POTOVANJE: GRUZIJA, ARMENIJA in AZERBAJDŽAN

gruzijaPotovanje nas bo vodilo v “vrata Evrope” pod Kavkazom. Dežele ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali bomo visokogorje čudovitega visokega Kavkaza v Gruziji. V Armeniji bomo opazovali biblični Ararat. Izgubljali se bomo v mitih in številnih starodavnih cerkvah ter v t.i. “gruzinski Kapadokiji”. V utrjenih vasicah bomo uživali v gostoljubju domačinov, poskušali bomo vino in armenski konjak ter odkrivali moderna mesta, sovjetsko zapuščino in se čudili bogastvu “kavkaških šejkov” v Azerbajdžanu. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

Dan 1: POLET v Azerbajdžan Preko Benetk/Dunaja/Budimpešte polet priti Bakuju.

2.dan: BAKU z okolico Po jutranjem postanku si bomo v impozantnem Bakuju ogledali karavansaraj, palačo, stolp in bazar ter moderni del mesta, kjer je opaziti blišč, moderno arhitekturo in bogastvo kavkaških šejkov. Država je zelo bogata s t.i. “črnim zlatom”. Zvečer si bomo ogledali še zoroastrki večni ogenj. GH

azer (10)

3.dan: KASPIJSKO MORJE, BLATNI VULKANI in PETROGLIFI Zjutraj si bomo ogledali naravni park Qobustan, kjer so našli kamenodobne jamske poslikave in petroglife. V bližini, na Yanar dagu, se bomo sprehodili med blatnimi vulkani. Od tu se bomo zapeljali proti zahodu države. Zvečer pa se bomo vkrcali na nočni vlak, ki nas bo popeljal proti Gruziji. R (Z)

tumblr_m9q0vlVTEA1r3x7q4o1_12804. – 6.dan: KAZBEGI & GORI Cesta nas bo vodila v osrčje Kavkaza. Na poti do tja se bomo ustavili v obokani trdnjavi Ananuri. V visokem Kavkazu si bomo nad mestom Kazbegi privoščili 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo imeli razgled na goro Kazbegi (5.047m) in okoliške gore. Čas si bomo popestrili z odkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer bomo uživali v visokogorski pokrajini Kavkaza. Po nekdanji vojaški cesti se bomo zapeljemo proti jugu. Na poti si bomo ogledali mesto Gori, ki je bilo rojstno mesto Stalina ter prespali v nacionalnem parku Borjomi. V kolikor nam bo čas dovoljeval se bomo sprehodili na krasni naravi nacionalnega parka, ki je poznan po zdravilni vodi.GH (Z)

varzia003

7.dan: BORJOMI & GRUZINSKA KAPADOKIJA  Iz nacionalnega parka Borjomi se bomo zapeljali do t.i. gruzinske “Kapadokije”, v krasno pokrajino mehkih vulkanskih kamenin. Ogledamo se nekdanja bivališča, jame, delujočo cerkev in skrivne rove. GH (Z) 

Arm (7)

8. – 9. dan: YEREVAN z okolico Zapustili bomo Gruzijo in se zapeljali do Armenije, do Yeravana. Najprej si bomo ogledali antični in slikovit tempelj Garni iz helenističnega obdobja. Od tu se bomo zapeljali po soteski Azatriver do v goro vklesanega samostana Gerhard, ki velja za enega najlepših primerkov v okolici Yerevana. Popoldan pa si bomo ogledali še spomenik posvečen žrtvam genocida ter se zvečer sprehodili po ulicah armenske prestolnice ali šli na pokušino poznanega armenskega konjaka. H (Z)

KhorVirap

10.dan: ARMENSKI “VATIKAN” in ARARAT Iz Yerevana se bomo zapeljali do Ečmiadzina, ki velja za “armenski Vatikan”. Od tu se bomo odpravili proti jugu Armenije in sicer se bom najprej ustavili v samostanu Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovita vožnja nas bo popeljala do vinorodnega okoliša. V kolikor nam bo čas dopuščal si bomo lahko privoščili še krajši pohod v neposredni bližini vinorodne okolice. GH (Z)

KARAHUNJ11. – 12.dan: AREMENSKA SKRITA VAS,  “STONEHENGE” in žičnica do TATEVA Pot nas bo sprva vodila do manjše vasi na jugu Armenije, ki ji lahko rečemo kar armenska »Kapadokija«. Sprehodili se bomo po vasi in pokrajini mehkih vulkanskih kamenin, pokukali v stara jamska bivališča tukajšnjega lokalnega prebivalstva, saj tu se nahaja khndzoresk-bridge-3 največje jamska vas, kjer so nekoč imeli amfiteater in številne cerkve.  Od tu nas bo slikovita vožnja popeljala do soteske nad samostanom Tatav, ki leži na klifu nad kanjonom preko katerega se bomo zapeljemo z žičnico ter si tam ogledali zanimivosti. Nato se tatevbomo zapeljali do Sisiana, kjer si bom ogledali armenski »Stonehenga« (observarorija) in se čudili znanju tedanjih ljudstev na tem območju. Od tu nas bo pot vodila do Yeghegnadzorja, kjer se bomo sprehodili po istoimenski dolini in si ogledali zanimivosti armenske preteklosti. GH (Z)

lake_sevan

13.dan HAČKARJI, JEZERO SEVAN & ARMENSKA ŠVICA Danes bomo prečkali prelaz Selim (2.410 m), kjer si bomo ogledali karavansaraj, ki se nahaja na nekdanji svileni poti. Nato si bomo ogledali armenske hačkarje ter se sprehodili ob obali največjega armenskega jezera Sevan. Zvečer pa bomo prispeli v t.i. Armensko Švico in uživali v prijetni vasi Dilijan, ki se nahaja v čudovitem gozdnatem mestu Dilijan. GH (Z)

Posnetek zaslona (155a)14.dan: SEVERNA ARMENIJA Obiskali bomo samostan (Goshavank (12. -13. stol.), ki se nahaja v idilični okolici v zmernem deževnem gozdu, ki se je ohranil v relativno dobrem stanju, kjer se nahaja tudi eden najboljših svetovnih primerov kačkarjev. Odpeljali se bomo tudi najdaljšega kanjona, ki ga poimenujejo tudi armenski “Grand Canyon” in se sprehodili po nekdanji trdnjavi ter se nadaljevali pot po slikovite pokrajine do vasi Odzun, kjer naj bi se po legendi ustavil Apostol Tomaž in s seboj prinesel Kristusova oblačila, ki naj bi bila zakopana pod oltarjem cerkve. GH (Z)

KAVKAZ (2b)15.dan: TBILISI Sledilo bo jutranje prečkanje meje in odhod Tbilisiju. V gruzinski prestolnici, Tbilisiju, si bomo ogledali glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder bo krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se bomo spustili po ulicah starega mestnega jedra in si ogledali mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan bo prosto za prostovoljne nakupe. H (Z)

foto16. – 17.dan: VINORODNA REGIJA GRUZIJE  V vinorodni pokrajini Kakhetiju si bomo ogledali nekdanje kraljevo mesto Signagi, ki je ohranilo zanimivo arhitekturo iz 18. stoletja. Mesto je obdano z obzidjem in le-ti se nahaja kar 23 obrambnim Georgian orthodox monastery David Garejastolpov. Pri domačinih bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu. V okolici  si bomo ogledali tudi eno najbolj znanih gruzijskih zgodovinskih znamenitosti – v skalo vklesani samostani Davida Gareje. Samostan se nahaja na pustem in neobljudenem hribovitem območju, kjer stoji 15 samostanov, od katerih danes deluje samo še eden. Od tu nas bo pot vodila nazaj do letališča v Tbilisiju. GH (Z) in / (Z)

Dan 18: POLET DOMOV Nočni let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti.

H* = hotel; GH* = guesthouse/gostišče; Z* = zajtrk

Termin (APRIL): 18.04. – 05.05.2019 (18 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cena s podaljškom: od 1645€  

Potovanje brez Azerbajdžana: potovati je možno samo v Gruziji in Armenijo, več informacij za potovabje brez Azerbajdžana se nahaja tu: GRUZIJA in ARMENIJA 

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Budimpešta – Baku/Tbilisi – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih, nočitve z zajtrki, dvoposteljne sobe; pod Kazbegijem so možne dvoposteljne in več-posteljne sobe;
 • prevozi z avtobusi in vlaki po programu (avtobus in vlak);
 • lokalno vodenje,
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (14 – 15 oseb), 100€ (10 – 13 oseb), 140€ (6 – 9 oseb)
 • urejanje in posredovanje za azerbajdžanski vizum (70€).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 42€ (trojno kritje),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (120€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 60€ – 80€,
 • napitnina 30€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • prevoz s terenskim vozilom na hrib pod Kazbegijem 70€/džip.

Opombe:

 • za potovanje v Gruzijo in Armenijo slovenski državljani ne potrebujejo vize, potrebujemo jo za Azerbajdžan,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. novembra 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.si
 • info: 031 249 105 ali 041 724 051 ali shakti.potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko zgornje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. novembra 2018 in je bila 250€ z odhodom iz dunajskega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. V primeru manjše skupine je doplačilo sledeče 50€ (15 – 14 oseb),  100€ (13-10 oseb) in 140€ (9-6 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Kavkaz bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas) in nočnim vlakom. Na severu Kavkaza do druge najvišje vasice pa bomo potovali tudi z najetimi terenskimi vozili.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana je zelo okusna in raznolika. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevni pohod v Gruziji je po želji, a tehnično ni zahteven. Za doplačilo (70€/džip) se pod Kazbegi lahko zapeljemo z džipom.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Na pomlad in jesen ter maja je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, na severu (Kavkaz) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Armenija, Gruzija in Azerbajdžan so varne države. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Gruzije in Armenije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo ga za Azerbajdžan, ki ga uredimo pred odhodom.
Advertisements
This entry was posted in armenija, azerbajdžan, gruzija, potovanje and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s