POTOVANJE: GRUZIJA & ARMENIJA

Potovanje nas bo vodilo v “vrata Evrope” pod Kavkazom. Dežele ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali bomo visokogorje čudovitega visokega Kavkaza v Gruziji. V Armeniji bomo opazovali biblični Ararat. Izgubljali se bomo v mitih in številnih starodavnih cerkvah ter v t.i. “gruzinski Kapadokiji”. V utrjenih vasicah bomo uživali v gostoljubju domačinov, poskušali bomo vino in armenski konjak ter odkrivali moderna mesta in sovjetsko zapuščino. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

1.dan: POLET Transfer do letališča in polet do BTbilisija

foto2.– 3. dan: VINORODNA REGIJA GRUZIJEPo prihodu v Gruzijo se bomo zapeljali proti neobljudenemu delu Gruzije, kjer si bomo ogledali tudi eno najbolj znanih gruzijskih zgodovinskih znamenitosti – v skalo vklesan samostan Georgian orthodox monastery David GarejaDavid Gareji. Samostan se nahaja na pustem in neobljudenem hribovitem območju, kjer stoji 15 samostanov, od katerih danes deluje samo še eden. Od tu se bomo zapeljali do vinorodne pokrajine Kakheti. Tu si bomo ogledali nekdanje kraljevo mesto Sighnagi, ki je ohranilo zanimivo arhitekturo iz 18. stoletja. Mesto je obdano z obzidjem, kjer se nahaja kar 23 obrambnim stolpov. Pri domačinih bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu. V kolikor bo čas dopuščal si bom ogledali tudi 7 km dolg tunel, kjer hranijo vrhunska gruzinska vina. Od tu nas bo pot vodila nazaj do Tbilisija. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za TBILISI4.dan: TBILISI V gruzinski prestolnici, Tbilisiju, si bomo ogledali glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder bo krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se bomo spustili po ulicah starega mestnega jedra in si ogledali mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan bo prosto za prostovoljne nakupe. H (Z)

tumblr_m9q0vlVTEA1r3x7q4o1_12805.– 7.dan: KAZBEGI & GORICesta nas bo vodila v osrčje Kavkaza. Na poti do tja se bomo ustavili v obokani trdnjavi Ananuri. V visokem Kavkazu si bomo nad mestom Kazbegi privoščili 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo imeli razgled na goro Kazbegi (5.047m). Čas si bomo popestrili z Povezana slikaodkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer bomo uživali v visokogorski pokrajini Kavkaza. Med drugim se bomo sprehodili do slapu ter se po gorski cesti zapeljali do druge najvišje ležeče vasice v Evropi, ki se nahaja na 2200m. V kolikor nam bo vreme služilo si bomo tudi tu privoščili krajši pohod. Zadnji dan se bomo ponovno zapeljali po nekdanji vojaški cesti in sicer nas bo pot vodila do nacionalnega parka Borjomi, ki je znan po svoji zdravilni vodi. Na poti do tja se bomo ustavili v Stalinovem muzeju v mestu Gori. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za VARDZIA8.dan: GRUZINSKA KAPADOKIJA Pot iz Borjomija bomo nadaljevali do gruzinske “Kapadokije”. Ogledali si bomo nekdanja bivališča, jame, delujočo cerkev in skrivne rove. Ustavili se bomo tudi nekdanjo trdnjavo v Ahkatsikeju, kjer najdemo tako mošejo, cerkve in sinagoge ter številne ostanke preteklosti. GH (Z) 

9. dan: POLET Iz juga Armenije bo sledil transfer letališča od koder bomo v popoldanskih urah poleteli proti bližnjemu letališču.

PODALJŠEK POTOVANJA – Armenija:

Rezultat iskanja slik za YEREVAN9. – 10. dan: EREVAN z okolicoZapustili bomo Gruzijo in se zapeljali do Armenije, do Erevana. V okolici Erevana si bomo Rezultat iskanja slik za garni armeniaogledali antični in slikovit tempelj Garni. Od tu se bomo zapeljali po soteski Azatriver do v goro vklesanega samostana Gerhard, ki velja za enega najlepših primerkov v okolici Erevana. Popoldan pa si bomo ogledali še spomenik posvečen žrtvam genocida. Zvečer se bomo sprehodili po ulicah armenske prestolnice ali šli na pokušino poznanega armenskega konjaka. H (Z)

Rezultat iskanja slik za khor virap ararat11.dan: ARMENSKI “VATIKAN” in ARARAT Iz Erevana se bomo zapeljali do Ečmiacina, ki velja za “armenski Vatikan”. Od tu se bomo odpravili proti jugu Armenije in sicer se bomo najprej ustavili v samostanu Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovita vožnja nas bo popeljala do vinorodnega okoliša. V kolikor nam bo čas dopuščal si bomo lahko privoščili še krajši pohod v neposredni bližini vinorodne okolice. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is MG_0595.jpg12.dan: Armenski “STONEHENGE” in žičnica nad samostanom TATEV Tatev je manjša vas na jugu Armenije. Slikovita vožnja nas bo popeljala do soteske nad samostanom Tatav, ki leži na klifu nad kanjonom preko katerega se bomo zapeljali z žičnico ter si tam ogledali zanimivosti. Nato se bomo zapeljali do Sisiana, kjer si bom ogledali armenski »Stonehenge« (observatorij) in se čudili znanju tedanjih ljudstev na tem območju. GH (Z)

lake_sevan13.dan HAČKARJI, JEZERO SEVAN & ARMENSKA ŠVICA Danes bomo prečkali prelaz Selim (2.410 m), kjer si bomo ogledali karavansaraj, ki se nahaja na nekdanji svileni poti. Nato si bomo ogledali armenske hačkarje (armenske nagrobnike) ter se sprehodili ob obali največjega armenskega jezera Sevan. Zvečer pa bomo prispeli v t.i. Armensko Švico in uživali v prijetnem mestu s tipično kamnito arhitekturo. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za debed canyon14.dan: SEVERNA ARMENIJA Odpeljali se bomo do najdaljšega armenskega kanjona, ki ga poimenujejo tudi armenski “Grand Canyon” in se sprehodili po nekdanji trdnjavi. Pot bomo nadaljevali do vasi Odzun, kjer naj bi se po legendi ustavil Apostol Tomaž in s seboj prinesel Kristusova oblačila, ki naj bi bila zakopana pod oltarjem cerkve. GH (Z)

15.dan POLET Vožnja do letališča v Tbilisiju in polet domov.

*H = hotel;  *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

* POMEMBNO – potovanju se je možno priključiti v Tbilisiju s tem, da se izpusti ogled Azerbajdžana Tabriza. Potovanje se s tem skrajša za 2 dni in je posledično ceneje (150€ ceneje). Ob zanimanju na potovanje Vam pošljemo obe različici potovanja.

Termin potovanja (april): 27.4. – 5.5.2019 (9 dni)  26.4. – 11.5.2019 (15 dni)

Termin potovanja (junij): 2.6. – 10.6.2019 (9 dni) ali 2.06. – 16.6.2019 (15 dni)

Termin potovanja (oktober): 20.10. – 28.10.2019 (9 dni) ali 20.10. – 3.11.2019 (15 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cena: od 850€ + letalska karta

Cena s podaljškomod 1100€ + letalska karta

*cena letalske karte je okvirno 350€/osebo   

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke – Tbilisi – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah (H*) ali gostiščih (GH), nočitve z zajtrki, dvoposteljne sobe ali troposteljne sobe;
 • prevozi z avtobusi, vlakom in džipi (2x džip v Gruziji; do druge najvišje vasice na 2200 metrov in do samostana David Gareji);
 • lokalno vodenje,
 • slovensko spremljanje – slovenski vodja poti;
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (14 – 15 oseb), 100€ (10 – 13 oseb), 160€ (6 – 9 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 34€;
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€);
 • urejanje in posredovanje za azerbajdžanski vizum (70€);
 • enoposteljna soba​ (100€ – 150€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 70€,
 • napitnina 30€,

Cena ne vključuje /možna doplačila na poti:

 • prevoz s terenskim vozilom na hrib pod Kazbegijem 70€/džip,

Opombe:

 • za potovanje v Gruzijo in Armenijo slovenski državljani ne potrebujejo vize, potrebujemo za Azerbajdžan;
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. novembra 2018.
 • Splošni pogojiso sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani com
 • info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. novembra 2018 in je bila 320€ z odhodom iz letališča Dunaj. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. V primeru manjše skupine je doplačilo sledeče 50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13-10 oseb) in 160€ (9-6 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Kavkaz bomo prepotovali z najetimi avtobusom. Na severu Kavkaza do druge najvišje vasice pa bomo potovali tudi z najetimi terenskimi vozili.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom ter eno nočitev imamo na nočnem vlaku.
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana je zelo okusna in raznolika. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevni pohod v Gruziji je po želji, a tehnično ni zahteven. Za doplačilo (70€/džip) se pod Kazbegi lahko zapeljemo z džipom.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Na pomlad in jesen je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, na severu (Kavkaz) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Države so varne. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Gruzije in Armenije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo vizum za Azerbajdžan.
This entry was posted in blog and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s