POTOVANJE: GRUZIJA, ARMENIJA in AZERBAJDŽAN

gruzijaPotovanje nas bo vodilo v “vrata Evrope” pod Kavkazom. Dežele ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali bomo visokogorje čudovitega visokega Kavkaza v Gruziji. V Armeniji bomo opazovali biblični Ararat. Izgubljali se bomo v mitih in številnih starodavnih cerkvah ter v t.i. “gruzinski Kapadokiji”. V utrjenih vasicah bomo uživali v gostoljubju domačinov, poskušali bomo vino in armenski konjak ter odkrivali moderna mesta, sovjetsko zapuščino in se čudili bogastvu “kavkaških šejkov” v Azerbajdžanu. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

Dan 1: POLET v Azerbajdžan Preko Benetk/Dunaja/Budimpešte polet priti Bakuju.

2.dan: BAKU z okolico: Po jutranjem postanku si bomo v impozantnem Bakuju ogledali karavansaraj, palačo, stolp in bazar ter moderni del mesta, kjer je opaziti blišč, moderno arhitekturo in bogastvo kavkaških šejkov. Država je zelo bogata s t.i. “črnim zlatom”. Zvečer si bomo ogledali še zoroastrki večni ogenj. GH

azer (10)

3.dan: KASPIJSKO MORJE, BLATNI VULKANI in PETROGLIFI Zjutraj si bomo ogledali naravni park Qobustan, kjer so našli kamenodobne jamske poslikave in petroglife. V bližini, na Yanar dagu, se bomo sprehodili med blatnimi vulkani. Od tu se bomo zapeljali proti zahodu države. Zvečer pa se bomo vkrcali na nočni vlak, ki nas bo popeljal proti Gruziji. R (Z)
KAVKAZ (2b)

4.dan: TBILISI V gruzinski prestolnici, Tbilisiju, si bomo ogledali glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder bo krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se bomo spustili po ulicah starega mestnega jedra in si ogledali mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan bo prosto za prostovoljne nakupe. H (Z)

tumblr_m9q0vlVTEA1r3x7q4o1_12805 – 7.dan: KAZBEGI & GORI Cesta nas bo vodila v osrčje Kavkaza. Na poti do tja se bomo ustavili v obokani trdnjavi Ananuri. V visokem Kavkazu si bomo nad mestom Kazbegi privoščili 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo imeli razgled na goro Kazbegi (5.047m) in okoliške gore. Čas si bomo popestrili z odkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer bomo uživali v visokogorski pokrajini Kavkaza. Po nekdanji vojaški cesti se bomo zapeljemo proti jugu. Na poti si bomo ogledali mesto Gori, ki je bilo rojstno mesto Stalina ter prespali v nacionalnem parku Borjomi. V kolikor nam bo čas dovoljeval se bomo sprehodili na krasni naravi nacionalnega parka, ki je poznan po zdravilni vodi.GH (Z)

varzia003

8.dan: BORJOMI & GRUZINSKA KAPADOKIJA  Iz nacionalnega parka Borjomi se bomo zapeljali do t.i. gruzinske “Kapadokije”, v krasno pokrajino mehkih vulkanskih kamenin. Ogledamo se nekdanja bivališča, jame, delujočo cerkev in skrivne rove. GH (Z)

paravani lake - georgia9.dan: TRDNJAVA in VULKANSKO JEZERO Iz gruzinske “Kapadokije” nas bo pot vodila do manjšega mesta Akhaltsike, kjer si bomo ogledali trdnjavo, ki kraljuje nad mestom nato pa se bomo zapeljali do slikovite pokrajine, kjer si bomo privoščili sprehod v bližini vulkanskega jezera. GH (Z)

BRITVISI KANJON

10.dan: KANJON in pot do TBILISIJA Zapeljali se bomo do bližnjega kanjona, kjer si bomo privoščili izgubljanje na peš poteh po kanjonu in vzpon do trdnjave, od koder bomo imeli prekrasen pogled na okolico z neobičajnimi apnenčastimi strukturami. Po trekingu se bomo zapeljali do Tbilisija. GH (Z)

foto11. – 12.dan: VINORODNA REGIJA GRUZIJE  V vinorodni pokrajini Kakhetiju si bomo ogledali nekdanje kraljevo mesto Signagi, ki je ohranilo zanimivo arhitekturo iz 18. stoletja. Mesto je obdano z obzidjem in le-ti se nahaja kar 23 obrambnim stolpov. Pri domačinih bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu.

Georgian orthodox monastery David Gareja

V okolici  si bomo ogledali tudi eno najbolj znanih gruzijskih zgodovinskih znamenitosti – v skalo vklesani samostani Davida Gareje. Samostan se nahaja na pustem in neobljudenem hribovitem območju, kjer stoji 15 samostanov, od katerih danes deluje samo še eden. Od tu nas bo pot vodila nazaj do Tbilisija. Tisti ki nadaljujemo potovanje se bomo zvečer vkrcali v vlak, ki nas bo popeljal proti prestolnici Armenije. GH in R (Z)

Dan 13: POLET DOMOV Nočni let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti.

PODALJŠEK POTOVANJA 

Arm (7)

13.dan: YEREVAN z okolico Po jutranjemu pristanku z vlakom in krajši osvežitvi si bomo ogledali mesto Yerevan. Najprej si bomo ogledali antični in slikovit tempelj Garni iz helenističnega obdobja. Od tu se bomo zapeljali po soteski Azatriver do v goro vklesanega samostana Gerhard, ki velja za enega najlepših primerkov v okolici Yerevana. Popoldan pa si bomo ogledali še spomenik posvečen žrtvam genocida ter se zvečer sprehodili po ulicah armenske prestolnice. GH (Z)

KhorVirap

14.dan: ARMENSKI “VATIKAN” in ARARAT Iz Yerevana se bomo zapeljali do Ečmiadzina, ki velja za “armenski Vatikan”. Od tu se bomo odpravili proti jugu Armenije in sicer se bom najprej ustavili v samostanu Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovita vožnja nas bo popeljala do vinorodnega okoliša. V kolikor nam bo čas dopuščal si bomo lahko privoščili še krajši pohod v neposredni bližini vinorodne okolice. GH (Z)

KARAHUNJ15. – 16.dan: AREMENSKI “STONEHENGE”, PETROGLIFI in žičnica do TATEVA Slikovita vožnja nas bo popeljala do armenskega »Stonehenga« (observatorij), ki si ga bomo ogledali in se čudili znanju tedanjih ljudstev na tem območju. Nato se pa bomo z terenskimi vozili zapeljali do bližnjih hribov, kjer se nahajajo petroglifi. Od tu nas bo pot vodila do samostana Tatav, ki leži na klifu nad kanjonom preko katerega se zapeljemo z žičnico. GH (Z).

lake_sevan

17.dan HAČKARJI IN JEZERO SEVAN Danes bomo prečkali prelaz Selim (2.410 m), kjer si bomo ogledali karavansaraj, ki se nahaja na nekdanji svileni poti. Nato si bomo ogledali armenske hačkarje ter se sprehodili ob obali največjega armenskega jezera Sevan. Pozno zvečer se bomo zapeljali do letališča v Yerevanu.  / (Z).

Dan 18: POLET DOMOV Nočni Let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti.

H* = hotel; GH* = guesthouse/gostišče; R* = nočni vlak; Z* = zajtrk 

Termin potovanja(APRIL):  19.04. – 01.05.2018 (13 dni) ali 19. 04. – 06.05. 2018 (18 dni)

Termin potovanja (JUNIJ):  14.06. – 26.06.2018 (13 dni) ali 14. 06. – 01.07. 2018 (18 dni)

Termin potovanja (OKTOBER): 18.10. – 30.10.2018 (13 dni) ali 18.10. – 04.11.2018 (18 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cenaod 1300€ (13 dni potovanja)

Cena s podaljškomod 1535€ (18 dni potovanja)

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Budimpešta – Baku/Erevan – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih, nočitve z zajtrki, dvoposteljne sobe; pod Kazbegijem so možne dvoposteljne in več-posteljne sobe;
 • prevozi z avtobusi in vlaki po programu (avtobus in vlak);
 • lokalno vodenje,
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

 

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (14 – 15 oseb), 100€ (10 – 13 oseb), 140€ (6 – 9 oseb)
 • urejanje in posredovanje za azerbajdžanski vizum (70€).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 42€ (trojno kritje),
 • zavarovanje rizik odpovedi potovanja (5% cene aranžmaja);
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (120€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 60€ – 80€,
 • napitnina 30€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • prevoz s terenskim vozilom na hrib pod Kazbegijem 70€/džip.

Opombe:

 • za potovanje v Gruzijo in Armenijo slovenski državljani ne potrebujejo vize, potrebujemo jo za Azerbajdžan,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. januarja 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shaktipotep.si
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko zgornje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. januarja 2018 in je bila 325€ z odhodom iz dunajskega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. V primeru manjše skupine je doplačilo sledeče 50€ (15 – 14 oseb),  100€ (13-10 oseb) in 140€ (9-6 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Kavkaz bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas) in nočnim vlakom. Na severu Kavkaza do druge najvišje vasice pa bomo potovali tudi z najetimi terenskimi vozili.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana je zelo okusna in raznolika. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevni pohod v Gruziji je po želji, a tehnično ni zahteven. Za doplačilo (70€/džip) se pod Kazbegi lahko zapeljemo z džipom.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Na pomlad in jesen ter maja je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, na severu (Kavkaz) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Armenija, Gruzija in Azerbajdžan so varne države. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Gruzije in Armenije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo ga za Azerbajdžan, ki ga uredimo pred odhodom.
Advertisements
This entry was posted in armenija, azerbajdžan, gruzija, potovanje and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s