POTOVANJE: GRUZIJA & ARMENIJA

gruzija

Potovanje vodi v dežele pod Kavkazom, ki se nahajajo v “vratih Evrope” ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali bomo visokogorje čudovitega Kavkaza v Gruziji ter ga dobro raziskali s krajšim trekingom izpod Kazbegija. V Armeniji bomo opazovali biblični Ararat. Izgubljali se bomo v mitih in številnih starodavnih cerkvah ter v t.i. “gruzinski Kapadokiji”. V utrjenih vasicah bomo začutili gostoljubje domačinov, poskušali vino ob številnih zdravicah ter odkrivali moderna mesta in sovjetsko zapuščino. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami. Pridruži se nam in preveri kako je v temu delu sveta.

Dan 1: POLET v GRUZIJO Preko Benetk/Dunaja/Budimpešte odletimo proti prestolnici Gruzije.

KAVKAZ (2b)Dan 2: TBILISI: V gruzinski prestolnici, Tbilisiju, si ogledamo glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder je krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se spustimo po ulicah starega mestnega jedra in si ogledamo še mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan bo prosto za prostovoljne nakupe. H (Z)

tumblr_m9q0vlVTEA1r3x7q4o1_1280Dan 2 – 4: KAZBEGI: Cesta nas iz Tbilisija vodi v osrčje Kavkaza. Na poti do tja se ustavimo v obokani cerkvi Ananuri. V visokem Kavkazu si nad mestom Kazbegi privoščimo 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder imamo razgled na goro Kazbegi (5.047m). Čas si popestrimo z odkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer uživamo v visokogorski pokajini Kavkaza. GH (Z)

varzia003

DAN 5: GORI & GRUZINSKA KAPADOKIJA Po nekdanji vojaški cesti se odpeljemo proti jugu. Na poti si ogledamo mesto Gori, ki je bilo rojstno mesto Stalina. Ogledamo si Stalinovo rojstno hišo in muzej ter se zapeljemo do t.i. gruzinsko “Kapadokije”, ki jo dodobra raziščemo. GH (Z)

paravani lake - georgiaDan 6: TRDNJAVA in VULKANSKO JEZERO Iz gruzinske “Kapadokije” nas bo pot vodila do manjšega mesta Akhaltsike, kjer si ogledamo trdnjavo, ki kraljuje nad mestom nato pa se zapeljemo do slikovite pokrajine, kjer si privoščimo sprehode v bližini vulkanskega jezera, kjer je v jesenskem času še posebej slikovito. GH (Z)

BRITVISI KANJONDan 7: KANJON in pot do TBILISIJA Zapelejmo se do bližnjega kanjona, kjer s privoščimo izgubljanje po poš poteh po kanjonu in vzpon do trdnjave, od koder imamo prekrasen pogled na oklico z neobičanjimi apnenčatimi strukturami. Po trekingu se zapeljemo nazaj do Tbilisija. GH (Z)

fotoDan 8 – 9: VINORODNA REGIJA GRUZIJE  V vinorodni pokrajini Kakhetiju si ogledamo nekdanje kraljevo mesto Signagi, ki je ohranilo zanimivo

Georgian orthodox monastery David Gareja

arhitekturo iz 18. stoletja, saj je obdan z obzidjem in le-ti se nahja kar 23 obrambnim stolpov. Pri domačinih bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu.   V okolici  si ogledamo tudi eno najbolj znanih gruzijskih zgodovinskih znamenitosti – v skalo vklesani samostani Davida Gareje. Samostan se nahaja na pustem in neobljudenem hribovitem območju, kjer stoji 15 samostanov, od katerih danes deluje samo še eden. Od tu nas poti vodi še do Tbilisija. Tisti ki nadaljujemo potovanje se zvečer vkrcamo v vlak, ki nas popelje proti Armeniji. GH in R (Z)

Dan 10: POLET DOMOV Nočni let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti. Polni doživetij, vtisov bomo zvečer že doma, kjer nas čaka rutina, služba, šola in obveznosti … Do naslednjega srečanja seveda!

PODALJŠEK POTOVANJA 

Arm (7)Dan 10: YEREVAN z okolico Po jutranjemu pristanku z vlakom in krajši osvežitvi si ogledamo mesto Erevan in okolico. Najprej si ogledamo antični in slikovit tempelj Garni iz helenističnega obdobja. Od tu se zapeljamo po soteski Azatriver do v goro vklesanega samostana Gerhard, ki velja za enega najlepših primerkov v okolici Yerevana. Popoldan pa si ogledamo še spomenik posvečen žrtvam genocida ter se zvečer sprehodimo po elitnih ulicah armenske prestolnice. GH (Z)

KhorVirap

Dan 11: ARMENSKI “VATIKAN” in ARARAT Iz Yerevana se zapeljemo do Ečmiadzina, ki velja za “armenski Vatikan”. Od tu se odpravimo proti jugu Armenije in sicer se najprej ustavimo v samostanu Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovta vožnja nas popelje do vinorodnega okoliša. V kolikor nam bo čas dopuščal si privoščimo še krajši pohod v neposredni bližini vinorodne okolice. GH (Z)

Arm (42b)Dan 12 – 13: AREMENSKI “STONEHENGE”, PETROGLIFI in žičnica do TATEVA  Slikovita vožnja nas popelje do armenskega »Stonehenga« (observarorija), ki si ga ogledamo in se čudimo znanju tedanjih ljudstev na tem območju. Nato se pa z jeepi zapeljemo do bližnjih hribov, kjer se nahajajo petroglifi. Od tu nas pot vodi do samostana Tatav, ki leži na klifu nad kanjonom preko katerega se zapeljemo z žičnico. GH (Z).

lake_sevan

Dan 14 HAČKARJI IN JEZERO SEVAN Danes prečkamo prelaz Selim (2.410 m), kjer si lahko ogledamo karavansaraj, ki se nahaja na nekdanji svileni poti. Nato si ogledamo armenske hačkarje ter se sprehodimo ob obali največjega armenskega jezera Sevan. Pozno zvečer se zapeljemo do letališča v Yerevanu.  / (Z).

Dan 15: POLET DOMOV Nočni odhod proti letališču in let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti. Polni doživetij, vtisov bomo zvečer že doma, kjer nas čaka rutina, služba, šola in obveznosti … Do naslednjega srečanja seveda!

Termin potovanja(APRIL):  22.04. – 01.05.2018 (10 dni) ali 21. 04. – 06.05. 2018 (15 dni)

Termin potovanja (SEPTEMBER): 09.09. – 18.09. 2018 (10 dni) ali 09.09. – 23.09.2018 (15 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cena: 890 € + avio karta pri 14 prijavljenih (10 dnevno potovanje). Avio karta 355€ (junij 2017, cena variira in velja do preklica AKCIJE).

Cena: 1090€ + avio karta pri 14 prijavljenih (15 dnevno potovanje). Avio karta 335€ (junij 2017, cena variira in velja do preklica AKCIJE).

Mednarodna letalska karta je preračunana na 30. junija 2016 in je bila 255€ – 335€ (cene avio kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot).

Cena potovanja je sestavljena iz dveh delov. Prvi del cene sestavljata cena za organizacijo aranžmaja in vodenje pri najmanj 12 prijavljenih (300€) ter letalska karta s taksami (255€/335 ob zgodnji prijavi/potrditvi skupine). Za drugi del cene veljajo stroški po programu, ki se jih plačuje sproti na potovanju in so izračunani v primeru polne skupine. Na agencijo se nakaže za organizacijo potovanja, avio karto razliko, ostale nastale stroške se plačuje na poti  kot del aranžmaja programa.

CENA VKLJUČUJE:

 • Ceno mednarodnega poleta (cena variira: 250€ – 500€);
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3*namestitve pri domačinih z zajtrkom in v preprostih sobah v guesthousih z zajtrkom;
 • vse stroške  s prevozi in vozniki;
 • slovenskega profesionalnega vodnika na celi poti in lokalnega vodnika;
 • organizacijo vodenja in potovanja s strani lokalne agencije.

V CENO NI VKLJUČENO:

 • Zdravstveno zavarovanje,
 • rizik odpovedi potovanja (5,24% nakazanega denarja na agencijo);
 • vstopnine;
 • dodatne fakultativne izlete, ki niso zajeti v omenjeni program potovanja;
 • transfer do letališča (če let izven Slovenije; okvirno 60 eur za letališče Dunaj, Benetke in Zagreb; 90 eur do Milana, Budimpešte, München,…);
 • napitnine;
 • stroške osebne narave;
 • doplačila za enoposteljno sobo;
 • nočitev prvi in zadnji dan potovanja (letališki dan) v kolikor se nam spremeni predviden polet in smo prisiljeni dodati še eno nočitev.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Letalski prevozniki spreminjajo cene letalskih vozovnic zato objavljena cena lahko odstopa od prvotno objavljene, saj cena letalske karte velja do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. V primeru manjše skupine (10-11 oseb) je doplačilo za organizacijo 80 € in 120 € (8-9 oseb) in 160€ (7-6 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Kavkaz bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas), in vlakom
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah in pri domačinih v več posteljnih sobah ter eno nočitev imamo na nočnem vlaku.
 • HRANA:Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana ni ravno raznolika, je pa zelo okusna. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, ribe, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI:Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevna pohoda v Gruziji sta po želji, a tehnično nista zahtevna. Škoda bi bilo se opravite v visoke gore Kavkaza brez da jih raziščemo.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Na pomlad in jesen ter maja je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, v Azerbajdžanu in Armeniji zna biti topleje, na severu (Kavkaz) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin. Ob Kaspijski obali je bolj vroče, v hribih in na severu pa zna biti tudi še precej hladno.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST:Armenija, Gruzija in Azerbajdžan so varne države. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM:Slovenci za obisk Gruzije in Armenije ne potrebujemo vizuma.
Advertisements
This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s