanje po spektakularnem slanem jezeru Uyuni. Podali se bomo na izjemno slikovit treking v pogorju Cordeliere Real. Ogledali si  bomo prestolnico ter se s kolesi zapeljali po cesti smrti ali si privoščili izlet do najvišje ležečega jezera Titikaka. To potovanja velja za zelo doživeto avanturo v neobljudenih in odmaknjenih koncih Bolivije!

Okvirni program

Dan 1: EVROPA – let v SANTIAGO. Prek enega izmed evropskih letališč poletimo v Santiago in Calamo. GH (Z)

Dan 2 – 3: SAN PEDRO de ATACAMA.  Pot začnemo v Čilu, v najbolj suhi puščavi na svetu v Atacami. Vulkani, gejzirji, dolina Lune in nočno opazovanje zvezd iz observatorija (opcija), raziskovanje mesteca ter namakanje v toplotnih vrelcih. Možnosti za aklimatizacijo na tej suhi planoti je veliko in jih tudi izkoristimo. GH (Z)

Dan 4- 6: SAN PEDRO ATACAMA- SALAR DE UYUNI Sledi nekajdnevno izgubljanje po spektakularnem slanem jezeru Uyuni s terenskimi avtomobili. Skoraj nezemeljsko slano jezero, kaktusi, visokogorska barvita jezera lagune, flamingi, lame, vikunje, kamnita suha pokrajina. Kot prerojeni uživamo na bolivijskem Altiplanu, saj nam bo na vsakem koraku kar zmanjkovalo sape ob vseh mamljivih prizorih, ki jih ponuja fotogenična Bolivija. Spanje pri domačinih. GH (Z, V)

Dan 7: UYUNI – POTOSI. Po zajtrku jo mahnemo čez drn in strn in po prašni cesti prispemo do Potosija, kjer se nahajajo rudniki srebra. Popoldan čas za raziskovanje mesta in ogled mestih znamenitosti. Nočitev. H (Z)

Dan 8: POTOSI – SUCRE. Po zajtrku obiščemo Perkmandeljca v njegovem podzemnem bivališču, se pomudimo v njegovi družbi, izmenjamo besedo ali dve in mu zaželimo srečo za slovo. Popoldan jo bodisi z vlakom ali avtobusom mahnemo v Sucre in malo lažje dihamo. Nočitev v belem mestu. H (Z)

Dan 9: SUCRE. Belo mesto osvoji naša srca na en mah. Nahranimo oči in dušo ter se spoprijateljimo s pravljičnimi bitji, ki krasijo tapiserije, delo spretnih rok ljudstev Tarabuco in Jalq’a. Nočni avtobus do La Paza. R (Z)

Dan 10: LA PAZ Ogled La Paza (free walking city tour) ali prosto po Prešernu. H (Z)

Dan 11: TITIKAKA  Podamo se na izlet do jezera Titikaka, kjer si ogledamo jezero in ostanke starodavnih civilizacij. H (Z)

Dan 12. POLET Jutranji odhod proti letališču in let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti. Polni doživetij, vtisov bomo zvečer že doma, kjer nas čaka rutina, služba, šola in obveznosti … Do naslednjega srečanja seveda!

PODALJŠEK POTOVANJA

Dan 12 – 15 TREKING V CORDELLERI REAL   Gorsko verigo Andov so včasih poimenovali kar Himalaja Novega sveta. Privoščimo si nepozaben in izjemno slikovit 4- dnevni treking v Cordellieri Real. Zadnji dam pridemo v La Paz in se spočijemo pred odhodom. C (Z, V) in H (Z)

Dan 16. POLET Jutranji odhod proti letališču in let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti. Polni doživetij, vtisov bomo zvečer že doma, kjer nas čaka rutina, služba, šola in obveznosti … Do naslednjega srečanja seveda!

Termin potovanja: 08.07. – 19.07.2017 (12 dni) ali 08.07. – 23.07. 2017 (16 dni)

Skupina: min. 8 – maks. 18 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena: 2050 eur (pri 14 prijavljenih).

Cena s podaljškom: 2500 eur pri 14 prijavljenih.

CENA VKLJUČUJE:

 • Ceno mednarodnega poleta (cena variira od 900eur – 1300 eur);
 • notranjI let (cena variira) na relaciji Santiago – Calama
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3*namestitve z zajtrkom in v preprostih sobah v guesthousih z zajtrkom in večerjo (Salar de Uyuni) ter v šotorih na trekingu;
 • vse stroške  s prevozi in vozniki;
 • organizacijo celotnega trekinga (nosači, kuhar, gorski vodič, šotori in ostala oprema, oboki);
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti in lokalnega vodnika na trekingu;
 • organizacijo vodenja potovanja in trekinga in hotelov s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • Zdravstveno zavarovanje,
 • rizik odpovedi potovanja (5,24% nakazanega denarja na agencijo);
 • vstopnine;
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v omenjeni program potovanja;
 • transfer do letališča (če let izven Slovenije; okvirno 60 – 80 eur);
 • napitnine;
 • stroške osebne narave;
 • doplačila za enoposteljno sobo;
 • nočitev prvi in zadnji dan potovanja.

Rok za prijavo po razpisni ceni je 10. maj 2017. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo (cena od 850 eur – 1350 eur). 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Letalski prevozniki spreminjajo cene letalskih vozovnic zato objavljena cena lahko odstopa od prvotno objavljene, saj cena letalske karte velja do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. V primeru manjše skupine so doplačila za organizacijo potovanja 70 eur (13 – 12 oseb); 100 € (11 – 10 oseb) in 180 € (9 – 8 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive. Cena je preračunana 25. marca 2016.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo z najetimi avtobusom, redno linijo avtobusov, džipi in letali;
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah in na skupnih ležiščih oz. v več posteljnih sobah v slani puščavi, na treking se spi v šotorih hotelih, pri podaljšanju potovanja v preprostih gostiščih in šotorih.
 • HRANA: Jedli bomo lokalnih restavracijah. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli z malce avanturističnega duha. Treking v Cordelieri zahteva fizično kondicijo. Gre za izjemno slikovit treking in bi bilo ga škoda izpustiti. Podaljšek je še bolj doživet in popotniško naravnan.
 • ŠTEVILO OSEB: min 8 – maks 18.
 • VREME: Poletje je glavna sezona v Boliviji, ko ni dežja in je primerno za treking ter jezero Uyuni je suho ter prevozno z džipi. Andi so  bolj hladni in je potrebno biti primerno oblečen.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Bolivija je varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi.

Splošni pogoji potovalne agencije EPRA  d.o.o. so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 8. september 2016.

Galerija | This entry was posted in blog, bolivija and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s