POTOVANJE: GRUZIJA & ARMENIJA

Potovanje nas bo vodilo v “vrata Evrope” pod Kavkazom. Dežele ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali bomo visokogorje čudovitega visokega Kavkaza v Gruziji. V Armeniji bomo opazovali biblični Ararat. Izgubljali se bomo v mitih in številnih starodavnih cerkvah ter v t.i. “gruzinski Kapadokiji”V utrjenih vasicah bomo uživali v gostoljubju domačinov, poskušali bomo vino in armenski konjak ter odkrivali moderna mesta in sovjetsko zapuščino. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

Dan 1: POLET v Gruzijo Preko Benetk/Dunaja/Budimpešte polet priti Tbilisiju.

Povezana slika2.dan: BORJOMI & GORI  Po pristanku bo sledil krajši počitek nato pa se bomo zapeljali do nacionalnega parka Borjomi, kjer se bomo sprehodili po parku. Na poti do tja si bomo ogledali mesto Gori, ki je bilo rojstno mesto Stalina ter pomembno mesto svilene ceste. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za VARDZIA3.Dan: GRUZINSKA KAPADOKIJA Pot iz Borjomija bomo nadaljevali do t.i. gruzinske “Kapadokije”, v krasno pokrajino mehkih vulkanskih kamenin. Ogledali si bomo nekdanja bivališča, jame, delujočo cerkev in skrivne rove. Ogledali si bomo tudi nekdanjo trdnjavo, kjer najdemo tako mošejo, cerkve in sinagoge ter številne ostanke. GH (Z) 

Rezultat iskanja slik za YEREVAN4. – 5. dan: YEREVAN z okolico Zapustili bomo Gruzijo in se zapeljali do Armenije, do Yeravana. Najprej si bomo ogledali antični in slikovit tempelj Garni iz helenističnega obdobja. Od tu se bomo zapeljali po soteski Azatriver do v goro vklesanega samostana Gerhard, ki velja za enega najlepših primerkov v okolici Yerevana. Popoldan pa si bomo ogledali še spomenik posvečen žrtvam genocida ter se zvečer sprehodili po ulicah armenske prestolnice ali šli na pokušino poznanega armenskega konjaka. H (Z)

Rezultat iskanja slik za khor virap ararat6.dan: ARMENSKI “VATIKAN” in ARARAT  Iz Yerevana se bomo zapeljali do Ečmiadzina, ki velja za “armenski Vatikan”. Od tu se bomo odpravili proti jugu Armenije in sicer se bomo najprej ustavili v samostanu Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovita vožnja nas bo popeljala do vinorodnega okoliša. V kolikor nam bo čas dopuščal si bomo lahko privoščili še krajši pohod v neposredni bližini vinorodne okolice. GH (Z)

This image has an empty alt attribute; its file name is MG_0595.jpg7.dan: “STONEHENGE” in žičnica do TATEVA Pot nas bo sprva vodila do manjše vasi na jugu Armenije. Slikovita vožnja nas bo popeljala do soteske nad samostanom Tatav, ki leži na klifu nad kanjonom preko katerega se bomo zapeljali z žičnico ter si tam ogledali zanimivosti. Nato se bomo zapeljali do Sisiana, kjer si bom ogledali armenski »Stonehenga« (observatorij) in se čudili znanju tedanjih ljudstev na tem območju. GH (Z)

lake_sevan

8.dan HAČKARJI, JEZERO SEVAN & ARMENSKA ŠVICA Danes bomo prečkali prelaz Selim (2.410 m), kjer si bomo ogledali karavansaraj, ki se nahaja na nekdanji svileni poti. Nato si bomo ogledali armenske hačkarje (armenske nagrobnike) ter se sprehodili ob obali največjega armenskega jezera Sevan. Zvečer pa bomo prispeli v t.i. Armensko Švico in uživali v prijetnem mestu Dilijan. GH (Z)

Posnetek zaslona (155a)9.dan:SEVERNA ARMENIJA  Obiskali bomo samostan Goshavank (12. -13. stol.), ki se nahaja v idilični okolici v zmernem deževnem gozdu. Samostan se je ohranil v relativno dobrem stanju in le-tu se nahaja tudi eden najboljših svetovnih primerov hačkarjev. Odpeljali se bomo tudi najdaljšega kanjona, ki ga poimenujejo tudi armenski “Grand Canyon” in se sprehodili po nekdanji trdnjavi ter nadaljevali pot po slikovite pokrajine do vasi Odzun, kjer naj bi se po legendi ustavil Apostol Tomaž in s seboj prinesel Kristusova oblačila, ki naj bi bila zakopana pod oltarjem cerkve. GH (Z)

Rezultat iskanja slik za TBILISI10.dan: TBILISI Sledilo bo jutranje prečkanje meje in odhod Tbilisiju. V gruzinski prestolnici, Tbilisiju, si bomo ogledali glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder bo krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se bomo spustili po ulicah starega mestnega jedra in si ogledali mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan bo prosto za prostovoljne nakupe. H (Z)

Dan 11: POLET DOMOV Nočni let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti.

PODALJŠEK POTOVANJA: 

tumblr_m9q0vlVTEA1r3x7q4o1_128011. – 13. dan: KAZBEGI  Cesta nas bo vodila v osrčje Kavkaza. Na poti do tja se bomo ustavili v obokani trdnjavi Ananuri. V visokem Kavkazu si bomo nad mestom Kazbegi privoščili 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo imeli razgled na goro Kazbegi (5.047m) in okoliške gore. Čas si bomo popestrili z odkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer bomo uživali v visokogorski pokrajini Kavkaza. v bližini meje z Rusijo se podali še na sprehod do slapu. Seveda pa ne bomo regije zapustili brez da bi si ogledali drugo najvišjo vas v Gruziji na 2200 m. Od tu si bomo lahko privoščili lažji pohod do dela Kavkaza, ki mu pravijo kar gruzinska Kapadokija. Vsekakor nas bodo spremljali prekrasni razgledi na gore in okolico. Zadnji dan se bomo po nekdanji vojaški cesti zapeljali do Tbilisija. GH (Z)

foto14 – 15.dan: VINORODNA REGIJA GRUZIJE V vinorodni pokrajini Kakhetiju si bomo ogledali nekdanje kraljevo mesto Signagi, ki je ohranilo zanimivo arhitekturo iz 18. stoletja. Mesto je Georgian orthodox monastery David Garejaobdano z obzidjem in le-ti se nahaja kar 23 obrambnim stolpov. Pri domačinih bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu. V okolici  si bomo ogledali tudi eno najbolj znanih gruzijskih zgodovinskih znamenitosti – v skalo vklesani samostani Davida Gareje. Samostan se nahaja na pustem in neobljudenem hribovitem območju, kjer stoji 15 samostanov, od katerih danes deluje samo še eden. Od tu nas bo pot vodila nazaj do letališča v Tbilisiju. GH (Z) in / (Z)

Dan 16: POLET DOMOV Nočni let proti Dunaju/Benetkam/Budimpešti.

H* = hotel; GH* = guesthouse/gostišče; Z* = zajtrk

Termin potovanja (april): 20.04. – 30.04.2019 (11 dni)  20.04. – 5.5.2019 (16 dni)

Termin potovanja (junij): 02.06. – 12.06.2019 (11 dni) ali 02.06. – 17.06.2019 (16 dni)

Termin potovanja (oktober): 19.10. – 29.10.2019 (11 dni) ali 19.10. – 03.11.2019 (16 dni)

Skupina: min. 6 – maks. 16 oseb

Info: shakti.potep@gmail.com; 031 – 249 105

Cena: od 1250€

Cena s podaljškomod 1450€  

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Tbilisi – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih, nočitve z zajtrki, dvoposteljne sobe ali troposteljne sobe;
 • prevozi z avtobusi in vlaki po programu (avtobus);
 • lokalno vodenje,
 • slovensko spremljanje – vodnik z licenco GZS,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (14 – 15 oseb), 100€ (10 – 13 oseb), 140€ (6 – 9 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 34€,;
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (90€- 140€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 60€,
 • napitnina 30€,

Cena ne vključuje /možna doplačila na poti:

 • prevoz s terenskim vozilom na hrib pod Kazbegijem 70€/džip,

Opombe:

 • za potovanje v Gruzijo in Armenijo slovenski državljani ne potrebujejo vize
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. novembra 2018.
 • Splošni pogojiso sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani www.shakti.potep.com
 • info: 031 249 105 ali shakti.potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. novembra 2018 in je bila 320€ z odhodom iz letališča Dunaj. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. V primeru manjše skupine je doplačilo sledeče 50€ (15 – 14 oseb),  100€ (13-10 oseb) in 140€ (9-6 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Kavkaz bomo prepotovali z najetimi avtobusom. Na severu Kavkaza do druge najvišje vasice pa bomo potovali tudi z najetimi terenskimi vozili.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom ter eno nočitev imamo na nočnem vlaku.
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana je zelo okusna in raznolika. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevni pohod v Gruziji je po želji, a tehnično ni zahteven. Za doplačilo (70€/džip) se pod Kazbegi lahko zapeljemo z džipom.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Na pomlad in jesen je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, na severu (Kavkaz) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Armenija in Gruzija sta varni državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Gruzije in Armenije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list.
Advertisements
This entry was posted in blog and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s