POTOVANJE: GRUZIJA, ARMENIJA & AZERBAJDŽAN s trekingom

tumblr_m9q0vlVTEA1r3x7q4o1_1280

Potovanje vodi v dežele pod Kavkazom, ki se nahajajo v “vratih Evrope” ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Sprva bomo odkrivali visokogorje čudovitega Kavkaza v Gruziji ter ga dobro raziskali s krajšim trekingom izpod Kazbegija tik ob rusko-gruzinski meji ter izjemnem trekingu v težje dotopni, a spektakulatni pokrajini Svaneti. V Armeniji bomo opazovali biblični Ararat. Izgubljali se bomo v mitih in številnih starodavnih cerkvah ter v t.i. “gruzinski Kapadokiji” in občudovali azerbajdžanske petroglife in kozmopolitsko metropolo Baku. V utrjenih vasicah bomo začutili gostoljubje domačinov, poskušali vino ob številnih zdravicah ter odkrivali moderna mesta in sovjetsko zapuščino ter se čudili bogastvu “kavkaških šejkov” v Azerbajdžanu. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami. Pridruži se nam in preveri kako je v temu delu sveta.

Dan 1: POLET v GRUZIJO Preko Benetk/Dunaja/Budimpešte odletimo proti Gruziji.

Svaneti,_georgiaDan 2 – 5: SVANETI Po pristanku se zapeljemo v izolirano pokrajino Svaneti na severu Gruzije. Regija se nahaja vzdolž rusko-gruzinske meje,  vzdolž visokega Kavkaza. Gorska pokrajina z manjšimi photo-46781168vasicami z značilnmi stolpi je res spektakularna inizjemno slikovita. V dveh dneha si bomo na naši peš poti privoščili raziskovanje te kavkaške okolice in neizmerno uživamo v nepozabni naravi pod Kavkazom in v gostoljubju domačinov.. Dnevne hoje bo 5 – 7 ur. GH (Z)

borjomi-kharagauli-national-park500b10822b769

Dan 6: NACIONALNI PARK BORJOMI Zgodaj zjutraj se zapeljemo do nacionalnega parka Borjomi, ki je znan po svoji mineralni vodi in smušiččih. Peš si lahko privoščimo krajše raziskovanje okolice nacionalnega parka. Dnevne hoje bo od 3 – 4 ur. GH (Z)

varzia003

Dan 7 : GRUZINSKA »KAPADOKIJA« Iz Borjomija nas bo pot vodila do manjšega mesta Akhaltsike, kjer si ogledamo trdnjavo, ki kraljuje nad mestom nato pa obiščemo mini gruzinsko “Kapadokijo” in podzemno mesto kraljice Tamar v Varziji. GH (Z).

georgia-1254Dan 8: POT DO EREVANA Danes nas čaka prečkanje meje v Armenijo in vožnja do prestolnice. Na poti do tja se ustavimo v Grumiju, mestu ki je zgrajen iz vulkanskega kamna ter se zapeljemo do Etčmiadzina, ki velja za “armenski Vatikan”. Ob prihodu v Erevan se lahko sprehodimo po elitnih ulicah armenske prestolnice. H (Z)

KhorVirap

Dan 9: EREVAN z okolico Po zajtrku si ogledamo mesto Erevan in okolico. Najprej si ogledamo Erevan, ki velja za eno najstarejših mest na svetu. Sledi obisk antičnega slikovitega templja Garni iz helenističnega obdobja. Od tu se bomo zapeljali po soteski Azatriver do v goro vklesanega samostana Gerhard po kateri se tudi dodobra nahodimo. H (Z)

hottours_7257897_Tatev_MonastaryDan 10:  ARARAT in GORIS Danes se odpravimo proti jugu Armenije, do mesta Goris. Najprej se ustavimo v samostanu Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovta vožnja nas popelje do vinorodnega okoliša in do Gorisa. GH (Z)

Dan 11: TATEV in OBSERVATORIJ Današnja slikovita vožnja nas popelje v vas Tatav, ki leži nad kanjonom preko katerega se zapeljemo z najdaljšo žičnico. Od tu pa se zapeljemo do armenskega »Stonehenga« (observarorija).  do simpatičnega gorskega mesteca Dilidžan.  GH (Z).


lake_sevan
Dan 12: HAČKARJI IN JEZERO SEVAN in DILIDŽAN 
 Danes prečkamo prelaz Selim (2.410 m), kjer si lahko ogledamo karavansaraj, ki se nahaja na nekdanji svileni poti. Nato si v Noravanku ogledamo armenske hačkarje ter se sprehodimo ob obali največjega armenskega jezera Sevan dokler ne prispemo v Dilidžan v bomo spoznali očarljivo naravo »armenske Švice«. Regija je poznana po svoji bogat biodiverziteti.  (GH (Z).

Haghpat-ArmeniaDan  13: SAMOSTAN HAGAPAT in pot do GruzijeZjutraj si ogledamo srednjeveški samostan Haghpat, ki velja za pravo armensko mojstrovino. Popoldan pa se zapeljemo do Gruzije do vinorodnega okoliša. Prečkamo armensko–gruzijsko mejo. Zvečer uživanje ob kozarčku gruzinskega vina. Spanje pri domačinih ali guesthousu. GH (Z)

fotoDan 14: VINORODNA REGIJA GRUZIJE V vinorodni regiji Kakheti se odpeljemo se nekdanjega kraljevskega mesta Signagi, ki je ohranilo zanimivo arhitekturo iz 18. stoletja, saj je obdan z obzidjem in le-ti se nahja kar 23 obrambnim stolpov. Pri domačinih bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu in domači prehrani. Proti večeru se zapeljemo proti Tbilisiju. GH (Z)

1459281_10152141738811874_207808238_nDan 15: TBILISI: V gruzinski prestolnici, Tbilisiju, si ogledamo glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder je krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se spustimo po ulicah starega mestnega jedra in si ogledamo še mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan bo prosto za prostovoljne nakupe. H (Z)

Dan 16: POLET DOMOV Nočni odhod proti letališču in let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti. Polni doživetij, vtisov bomo zvečer že doma, kjer nas čaka rutina, služba, šola in obveznosti … Do naslednjega srečanja seveda!

PODALJŠEK POTOVANJA 

Tsminda SamebaDan 16 / 17: KAZBEGI z okolico: Cesta nas vodi do osrčje Kavkaza, kjer bomo preživili dva dni. Ob prihodu v Kazbegi si privoščimo 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo imeli lahko fantastičen razgled na goro Kazbegi (5.047m). Čas si popestrimo z odkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer uživamo v visokogorski pokajini Kavkaza. Peš kazbegi-national-park52bdec04c28ddse odpravimo do bližnjega ledenika pod vznožjem gore Kazbegi. Na našem trekingu do ledenika bomo med drugim prečkali kanjon in uživali v fantastični okolici s pogledom na gore Kavkaza. Dnevne hoje bo od 4 – 7 ur. GH (Z)

 

1451402_10152141741341874_2067592945_nDAN 18: GORI Po nekdanji vojaški cesti se odpeljemo proti jugu. Na poti si ogledamo mesto Gori, ki je bilo rojstno mesto Stalina. Ogledamo si Stalinovo rojstno hišo in muzej ter se ustavimo v obokani cerkvi Ananuri ter se zapeljemo  z nočnim vlakom zapeljemo do prestolnice Azerbajdžana R (Z)

azerbaijan-khan-palace-shekiDan 19: AZERBAJDŽAN : Po pristanku nadaljujemo do manjšega kraja, ki je ohranil arhitekturo srednjeveškega trga ter tradicionalno obrt in običaje. Tam tudi prespimo pri domačinih GH (Z)

Mud_volcanoes_GobustanDan 20/21: BAKU in KASPIJSKO MORJE  z okolico: Zapeljemo se proti vzhodu.Skozi slikovito pokrajino bomo nadaljevali pot do Bakuja, do prestolnice Azerbajdžana ob Kaspijskem morju. V impozantnem Bakuju si pogledamo karavansaraj, palačo, stolp in bazar in moderni del mesta, kjer je opaziti blišč, moderno
arhitekturo in bogastvo kavkaških šejkov. Saj je država bogata s t.i. “črnim zlatom”.Ogledamo si tudi naravni park Qobustan, kjer so našli kamenodobne jamske poslikave in petroglife. Na Yanar dagu pa opazujemo blatne vulkane. Večerni odhod na letališče. H (Z) in / (Z)

Dan 22: POLET DOMOV Nočni odhod proti letališču in let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti. Polni doživetij, vtisov bomo zvečer že doma, kjer nas čaka rutina, služba, šola in obveznosti … Do naslednjega srečanja seveda!

Termin potovanja (junij): 06.06. – 21.06.2016 (16 dni) ali 06. – 27.06. 2016 (22 dni)

Termin potovanja (september): 29.08. – 13.09.2016 (16 dni) ali 29. – 19.09.2016 (22 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 24 91 05

Cena: 1040 € + avio karta pri 12 prijavljenih (16 dnevno potovanje). Avio karta 173 €, marec 2016 (cena variira in velja do preklica AKCIJE). Podaljšek je dodatnih 290 €.

Mednarodna letalska karta je preračunana na 16. marca 2016 in je bila 173€ – cene avio kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

Cena potovanja je sestavljena iz dveh delov. Prvi del cene sestavljata cena za organizacijo aranžmaja in vodenje pri najmanj 12 prijavljenih (300€) ter letalska karta s taksami (173€ ob zgodnji prijavi/potrditvi skupine). Za drugi del cene veljajo stroški po programu, ki se jih plačuje sproti na potovanju in so izračunani v primeru polne skupine. Na agencijo se nakaže razliko okvirno 500 €, ostale nastale stroške se plačuje na poti  kot del aranžmaja programa.

CENA VKLJUČUJE:

 • Ceno mednarodnega poleta (cena variira: 100 eur – 350 eur);
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3*namestitve pri domačinih z zajtrkom in v preprostih sobah v guesthousih z zajtrkom;
 • vse stroške  s prevozi in vozniki;
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti in lokalnega vodnika;
 • organizacijo vodenja potovanja in trekinga in hotelov s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • Zdravstveno zavarovanje,
 • rizik odpovedi potovanja (5,24% nakazanega denarja na agencijo);
 • vstopnine;
 • vizum za Azerbajdžan (60 eur)
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v omenjeni program potovanja;
 • transfer do letališča (če let izven Slovenije; okvirno 60 eur za letališče Dunaj, München, Benetke; 90 eur do Milana, Budimpešte,…);
 • napitnine;
 • stroške osebne narave;
 • doplačila za enoposteljno sobo;
 • nočitev prvi in zadnji dan potovanja.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Letalski prevozniki spreminjajo cene letalskih vozovnic zato objavljena cena lahko odstopa od prvotno objavljene, saj cena letalske karte velja do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. V primeru manjše skupine (10-11 oseb) je doplačilo za organizacijo 80 € in 120 € (8-9 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 

 • KAKO POTUJEMO?Kavkaz bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas)
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah in pri domačinih na skupnih ležiščih oz. v več posteljnih sobah, pri podaljšanju v Azerbajdžan pa se dodatno spi v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah in pri domačinih na skupnih ležiščih oz. v več posteljnih sobah.
 • HRANA:Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana ni ravno raznolika, je pa zelo okusna. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, ribe, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI:Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevna pohoda je po želji in zahteva fizično kondicijo. Ni pa zahteven. Škoda bi bilo se opravite v visoke gore Kavkaza brez da jih raziščemo.
 • ŠTEVILO OSEB:min 8 – maks 16
 • VREME:Septembra in julija ter maja je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, v Azerbajdžanu in Armeniji zna biti topleje, na severu (Kavkaz) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin. Ob Kaspijski obali bo bolj vroče, v hribih in na severu pa zna biti tudi še precej hladno.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST:Armenija, Gruzija in Azerbajdžan so varne države. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM:Slovenci za obisk Gruzije in Armenije ne potrebujemo vizuma. Vizum za Azerbajdžan uredimo pred odhodom.
Advertisements
This entry was posted in armenija, azerbajdžan, gruzija, potovanje and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s